Gönderen Konu: İlk Çocuk Daha Yakışıklı  (Okunma sayısı 684 defa)

Çevrimdışı weathered

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.909
  • Puan 65
  • Cinsiyet: Bay
  • OyunSiteniz.Com
    • Profili Görüntüle
İlk Çocuk Daha Yakışıklı
« : 26 Ocak 2009, 22:14:48 »
Kanada'nın Toronto Kenti'ndeki Ruhsal Sağlık Merkezi'nde çalışmalarını sürdüren bilimadamları, erkek kardeşler arasında ilk doğanların kadınlar üzerinde daha etkili olduğunu, ağabeylerin daha yakışıklı olduğunu iddia ettiler. 70 erkeği ve onların kardeşlerini inceleyen bilimadamları, ağabeylerin vücut ve yüzlerinin daha simetrik olduğunu da ortaya çıkardılar. 
Ağabeylerde, her iki elin orta parmak ile serçe parmakları-nın, sol ve sağ kulağının aynı büyüklükte olduğunu saptayan bilimadamları, küçük kardeşlerde bu organların simetrik olmadığını gördüler. Bu buluşlar üzerine araştırmayı derinleştiren bilim adamları, simetrik olan ağabeylerin seksten daha fazla zevk aldığını, çok çocuklu olduklarını ve eşlerinin de daha güzel olduğunu ortaya çıkardılar.

 

Davranış bilimcileri ise, kadınların simetrik yapılı erkekleri daha çekici bulduklarının bilindiğini söylüyorlar. Simetrik erkeklerin, bağışıklık sistemi için daha iyi genlere sahip olduklarını tahmin eden biyologlar, kadınların içgüdüsel olarak, daha sağlıklı bir nesil için bu erkekleri tercih ettiğini söylüyorlar. Bilimadamları bu son araştırma sonucu içinse, ‘‘Erkek kardeşlerin çekicilik konusunda birbirlerinden bu denli farklı oluşu doğrusu yeni ortaya çıktı’’ diyorlar.

 

Kanadalı bilimadamları, küçük erkek kardeşin, neden ağabeyi gibi simetrik olmadığı iddiasına ise bilimsel bir açıklama getiriyorlar. Bunun tek bir kromozomdan kaynaklandığını söyleyen Kanadalı bilim adamları ‘‘Bu kromozom Y kromozomudur ve sadece erkeklerde mevcuttur. Anne adayı, karnında ilk erkek bebeği taşıdığı zaman onun bağışıklık sistemi bu Y kromozomuna karşı, yabancı muamelesi yaparak savaş başlatıyor ve antikor oluşturuyor. Ancak bu işlem uzun sürdüğünden, antikorlar daha etkili olmadan bebek dünyaya geliyor. İkinci erkek bebekte annenin vücudu hazır olduğundan, antikorlar etkisini gösteriyor. Bundan sonraki her erkek bebekte etki daha da fazlalaşıyor’’ diyorlar.