Gönderen Konu: Gıda zehirlenmesine artık son  (Okunma sayısı 368 defa)

Çevrimdışı Sinoplu57

  • Osc Admin
  • 1. SINIF ÜYE
  • *******
  • İleti: 17.625
  • Puan 291
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Gıda zehirlenmesine artık son
« : 31 Mayıs 2008, 13:00:08 »
Gıda zehirlenmesine artık son
BBC’nin internet sitesindeki habere göre, Güney Carolina Üniversitesi bilim adamları, yiyeceğe batırılan çubuğun, yaklaşık 5 dakika içinde, hastalıklara yol açan bakterilerin yaydığı kimyasalların bulunup bulunmadığını gösterdiğini bildirdi.

Amerikan Kimya Derneğinin bir toplantısında tanıtılan çubuğun renginin mordan kırmızıya dönmesi, yiyeceğin bozulmakta olduğu, sarıya dönmesiyse bozuk olduğu anlamına geliyor.

Yapılan ilk testlerde, som balığı ve ton balığına batırılan çubukların, bu konuda kesin sonuç verdiği görüldü. Çubuk, proteinler bakteriler tarafından bozulurken ortaya çıkan bileşikleri saptayabiliyor.

Bilim adamları, sebze ve meyvelerdeki protein seviyesinin daha düşük olduğunu hatırlatarak, geliştirdikleri çubuğun bu tür yiyeceklerdeki bozulmayı da gösterdiğini söylediler.

Çubuğu daha da geliştirmek için araştırmalarını sürdüreceklerini söyleyen bilim adamları, çubuğun birkaç sene içinde tüketicilerin kullanımına sunulmasını hedefliyor.

Araştırmayı yapan ekibin başkanı Dr. John Lavigne, bununla birlikte çubuğun, yiyecekte gıda zehirlenmesine yol açacak hangi tür bakterinin bulunduğunuysa göstermediğini söyledi.