Gönderen Konu: Dünya Kalp Gününde 'Sağlıklı Kalpler İçin Elele'  (Okunma sayısı 380 defa)

Çevrimdışı Sinoplu57

  • Osc Admin
  • 1. SINIF ÜYE
  • *******
  • İleti: 17.625
  • Puan 291
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Dünya Kalp Gününde 'Sağlıklı Kalpler İçin Elele'
8.Dünya Kalp Günü, Türk Kalp Vakfı'nın öncülüğünde ve Ülker Kalbim Benecol sponsorluğunda "Sağlıklı Kalpler Elele" sloganıyla 30 Eylül Pazar günü yapılacak etkinliklerle kutlanacak. Türk Kalp Vakfı, Dünya Fair Play ödüllü ilköğretim öğrencisi Hilal Coşkuner'e de "İyi Kalpli Ol ödülü" verdi.
Türk Kalp Vakfı'nın konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısına, Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın, Ülker Gıda Grubu Pazarlama Müdürü Verda Duysak, Beyoğlu Belediyesi Başkan Vekili Bülent Katkak, 2420. Bölge Rotary Governörü Tahsin Tuğrul, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkan Yardımcısı ve Fair Play Konseyi Başkanı Erdoğan Arıpınar ve Dünya Fair Play ödülü sahibi Hilal Çoşkuner katıldı.
Toplantıda, kalbin önemine değinen ve kalp hastalıkları riskinin azaltılması için her yıl Eylül ayının son pazar gününün, Dünya Kalp Günü olarak kabul edildiğini belirten Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın "Kalp ve damar hastalıklarından dünyada yılda 17 milyon 500 bin kişi hayatını kaybediyor. Türkiye, kalp ve damar hastalıklarında hem kadınlarda hem de erkeklerde dünya şampiyonu. Keşke başka bir alanda şampiyonluğu dile getirebilsek" diye konuştu.
Vakıf Başkanı Yıldırımakın, Dünya Kalp gününde her yıl farklı bir temanın işlendiğini ve bu yılın temasının da "Sağlıklı Kalpler Elele"' olduğunu söyleyerek 'Her canlının suya havaya ihtiyacı olduğu kadar sevgiye de ihtiyacı var. Kalbimiz sevgiyi sembolize ediyor. Son zamanlarda sevgi eksikliği yaşanan bir dünya ile karşı karşıyayız. O nedenle, bu seneki tema hem Türkiye'ye hem de dünyaya hitap ediyor" dedi.
-'HİLAL COŞKUNER'E İYİ KALPLİ OL ÖDÜLÜ'-
Türk Kalp Vakfı, geçen yıl Trabzon'da Okullararası Kros Birinciliği'nde finale yaklaştığı an arkasındaki arkadaşının düştüğünü görerek madalyadan vazgeçip, onu kaldırmayı seçen ve bu davranışıyla Dünya Fair Play ödülünü kazanan 13 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Hilal Çoşkuner'e "İyi Kalpli Ol" ödülünü verdi.
Yıldırımakın yapılan anlaşma uyarınca "11 Altın Adam" projesini artık Türk Kalp Vakfı'nın yürüteceğini açıklayarak "11 altın adam projesini Türk Kalp Vakfı olarak daha da zenginleştireceğiz. Projeye En İyi Taraftar ödülünü de ekleyeceğiz. Özellikle bu konuda birçok kurum ile işbirliği içerisinde olacağız" diye konuştu.
Ülker Gıda Grubu Pazarlama Müdürü Verda Duysak de kalp sağlığının konu olduğu her platformda faaliyet göstermekten ve Türk Kalp Vakfı'yla çalışmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek 'Ülker olarak kalp sağlığının korunmasına yönelik çabalara katkı sunmaya çalışıyoruz. Türkiye'de yüksek kolestrolün ciddi bir sorun olduğunu tüm araştırmalar ortaya koyuyor. Biz de kolestrol hakkında Türk halkını bilinçlendirmek istiyoruz" dedi.