Gönderen Konu: Bahar diyeti yaza hazırlıyor  (Okunma sayısı 452 defa)

Çevrimdışı Sinoplu57

  • Osc Admin
  • 1. SINIF ÜYE
  • *******
  • İleti: 17.625
  • Puan 291
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Bahar diyeti yaza hazırlıyor
« : 31 Mayıs 2008, 12:43:44 »
Bahar diyeti yaza hazırlıyor
Bahar diyeti yaza hazırlıyor
ADANA (İHA) - Uzmanlar, yaz aylarında fazla kilolardan kurtulmak için ilkbaharda sebze yemeklerini öneriyor.


Yazın korkulu rüyası olan fazla kilolardan kurtulmak için diyet yapmaya ilkbahar aylarında başlanması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, ilkbaharda tüketilen besinlere dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Bahar mevsiminde yiyeceklerin günün belirli zamanlarına bölünerek alınmasının, yağların vücuttan atılmasını kolaylaştırdığını belirten uzmanlar, bunun için sabah, öğle ve akşam aynı saatlerde yemek yenmesini tavsiye ediyor. Margarin ve hayvansal gıdalar içeren besinlerin yerine ilkbaharda bolca bulunan sebzelere ağırlık verilmesi gerektiği belirtilirken, özellikle yemek sonrası meyve yenilmesi öneriliyor.

Cilt güzelliği için koyu yeşil yapraklı sebzelerden semizotu, ıspanak, roka, maydanoz; meyvelerden avokado, kuru siyah çekirdekli üzüm, üzüm ve üzüm suyu, kuru ve taze kırmızı dut yenilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, mısırözü, ayçiçek yağı, soya yağı, zeytinyağı kullanmaya özen gösterilmesini öneriyor. Uzmanlar, tereyağı, margarinler, hindistancevizi, yağlı soslardan ise kesinlikle uzak durulmasını tavsiye ediyor.

Uzmanların, yazın fazla kilolardan kurtulmak için bahar aylarındaki diyet reçetesi ise şu şekilde:
"Sabah kahvaltısında, yüzde 50 veya daha az oranda yağ içeren 2 dilim peynir, domates ve salatalık.
Öğle yemeklerinde, lahana, mısır, patates, havuç, ıspanak ve diğer zeytinyağlı sebze yemekleri ile yağ oranı az yoğurt tüketilmesi hem cildin güzelleşmesini, hem de yağsız bir beslenmeyle fazla kilo oluşumlarının engellenmesini sağlıyor.
Akşam yemeği öncesi, çilek, erik, muz, kivi, avokado gibi meyvelerden biri veya birkaçı.
Akşam yemeğinde, ekmeksiz zeytinyağlı yemekler, sebze salataları ve hafif tatlılar tüketilebilir."