Gönderen Konu: Anne adaylarına beslenme uyarısı  (Okunma sayısı 706 defa)

Çevrimdışı Sinoplu57

  • Osc Admin
  • 1. SINIF ÜYE
  • *******
  • İleti: 17.625
  • Puan 291
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Anne adaylarına beslenme uyarısı
« : 31 Mayıs 2008, 12:24:28 »
Anne adaylarına beslenme uyarısı
Anne adaylarına beslenme uyarısı
ÇORUM (İHA) - Çorum Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi Başhekimi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Dr. Erdal Orhanoğlu, anne adaylarının, gebelik döneminde beslenme ve doktor kontrolüne önem vermesi gerektiği söyledi.

Doğan bebeğin sağlıklı olması için anne adaylarının hamilelik dönemlerinde yemelerine dikkat etmeleri gerektiğini ifade eden Opr. Dr. Erdal Orhanoğlu, "Gebelik döneminde yapılan her davranış bebeğin istikbalini etkiler. Beslenme, bebeğin zekasından vücut gelişmesine kadar rol oynar. Bebeğin sağlıklı olmasının temeli, anne karnındaki bakımdan kaynaklanıyor" dedi.

"Bebek dünyaya geldiğinde ne kadar bakılırsa bakılsın, iş işten geçmiş oluyor" diyen Dr. Orhanoğlu, anne adaylarına hamileliğin 3, ayından itibaren doktora kontrole gitmelerini tavsiye etti.

Hamile olan anne adaylarının çocuklarının sağlığını düşünmek zorunda olduğunu anlatan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Dr. Erdal Orhanoğlu, anne adaylarının bölgelerinde sağlık ocakları veya en kötü ihtimalle ebe olabileceğini ifade etti. Orhanoğlu, "3. aydan itibaren ayda bir kere, son 2 ayda 15 günde bir doktor kontrolünden geçmeli. Anne adayları doğru beslenmeyi öğrenmeli. Protein ve vitamini bol, şekeri az gıdalar tüketilmeli. Hayvansal gıdalarda yoğurt ve peynir bebeğin kemik ve beyin gelişiminde rol oynar. Anne karnında yeterli besini almayan bebekler ölü doğum ve düşüklere neden olabilir. Ayrıca, beslenme bozukluğu ile doğacak çocuklar toplum ve aile için yük oluşturacaktır. Hamile kadınlar beslenmelerine dikkat etmelidirler" şeklinde konuştu.