İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Force23

781
SERBEST BÖLGE / qw
« : 09 Eylül 2007, 14:19:15 »
qw

782
SERBEST BÖLGE / A
« : 09 Eylül 2007, 14:19:05 »
a

783
Tebrikler Cüneyt  ;)

785
Saolun beyler beykliyorum .. ;)

786
FULL OYUN ÇÖZÜMLERİ / Commandos III: Destination Berlin
« : 09 Eylül 2007, 12:41:34 »
Gerçek zamanlı, taktik anlayışına dayalı Commandos 3 nihayet çıktı ve raflarımızdaki yerini aldı. Oyun her ne kadar yeni çıkmış olsa da 32 MB TNT ekran kartı ve 128 MB Ram'e sahip düşük sistemli bilgisayarlar da bile rahatlıkla çalışıyor.

Öncelikle oyunu kısaca tanıyalım. Commandos 2'de bulunan kısayol tuşları bu oyunda oldukça kısıtlanmış. Yine ikinci oyunda bulunan ve topladığımız bonuslarla ek bölümler açma özelliği ne yazık ki bu oyunda bulunmuyor. Bunlara ek olarak bilgi barları ve bilgi kitapçığı da değiştirilmiş. Oyunu, oynanabilirliğinin kısıtlandığı bir ek paketten öteye götüren bir özellik göremedim. Sadece alarm durumlarında işimizi daha da zora sokacak kurallar ve çok beğendiğim başlangıç ve bitiş görüntüleri var. Bunlar da oyunu eskisinden daha iyi yapamıyor ne yazık ki.

Bunların dışında kısayol tuşlarında da değişiklikler yapılmış. Artık Q ve W tuşları ile silah değiştiriyoruz. A tuşu ile menzilimize girenlere seçtiğimiz silahla ateş edebiliyorken, Enter tuşu da görüş ve duyuş mesafelerini gösteriyor. İncelemeleri artık Z tuşu ile yapıp, Alt + yön tuşlarıyla da kamera açılarını değiştiriyoruz. Bu kısa bilgilerden sonra artık oyuna başlayabiliriz.

STALINGRAD

Bölüm 1: ELIMINATE THE SNIPER

Bölüm başlar başlamaz sağdaki kapının köşesine gelip oraya yanaşan askeri öldürüyoruz (zamanlamasına güvenenler, binaya girip Alman nişancısı bir başkasını öldürmeye çalışırken, pencereden onu etkisiz bırakabilir. Böylelikle taktik kısmına fazla bulaşmamış olurlar). Daha sonra geldiğimiz yönün tersine gidip o bölgedeki askerleri teker teker öldürür ve son olarak keskin nişancıyı öldürürsünüz.

Bölüm 2: PROTECT GENERAL O’DONNEL

Sanırım işin en zor bölümü başlamış oldu. Bu bölümün başlangıcında koşturma taktiğini hiç sevmedim ama ne yapalım, savunma her zaman sıkıcı oluyor. Ara tanıtımda da izlemiş olduğunuz gibi önce bir hava saldırısı ve ardından Alman Hava Kuvvetleri’nin paraşütçü birlikleri geldi. Her paraşütçü timi indiğinde bir saldırıya uğrayacaksınız demektir. İlk iş olarak Sapper ile ekranın aşağısına inen subaya koşun ve vurun. Yere yatıp çabucak gelen iki askere el bombası yollayın, ardından bir tane daha gelecek hızlı davranıp onu da öldürün. Ekranın sol üst tarafındaki kutuya Green Beret’i aşağıdaki köprüye de Sniper ile Sapper’i gönderin. Bütün amaç köprü geçişini tutmak. Nişancınız ve bombacınız ile ilk atakları geçiştirince köprüde tutunmak yetmeyecek diğer taraftaki kutulardan cephane takviyesi için hücumlar yapacaksınız. Antitank mayınlarını alınca köprünün ön tarafına döşeyip tanksavar topunu ve panzeri imha edin (hiç kolay olmuyor ne yazık ki). General uçağa kaçacak, siz de gidip ona katılacaksınız. Ancak yakalanıp yeni bölüme takılacağız.

Bölüm 3: KILL THE TRAITOR

Bölüme hücremizde başlıyoruz. Yandaki hücrede arkadaşlarınız var, onları kurtarıp ilerleyince Spy ile buluşuyoruz. Belki hemen buluştuğunuz alandan dışarıya çıkmak isteyebilirsiniz, ama en rahat kısım ara filmde askerlerin selamlama törenini yaptıkları ana binanın merdivenlerinin oradaki kapaktan çıkmak. Tek sorun doğru zamanlama ile merdivenlere saklanmak. Sonrasında devriye atan askeri halledip, soldaki subayın kıyafetini de aldıktan sonra bölgeyi dikkatlice temizlemek. Tüm haritayı temizledikten sonra sol taraftaki kutudan patlayıcıları alıp geri sayımı başlatın. Hurda tankın olduğu binanın bahçesinde kaçış aracı var, aynı binanın solundaki kapıda hain General O’Donnell’i öldürmemeniz gerekiyor. Üç yol var: Spy kapının yanında bekleyip iğneyle halleder, Sniper ile uygun bir atış veya Sapper önceden yerleştirdiği bombayı patlatır. Sonrasında tüm adamlarınızı arabaya bindirip bölümü tamamlıyorsunuz.


CENTRAL EUROPE

Bölüm 1: INFILTRATE THE STATION

Spy ve Thief ile bölüme başlıyoruz, alarm verdirmeden tren istasyonuna girip saklanmamız gerekiyor. Thief yandaki askeri sigara ile kandırıp halleder. Askerin kıyafetlerini alan Spy ile sola ilerleyin köşedeyken askeri iğneyle bayıltıp silah ve kıyafetini alın (kıyafetleri mutlaka alın çünkü biri gelip çözerse oyuna geri dönmeyip utancından dolayı firar edecektir). Daha sonra kuledeki ve altında devriye gezenler, arkadaşlarını görüp gelecektir, onları da iğneyle bayıltınca artık dokuz adet tüfek merminiz var. Hemen sağdaki patika girişini tutan askeri halletmek için kasaların yanına siper alıp tüfeği seçip (A tuşu ile) vurun. Onu gören diğer askerler de geldikçe sırasıyla öldürüleceklerdir. Üste doğru ilerleyip Bina önündeki rütbeliyi halledin ve tünelden içeriye girin. İçerideki direnişçiler duvardaki küçük pencereden çıkıp dışarıda size boş alan oluşturacaklar. Siz de çıkıp soldaki askeri bayıltın. Kapıdakileri Spy ile vurup kapıdan girin. Yandaki odaya girince sağ alttaki gizlenme alanına dalın.

Bölüm 2: BOARD THE TRAIN

Kolay bir bölüm. Öncelikle odadaki askerin kıyafetlerini alan Spy dışarıya çıkar. Sağda devriye gezen askeri, sırtı demiryoluna gelecek şekilde sohbete tutar. Thief ise kapının solundaki nöbetçileri sırayla halledip binaya saklar. Çatıdaki Sniper sigara içerken kulübenin başındaki ve vagonun içindeki askeri, en son da Spy’ın konuştuğunu öldürür. Tüfeği Spy alır ve vagonun önündeki iki kişiyi öldürür, bu arada Thief vagon içinde silah ile beklesin ki sese gelen diğer askerleri huzura kavuştursun. Bundan sonra raylardan sürünerek trene binersiniz ve yolculuğa başlarsınız.

Bölüm 3: STOP BOMB DEPLOYMENT

Adamlarımızın trende olduğu haberi üzerine bu istasyonda karşılama komitesi oluşturulmuş. Zamana karşı yarıştığımız böyle bir bölüme başlıyoruz, iri komandomuz Green Beret her şeye yetecek güçtedir hiç merak etmeyin. Yere yatıp kamyonun yanındaki patikaya süzülün. Gelen askeri öldürüp patikanın kenarına saklayın. Patikadan ilerleyip bahçenin içerisindeki kutudan iyi bir zamanlamayla silahınızı alın. Bahçenin diğer girişindeki nöbetçiyi halledip saklayın ve cephaneyi aldığınız tarafa yönelip oradaki askerleri uzaktan vurun. Bundan sonra yapmanız gereken demiryolunun sonundaki bölgeyi temizleyip pusudaki birlikleri yok edip kamyonu tren yolundan vaktinde çekip bölümü bitirmek olacak. Sabırla oynayıp güzel bir trene atlama sahnesi bulacaksınız.

Bölüm 4: GET TO THE ENGINE

Artık adamlarımız buluştu. Trenin içindeki Spy ve Thief Kandırmaca taktikleri ile içeriyi temizler ve görevin geri kalanını Green Beret’e bırakır. Trenin üstünden ilerleyip tüm askerleri öldürün, vagon içlerine bulaşmayın şimdilik. En baştaki vagonu sona bırakıp edindiğiniz silahlar yardımıyla vagon içlerini temizleyin. Oyunun kilit noktası ilk vagona dokunmamak. Spy yardımı ile ilk vagondaki son kişiyi de öldürdüğünüzde saldırılar başlayacak. İlk vagonda pusu kurun, ikinci saldırıdan sonra Green Beret’i bulunduğunuz vagonun üstüne gönderin ve yeni gelecek olan iki askere pusu kurun. Bundan sonra dört beş saldırı grubu daha gelecektir. Kimse kalmayınca bölüm bitecek.


NORMANDY

Bölüm 1: CRIPPLE NAZI SUPPORT

Bu bölüm için söylenecek pek bir şey yok. Yapmanız gereken, başladığınızda ekranın sağ alt köşesindeki cephaneliği, sağ üst köşedeki yakıt deposunu ve zırhlı araçların altı tanesini yok etmek. Önce bina önündekileri dikkatlice öldürüp saklayın. Alternatif silah olarak piyano boğma teli var yanımızda. Cephaneliğe girdiğiniz ve birine müdahale ettiğiniz an zırhlı araç sevkıyatı başlayacağından Sapper bazuka ile soldaki binanın köşesinde beklerse zor kısmı halledebilirsiniz. Görünmemeye çalışıp zırhlı araçları patlatın Thief patlayıcıları Sapper’a taşır, o da Yakıt deposu ve cephaneliği uçurunca bölümü geçebilirsiniz.

Bölüm 2: DESTROY THE WARSHIPS

İlk olarak sağdaki merdivenlerden çıkıp konteynırların arasından göreceğiniz askeri öldürün. Sürünerek rıhtımın köprülü kısmındaki askeri bıçaklayıp yukarıya saklanın. Ölen askeri fark edip karşıdan geleni bıçak fırlatarak halledin. Dikkatlice sürünerek merdivenin üzerindeki rütbelileri öldürün. Sudan çıkan merdivenin oraya dönüp diğer üç askeri de öldürüp ilk barakadan patlayıcıyı alın. Şimdi rütbelileri öldürdüğünüz merdivenlerde pusuya yatıp grup halindekilere el bombası atın. Büyük barakadakiler alarma gelince tüfek ile teker teker vurun. Büyük barakadan son bombayı da alıp savaş gemilerinin oradan dibe dalın. İki bombayı da yerleştirince ilk karaya çıktığınız yere gidip bomba fünye (yeterince uzaklaşınca sağ altta görünür olacak) işaretine basın. İşte bitti.

Bölüm 3: STORM THE BEACH

Sekiz adet adamınız var. İlk başta iki tanesini karşıdaki makineli tepesine, diğer ikisini de sağdaki makineli tepesine yönlendirip bölgeyi rahatlatın. Makineli tüfek ve bomba yollarını dikkatlice belirleyip ilerleme güzergahınızı bulabilirsiniz. Yine adamlarınız ile önü tel üstüvane ile çevrili mayınlı araziyi tabanca ile temizleyip, iki adamınızı bina üstündekileri öldürmeye gönderin. Onlar bir müddet orada kalsın çünkü ölü askerleri görüp gelenleri de etkisiz bırakacaklardır. Siz diğer altı adamınızla soldan girin. Bu bölgede oldukça dikkatli olmalısınız. Tünel siperlerin olduğu orta bölüme girip çatıştığınız an çevreniz sarılıyor, bu yüzden nerelere yerleştiklerini görüp o kısmı tekrar yükleyin. Bundan sonra bina içlerini temizliyorsunuz. En iyi yöntem sekiz adamınızla birlikte girip kolay imha yöntemi uygulamak. Kimse kalmayınca oyun bitiyor ve hepsi bu kadar mı demekten kendimizi alamıyoruz.

787
10.NBA LİVE 07 TURNUVAMIZ / **!FİNAL!**
« : 09 Eylül 2007, 12:25:01 »
Başarılar Fatih müsait olduğun bir zaman maçımızı yapalım ...

788
10.NBA LİVE 07 TURNUVAMIZ / **!FİNAL!**
« : 09 Eylül 2007, 12:24:24 »
OYUNSİTENİZ 10.NBA LİVE 07 TURNUVASI FİNALİ

FATİHWADE

VS


Force23

789
MODERATÖRLÜK BAŞVURU YERİ / t.y için başwuru[ilk kez]
« : 09 Eylül 2007, 12:21:07 »
eyw beyler saolun  saol hamza  paylaşım dewam edecek öğlen girince  :)

Saol kardeş  ;)

790
 :D

792
Ewet arkadaşlar başlıktanda anlaşılacakğı gibi yardıma ihtiyacım var dersleri bulabilecek varmı acaba acil gerek bulursanız istediğiniz kadar rep(en fazla 15 tane veririm ..) Bulana rep feda bak ona göre ... ;)