İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Force23

709
YEREL HABERLER / Tekerlekli sandalye konvoyu
« : 10 Eylül 2007, 08:59:09 »
SAKARYA (İHA) - Sakarya'nın Hendek ilçesinde dünya evine giren bedensel engelli çiftin düğün konvoyunu tekerlekli sandalyeler oluşturdu.

Hendek ilçesinde yaşayan ve 3 yaşında geçirdiği çocuk felci sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum kalan Esen Gider, aynı mahallede büyüdüğü ve kendisi gibi 9 aylıkken geçirdiği çocuk felci nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum kalan Zerrin Gencol ile belediye sosyal tesislerinde düzenlenen düğün töreniyle hayatını birleştirdi.
 
Düğün törenine Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım, İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, Sakarya Bedensel Engelliler Federasyon Başkanı Emriye Arapoğlu, Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Deneği Başkanı Hafizullah Kadiri, Sakarya Özürlüler Koordinasyon Merkezi Başkanı Orhan Kurtuluş ve çiftin yakınları katıldı. Çiftin nikahını Hendek Belediye Başkanı Ali İnci kıyarken, şahitliklerini Recep Yıldırım, Lokman Ayva, Hafizullah Kadiri, Emriye Arapaoğlu ve Orhan Kurtuluş yaptı. Düğünün tüm masraflarını karşılayan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, çifte ayrıca içi döşeli prefabrik bir konut verdi. İnci, nikah sonrası geline bir de bilezik hediye etti.

Damat Esen Gider, "Çok mutluyum. Engelli kardeşlerimiz hiç çekinmesinler, evlilik çok güzel bir duygu. Beraber bu sorumluluğun altından kalkarak mutlu bir ömür süreceğiz" dedi. Gelin Zerrin Gencol ise aşkın engel tanımadığını belirterek, "Dünya evine girmek mutluluk verici. Engelli kardeşlerime tavsiyem, hiç yılmasınlar ve çekinmesinler. Sorumluluğu biraz ağır ama birlikte üstesinden geleceğimize inanıyorum. Bize destek verip bu mutluluğu yaşatan Belediye Başkanımız Ali İnci'ye ve bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan milletvekillerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Düğünün en ilginç anı ise, düğün konvoyunun tekerlekli araçlarlardan oluşmasıydı. Gelin ve damadı yalnız bırakmayan arkadaşları, engelli çiftin arkasında tekerlekli sandalyelerle konvoy oluşturdu. Hendek Belediyesi düğün töreninde ayrıca, ihtiyaç sahibi engellilere 35 adet tekerlekli sandalye hediye etti.

710
YEREL HABERLER / Vali Ala, Diyarbakırlılar ile vedalaştı
« : 10 Eylül 2007, 08:58:44 »
DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır Valiliği'nden Başbakanlık Müsteşarlığı'na atanan Efkan Ala, esnafları tek tek dolaşarak helallik istedi.

Yaklaşık 3 yıldan beri Diyarbakır Valiliği görevini sürdüren Efkan Ala, Başbakanlık Müsteşarlığı'na atanmasından sonra, bugün veda ziyaretlerine başladı. Çeşitli sivil toplum örgütlerini ziyaret eden Ala, Diyarbakır'ın Dağkapı ve Ofis semtlerinde esnafları tek tek ziyaret ederek, helallik isterken, vatadaşlar yeni görevinde kendisine başarılar diledi.
 
Esnaflarla tek tek tokalaşarak vedalaşan Ala, esnafa karanfil de dağıttı. Ala'nın karanfil dağıttığı meyan kökü şerbeti satan bir seyyar satıcı, kendisine
meyan şerbeti ikram ederken, bazı vatandaşlar ise sıkıntılarını içeren dilekçeleri Başbakanlık Müsteşarı Ala'ya verdi.

Efkan Ala, akşam saatlerinde de ildeki basın yayın kuruluşları ile verilecek veda yemeğinde bir araya gelecek.



711
YEREL HABERLER / Kamyonetin çarptığı bisikletli öldü
« : 10 Eylül 2007, 08:58:32 »
KONYA (İHA) - Konya'nın Seydişehir ilçesinde kamyonetin çarptığı bisiklet sürücüsü ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgiye göre, kaza Seydişehir - Antalya yolu Muradiye kavşağında meydana geldi. Antalya istikametine giden Kenan Yıldız idaresindeki 34 AV 8262 plakalı kamyonet, kavşağa kontrolsüz olarak çıktığı tahmin edilen 11 yaşındaki Mehmet Kavak'a çarptı. Ağır yaralı olarak ambulansla Seydişehir Devlet Hastanesine kaldırılan bisiklet sürücüsü ilk müdahale sonrası Meram Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Mehmet Kavak burada yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirirken kamyonet sürücüsü polis tarafından gözaltına alındı.

Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.


712
YEREL HABERLER / Gül, Yarsav'ı da davet etmemiş
« : 10 Eylül 2007, 08:58:10 »
ANKARA (ANKA)- Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Genel Başkanı Ömer Farük Eminağaoğlu, Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde sivil toplum örgütlerine verilen resepsiyona davet edilmediklerini söyledi.

 
ANKA'ya konuşan Eminağaoğlu, Avrupa Birliği 2006 İlerleme Raporunda YARSAV'ın kurulmuş olmasının yargıda olumlu bir gelişme olarak değerlendirildiğini hatırlattı. Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyona davet edilmediklerini belirten Eminağaoğlu, “Avrupa Birliği sürecine öncelik vereceğini belirtmesine rağmen, Abdullah Gül, Dışişleri Bakanı iken 19 Şubat 2007 tarihinde YARSAV'ın kapatılmasını öngören yasa tasarısına imza atmıştı. Türkiye'de yasa ile tüzel kişilik kapatılması en son 1981 yılında siyasi partilerin feshedilmesi olmuştu” dedi.

 
Eminağaoğlu, YARSAV'ın davet edilmemesi ile ilgili, “Siyasi irade tarafından önceki dönemde YARSAV'a olan bakışı biliyorduk. Ancak sayın Cumhurbaşkanı'nın takdiri böyleymiş” diye konuştu.

713
YEREL HABERLER / Gül, yargılanmaya sıcak bakıyor
« : 10 Eylül 2007, 08:57:54 »
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya'daki resepsiyona davet ettiği AK Parti Bursa eski milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır, Gül'e, "kayıp trilyon davasından yargılanmayı iste" dediğini, Gül'ün de bu öneriye sıcak baktığını belirterek, "Sayın Gül, yargılanmayla ilgili herhangi bir davet olduğunda bundan kaçmayacağını, Türkiye'de bu gibi işlerin olduğunu tüm dünyaya göstereceğini söyledi. Gül milletvekiliyken dokunulmazlığının kaldırılması için 2 defa müracaat etti. Gül, Çankaya'da çok güzel işlere imza atacak" dedi.

Ertuğrul Yalçınbayır, geçen dönem milletvekillerinden sadece 4 kişinin Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyona davet edildiğini, Cumhurbaşkanı seçilmeden önce Abdullah Gül ile yaptığı görüşmede kendisine 3 teklif götürdüğünü ifade etti. Abdullah Gül ile yaptığı görüşmede eski davayı hatırlattığını kaydeden Yalçınbayır, "Sayın Gül, 'Ben yargılanmaktan kaçınmıyorum, herhangi bir davet vuku bulduğunda yargılanmaya hazırım. Türkiye'de de bunların olabileceğini göstermeye hazırım. Yargıdan böyle bir davet geldiği zaman şüphesiz gider, yargılanırım. Türkiye'de bu gibi işlerin olduğunu tüm dünyaya, Avrupa Birliği'ne gösteririm. Benim herhangi bir endişem yok. Yargıyı etkilememek için 'suçsuzum' açıklamasını yapmıyorum' demiştir. Bu çok önemli bir açılımdır. Cumhurbaşkanının anayasayı gözetmesi, parti politikalarından ayrılması, tarafsızlığı, yansızlığı ve yargılamaya olan, hukukun üstünlüğüne olan inancı açısından güzel bir davranıştır" diye konuştu.

 
Yeni bir anayasa hazırlandığını, bunda da Cumhurbaşkanlığının dokunulmazlığının gündeme geldiğine işaret eden Yalçınbayır, "Cumhurbaşkanı dokunulmazlığı 1961 anayasasında olduğu gibi yeniden yazılmak isteniyor. Meclis Cumhurbaşkanının dokunulmazlığıyla ilgili düzenleme yaparsa, bu kişiye özel bir düzenleme olarak algılanacaktır. 12. Cumhurbaşkanından itibaren bunlar olabilir. Ama şu anda yapılması, kişiye özel bir düzenleme olur. Kişisel olarak Sayın Gül'ün böyle bir düzenlemeyi kabul etmeyeceğini, meclise geri göndereceğini, meclisin ısrarı halinde konuyu halk oyuna sunacağını düşünüyorum. Anayasayı yeniden yapanların, bunu dikkate almasını diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanı daha önce deklare edebilir, ederse de yararlı olur" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül'ün parti ile birlikte hareket etmeyeceğini kaydeden Yalçınbayır, "Sayın Gül, AK parti politikalarına hizmet eden tutum intibasını uyandıracak eylem ve işlerden kesinlikle kaçınacaktır. Gül de, geçmişte Özal, Demirel ve Evren gibi bazı yasaları veto edecektir. Bazı kararnameleri, anayasa değişikliği olmadığı taktirde
geri gönderecektir. Çünkü o makama gelenler, yetki ve görev sorumluluğa sahip olanlar onun gereğini yaparlar" dedi.
 
İHA


714
YEREL HABERLER / Su içti, boğazına sülük kaçtı
« : 10 Eylül 2007, 08:57:35 »
SİİRT (İHA) - Siirt'te kuyudan su içtiği sırada boğazına bir cismin kaçtığını fark eden ancak bunu pek önemsemeyen genç, bir hafta sonra ses kısıklığı, kan akıntısı ve nefes darlığı şikayetiyle gittiği doktorda, boğazında sülük olduğunu duyunca şaşkına döndü. Bir hafta boyunca boğazında sülükle yaşayan genç, başarılı bir operasyonla yeniden sağlığına kavuştu.

 
Siirt'te yaşanan ilginç olay hem doktorları hem de hastayı şaşkına çevirdi. Merkeze bağlı Meydandere köyünde ikamet eden 22 yaşındaki M.Şirin Çelik isimli genç, köyde kuyudan su içtiği esnada boğazına bir cismin kaçtığını fark etti. Ancak bunu pek önemsemeyen genç, bir hafta sonra ses kısıklığı, nefes darlığı ve öksürük şikayetiyle doktora gitti.
 
Özel Siirt Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) bölümünde yapılan muayenede M. Şirin Çelik'in boğazına sülük kaçtığı tespit edildi. Küçük vampir olarak adlandırılan sülüğün boğazına kaçtığını duyan genç, şaşkına döndü. KBB doktoru Op. Dr. Selçuk Özkan tarafından ameliyata alınan Çelik, geçirdiği bir saatlik ameliyatın ardından yeniden sağlığına kavuştu. Gencin boğazından çıkarılan sülük, hastane personelinin ilgi odağı oldu. Bir daha kuyudan su içmeyeceğini söyleyen Çelik, "Köyde bahçedeki kuyudan su içtim. Sonra boğazıma bir cisim girdi, onu fark ettim. Aradan bir hafta geçti. Düğün için Siirt merkeze alışverişe geldim. Öksürünce boğazımdan kan aktı. Tedavi için muayene olmaya gittim. Doktor beni muayene edince şaşırdı. Bana boğazında 'sülük' var dediler. Bende inanamadım. Doktorlar ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını söyledi. Sülüğü görünce şaşırdım" dedi.

Boğazına sülük kaçan genci ameliyat eden Op. Dr. Selçuk Özkan, vakanın nadir ve ilginç olduğunu belirterek, "Hastamız boğazdan kan gelmesi, ses kısıklığı ve nefes darlığı şikayetinden bizlere başvurdu. Hastamızın hikayesinde, bir hafta önce bir kuyudan su içme yoluyla boğazına sülük kaçması söz konusuydu. Muayenede çok belirgin olmamakla beraber bir hareketlilik gördük. Hastamızı genel anestezi altında ameliyata aldık ve sülüğü çıkardık. Bu tıbben çok nadir rastlanılan bir vakadır" diye konuştu.


715
YEREL HABERLER / Çanakkale'de hafif deprem
« : 10 Eylül 2007, 08:57:09 »
ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale'de Bayramiç ilçesinde öğle saatlerinde hafif şiddetli bir deprem meydana geldi.

 
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, Bayramiç ilçesine bağlı Evciler köyünde saat 13.29'da yerin 5.4 kilometre

716
YEREL HABERLER / Dilini eşek arısı soktu
« : 10 Eylül 2007, 08:56:36 »
Ewet wallaha allah kimsenin başına vermesin ...

717
ANKETLER / NHA
« : 10 Eylül 2007, 08:54:44 »
 :D :D

718
SERBEST BÖLGE    5674
GIRGIR YERİ            3328
GIRGIR YERİ       2408


Kardeş bune ya 11.410 mesajın Gırgır  :D  bende hanzer baya paylaşım yapıo teşekkür edio sandım big sexy birazda sana bu yüzden karşı neyse kardeş sen yine bildiğini oku ... ;)

719
OMFFC 203 / YARI FINAL EŞLEŞMELERİ VE MAÇ SONUÇLARI
« : 10 Eylül 2007, 00:51:10 »
Force'ye katiliyorum . Bu gibi durumlarda mesaj editleme lütfen hanzer.

Ayrıca bu tartişmayi daha fazla büyütürseniz ikinize de ban cezasi vermeyi düşünüyorum .

Topic Kilit !



İçimi okudun  :D :D




720
 :D :D

Adminlik paralı yanlız  ;) ;)