İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Force23

673
YEREL HABERLER / Muallim: "Kendimizi savunmaya hazırız"
« : 10 Eylül 2007, 09:14:22 »
Ankara (AA)- Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, resmi ziyarette bulunmak üzere Ankara'ya geldi. Muallim, "İsrail'in planlayabileceği herhangi bir saldırıya karşı kendimizi savunmaya hazırız. Ama temel önceliğimiz kapsamlı barıştır" dedi.

Muallim özel uçakla geldiği Esenboğa Havalimanı'nda, Suriye'nin Ankara Büyükelçisi Halid Raad ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından karşılandı.

Havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Muallim, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'dan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yeni görevi için tebrik içeren yazılı bir mesaj getirdiğini belirterek, Türkiye-Suriye ilişkilerinin iyi bir seyirde ilerlediğini, yeni dönemde bu ilişkileri daha da geliştirmek için bu ziyareti yaptığını kaydetti.
"Abdullan Gül'ün Cumhurbaşkanı olması İsrail ile Suriye arasındaki arabulucu rolünü etkiler mi?" yönündeki bir soruya karşılık Muallim, "Sayın Gül'ün yaptığı arabuluculuğu takdir ediyoruz. Türkiye'nin içişlerine müdahale etmek istemiyoruz. Arabuluculuk dosyasını Köşke taşımak ya da Dışişlerinde tutmak Türkiye'nin kararıdır" dedi.
 
İsrail ve Suriye arasındaki gerginliğin Ankara temaslarının gündeminde olup olmadığının sorulması üzerine ise Muallim, Türkiye ile Suriye arasında karşılıklı güven olduğunu ifade ederek, "Bizim söylediklerimiz doğrudur ve Türk tarafı da bu gerçeğin farkındadır" diye konuştu. Suriye-İsrail gerginliği konusundaki öngörüsünün sorulması üzerine de Suriyeli Bakan, "Biz kapsamlı bir çözüm için çalışmaya devam edeceğiz. İsrail'in planlayabileceği herhangi bir saldırıya karşı kendimizi
savunmaya hazırız. Ama temel önceliğimiz hala kapsamlı barıştır" dedi.

Temaslarına yarın başlayacak olan Muallim, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ile görüşecek. Görüşmelerde Ortadoğu barış süreci başta olmak üzere ikili ve bölgesel konuların ele alınması öngörülüyor. Muallim'in temaslarının ardından yarın Ankara'dan ayrılması bekleniyor.

674
ANKARA (ANKA) – 12 Eylül darbesi, Ankara'da yapılan etkinlikle 27. yılında protesto edildi.

Darbe Karşıtı Platform'un düzenlediği etkinliğe yaklaşık beş bin kişi katıldı.
 
Protesto eylemi Ankara Garı'dan Abdi İpekçi Parkı'na yürüyüşle başladı. Yürüyüş sırasında 12 Eylül döneminde hayatını kaybedenlerin resimleri taşındı. “Yaşasın Halkların Kardeşliği”, “Darbeciler Halka Hesap Verecek”, “Bu Ülke Bu Halk Satılık Değil” sloganlarının atıldığı yürüyüşte “12 Eylül Darbecileri Yargılansın” şeklinde pankartlar açıldı.

Abdi İpekçi Parkı'ında 12 Eylül döneminde hayatını kaybedenler için saygı duruşunun ardından başlayan mitingde etkinliğe katılanlar adına basın açıklamasını okuyan 78'liler Derneği Sözcüsü Ruşen Sümbüllüoğlu, “80 darbesi sadece ülkedeki emek ve demokrasi güçlerinin yarattığı toplumsal muhalefeti yok etmenin bir aracı değil, bir yandan da emperyalizmin bölgedeki pozisyon tutma çabası için görevini iyi yapan bir jandarma oldu” dedi.

Yapılmış bütün darbelerin nihai hedefinin emek ve demokrasi güçleri olduğunu belirten Sümbüllüoğlu, “Bugün emekçi halkların yaşadığı yokluk ve yoksulluk tesadüfi değildir. O günlerin eseridir” şeklinde konuştu.

Mitingde, etkinliğin, Yılmaz Güney'in ölüm yıldönümü olan 9 Eylül'e denk gelmesi nedeniyle Güney için de şiirler okundu.

12 Eylül protesto etkinliğine, KESK Ankara Şubeleri Platformu, Ankara 78'liler Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Halkevleri, Ezilenlerin Sosyalist Platformu, EMEP

675
İSTANBUL (İHA) - At yarışlarında Enternasyonal Topkapı, Boğaziçi ve Malazgirt Koşuları, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid El Maktum'a ait atların da katılımıyla İstanbul'da yapıldı.

Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirilen 3 ve yukarı yaşlı safkan Arap atlarının mücadele ettiği bin 600 metre mesafeli Malazgirt Koşusu'nu jokey David Bouland'ın bindiği ve Sheikh Abdullah Bin Al Thani'nin sahibi olduğu 'Al Dahma' adlı safkan, 1.43.79'luk derecesiyle kazandı. İkramiyesi 850 bin dolar olan yarışta jokey Norbert Jeanpierre'nin bindiği ve yine Sheikh Abdullah Bin Al Thani'ye ait 'Dahess' adlı safkan 1.43.79'luk derecesiyle ikinci olurken, Mahmut Alpay'ın sahibi olduğu ve jokey Halis Karataş'ın bindiği 'Çetin' adlı safkan ise 1.44.28'lik derecesiyle üçüncülüğü elde etti. Birinci gelen safkanın ödülünü Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Al Dahma'nın sahibi Sheikh Abdullah Bin Al Thani'ye verdi.

3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarının mücadele ettiği ve 2 bin 400 metre mesafeli Enternasyonal Boğaziçi Koşusu'nu Stall Kaiserberg'in sahibi olduğu ve jokey Andreas Suborics'in bindiği 'Bussoni' adlı safkanı 2.31.28'lik derecesiyle kazandı.
 
Toplam ikramiyesi 680 bin dolar olan yarışta Gary Tanaka'ya ait, jokey Neil Francis Calan'ın bindiği 'Pressing' adlı safkan 2.31.58'lik derecesiyle ikinci olurken, Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid El Maktum'un sahibi olduğu ve jokey Kerrin Mcevoy'un bindiği 'Laverock' adlı safkan ise 2.31.69'luk derecesiyle üçüncülüğü elde etti. Birinci atın ödülünü Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker, atın sahibi Stall Kaiseberg'e verdi.

3 ve yukarı yaşlı İngiliz atlarına özel, bin 600 metre mesafeli Enternasyonal Topkapı Koşusu'nu Aydoğan San'ın sahibi olduğu ve jokey Halis Karataş'ın bindiği 'Sabırlı' adlı safkan, 1.36.24'lük derecesiyle kazandı. Toplam 1 milyon 20 bin dolar ikramiyenin dağıtıldığı yarışta Selman Taşbek'in sahibi olduğu ve jokey Selim Kaya'nın bindiği 'Ribella' adlı safkan 1.36.39'luk derecesiyle ikinci, Yeguada Maroto Satlı'nın sahibi olduğu ve jokey Kerrin Mcevoy'un bindiği 'Trup to the moon' isimli safkan
1.36.56'lık derecesiyle 3. oldu. Yarışta yer alan İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in 'Banknote' isimli atı ise ilk 3'e giremeyerek, 5.'likte kaldı.

Enternasyonal Topkapı Koşusu'nda 'Sabırlı', birincilik ikramiyesi olarak sahibine 600 bin dolar kazandırdı. Birinci atın ödülünü Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker, atın sahibi Aydoğan San'ın oğlu Serkan San'a verdi.

676
YEREL HABERLER / Mucize kurtuluş
« : 10 Eylül 2007, 09:13:27 »
BİNGÖL (İHA) - Bingöl'de meydana gelen trafik kazasında, yaklaşık 200 metrelik uçurumdan yuvarlanan araç içindeki sürücü sağ kurtuldu.
 
Edinilen bilgiye göre kaza Bingöl-Diyarbakır karayolu Küpar mevkiinde meydana geldi. Diyarbakır'dan Bingöl istikametine gelmekte olan Cihan Özel idaresindeki 12 AE 066 plakalı kamyon, Genç ilçesi yakınlarındaki Küpar mevkiinde virajı alamayarak uçurumdan aşağı yuvarlandı. Yaklaşık 200 metrelik uçurumdan yuvarlanan araç kullanılmaz hale gelirken, sürücü kamyonun içinden hafif yaralı olarak çıktı. Çevredeki vatandaşlar tarafından Genç Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Özel, yapılan ilk tedavi sonrasında Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
 
Kaza ile ilgili soruşturmanın başlatıldığı belirtilirken, Genç İlçe Belediye Başkanlığı'na ait iş makineleri tarafından kamyonun yuvarlandığı yerden çekildiği bildirildi.


677
HAKKARİ (İHA) - Hakkari'de Kaşuran aşiretine mensup iş adamı İsmet Ölmez'in oğlu Sabri Ölmez, 3 gün 3 gece devam eden görkemli bir düğünle dünya evine girdi. Yüksekovalı Nesrin Akdoğan ile hayatını birleştiren Sabri Ölmez'in düğününde, geline 20 kilogram altın takıldı.
 
Düğün, Hakkari-Çukurca karayolunun 35. kilometresinde bulunan Olgunlar köyü mevkiindeki Meskan Ölmez Tesisleri'nde yapıldı. 3 gün 3 gece devam eden düğünde 2 ton et, 500 kilogram pirinç, 150 kilogram yoğurt, 80 kilogram salatalık ve 20 bin ekmek tüketildi. 15 aşçı ile 150 kişinin görev yaptığı düğün töreninde davetlilere kavurma, pilav, cacık ve değişik yemekler ikram edildi. Düğün törenlerinde kullanılan silahlar ise, bu kez yerini havai fişeklere bıraktı. Havai fişek gösterisinde sınır boyundaki dağlar ayrı bir güzellikle aydınlandı.
 
İlk defa havai fişeklerle tanışan köylüler ise büyük bir şaşkınlıkla gösteriyi izlediler. Havai fişek gösterisi sırasında kıvılcımlar nedeniyle dağlarda yangın çıkmaması için düğün sahibi tarafından görevlendirilen 70 kişi, gösteri bitimine kadar tepelerde görev aldı. Zaman zaman çıkan küçük yangınlar görevliler tarafından söndürüldü.
 
Mahalli sanatçılardan oluşan 7 kişilik ekip tarafından çalınan sazlar ve söylenen birbirinden güzel türkülerle coşan vatandaşlar gönüllerince eğlendi. Damadın babası İsmet Ölmez ve yakınları, silahların şiddeti beraberinde getirdiğini belirterek, eskiden bölgedeki bütün düğünlerde silahların atıldığını hatırlatıp, bunu önlemek için havai fişek gösterisi yaptıklarını söylediler.
 

678
YEREL HABERLER / İzmir'de kurtuluş günü coşkusu
« : 10 Eylül 2007, 09:12:02 »
İZMİR(ANKA) - İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıldönümü İzmir'de de büyük coşku içinde kutlandı.
 
Kordon'da 21 pare top atışları ile başlayan törenler, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla devam etti. Törene, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Necdet Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve dernek temsilcileri katıldı. Çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı.
 
"İZMİR HER ZAMAN LAİKLİĞİN KENTİ OLACAK"
 
Başkan Aziz Kocaoğlu, deftere şunları yazdı:
 
"İzmir'in kurtuluşunun 85.yılını kutlama törenleri nedeniyle, huzurunuzda olmanın onuru ve kıvancı içindeyim. İzmir, sizi ve mücadele arkadaşlarınızı her zaman saygı, minnet ve bağlılıkla anmaktadır. Demokrasinin ve çağdaşlığın simge kenti olarak, bu özelliklerini, sizden aldığı sonsuz ilhamla yaşamakta ve yaşatmaktadır. İzmir, büyük hedefleri olan; sıcak, dost canlısı ve misafirperver insanlarıyla çağdaş ve örnek bir kenttir. Onurlu bir geçmişin çocukları olarak, İzmir'imizi daha ileriye taşımak ve gelecek kuşaklara 'daha müreffeh bir İzmir' bırakabilmek için, var gücümüzle çalışıyoruz. Bu 9 Eylül'de de, huzurunuzda bıkmadan, usanmadan çalışacağımıza söz veriyoruz. Yine söz veriyoruz ki; İzmir her zaman demokrasinin, çağdaşlığın, laikliğin ve cumhuriyet değerlerinin örnek kenti olacaktır"
 
9 Eylül kutlamaları, Konak Orduevi'nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Necdet Özel'e İzmir halkı adına Türk Silahlı Kuvvetleri'ne şükranlarını sunan bir plaket vermesiyle devam etti.
 
Daha sonra, Konak Meydanı'nda düzenlenen törenlerde ise süvari birliğinin İzmir'e girişi ve Hükümet Konağı'na Türk Bayrağı çekilmesi temsili olarak canlandırıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, süvari birliği komutanına, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Necdet Özel de 9 Eylül canlandırma ekibine teşekkür plaketi verdi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Daire Başkanlığı'na bağlı izciler de Muş, Malazgirt ve Kocatepe'den getirdikleri toprakla birlikte bayrağı Vali Mustafa Cahit Kıraç'a verdiler. Daha sonra Vali Mustafa Cahit Kıraç, Orgeneral Necdet Özel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Muş, Malazgirt ve Kocatepe'den getirilen toprağı İlk Kurşun Anıtı'na döktü.
 
İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıldönümü kutlama törenleri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen geçit töreni ile devam etti. Törene Devlet Bakanı Mehmet Aydın da katıldı.
 
Geçit töreni öncesinde İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Necdet Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tören aracıyla vatandaşları selamlayarak 9 Eylül Kurtuluş Bayramlarını kutladı.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in 9 Eylül 1923'te düşman işgalinden kurtuluşunun ülkemiz için bir milat olduğunu
belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"İzmir, bağımsızlık yolundaki direniş destanımızın simge kentidir. İşgalde ilk kurşun, bizim kentimizde atılmıştır. Ne büyük bahtiyarlık ki, kurtuluşu müjdeleyen son kurşun da, yine İzmir'de atılmıştır. 9 Eylül'den bir gün önce yapılması gereken; vatanı kurtarmak ve vatan için ölünecekse; herkesten önce, bir adım öne çıkmaktır. 9 Eylül'den bir gün sonrası ise, çağdaş bir dünya devleti olabilmek için çalışma günüdür.
Bugün Yüce Atatürk'ün bize çizdiği bu rota doğrultusunda, yarınlara güvenle ve coşkuyla yürüyoruz.
 
Binlerce yıllık kültür ve uygarlık birikimi olan kentimiz, aynı zamanda çağdaşlığın, demokrasi geleneğinin, barışın, laikliğin ve kardeşliğin kenti olarak anılmaktadır. O nedenledir ki, yüzbinlerce şehit kanı dökülerek bize emanet edilmiş İzmir'i, gelecek kuşaklara, 'içinde yaşamaktan mutlu olacakları' bir kent olarak bırakmayı; tarihi, ahlaki, vicdani bir ödev ve yurtseverlik gereği olarak görüyoruz. Başta büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve bu vatan uğruna savaşan askerlerimiz olmak üzere, cesur ve onurlu şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla, minnetle eğiliyoruz. Yaşasın İzmir; Yaşasın demokratik, çağdaş ve laik cumhuriyetimiz, Yaşasın Türkiye'miz."
 
Resmi geçit törenin ardından gerçekleştirilen Türk Yıldızları Akrotim gösterisi, İzmirlilerden büyük alkış aldı.


679
İSTANBUL(ANKA) - Gündem Gazetesi, bölücü terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesi ile 30 gün süreyle yayın durdurma cezası aldı.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gündem Gazetesi'nin 2 ve 3 Eylül tarihli sayılarında yayınlanan ve terör örgütünün yöneticilerinden Murat Karayılan tarafından kaleme alınan "Halklaşalım Kazanalım" ve "Sözde Değil Pratikte Özeleştiri" başlıklı yazılarda bölücü terör örgütü PKK propagandası yapıldığı gerekçesi ile soruşturma başlatmıştı.
 
Soruşturmada, söz konusu yazılarda terör örgütü propagandası yapıldığı sonucuna varan savcılık, Terörle Mücadele Kanunu çerçevesinde gazetenin bir ay süreyle kapatılması talebiyle İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurmuştu. Talebi görüşen İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, savcılığın istemini haklı bularak, Gündem gazetesine 30 gün süreyle yayın durdurma cezası verdi.
 
Gazete, daha önce de yine örgüt propagandası yaptığı suçlamasıyla 6 Mart 2007 tarihinde 30 gün, 9 Nisan 2007'te 15 gün ve 12 Temmuz 2007'te 15 gün yayın durdurma cezası almıştı.
 
Gündem gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yüksel Genç, ANKA'ya yaptığı açıklamada, kendilerine karşı uygulanan yayın durdurma cezaların son 6 ayda yoğunlaştığına dikkat çekerek, "Sözkonusu yazılar içerisinde örgüt propagandası yok. Üstelik Murat Karayılan'ın bu açıklamaları başka yayın organlarında da çıktı" dedi. Genç, diğer kapatma cezalarında olduğu gibi, bu cezaya da itiraz edecekleri bildirdi.


680
YEREL HABERLER / Safranbolu'da bedava lokum izdihamı
« : 10 Eylül 2007, 09:11:21 »
SAKARYA (İHA) - Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen, 8. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali etkinlikleri kapsamında oluşturulan Lokum Sofrası'nda halka bedava lokum dağıtılması sırasında izdiham yaşanırken. Bazı vatandaşlar ezilme tehlikesi geçirdi.

Atatürk Anıtı Meydanında oluşturulan lokum sofrasının açılışı Karabük Valisi Can Direkçi ile Festival Komitesi ve Belediye Başkanı Nihat Cebeci tarafından yapıldı. İlçede faaliyet gösteren lokum imalatçısı 4 firma tarafından 500 kg açık lokum ile 25 bin adet kutu içindeki lokumlar vatandaşlara dağıtıldı.

Vatandaşlardan tek tek almaları istenmesine rağmen, çoğunun beraberinde getirdikleri poşetlere lokum doldurdukları gözlendi. İlçeye adını veren safran bitkisinden yapılan lokumdan almak için yarışan vatandaşlar arasında yaşanan izdihamı ise zabıta ekipleri önlemekte güçlük çekti. Küçük çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi.

681
YEREL HABERLER / Trafik anketinde ilginç sonuçlar
« : 10 Eylül 2007, 09:11:00 »
ANKARA (İHA) - Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Enstitüsü'nün aktif sürücüler üzerinde yaptığı anket, çarpıcı sonuçları ortaya çıkardı.

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Enstitüsü tarafından sürücü belgesi olan her yaş grubuna yöneltilen sorularda ilginç cevaplar alındı. Anket sonuçlarına göre, sürücülerin kendilerini trafik levhaları konusunda yenilemedikleri tespit edildi. Her yıl trafik kazalarında 300 üniversite öğrencinin öldüğü hatırlatılarak, 'ÖSS'de trafik sorusu yer alsın mı?' şeklindeki soruya 516 öğrenci 'evet' yanıtını verdi. Öğrencilerin yaklaşık yüzde 90'ı ÖSS'de 10 tane trafik sorusu yer almasını istedi.
 
Trafik kazalarında her zaman sürücü hatası olmadığına inanan sürücüler, kazalara en çok hatalı yolların sebebiyet verdiği görüşünü savundu. Sürücüler trafik kazaları hakkında yapılan istatistikleri de güvenilir bulmuyor. Trafikte geçiş üstünlüğü kime aittir? şeklinde sorular da sürücülerin en çok yanlış cevap verdikleri sorular arasında yer aldı.



682
BİNGÖL (İHA) - Üniversite eğitimi için gittiği Çin'de ithalat ve ihracat işleriyle uğraşan Mehmet Söyler, bir süre önce nişanlandığı ünlü Çinli şarkıcı Lin Yuting'le Bingöl'de Türk geleneklerine uygun düğün töreniyle dünya evine girdi.

Çin'de en iyi şarkıcı ödülüne sahip olan Yuting ile Bingöllü Söyler'in 7 yıl önce başlayan aşkları, dün akşam Zümrüt Düğün Salonu'nda mutlu sonla noktalandı. Bingöllü Mehmet Söyler ile nişanlandıktan sonra Müslüman olup "Nur" ismini alan Yuting, Türk örf ve adetlerinin kendisini çok şaşırttığını belirterek, Türk insanının çok sıcakkanlı olduğunu, gösterilen ilgi ve alakadan dolayı çok şaşırdığını söyledi. 2000 yılında tanıştığı eşi Mehmet Söyler ile sık sık Bingöl'e gelip gittiğini ifade eden Yuting, Türkiye'yi çok sevdiğini ve bir Türk'le evlenmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Burada çok değişik bir kültürle karşılaştığını dile getiren Yuting, özellikle kına gecesi ve düğün töreninin tıpkı bir masal alemi gibi olduğunu söyledi. Düğün töreninde sık sık halay çekip eğlenen Çinli gelin, Türkiye'de yaşamayı istediğini söyleyip, önümüzdeki yıllarda çocukları ile birlikte Bingöl'e yerleşmeyi istediğini belirtti.

Düğün için Çin'den Bingöl'e gelen ve ön ismi öğrenilemeyen gelinin arkadaşı Pikang ise, Türk örf ve adetlerine hayran kaldığını ve buraya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Pikang, "Her şey çok güzel. Düğünü çok beğendim. Çok mutlu oldum" dedi.

Damadın babası Hilmi ve annesi Emine Söyler, oğullarının alacağı her türlü karara saygı duyduklarını ifade ederek, gelinlerinin kendilerini en çok etkileyen yanının sempatik tavırları olduğunu söylediler.

Yuting, 2002 yılında çıkardığı ve 13 şarkının yer aldığı "Peini zou yi duan" isimli albümüyle Çin'de 2004-2005 yılının en yeni şarkıcısı, Guandong Eyaleti'nde ise 'En iyi şarkıcı' seçildi.



683
Antakya Belediyesi, CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun'u "Hatay'da gelişi güzel yerlere ihtiyaç giderme" suçunu işlediği gerekçesiyle 117 YTL idari para cezasına çarptırıldı.

Türkiye'de bir ilk olan olay ve ardından verilen karara götüren süreç milletvekili seçimlerinden iki gün önce, 20 Temmuz günü gerçekleşti.

Antakya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Cumhuriyet caddesi'ndeki Cumhuriyet taksi durağı yanında yapılan kontrollerde CHP milletvekili Gökhan Durgun'nun "gelişi güzel bir yerde ihtiyaç giderdiğini" gördüler ve tutanak tuttular.

Tutanak daha sonra İl Encümen Heyeti'nin gündemine alındı. Heyet, Durgun'u Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesine istinaden 117 YTL idari para cezası ödemeye mahkum etti. Kararı, Antakya da yaşayan Durgun'un annesine teslim edildiği öğrenildi. Durgun, idari para cezasını ödemezse, Belediye icra takibi ile tahsil yoluna gidecek.

BELEDİYE: MİLLETVEKİLİ KABAHAT SUÇU İŞLEDİ

Durgun'u idari para cezasına mahkum eden Encümen kararında şöyle denildi:

"Zabıta Müdürlüğünce 20 Temmuz 2007 tarihinde Cumhuriyet caddesi, Cumhuriyet Taksi Durağı Yanı Antakya adresinde yapılan kontrolde; 26 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. Maddesine istinaden Belediye Meclisi'nce onaylanarak yürürlüğe giren Tembihnameye hilafına gelişi güzel yerlere ihtiyaç giderme suçu sabit görülen Akevler Mahallesi 6. sokak No: 2 Antakya adresinde ikamet eden Gökhan Durgun hakkında Zabıta Müdürlüğünce tanzim edilen 20 Temmuz 2007 gün ve 01-147 sayılı Tespit ve Görgü Tutanağı ve 30 temmuz 2007 gün ve yazısı Başkanlıkça Encümene havale edilmekle tetkik edildi.

30.03.2007 tarih ve 26 Sayılı Kabahatler Kanununun ikinci kısım çeşitli kabahatler ile ilgili bülümündeki 32. maddesi 1. Bendinde "Yetkili Makamlar tarafından adli işlemler nedeniyle ya da kamu güvenliği, kamu düzeni veya sağlığın korunması amacıyla hukuka uygun olarak verilen emre aykırı haraket eden kişiye 100 YTL idari para cezası verilir.

Bu cezaya emri veren makam tarafından karar verilir" hükmünü içerdiğinden; 93 Sayılı Belediye Kanunu'nun 15/b maddesi yetki çerçevesinde yönetmelik çıkartmak, Belediyenin yasaklar koymak ve uygulamak, kanunlarda belirtilen cezaları verme yetkisi bulunduğundan Belediyemiz Meclisi'nin 06.04.2007 gün ve 42 sayılı kararı ile bazı fiillerin suç sayılması kabul edildiğinden; buna göre 26 Sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesinin 1. bendi gereğince 2007 yılı Maliye Bakanlığınca yeniden değerlendirme oranındaki yüzde 7.8'lik artışta göz önünde bulundurularak Gökhan Durğun'a yürürlükte olan Tembihnamenin 3. maddesine muhalefetten dolayı 117 YTL idari para cezası verilmesine, gereği için karar suretinin Zabıta ve Gelir Müdürlüklerine gönderilmesine oybirliğiyle karar verildi."

ANKA

684
YEREL HABERLER / Söğüt'te sıcak yakınlaşma
« : 10 Eylül 2007, 09:08:42 »
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve bazı bakanlar Ertuğrul Gazi'nin türbesini ziyaret ederek, dua ettiler.

Hükümet Konağı'nda başlayan tören yürüyüşünün ardından, kortejdekiler Ertuğrul Gazi'nin türbesi'ne geldiler.

Burada, törene katılan Erdoğan, Bahçeli, Yazıcıoğlu, Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, AK PArti Genel Başkan Yardımcıları Şükrü Ayala ve Egemen Bağış türbeye gelerek dua ettiler.

TÜRBEDEN ÖNCE BAHÇELİ AYRILDI

Başbakan Erdoğan ile Devlet Bahçeli, törenlerin gerçekleşeceği tören alanına ayrı ayrı gelirlerken, vatandaşlar da sevgi gösterisinde bulundular.
Bu arada, tören başlamadan önce yoğun ilgiden dolayı bir süre de izdiham yaşandı. Isparta Belediyesi'nce gönderilen gül suyu vatandaşlara tutuldu.

AA