İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Force23

553
YEREL HABERLER / Nejat Uygur'un tedavisi sürüyor
« : 11 Eylül 2007, 09:59:29 »
ANKARA (ANKA) - Geçirdiği rahatsızlık sonucu bu sabah yoğun bakıma alınan ünlü tiyatrocu Nejat Uygur'un tedavisi devam ediyor.

ANKA'ya açıklama yapan Prof. Dr. Zülküf Önal, 81 yaşındaki ünlü sanatçıya yüksek tansiyona bağlı inme teşhisi koyulduğunu ve tedavisinin uzmanların gözetiminde sürdüğünü bildirdi.

Öte yandan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da Uygur'un sağlık durumu ile ilgili bilgi almak üzere akşam saatlerinde hastaneye gideceği belirtildi.

Dün gece Yenimahalle Bedelediyesi'nin etkinliği kapsamında Cibali Karakolu oyununu sahneye koyan Uygur, sabah saatlerinde karayolu ile İstanbul'a hareket etmişti. Yolda rahatsızlanan Uygur, Dr. Rıdvan Ege Hastanesi'ne getirilmiş ve yoğun bakıma alınmıştı.
 
 

554
YEREL HABERLER / Diyanet TV yayın hayatına başladı
« : 11 Eylül 2007, 09:59:11 »
SİVAS (İHA) - Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan Diyanet TV yayına başladı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardaklıoğlu tarafından bugün Diyanet TV'de uydu aracılığıyla canlı olarak ramazan öncesi din görevlilerine seminer verildi. Sivas'ın Suşehri ilçesinde de takip edilen ilk program 2 saat sürdü. Suşehri Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleşen seminere, Suşehri merkez ve köylerindeki tüm din görevlileri katıldı.

555
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün karargah binasını restore ediyor.

Koruma ve Yaşatma projelerine bir yenisini daha ekleyen belediyenin, Odunpazarı'nda bulunan ve çıkan yangın neticesinde yok olmaya yüz tutan tarihi İsmet İnönü karargah binasında kamulaştırmanın ardından başlattığı restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı. Kurtuluş Savaşı sırasında Garp Cephesi Komutanı İsmet İnönü'nün bir dönem karargah binası olarak kullandığı tarihi yapı, çalışmalar tamamlandıktan sonra müze olarak hizmet verecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir'de bir taraftan büyük ölçekli kentsel gelişim projelerini hayata geçirirken, diğer yandan da önemli koruma ve geliştirme projelerine imza attıklarını söyledi. Yıkılmaya yüz tutan eski hal binasının Haller Gençlik Merkezi'ne dönüştürülmesi ve Büyükşehir Belediyesi Odunpazarı Evleri Projesi ile başlayan çalışmaların artarak devam ettiğini belirten Büyükerşen, "Atıl durumda olan tarihi silo binasını modern bir otele dönüştürdükten sonra, şimdi de İsmet İnönü karargah binasını tekrar kentimize kazandırıyoruz. Geçirdiği yangın sebebiyle tahribata uğrayan ve yok olmak üzere bulunan yapıda restorasyon çalışması gerçekleştirdik. Tarihi binayı, Kurtuluş Savaşı Müzesi olarak yaşatmayı planlıyoruz. Projenin, tarihimizin yaşatılması ve tanıtılması açısından Odunpazarı bölgesine de büyük katkısı olacağına inanıyorum" dedi.


556
SAMSUN (İHA) - Samsun'da, yıllardır baş ağrısı ve dudak uyuşması şikayetleriyle doktor doktor gezerek çare arayan 61 yaşındaki Elife Cengiz, 4 gün önce geçirdiği başarılı bir ameliyat sonucu beynindeki tümörden kurtularak sağlığına kavuştu. Yaşlı kadın taburcu edilerek evine gönderildi.

Samsun'da, Büyük Anadolu Hastanesi'nde ameliyat olarak beyninden 5 santim çapında tümör çıkarılan Elife Cengiz, ameliyattan bir gün sonra ayağa kalkıp yürümeye, konuşmaya ve yemek yemeye başladı. Elife Cengiz, baş ağrısı ve dudak uyuşması şikayetlerinin yıllardır sürdüğünü, büyükşehirler de dahil birçok hastaneye başvurduğunu ancak ağrılarına deva bulamadığını belirterek, "Ağrı kesici yazıp gönderdiler. En son İstanbul'da gittiğim doktor, beynimde tümör olduğunu ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi"dedi.

"Beyin ameliyatı" denince önce korktuğunu, çok sayıda doktorla görüştüğünü ve güvenebileceği cerrah aradığını kaydeden Elife Cengiz, yakınlarının bel fıtığı ameliyatı olduğu Doç. Dr. Hasan Mirzai'nin kendisini ameliyat etmesi için Büyük Anadolu Hastanesi'ne geldi.

Elife Cengiz, Beyin Omirilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Hasan Mirzai'nin methini çok duyduğunu ifade ederek, "Bel fıtığı ameliyatı olan yakınlarım hoşnutluklarını anlattı. Beni rahatlattı. Sonunda ameliyat masasına yattım ve ameliyat oldum" diye konuştu.

Doç. Dr. Hasan Mirzai, hastada 5 santim çapında tümör tespit ettiklerini, tümörün beynin sol tarafını kontrol eden bölgede olması sebebiyle ameliyatın riskli ameliyatlar kategorisine girdiğini ifade ederek, "Ekibimle 2.5 saat süren ameliyatla hastamızı sağlığına kavuşturduk. Bunun mutluluğu içindeyiz. Hastamızın bilinci ameliyattan bir gün sonra tamamen açıldı. Tüm uzuvları normal bir şekilde ayağa kalktı" şeklinde konuştu.

Beynindeki tümörden kurtulan Elife Cengiz, ameliyatının dördüncü gününde taburcu edilerek evine gönderildi.


557
HAKKARİ (İHA) - İlk yurt gezisini Doğu Anadolu Bölgesi'ne yapacak olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyaret edeceği Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde hazırlıklar başladı.
 
Hükümet Konağı bahçesi asfaltlanıp yollar temizlenirken, vatandaşlar sorun ve sıkıntılarının çözümünde son umutlarının Cumhurbaşkanı Gül olduğunu ve ziyaretten çok şey beklediklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün ilk olarak uğrayıp halka hitaben bir konuşma yapacağı Hükümet Konağı'nın bahçesinde, Karayolları 117. Şube Şefliği ekipleri tarafından asfaltlama çalışmaları başlatıldı. İlçe merkezindeki tüm sokak ve caddeler de Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaretine 2 gün kala belediye ekipleri tarafından yıkanırken, vatandaşlar da yeni Cumhurbaşkanı'nı karşılamaya hazırlanıyor. En son 1991 yılında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ziyaret ettiği Yüksekova'daki vatandaşlar, en büyük sorun olan işsizlikten yakınıyor.

Üniversite öğrencisi olan ve Yüksekova'da ayakkabı boyacılığı yapan Recep Gürdal, ilk gezisini doğuya yapacak olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ağırlayacak olmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Yüksekovalı üniversite öğrencilerinin burs konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Gürdal, "Biz Yüksekovalı öğrenciler olarak zor şartlarda okuyoruz. Cumhurbaşkanının öğrencilere de bir katkı sunması gerektiğine inanıyorum. Ben bir üniversite öğrencisi olduğum halde ayakkabı boyacılığı yapıyorum.

Öğrencilere burs imkanı sağlansa her öğrenci iyi şartlarda eğitim görür" dedi.

Esnaf Veysel Balcı ise, ilçede yaşanan işsizlikten yakınarak, "İnşallah ilk gezisi vatanımıza milletimize hayırlı olur. İnşallah toprağımız kendisine uğurlu gelir" diye konuştu.

Emin Yağan isimli esnaf da, "Cumhurbaşkanı'ndan üniversite istiyoruz. Öğrencilerimizi batıda okutmakta zorluk çekiyoruz" dedi.

558
İstanbul (AA)- İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, okulların açılacağı ilk 3 gün toplu ulaşımın ücretsiz olmasına ilişkin teklifi kabul etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkanvekili Ahmet Selamet'in başkanlığında toplandı.

Toplantıda, 2007-2008 eğitim ve öğretim yılının başlayacağı 17 Eylül ile 18 ve 19 Eylül tarihlerinde toplu ulaşımın ücretsiz olmasına ilişkin teklif okundu ve oybirliğiyle kabul edildi.

Böylece 17, 18 ve 19 Eylül tarihlerinde 06.00-10.00 ve 16.00-20.00 saatleri arasında İETT, özel halk otobüsleri, vapurlar, deniz otobüsleri, metro ve hafif metro ücretsiz olacak. Bu araçların ücretsiz olmasından kaynaklanan gider de İstanbul Büyükşehir Belediyesince karşılanacak.

Toplantıda ayrıca, İSKİ Genel Müdürlüğünün 2007 yılına ait su tarife teklifi, Göztepe Parkı'na ''Bülent Ecevit Parkı'' adının verilmesine ilişkin teklif, Mezarlıklar Bilgi İşlem Sistemi hizmet alımı ihalesi teklifi, çiçek satış büfeleri kurulması hakkında teklif ile Bakırköy'deki Cumhurbaşkanlığı Atatürk Deniz Köşkü hakkında planlama
müdürlüğü teklifinin de aralarında bulunduğu 497 teklif komisyonlara havale edildi.



559
İSTANBUL (İHA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, okullara bedava su verilmesinin savurganlığa neden olacağını belirterek, "Suyun az da olsa bir bedeli olmalı. Eğer bir okulun su borcu varsa, bu borcu taksitlendirip, ödemede kolaylık sağlayabiliriz" dedi.

Okulların ilk gününde Alibeyköy'deki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen 2007-2008 Eğitim Öğretim Yılı Eğitim Seti Dağıtım Töreni'ne katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, basın mensuplarının okullarda su konusundaki sorularını yanıtladı. Topbaş, belediyeye su borcu olan okulların borçlarının silinmesi konusunda ise İstanbul'da yaşanan su sıkıntısını hatırlattı. Bedava su verilmesinin gündemde olmadığını aktaran Topbaş, "İstanbul'da her zaman için su sıkıntısı var.

Okullara bedava su verilmesi savurganlığa neden olur. Suyun mutlaka bir bedeli olmalı. Az da olsa bir bedeli olmalı. Eğer bir okulun su borcu varsa, biz bu borcu taksitlendirip, ödemede kolaylık sağlayabiliriz" diye konuştu.

Topbaş, "Okulların su bedellerini tamamen kaldırabiliriz ama maalesef bu sefer su savurganlığı ortaya çıkabilir. Muslukları tamir etmez, bakım yapmazlar. Oldukça cüzi bir oranda, düşük bir seviyede bir ücret uygulanıyor. Bu ücretin uygulanması lazım. Tamamen ücretsiz olduğu takdirde dikkat edilmeyeceği düşünüyoruz. Böylece savurganlığın önüne geçilir" şeklinde konuştu.
 
 

560
BURSA (İHA) - Türkiye'yi sarsan 7 seri cinayetin zanlıları Mehmet Karahasan ve Yiğit Bekçe, Bursa'daki cinayetten dolayı ömür boyu ağırlaştırılmış hapis, gasp olayından dolayı ise 13'er yıl hapis cezasına çarptırıldılar.

Geçen yıl Ramazan ayında Bursa'dan başlayıp İzmit, Sakarya, Mersin, Adana ve Ankara'da 7 kişiyi öldüren Mehmet Karahasan ve Yiğit Bekçe, bugün Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde son defa yargılandı. Ovaakça beldesinde bir kestane satış mağazasında tezgahtarlık yapan üniversite öğrencisi Hüseyin Çalışkan'ı öldüren Mehmet Karahasan ve Yiğit Bekçe'ye, ömür boyu hapis talebiyle yargılandıkları davada son sözleri soruldu. Zanlılar, herhangi bir şey söylemeyeceklerini bildirdi.

Öldürülen Hüseyin Çalışkan'ın avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, sanıklara cinayet suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, gasp suçundan da 13'er yıl ağır hapis cezası verildi. Mahkeme, sanıkların çok sayıda cinayeti olduğu için herhangi bir indirim yapmadı. Seri katiller, İzmit'te yargılandıkları davadan da ceza almıştı.

 

561
YEREL HABERLER / "Milletvekili Durgun olay yerindeydi"
« : 11 Eylül 2007, 09:56:47 »
ANKARA (ANKA)- Antakya Belediyesi'nin sokakta ihtiyaç giderdiği için Kabahatler Kanunu'na göre 117 YTL idari para cezası ödemeye mahkum ettiği CHP Hatay milletvekili Gökhan Durgun'un, “Ceza makbuzunda da ne olay yeri, ne günü, ne saati yazılı. Hangi saatte, günde, nerede olduğunu söylesinler ben de o gün o saatte başka bir yerde olduğumu ispatlarım” sözlerine Antakya Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama geldi.

Antakya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, olay günü Durgun'un olay yerinde bulunduğunu tutanak altına aldıklarını açıkladı.

ANKA'ya açıklama yapan Antakya Emniyet Müdürlüğü yetkileri, olay günü çıkan tartışma nedeniyle olay yerine intikal ettiklerini ve Durgun'un 20 Temmuz gecesi saat 03.30-04.30 saatleri arasında olay yerinde olduğunu tutanaklara yansıttıklarını açıkladı.

Antakya Cumhuriyet Başsavcılığı'na intikal ettirdikleri tutanaklarda Durgun'un da olay yerinde olduğunun yazıldığını belirten yetkililer, “Tutanaklar, sayın milletvekilinin orada olduğunu ispatlıyor. Başka bir yerde olduğunu iddia ederse tutanakları delil olarak gösteririz” diye konuştular. (ANKA)

 


562
YEREL HABERLER / Metrobüs gelene kadar İETT ile devam
« : 11 Eylül 2007, 09:56:33 »
İSTANBUL (İHA) - Metrobüsün eğitim-öğretim yılı başlangıcına seferlerine başlayamayacağını belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Metrobüs çalışmaları hızlandırıldı. Metrobüsler gelene kadar İETT otobüsleri sefer yapacak" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, anaokulu ile ilköğretim birinci sınıf öğrencilerinin başladığı okulun ilk gününde Eyüp Alibeyköy'deki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda 2007-2008 eğitim-öğretim yılı eğitim seti dağıtımı gerçekleştirdi. Topbaş, burada basın mensuplarının sorularına yanıt verdi. Metrobüs çalışmalarına değinen Topbaş, yolun yapımının hızlandığını söyledi. Kadir Topbaş, metrobüsler okulların açılacağı tarihe kadar yetişmesi konusunda ise "Bu yolların yapımı kolay değil.

İnşaatın yapımı son günlerde hızlandırıldı. İnşaat tamamlanınca vatandaşlarımız Avcılar'dan Cevizlibağ'a kadar rahatlıkla gidebilecek" şeklinde konuştu.
Topbaş, hazırlanan yolda seferlerin gerçekleştirilmesi için metrobüslerin beklenmeyeceğini belirtti. Kadir Topbaş, metrobüsler gelene kadar şu anda kullanılan İETT otobüslerinin sefer yapacağını ifade etti.


 

563
YEREL HABERLER / "İftarınızı balıkla açın"
« : 11 Eylül 2007, 09:56:21 »
İSTANBUL (İHA) - İstanbullular'a yaklaşık 30 yıldır lezzetli balıklar sunan 'Balıkçı Kenan' olarak bilinen Kenan Balcı, Ramazan yaklaşırken önemli uyarılarda bulundu.

Ramazan ayına sayına günler kala uyarlarda bulunan Kenan Balcı, hafif olmasından dolayı iftarı balıkla açmanın sağlık açısından önemli olduğunu söyledi. Balcı, "36 yıllık tecrübem ve profesörlerin tavsiyesine dayanarak balık ızgara ve buğulama hafif olmasından dolayı boş olan mideyi yormaz. Hazmı kolay olmasından da vücut kendini zorlamaz" dedi.

İftarda balık çorbasının ardından, lüfer ızgara, çupra ızgara, levrek ızgara, palamut ızgara, orkinos ızgara, somon ızgara veya levrek buğulama yenmesi gerektiğini belirten Balcı, "Bu balıklar en hafif balıklardır. Diğer balık türlerini de tercih edenler aynı şekilde ızgarasını ve buğulamasını yemelidir. Evde balık pişirmek isteyenler de ızgara ve buğulamayı tercih etmelidir" şeklinde konuştu.

 

564
İstanbul (AA)- 78'liler Girişimi ve Federasyonu üyesi bir grup, bazı sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Harbiye Orduevi önünde 12 Eylül müdahalesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Polisin yoğun önlemler aldığı Harbiye Orduevi önüne ''12 Eylül Karanlığı Yırtılsın'' yazılı bir pankartla gelen grup adına basın açıklaması yapan 78'liler Girişimi üyesi Nimet Tanrıkulu, ''Türkiye, 27 yıldır 12 Eylül kabusunu yaşıyor. Ülkenin ufkunun açılması, halkımızın barışçı, demokratik, özgürlükçü bir Eylül sabahına uyanması için bu kabusla yüzleşmek zorundayız. Türkiye'nin geleceği askeri vesayetten yüzleşerek kurtulmaya, tüm toplumsal, politik ve kültürel zenginlikleriyle sürece
katılarak demokrasiyi kazanmaktan geçmelidir'' dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız olarak dağıldı.