İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Force23

517
SAMSUN (İHA) - Samsun'da jandarmanın yaptığı akaryakıt yolsuzluğu operasyonunun ardından gerçekleştirilen ikinci duruşmada bir kişi daha tahliye edildi.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanıklar Recep R. ve Kemal R. hakim karşısına çıkarıldı. Duruşma sonunda, operasyonda yakalanan ve şu anda Üçgen Otopark'ta bulunan tankerlerdeki akaryakıtın satılarak bedelinin emanete alınmasına, Recep R.'nin bilirkişi isteminin reddi ve tutukluluk halinin devamına ve Kemal R.'nin de tutuksuz olarak yargılanmak üzere tahliyesine karar verildi.

Bilindiği üzere; jandarma tarafından yapılan operasyonda, kamu kuruluşlarına ihale şartnamesine aykırı düşük ayarlı akaryakıt vererek yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla dolandırıcılık, rüşvet almak ve vermek, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve bu örgüte üye olmak suçlarından 30 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 21 kişi tutuklanmıştı. Bunlardan 19'u ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.


 

518
YEREL HABERLER / Kızını hamile bırakan babaya indirim
« : 11 Eylül 2007, 10:16:59 »
SAMSUN (İHA) - Samsun'da 4 yıl önce 9 yaşındaki üvey kızına tecavüz edip 10 yaşında doğum yapmasına neden olan şahsın cezası 24 yıldan 18 yıl 9 aya düşürüldü.
Samsun'un 200 Evler semtinde, 2003 yılında, nikahsız yaşadığı eşi Perihan Y. (39) evlere temizliğe gittiği sırada, değişik zamanlarda nüfuz ve salahiyeti kendi üzerinde ve o tarihte 9 yaşında olan H.K. ile defalarca cinsel ilişkide bulunan üvey baba Erkal K.'nin (37) cürümü, hamilelik olayıyla ortaya çıktı.
 
Şu anda 13 yaşında olan H.K.'nin karnının büyümesi üzerine hastaneye götürülmesinin ardından hamile olduğu ve kendisini üvey babasının hamile bıraktığı belirlendi. Olayın duyulması üzerine jandarmanın linçten kurtardığı Erkal K. 2004'te ilk duruşmasına çıkarılarak, tecavüzcü olmadığını söyledi. İlk duruşmasında 30 yıl 8 ay ceza verilen sanık, bu tür suçlarda 24 yılı aşkın ceza verilememesi gerekçesiyle 24 yıla mahkum oldu.
 

Erkal K., duruşmalardan birinde, üvey kızının 10 yaşında doğurduğu ve Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'na verdiği çocuğun kendisinden olmadığını iddia etti. Bunun üzerine DNA testi yapıldı ve çocuğun Erkal K.'den olduğu anlaşıldı. Daha sonra sanık yeni TCK'ya göre yargılanmaya başlandı. Bu aşamada mahkeme H.K.'nın kemik yaşı ve ruh sağlığı durumunun tespit edilmesi talebiyle karşılaştı. Bu talepten 21 ay sonra 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya H.K.'nın kemik yaşının 15 olduğu ve ruh sağlığının da bozuk olmadığı raporu ulaştırıldı. Hakim, görülen davada raporları da dikkate alarak yeni TCK'ya göre sanığın cezasını 18 yıl 9 ay olarak kesti.


519
YEREL HABERLER / Sevgilisinin yakınları su ile haşladı
« : 11 Eylül 2007, 10:15:29 »
Kayseri'nin Akışla ilçesinde sevdiği kızın yakınları tarafından önce dövülen, ardından kaynar su dökülerek yakılan genç hastanelik oldu.

Edinilen bilgiye göre, Akışla ilçesine bağlı Keklikoğlu köyünde oturan Turgay K. (27), ailesini köyde sevdiği kızı istemeye gönderdi. Ancak iki aile arasında eski bir husumet olması nedeniyle tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine kızın yakınlarının Turgay K.'yı önce dövüp, ardından da kaynar suyla yaktıkları öne sürüldü.

Vücudunda ikinci derece yanıklar oluşan genç, ailesi tarafından Akkışla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan genç, ambulansla önce Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, oradan da Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Olayla ilgili 2 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı.

İHA

520
YEREL HABERLER / Doğalgaz boru hattında patlama
« : 11 Eylül 2007, 10:14:44 »
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Türkiye-İran doğalgaz boru hattında dün gece şiddetli bir patlama meydana geldi.
 Botaş doğalgaz boru hattındaki patlama, Doğubayazıt ilçe merkezi ile İran sınırında bulunan Gürbülak Sınır Kapısı arasındaki yolun 25'nci kilometresindeki Barındı mevkiinde dün gece saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Bombalama veya gaz sıkışması yüzünden meydana geldiği tahmin edilen patlamanın ardından yangın çıkarken, Türkiye-İran transit yolunda seyreden ve Gürbulak Sınır Kapısı'ndan Doğubayazıt ilçesine giden Bedrettin Öztaş (48) idaresindeki 33 E 7462 plakalı TIR alevler arasında kaldı.
 
Karayolunun 5 kilometre uzağındaki patlamadan sonra olay yerine gelen polis ve jandarma ekipleri, herhangi bir kazanın olmaması için yolu bir süre trafiğe kapattı. Botaş istasyonlarındaki vanaların kapatılmasıyla yangın, yaklaşık olarak 45 dakika sonra herhangi bir müdahale yapılmadan kendiliğinden söndü. Türkiye-İran transit yoluna yaklaşık 200 metre uzaklıkta olan patlamanın geç saatte olması ise faciayı engelledi.

TIR şoförü Bedrettin Öztaş, "Aracımla hareket halindeyken birden çok şiddetli bir patlama oldu. O kadar güçlü bir patlama sesi geldi ki ne olduğunu anlamadım ve bir anda kendimi alevlerin arasında buldum. Havadan toprak ve taşlar dökülüyordu. Aracı durdurup kendimi hemen dışarı attım, o arada aracımın dumanlar içinde kaldığını gördüm" dedi. Yetkililer sabotaj ihtimali üzerinde dururken, patlamanın ve alevlerin etkisiyle çevredeki bazı telefon direklerinin yandığı, elektrik direklerinin de hasar gördüğü bildirildi.

 
İHA

521
YEREL HABERLER / Traktör sulama kanalına devrildi: 1 ölü
« : 11 Eylül 2007, 10:13:39 »
MALATYA (İHA) - Malatya'da traktörün devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Özal köyünden Şahnahan kasabası istikametine seyreden V.K. (23) yönetimindeki traktör, Özal köyü Karaçalı mevkiinde dikkatsizlik ve tedbirsizlik neticesinde yolun sağındaki sulama kanalına devrildi. Kazada ağır yaralanan sürücü V.K., İnönü Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Traktörde bulunan sürücünün annesi K.K. ( 57) ise, hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybetti.

Traktörde yaklaşık 2 bin YTL maddi hasar meydana geldiği ve kazayla ilgili jandarmanın tahkikatı sürdürdüğü bildirildi.

 

522
YEREL HABERLER / Cezaevinde intihara kalkıştı
« : 11 Eylül 2007, 10:13:25 »
MALATYA (İHA) - Malatya'da adam öldürmek suçundan tutuklu olan bir kadın, kendisini eşarpla asarak intihara teşebbüs etti.

Edinilen bilgiye göre, Malatya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde adam öldürmek suçundan tutuklu olan A.T. (47) isimli bayan, girdiği bunalım sonucu kendini B-16 koğuşunun merdiven korkuluklarına eşarpla asarak intihara teşebbüs etti. Cezaevi görevlileri tarafından İnönü Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen bayan, tedavisinin ardından cezaevine teslim edildi.

Öte yandan, Doğanşehir ilçesi Fındık köyünde C.K ( 22) isimli kız, ailevi nedenlerden dolayı bunalıma girip tarım ilacı içerek intihara kalkıştı. Genç kız, kaldırıldığı Doğanşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Malatya merkez İnönü Caddesi Dörtyol mevkiindeki evlerinde fazla miktarda ilaç içen F.Y. (23) isimli genç de, Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

 


523
YEREL HABERLER / Polis yaralayan kız koruma altında
« : 11 Eylül 2007, 10:13:09 »
Bursa'da 35 yaşındaki polis memuru Hüseyin Durmaz'ın ayağından yaralanmasına neden olan 7 yaşındaki N.A., koruma altına alındığı devlet tarafından okula gönderilecek. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şaban Kander, “N.A.'nın tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Pazartesi günü kendisini okula göndereceğiz'' dedi.

Bursa'da, polisleri gören babasının eve getirmesini istediği tabancanın tetiğine basınca, polis memuru Durmaz'ın bacağından yaralanmasına neden olan ‘Hırsızlık' suçundan sabıka kaydı bulunan N.A., koruma altına alındığı Bursa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Yuvası'nda ilk gecesini geçirdi. Gözaltına alınan babası Erkan A., ‘Ruhsatsız silah taşımak', ‘Devlet memurunun yaralanmasına neden olmak' suçundan sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Erkan A.'nın daha önce de ‘Hırsızlık' suçundan arandığı ortaya çıktı.

Polis memurunun yaralanmasına neden olan N.A. önümüzdeki pazartesi günü başlayacak yeni eğitim yılında devlet korumasında okula gidecek. İl Müdürü Şaban Kander, “N.A.'yı diğer çocuklarımız gibi bakıp, koruyacağız. Okula göndereceğiz. Topluma kazanılması için yapılması gerekeni yapacağız. N.A.'nın ailesini uzmanlarımız araştıracak ve rapor tutacak. Çocuk mahkemesi ise hakkında karar verecek. Koruma altında tutulması istenirse, N.A.'yı ailesinin zarar vermemesi için başka ile de gönderebiliriz'' dedi.

524
YEREL HABERLER / Haliç'te erkek cesedi bulundu
« : 11 Eylül 2007, 10:11:13 »
İSTANBUL (İHA) - Haliç'te denizde bulunan erkek cesedi itfaiye ekipleri tarafından çıkarılırken, olay yerinde toplanan vatandaşlar çalışmaları merakla izledi.

Edinilen bilgiye göre, Haliç'te parkta piknik yapan vatandaşlar, Alibeyköy sahilinde bir erkek cesedi olduğunu fark edince durumu polise bildirdi. Olay yerine gelerek vatandaşları uzaklaştıran polis ekipleri, bölgeyi emniyet şeridiyle çevirdikten sonra incelemelere başladı. Polisin incelemelerinin ardından olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri cesedi kıyıya çıkarırken, parkta piknik yapmakta olan vatandaşlar ve çocuklar da çalışmaları merakla izledi. Parktaki çocukların cesedin
ambulansa götürülmesi sırasında arkasından koşuşturması ilginç görüntüler oluşturdu.

Cesede bakarak teşhis etmeye çalışan vatandaşlar, şahsın oturdukları semtten olmadığını söyledi. Cesedin 25-30 yaşlarında bir erkeğe ait olduğu, alnının ortasında ve baş kısmında kesici ve delici aletlerle açıldığı sanılan 2 yara olduğu öğrenildi. Çıplak halde bulunan cesedin 48 saat su içinde kaldığı belirlenirken, bakımsız olmasından dolayı sokakta yaşayan birine ait olduğu tahmin ediliyor.

 


525
YEREL HABERLER / Türkiye'den 2008'de turizm çıkartması
« : 11 Eylül 2007, 10:10:57 »
Ankara (AA)- Türkiye, 2008 yılını uluslararası fuarlarda tanıtım atağıyla geçirecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, gelecek yıl 56 ülkede 7'si büyük, 98'i kamu ve özel sektör işbirliği çerçevesinde, 37'si de yurt dışı temsilcilikleri aracılığıyla olmak üzere 142 turizm ihtisas fuarına katılacak.

Bakanlığın katılacağı büyük fuarlar arasında ilk tanıtım atağı, 8-13 Ocak tarihleri arasında Hollanda'da düzenlenecek Utrecht Turizm Fuarı'nda gerçekleştirilecek.

Türkiye, İspanya'nın başkenti Madrid'de 30 Ocak-3 Şubat 2008 tarihleri arasında düzenlenecek olan Madrid Fitur Turizm Fuarı, ardından da aynı ay içinde İtalya'da gerçekleştirilecek BIT Milano Turizm Fuarı'nda yer alacak.

Türkiye'nin tanıtım atağı, 5-9 Mart tarihleri arasında ITB Berlin Turizm Fuarı, 19-22 Mart tarihlerinde MITT Moskova Turizm Fuarı, 1-5 Mayıs tarihleri arasında da Dubai'deki ''Arabian Travel'' adlı organizasyonla sürecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, büyük fuarlardaki 2008 atağını 10-13 Kasım 2008'deki WTM Londra Dünya Turizm Fuarı'nda noktalayacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, gelecek yıl içerisinde kamu ve özel sektör işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilecek 98 uluslararası fuara da katılacak.




526
YEREL HABERLER / 8 kişiyi nasıl katletti?
« : 11 Eylül 2007, 10:10:46 »
Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesi'ne bağlı Karacaören Beldesi'nde yaşayan bir kişi, miras yüzünden aralarında anlaşmazlık bulunan erkek kardeşi ile aile fertlerini ve onun eşinin yakınlarından toplam 8 kişiyi pompalı tüfekle öldürdü.
 

527
YEREL HABERLER / Düğün konvoyunda kaza: 1 yaralı
« : 11 Eylül 2007, 10:10:11 »
KAYSERİ (İHA) - Kayseri'de düğün konvoyuna motosikleti ile katılan bir kişi, minibüsün çarpması sonucu ağır yaralandı. Yaralının yakınları minibüs sürücüsünü linç etmek istedi.

 
Edinilen bilgiye göre, merkez Kocasinan ilçesi Yeniköy Mahallesi Hasan Tahsin Bulvarı'nda meydana gelen kazada, 38 PC 622 plakalı motosikleti ile düğün konvoyuna katılan Erol B. (42), karşı yönden gelen Metin K. yönetimindeki 38 PK 281 plakalı minibüsle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle ağır yaralanan motosiklet sürücüsü Erol B., ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza sonrasında motosiklet sürücüsünün yakınları, minibüs sürücüsü Metin K.'ya saldırdı. Polis olaya müdahale ederken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

528
YEREL HABERLER / Film gibi kazada 3 kişi yaralandı
« : 11 Eylül 2007, 10:08:35 »
ADANA (İHA) - Adana'da filmleri aratmayacak bir trafik kazası meydana geldi. Kamyonetin çarptığı aşırı kilolu bir vatandaş, savrularak bir otomobilin üzerine düştü. Olayda 1'i ağır olmak üzere 3 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kaza 23.30 sıralarında Seyhan Mahallesi, Sabancı İlköğretim Okulu önünde meydana geldi. Akşam saatlerinde Haluk Levent'in verdiği açık hava konseri sonrası evine giden Özgür Menevşe (31) isimli vatandaşa 01 ET 624 plakalı kamyonet çarptı. Çarpmanın etkisi savrulan Menevşe, yine konser alanında bulunan ve hareket etmeye hazırlanan 35 NH 029 plakalı otomobilin üzerine düştü. Kazada, otomobilin içinde bulunan Ufuk Dayan (13) ve Meyra Dayan (9) isimli kardeşler yaralandı. Olay sonrası Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Durumu ağır olan Özgür Menevşe, beyin cerrahi servisinde gözlem altına alınırken, Ufuk ve Meyra Dayan kardeşler gece geç saatlerde taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.