İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Force23

505
YEREL HABERLER / Yüzlerce tank Irak sınırına dayandı
« : 11 Eylül 2007, 10:23:45 »
Şırnak ilin Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısına 200 metra kala Irak sınırına sıfır noktada olan askeri alanda hareketli saatler yaşanıyor.
Hakkari'de sınır güvenliği toplantısı yapıldı
Habur Sınıra Kapısı'na 100 metre mesafeye kadar bulunan askeri alana yüzlerce tank yığıldı. Alana 100'lerce zırhı askeri araçlar ve asker taşıyan araçlar geçti. Tankların geçiş sırasında İpek yolu boşaltıldı. Zırhlı araçların geçişi yarım saat sürdü. Zırhlı araçların ardından çok sayıda askeri ambulansta alana gönderildi.


TERÖRİSTLER KARAKOLA SIZMAYA ÇALIŞTI
 
Tunceli'de PKK militanları, Ovacık ilçesinde Yeşilyazı Köyü Jandarma Karakolu'na sızmak istedi ancak başarılı olamadı.

Edinilen bilgilere göre, dün gece saat 02.30 sıralarında 3-4 kişilik bir PKK'lı grup, Ovacık ilçesi Yeşilyazı köyünde bulunan jandarma karakoluna sızmaya çalıştı. Nöbetçi askerlerin fark etmesinin ardından teröristler, karakolu rastgele taramaya başladı. Karakolda bulunan askerlerin hemen karşılık vermesi sonucu yaşanan kısa süreli çatışmadan sonra karanlıktan yararlanan teröristler, ormanlık alana doğru kaçarak uzaklaştı. Jandarma karakolunun köyün ortasında bulunması nedeniyle karakol çevresinde çok sayıda evin olduğu ve çatışma sırasında vatandaşların korkulu anlar yaşadıkları öğrenildi.

Sabah erken saatlerde bölgeye havadan çok sayıda askeri birlik gönderilerek geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyonların hava destekli olarak devam ettiği bildiriliyor.

İHA

506
YEREL HABERLER / Ataköy'de asansör faciası
« : 11 Eylül 2007, 10:22:24 »
Ataköy 9. kısımda, B 19 Blok'ta asansör kapısının kabin gelmeden açılması sonucu 9. kattan boşluğa düşen 9 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti. Olayın ardından binaya girmek isteyen anne-baba ise sinir krizi geçirerek bayıldı.
 
 Bu yıl 4. sınıfa gidecek olan Hazal Güner (9), hakimler ve savcıların lojmanlarının da bulunduğu binanın 9. katında, asansör kapısının kabin gelmeden açılması sonucu adımını attığında boşluğa düştü. Kaza üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak boşluğa düşen küçük kızın hayatını kaybettiği anlaşıldı.
 
Kazayı haber alan küçük Hazal'ın annesi Endam Güner ile babası Metin Güner, binaya koştu. Kızlarını durumundan haberi olmayan anne-baba içeri girmek istedi ancak, görevliler tarafından engellendi. Şekerbank Genel Müdürlüğü'nde çalışan anne Endam Güner ile Eti Maden İşletmeleri'nde başuzman olan baba Metin Güner, kızlarına ulaşamayınca sinir krizi geçirerek bayıldı. Boşluktan itfaiye ekipleri tarafından çıkarılan küçük kızın cesedi ise olay yeri inceleme ekipleri ve savcının incelemelerinin ardından arka kapıdan Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
 
Bina sakini Yalçın Hanoğlu, küçük kızın bir arkadaşıyla asansöre binerken kapının açıldığını ve birden boşluğa düştüğünü söyleyerek, "Yanındaki arkadaşı 'Hazal düştü' diye yardım istemiş. Normalde asansörün kapısı açılmaz. Asansörde bir sorun olabilir, onu bilmiyoruz. Geçenlerde bir arkadaşım asansörün biraz yan durduğunu söylüyordu. Asansörde bir problem olmuş olabilir" dedi.
 
AA-İHA

507
SAMSUN (İHA) - Samsun'da, girdiği evdeki misafiri bıçakla yaralayan şahıs, hırsızlık yaptıktan sonra kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre, Çarşamba ilçesi Sarıcalı Mahallesi İstasyon Caddesi'nde Gülizar K.'nin (29) evine girip evde misafir olarak bulunan Hatice Ö.'ye (27) arkadan sarılıp ağzını kapatarak etkisiz hale getiren, elinden kurtulunca da bıçakla vücudunun çeşitli yerlerinden yaralayan şahıs, misafiri başına da küllükle vurup bayılttı. Bu eyleminin ardından 10 adet cumhuriyet altını çalan siyah gözlü, kalın kaşlı, sağ yanağında ben bulunan kirli sakallı şahıs kaçtı. Olay yerinde bir adet küpe, bir adet
bileklik, ruj lekeli ıslak mendil, bir adet ruj, üzerinde kan bulunan sehpa örtüsü, ucunda kan bulunan enjektör, kol saati, bir miktar toprak kırıntısı, 6 adetkıl, sigara izmariti ve birikinti kan lekesi elde edildi. Polis faili meçhul şahsı delillerden yola çıkarak yakalamaya çalışıyor. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


508
KİLİS (İHA) - Kilis'te, Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan bir kişi sınır ihlali yaparken yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 3. Piyade Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Bulamaçlı köyü Darmık Piyade Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk alanındaki 256-257 No'lu sınır taşları arasından mayınlı sahayı kullanarak Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan Y.D., sınır birlikleri tarafından yakalandı. Y.D. İl Jandarma Komutanlığı'na teslim edilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

509
YEREL HABERLER / Otomobil bisiklete çarptı: 1 yaralı
« : 11 Eylül 2007, 10:20:37 »
ADANA (İHA) - Adana'nın Ceyhan ilçesinde, otomobilin çarptığı bisikletin sürücüsü ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kaza, 16.00 sıralarında İnönü Bulvarı Keresteciler Sitesi yakınlarında meydana geldi. Ali U.'nun kullandığı 01 L 8218 plakalı otomobil, Osman Çoban'ın (78) kullandığı bisiklete çarptı. Çarpma sırasında yere düşen Çoban, olay yerine gelen ambulansla Ceyhan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Çoban, ilk müdahalenin ardından hayati tehlike kaydıyla Adana Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Otomobil sürücüsü Ali U. polis tarafından gözaltına alınırken, kazayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.


510
YEREL HABERLER / Bu sefer hedef kimdi?
« : 11 Eylül 2007, 10:20:21 »
DİYARBAKIR (İHA) - Mardin'in Nusaybin ilçesi dağlık arazi kesiminde arama yapan güvenlik güçleri, 20 kilogram patlayıcı ve 8 adet el bombası ve yol kenarına kurulmuş mayın düzeneği ele geçirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mardin'in Nusaybin ilçesi dağlık arazi kesiminde yapılan yol kontrol ve araması esnasında terör örgütü mensuplarınca yola yerleştirilmiş 20 kilogram patlayıcı ve 8 adet el bombasıyla yapılmış patlayıcı madde düzeneğinin bulunduğu bildirildi. Açıklamada, dün saat 09.10 sıralarında bulunan patlayıcı madde düzeneklerinin yerinde imha edildiği belirtildi.


511
YEREL HABERLER / Kuruyan gölde insan iskeleti
« : 11 Eylül 2007, 10:19:41 »
KONYA (İHA) - Konya'nın Kulu ilçesinde kuruyan Düden Gölü'nden öldüğü veya öldürüldüğü tahmin edilen bir insana ait 15 yıllık iskelet çıktı. Olay yerinde inceleme yapan cumhuriyet savcısı, iskeleti Adli Tıp Kurumu'na göndereceklerini söyledi.

Kulu'da ikamet eden Muammer Subaşı, bir arkadaşı ile kuruduğunu öğrendikleri Düden Gölü'nü merak ederek yola çıktı. İki arkadaş kuruyan gölün 200 metre içerisinde motosikletle gezerken insan iskeletine rastlayınca durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis, çevrede güvenlik tedbiri aldıktan sonra cumhuriyet savcısına bilgi verdi. Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptırdığı kazıyla iskeletin tamamına ulaşıldı. İnceleme yapan savcı cesedin yaklaşık 15 yıllık olabileceğini belirterek, kesin sonuçlar almak için iskeleti İstanbul Adli Tıp Kurumu'na göndereceklerini sö

512
ANTALYA (İHA) - Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı İncekum beldesinde bir kişi bıçakla öldürülmüş halde bulundu.

Olay, İncekum belediye çöplüğünden geçen bir kişinin yarı çıplak vaziyette bir erkek cesediyle karşılaşmasıyla ortaya çıktı. İhbar üzerine gelen jandarma ekipleri, üzerinden kimlik çıkmayan 45-50 yaşlarında kişinin bıçakla öldürüldüğünü belirledi. Cenaze aracına alınan ceset Alanya Belediyesi morguna kaldırıldı. Nöbetçi savcılık tarafından otopsisi yapılan kişinin yaklaşık bir hafta önce öldürüldüğü tespit edildi. Ceset kimlik tespiti ve kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

513
YEREL HABERLER / İkinci motosiklet kazasında öldü
« : 11 Eylül 2007, 10:19:11 »
SAKARYA (İHA) - Adapazarı'nda meydana gelen motosiklet kazasında bir kişi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Sakaryaspor Altyapı tesisleri önünde dün gece saat 23.00 sıralarında meydana gelen trafik kazasında Hakan Yaman (29) idaresindeki 54 FY 747 plakalı motosiklet, Ayşegül Karadağlı (20) idaresindeki 54 EV 556 plakalı otomobille çarpıştı. Kaza sonucu ağır yaralanan Yaman, Toyota-sa Travmatoloji ve İlkyardım Hastanesi'ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Otomobil sürücüsü Karadağlı ise gözaltına alındı. Motosiklet sürücüsü Hakan Yaman, bugün Şeker Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra Emirsultan mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Öte yandan Yaman'ın geçtiğimiz yıl meydana gelen ve 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan motosiklet kazasında ağır yaralandığı öğrenildi. Yaman, 5 Ağustos 2006 tarihinde Adapazarı Yeni Yerleşim Bölgesi yolu olan duble yolda motosikletli arkadaşlarıyla yarış yaparken kaza geçirmişti. Kazada motosiklet sürücüleri Seyfettin Bayraktar, Hakan Yaman, motosikletlerde yolcu olarak bulunan Cüneyt Süzel (27) ve Esra Okşar ağır yaralanmıştı. Kazada ağır yaralanan Seyfettin Bayraktar kaldırıldığı Toyota-sa Travmatoloji ve İlkyardım Hastanesi'nde, Cüneyt Süzel ise Sakarya Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

 

514
YEREL HABERLER / Hayal ve Tuncel "tanık" olarak ifade verdi
« : 11 Eylül 2007, 10:18:50 »
Gazeteci Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında tutuklanan Yasin Hayal ve Erhan Tuncel, Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurları hakkında açılan bir soruşturma nedeniyle tanık olarak Tekirdağ Cumhuriyet Savcısı Metin Arda'ya yaklaşık 3 saat süreyle ifade verdi.

Alınan bilgilere göre, gazeteci Hrant Dink cinayetinin ardından Trabzon'da görevli polis memurları hakkında soruşturma başlatan Trabzon Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı üzerine Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde tutulan Erhan Tuncel ve Yasin Hayal "tanık" olarak Tekirdağ Cumhuriyet Savcısı Metin Arda'ya ifade verdi. Tekirdağ Adliyesi'nde 3 saat kalan Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in tanıklık ettikleri soruşturmayla ilgili olarak bilgi verilmedi.

Sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında Tekirdağ Adliyesi'ne getirilen Yasin Hayal, elleri önden kelepçeli bir şekilde adliyesinin arka kapısından içeri alındı.

Hayal'in ifade vermesi sırasında, sevk araçlarının bulunduğu cadde araç trafiğine kapatıldı. Yaklaşık 3 saat süre ile Cumhuriyet Savcısına ifade veren Hayal, daha sonra yine yoğun güvenlik önlemleri altında adliyenin arka kapısından çıkarıldı. Tutuklu bulunduğu Tekirdağ F Tipi Kapalı Cezaevi'nde sakal bıraktığı görülen Hayal'in sinirli olduğu gözlendi. Adliyenin arka kapısından jandarmalar eşliğinde yine elleri önden kelepçeli olarak çıkarılan Yasin Hayal, tutuklu sevk aracına bindirildi. Yasin Hayal ifadesinin ardından tutuklu sevk aracı ile Tekirdağ F Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

İHA

515
YEREL HABERLER / Hastane bahçesinde intihara teşebbüs
« : 11 Eylül 2007, 10:18:01 »
MALATYA (İHA) - Malatya'da kız arkadaşına kızan genç, hastane bahçesinde başına tabancayı dayayarak intihara kalkıştı.

Edinilen bilgiye göre, kız arkadaşı ve ailesiyle arasında problemler olan A.K. (26), Malatya Devlet Hastanesi'nin bahçesinde öğle saatlerinde kuru sıkıdan bozma bilye atar tabancayı sağ şakağına dayayarak bir el ateş etti. Kurşunun başını sıyırması sonucu başından hafif yaralanan gence, Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde ilk müdahale yapıldı. Polis, hayati tehlikesi bulunmadığı belirtilen gencin üzerinde yazmış olduğu bir mektup ile çok sayıda fotoğraf buldu.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


516
YEREL HABERLER / Cinsel istismarda ceza değişmedi
« : 11 Eylül 2007, 10:17:45 »
SAMSUN (İHA) - Samsun'da zor ve şiddet kullanarak 10 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan şahsa verilen 12.5 yıllık hapis cezası kararı değişmedi.

Yargıtay 5. Dairesi'nin, şu anda 11 yaşında olan E.G.'ye cinsel istismarda bulunan Rıza B.'ye verilen 12.5 yıllık ceza kararını 15 Mayıs 2007'de bozması nedeniyle dava 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar görüldü. Anne R.G.'nin şikayetini geri almadığı duruşmada sanık, aileyi 30 yıldır tanıdığını ve maksadının çocuğu okula götürmek olduğunu söyledi. Duruşma hakimi sanığa verilen 12.5 yıllık hapis cezasını değiştirmedi.