İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Force23

349
YEREL HABERLER / İDO 17 Eylül'de kış tarifesine geçecek
« : 12 Eylül 2007, 10:12:34 »
İstanbul -AA- İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) AŞ, 17 Eylül pazartesi günü kış tarifesi uygulamasına geçecek.

İDO'dan yapılan açıklamada, kış tarifesinin, 15 Haziran 2008'e kadar geçerli olacağı belirtildi. Açıklamada, İDO'nun, bu kapsamda, feribot ve vapur seferlerinin
yoğunlaşacağı hatları ek seferler ile güçlendirdiği ifade edilerek, ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla bazı hatların da yeniden düzenlendiği ifade edildi.

İDO'nun ''www.ido.com.tr'' adresli web sitesinde de yayınlanmaya başlayan yeni tarifesine göre, hafta içinde yapılan Bostancı-Kabataş deniz otobüsü seferlerine, deneme amaçlı cumartesi günü seferlerinin eklendiği dile getirilen açıklamada, bu hattın toplam sefer sayısının 17'ye yükseltildiği kaydedildi.

Açıklamada, Kadıköy-Kabataş-Beşiktaş-İstinye-Beykoz-Sarıyer boğaz hattına sabah ve akşam olmak üzere Bostancı'dan kalkışlı iki sefer ilave edildiği belirtilerek, şehir hatları seferlerinin de yine aynı anlayışla yenilendiği ifade edildi.

Kabataş-Kadıköy hattının ek seferlerle güçlendirilirken, İstinye-Tokmak Burnu-Emirgan-Kanlıca-Anadolu Hisarı-Küçüksu-Kandilli-Bebek-Arnavutköy-ÇengelKöy güzergahında yapılan seferlerin, işe gidiş-geliş saatleri dikkate alınarak planlandığı anlatılan açıklamada, şehir hatları vapur seferlerinin yerini alan Yalova çıkışlı deniz otobüsü seferlerinin ise yeni sezonda da sürdürüleceği bildirildi.

Açıklamada, Yalova'dan Yenikapı, Pendik, Kartal ve Bostancı güzergahlarına karşılıklı toplam 52 sefer gerçekleştirilirken, Adalar arasındaki şehir hatları sefer ktarmalarından ücret alınmadığı kaydedilerek, Sarayburnu-Avşa seferlerinin ise hafta sonları gidiş-dönüş tek sefer olarak düzenlendiği dile getirildi.



350
YEREL HABERLER / Nejat Uygur'un tedavisi devam ediyor
« : 12 Eylül 2007, 10:12:18 »
ANKARA (ANKA) - Dün geçirdiği rahatsızlık sonucu Ankara'da tedavi altına alınan ünlü tiyatrocu Nejat Uygur'un tedavisi devam ediyor.

Yüksek tansiyona bağlı sol tarafında felç oluşan Uygur'un düne göre durumun biraz daha iyi olduğu, genel yaşam bulgularının stabl olarak devam ettiği öğrenildi.
Yoğun bakımda olmasına rağmen çevresiyle konuşan Uygur'un çevresindekilere sık sık İstanbul'a evine gitmek istediğini söylediği belirtildi. Uygur'un tedavisinin bir süre daha süreceği ve gözetim altında tutulacağı ifade edildi.

Pazar gecesi Ankara'da sahne aldıktan sonra Pazartesi sabahı İstanbul'a dönerken rahatsızlanan Uygur DR. Rıdvan Ege Hastanesi'ne getirilmişti. Uİygur'a yüksek tansiyona bağlı inme teşhisi koyulmuştu.

BAYKAL'DAN UYGUR VE KORAMAN'A ACİL ŞİFALAR DİLEĞİ

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, Nejat Uygur'un eşi Necla Uygur'a geçmiş olsun dileklerini iletti.
Baykal ayrıca, Bodrum'da Abdi İpekçi Sitesi'ndeki yazlığında geçirdiği rahatsızlık sonucu Universal Hospital Bodrum'da tedavi altına alınan ünlü karikatürist Bedri Koraman'ı da telefonla arayarak geçmi olsun dileklerini bildirdi.

 

351
YEREL HABERLER / Halıdaki cesedin sırrı çözülemiyor
« : 12 Eylül 2007, 10:11:46 »
Denizli'de bu sabah halıya sarılmış şekilde ölü bulunan şahsın kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdiği ortaya çıktı ama neden halıya sarıldığı anlaşılamadı.

Saltak Mahallesi 1531 Sokak'taki boş bir arsada halıya sarılı bulunan 58 yaşındaki Mehmet Oğuz'un cesedi, otopsi yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan otopside şahsın kalp krizi sonucu öldüğü belirlendi. Oğuz'un kim veya kimler tarafından halıya sarılıp boş araziye bırakıldığının belirlenmesi için çalışmalar sürüyor.
 
İHA

 

352
SORULAR VE SORUNLAR / ..........
« : 12 Eylül 2007, 10:11:25 »
 ;) :)

353
YEREL HABERLER / Otoparkta kameralar bozukmuş
« : 12 Eylül 2007, 10:09:40 »
Ankara'nın en büyük otoparklarından birisi olan Sıhhıye Çok Katlı Otoparkında ise güvenlik kameralarının bir haftadır bozuk olduğu ortaya çıktı.
 

 
Araçta 300 kg patlayıcı vardı
 
İstanbul'daki saldırılarda da aynı patlayıcı kullandı
 
Polis 3 şüphelinin peşinde
 
Sıhhıye Otopark Sorumlusu Veli Sobe İHA'ya yaptı açıklamada olaya ilişkin şunları söyledi: "Bizim arkadaşlar aracı dün gece saat 20.30'da almışlar. Yarın çıkacağız pazarcı esnafıyız demişler. Polisler de sabah 06.30'da otoparka gelmişler. Ben geldiğimde inceleme yapıyorlardı. Köpekler vardı onlarla birlikte bakıyorlardı. O sırada bizi dışarıya çıkardılar. Güvenlik kamerası da bir haftadır bozuktu. Şu anda kamerada da bir kayıt bulunmuyor".
 
Bomba saldırısının ardından çok katlı otoparkın karşısında bulunan binalara Türk bayrağı asılması dikkat çekti.
 
İHA


354
YEREL HABERLER / Müzeyyen Senar Bodrum'da iyileşiyor
« : 12 Eylül 2007, 10:09:15 »
Türk Sanat Müziği sanatçısı Müzeyyen Senar, Muğla'nın Bodrum ilçesinde özel bir hastanede sağlık kontrolünden geçti.
 
Senar, kızı Feraye Işıl ile rutin sağlık kontrolü için Özel Bodrum Hastanesine geldi. Sanatçı, kontrolün ardından gazetecilerle bir süre sohbet etti.

Senar'ın muayene eden kardiyoloji uzmanı Dr. Nejat Sönmez, Senar'ın daha önce bir koroner kalp hastalığı geçirdiğini anımsatarak, kendisine stent uygulandığını söyledi. Sönmez, şöyle dedi:

''Senar'ın beyninde damar tıkanması neticesinde, bir tarafta felç oluşmuş. Bununla ilgili kendisini kontrol ettik. Gerekli tetkiklerini yaptık, tedavisini tekrar düzenledik. Mevcut tedavisinin üzerine kalp ilacı ilave ettik. Genel durumu iyi. İnşallah daha da iyi olacak.''Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahı Opr. Dr. Abdullah Servet de Müzeyyen
Senar'ın kalbinde ritim düzensizliği bulunduğunu belirtti.
 
Servet, ''Beyindeki damar tıkanıklığının ana nedenlerinden biri de bu. Bu düzensizlik, kalp kapakçığından kaynaklanıyor olabilir. Ancak genel durumu iyi. Bilinci ve hafızası iyi durumda. Bu, artık stabilize olmuş bir hastalık. Kan sulandırıcı ilaçlar alıyor'' diye konuştu.
 
Endokrinoloji Uzmanı Nedret Tanacı ise sanatçının dahili yönden yaşına göre çok iyi durumda olduğunu belirterek, ''Bundan sonraki hayatını daha çok oturarak geçireceği için kemik erimesi hızlanacak. Kendisine kalsiyum ve D vitamini takviyesi verdik'' dedi.


355
BURSA (İHA) - Bursa'da 5 aylık bebeklerinin ayağında hatalı serum takılması nedeniyle ödem oluştuğunu iddia eden aile, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkında suç duyurusunda bulundu. Ayağında yanık ve ödem oluşan Mehmet Ali bebek, ailenin girişimleri sonucu Ankara'ya sevk edilerek yeniden tedavi altına alındı.

Devlet memuru olan baba Selamettin Mıngın, olayın ortaya çıkmasının ardından ikinci kez gittikleri fakülte yetkililerinin, "Paran varsa hemen ameliyat edelim, paran yoksa 5 ay bekleyeceksin" dediklerini iddia etti. Ayağı kangren olma riski taşıyan bebeğin ailesi, hastane hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacaklarını, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceklerini söyledi.

Keles ilçesinde oturan Selamettin (44) ve Sultan Mıngın (39) çiftinin 5 aylık bebekleri Mehmet Ali, gün içerisinde bir kaç kez bayıldı. Annesi tarafından Keles Sağlık Ocağı'na götürüldü. Sağlık ocağında bebeği kontrol eden görevliler, çocuğun uyuduğunu iddia edip eve gönderdiler. Ancak minik Mehmet Ali, gün içerisinde 13 kez bayılınca aile bebeği Bursa'ya getirdi.

Bursa'daki bir kaç hastaneye başvurmalarına rağmen teşhis konulamayan minik Mehmet Ali'yi babası Selamettin Mıngın son çare Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürdü. Acil serviste müdahale edilen Mehmet Ali, teşhis konulamayıp görevliler tarafından ayağına serum takıldıktan sonra ambulansla Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne sevkedildi.

Burada yoğun bakıma alınan Mehmet Ali, 9 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra taburcu edildi. Ancak Mehmet Ali'nin serum takılan ayağında her gün daha da büyüyen bir ödem oluştu. Bunun üzerine bebeğin babası Selamettin Mıngın, çocuğunun ayağının tedavi edilmesini talep etti. Ayağında serumdan dolayı bir ödem oluştuğunu belirten doktorlar, aileyi Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Ünitesi'ne yönlendirdi.

"PARAN VARSA HEMEN AMELİYAT EDELİM, YOKSA 5 AY BEKLE" İDDİASI

Bebeklerinin ayağındaki şişlikten dolayı tekrar Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Plastik Cerrahi Ünitesi'ne gelen Mıngın ailesi, "Doktorların paran varsa yarın ameliyat edelim. Yoksa 5 ay bekleyin" dediğini iddia etti.
 
20 yıllık devlet memuru baba Selamettin Mıngın, doktorların serumdan dolayı apse olduğunu söylediğini ifade ederek, şunları söyledi: "Bebeğimiz taburcu olduğunda ayağındaki yarayı görünce şok olduk. Beynimden vuruldum. 'Bu çocuğu ben bu halde getirmedim, tedavi edin' dedim. Acilden yeniden giriş yaptırıp, plastik cerrahisine gönderdiler.
 
Servisteki doktor bana ayağında serumdan oluşan bir nekroz var. Çocuğunun ayağında kan dolaşımı olmuyor. 'Paran varsa yarın ameliyat edelim. Yoksa 5 ay sonra ameliyat edeceğiz' dedi. Doktorlara durumu izah edip şikayetçi olacağımı söyledim. Böyle konuşunca 1 ay sonraya gün verdiler. 'Çocuğunun kangren olma riski yüzde 90, çocuğunu al eve götür' dediler. Ben ne yaparım bu çocukla, evde nasıl bakarım. Çocuğumu bu hale getiren hastane ve doktorlar hakkında maddi manevi her türlü davayı açacağım. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağım. Ben 20 senedir devlet memuruyum, devletime her türlü görevi yaptım".

Gözüyaşlı anne Sultan Mıngın ise, büyük acı yaşadıklarını ifade ederek, "Benim için parçalanıyor. İçim yanıyor. O benim ciğerim. Doktorların ismini bilmiyorum ama şikayetçi olacağım. Benim çocuğumu yarım ettiler. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Ben 10 gündür yanıyorum" diye konuştu.

Bu arada, olayla alakalı olarak ailenin Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu belirten Avukat Avni Bayramoğlu ise "Aile, hastaneye sağlam olarak götürdüğü çocuğunu kötürüm olma ihtimali ile geri almış. Oradaki yetkili görevliler ve doktorlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca bu olaydaki mağduriyet sebebiylede maddi manevi tazminat davası açacağız. Eğer mağduriyetimiz giderilmezse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğiz" diye konuştu.
Mıngın ailesi, Devlet Hastanesi'nden sevk ettirdikleri çocuklarını Ankara'da bir araştırma hastanesine götürdüler. Burada yapılacak tedavinin ardından ölen dokuların canlandırılmasına çalışılacağı, başarılı olunmazsa ameliyat edileceği öğrenildi.

Öte yandan, Uludağ Üniversitesi yetkilileri, konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındılar.
 

356
ANTALYA (İHA) - Tüp bebek yöntemi ile dünyaya gelen 9 yaşındaki Irmak ve Doruk isimli ikizler trafik kazasında hayatlarını kaybettiler. Kazada, tatile gittikleri İran'dan dönen anne ve babaları ise hafif şekilde yaralandı.

Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Tezgül Amirzade ile İran asıllı doktor Mehmet Can Amirzade çiftinin evlendikten 10 yıl sonra tüp bebek yöntemiyle Irmak ve Doruk ismini verdikleri biri kız biri erkek ikizleri dünyaya geldi. 10 yıl bebek hasretiyle yanıp tutuşan ve ikizlerine gözleri gibi bakan Amirzade çifti yaz tatilleri için İran'daki akrabalarının yanına gitti. Yaklaşık bir hafta süren tatil sonunda Türkiye'ye gitmek için özel araçlarıyla yola çıkan Amirzade ailesi Gürbulak
sınır kapısına 10 kilometre kala hatalı sollayan bir TIR'ın altında kalmamak için şarampole yuvarlandılar. Kazada anne ve baba hafif şekilde yaralanırken arka koltukta bulunan ikizler hayatlarını kaybetti.

KELEBEKLERİMİZ YUVADAN UÇTU
İkizler yakınları tarafından otopsi yapılmak üzere Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp morguna kaldırıldı. Otopsinin ardından Muratpaşa Camii'ne cenaze namazı için getirilen ikizleri gören yakınları gözyaşlarına boğuldu. Kılınan cenaze namazının ardından ikizler Andızlı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İran sınırında hatalı sollama yapan bir TIR nedeniyle kazanın meydana geldiğini anlatan bir yakınları, "Biri erkek biri kız ikizler bizim gözbebeğimizdi. Bütün aile tarafından çok sevilirlerdi. Kelebeklerimiz yuvadan uçup gittiler" dedi.

 

357
YEREL HABERLER / Azmin zaferi
« : 12 Eylül 2007, 10:08:14 »
ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü'ne alınacak 40 öğrenci için müracaatta bulunan 426 aday kıyasıya yarıştı. Sol kolu kırık olduğu için alçıyla 400 metre mesafeyi koşan milli okçu Uğur Uzun, azmiyle herkesi kendine hayran bıraktı.

ÇOMÜ'de 2007-2008 öğretim yılında yetenek sınavıyla Beden Eğitimi ve Spor Bölümü'ne 20 kız, 20 erkek kontenjanı için başvuran adaylar, 18 Mart Stadı'nda yapılan sınavda ter döktü. Zaman zaman heyecanlı anların yaşandığı seçmelerde bazı adaylar finiş çizgisinde hızlarını alamayıp yerlere yuvarlanırken, bazı adaylarda baygınlık geçirdi. Seçmelerde en fazla ilgiyi ise Edirne'den katılan milli okçu Uğur Uzun çekti. 18 yaşındaki genç sporcu 3 gün önce Çanakkale'de antrenman sırasında düşerek sol bileğini kıran milli sporcu alçılı koluyla 400 metre mesafeyi koştu.
 
Diğer rakiplerine göre alçılı koluyla mücadele eden Uğur Uzun (18), 400 metreyi 73 saniyede koşmayı başardı. Stadyumda bulunan herkesin alışlarla estek verdiği milli sporcu 3 gün önce büyük bir şanssızlık sonucu sol bileğini kırdığını belirterek, "Uzun süredir bu sınava hazırlanmıştım. Bileğim kırıldıktan sonra alçıya aldılar. Bu şekilde beden eğitimi seçmelerine katılmak istemedim. Ancak daha sonra kararımı değiştirip bu seçmelere katılmak istedim. 400 metreyi iyi şekilde koştum. Şimdi 3 adım atlama, koordinasyon ve esneklik testine katılarak bu seçmelerden başarı ile çıkmayı hedefliyorum" dedi.

105'i bayan 426 adayın sınava katıldığı, başarılı olan 20 kız, 20 erkek öğrencinin bölüme girmeye hak kazanacağı öğrenildi. Sınavlarda güvenlik açısından her yarışmacının kamera ile kayıtlarının yapıldığı öğrenilirken, hızlarını alamayan bazı adaylar ise finiş çizgisinde yerlere yuvarlandı. Bazı adaylar da zaman zaman baygınlık geçirdi.


358
İSTANBUL (İHA) - Son günlerde Çin malı bazı oyuncaklarda sağlığı tehdit edici kimi unsurlar bulundurması haberleri üzerine Türkiye'nin oyuncak süpermarket şirketi TOYS "R" US tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi.

Şirketin Maslak'ta bulunan mağazasında gerçekleşen basın toplantısına TOYS "R" US Genel Müdürü Murat Beyazıt, şirketin satın alma sorumlusu Canan Aksoy, TOYS "R" US Genel Müdür Yardımcısı Atakay Bala ile şirketin İstanbul Bölge Müdürü Eylem Mete katıldı. Beyazıt, TOYS "R" US'ın üretici değil perakendeci olduğunu söyleyerek, "Yılda 25 milyona yakın müşteri ziyaret ediyor. Bir aile şirketi. Türkiye'deki sektörde bir numaralı şirket. Biz üretici değil al-sat işi yapıyoruz. Bu haberler çıkınca ilk akla gelen lider olduğumuzu için ilk akla gelen biz olduk. Dünyada oyuncak üretiminin yüzde 90'nı Çin'de üretiliyor. Oyuncakla ilgili yaklaşık 9 bin fabrika var. Bu haberler çıktığında dünyada en çok Çin, Türkiye'de ise biz etkileniyoruz. Sorunun asıl kaynağı müşterinin en iyi ürünü en ucuz fiyata almak istemesi. Tedarikçi baskılar yüzünden kanunları esnetmek zorunda kalıyor" dedi.

Üretimin işçilik, hammadde ucuzluğu yüzünden Çin'e kaydığını söyleyen Beyazıt, "Biz buralardan oyuncak alırken önemli konulara dikkat ediyoruz. Çin'deki üreticinin hangi şirketlere ürün sattığını, standartlara uygun ürün üretip üretmediğine dikkat ediyoruz. Fabrikayı inceliyor, internette veya fuarda ürünü görüp sipariş etmiyoruz. Bu sorun oyuncakları getiren firmanın aldığı üreticini daha düşük maliyette ve daha çabuk kuruyarak daha parlak gösteren boyayı kullanmasından kaynaklanıyor" diye konuştu.

Bütün tedarikçilerin ciddi ders alması gerektiğine değinen Murat Beyazıt, "Oyuncak sektöründe rekabet hipermarketler ve Tahtakale'yle gerçekleşiyor. Hipermarketler ucuz oyuncak satarak müşteriye bu şekilde başka ürünler satmaya çalışıyor. Bu ucuz oyuncak satma da kaliteyi düşürüyor. Bizim önceliğimiz müşteriye en iyi fiyatı sunmaktan çok, uzun süreli en iyi kaliteyi sunmaktır. Bu günden itibaren mağazalarımıza uyarı yazıları asıyoruz. Bu yazılarda yaptığımız testleri yazıyoruz. Bunlar da oyuncağın mekanik ve fiziksel güvenliği, yanıcılık ve kimyasal güvenlik" ifadelerini kullandı.

"Şu ana kadar sorunlu ürünlerde 4 bin-5 bin YTL'lik iade aldık. Mağazalarımızda insan sağlığını tehdit edecek hiçbir ürünün bulunmasına izin vermeyiz" diyen Beyazıt, tüm sorunlu ürünleri geri alacaklarını söyledi. Genel Müdür Yardımcısı TOYS "R" US Genel Müdür Yardımcısı Atakay Bala ise, "TOYS "R" US kart sayesinde 184 bin müşterinin bilgilerine ulaşabiliyoruz. Sorunlu ürün alan müşterilerimize telefon ya da e-mail aracılığıyla ulaşıyoruz. Geri getirmelerini istiyoruz. Yalnız Mattel firması oyuncakların sorunlu bölgesini değiştirmeyi talep etmiş. Biz bunu doğru bulmuyoruz ve isteyen müşterilerin oyuncakları getirip paralarını almalarını ya da başka bir ürünle değiştirmesini istiyoruz. Ürün kırılmış olsa bile değiştiriyoruz" şeklinde konuştu.

 


359
YEREL HABERLER / Temiz hava soluduğunuza emin misiniz?
« : 12 Eylül 2007, 10:07:44 »
SAMSUN (İHA) - Samsun Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Cem Şahan, günde kişi başına 10 bin ile 20 bin litre arasında hava solunduğunu belirterek, hava kirliliği nedeniyle yılda yaklaşık 2 milyon kişinin önlenebilir erken ölümüne sebep olduğuna dikkat çekti.

Havanın yaşamsal özellikte bir çevresel öğe olduğunu belirten Cem Şahan, yaşamın sürdürülmesi için zorunluluk olan çevresel öğenin, fiziksel bir etken olarak insan yaşamının olmazsa olmazlarından olduğunu vurguladı. "Günde kişi başına 10 bin ile 20 bin litre arasında hava solumaktayız" diyen Şahan, "Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre hava kirliliği, yılda yaklaşık 2 milyon kişinin önlenebilir erken ölümüne neden olmaktadır. Bu ölümlerin yarıdan fazlası gelişmekte olan ülkelerde ortaya çıkmaktadır.

Hava kirliliğine bağlı ölümlerin yüzde 6'sını oluşturduğu bilinmektedir" dedi.

Hava kirliliğinin artan önemi ülkelerin bu alanda standartlar belirleyerek yasal düzenlemeler yapmasını zorunlu kıldığını vurgulayan Şahan, "Ülkemizde hava kirliliği için belirlenen standart değerlerin oldukça yüksek olduğu izlenmektedir. Örneğin 24 saatlik partiküller madde sınır değeri ABD'nin 2 katı, Japonya'nın 3 katı, Avrupa Birliği ve Dünya Sağlık Örgütünün 6 katıdır" diye konuştu.

Havadaki kirletici maddeler içinde yer alan ve hava kirliliği ölçümlerinde değerlendirilen asılı partiküller maddenin (PM) sağlık üzerinde olumsuz etkilere sahiptir olduğuna dikkat çeken Şahan, "PM10 akut etkileri günlük mortalite (ölüm) artışı, solunum sistemi hastalıklarının alevlenmesine, hastane başvurularına artışa, öksürük sıklığında artışa, solunum fonksiyonlarında azalmaya yol açmaktadır. Çok düşük değerlerde uzun süreli mortalite ve solunum sistemi hastalıklarında artış ve solunum
fonksiyonlarında azalma gibi kronik etkilere yol açmaktadır" şeklinde konuştu.

Samsun'un 2006 yılında hava kirliği yüksek olan 11 il arasında olduğunu hatırlatan Şahan, Tekkeköy ilçesinde bulunan mobil santrallin çalıştırılması ile birlikte, Samsun bölgesinde mevcut hava kirliliği artacağı tezinin bilimsel raporlar ile desteklendiğini de sözlerine ekledi.

 

360
YEREL HABERLER / Polis üç şüphelinin peşinde
« : 12 Eylül 2007, 10:07:28 »
Ankara Polisi, 11-12 Eylül'de eylem yapılacağı istihbaratını bir süre önce edindi. Bunun üzerine kapsamlı bir çalışma başlatıldı.
Araçta 300 kg patlayıcı vardı
Bu sabah Maltepe semtinde aynı özelliklerde bir araç tespit edildi. İnceleme yapılırken aracın sahibi gelince aranan araç olmadığı anlaşıldı.

Bu sabah bir otopark görevlisinin ihbarının ardından bomba yüklü araca Kurtuluş'ta ulaşıldı.

Otoparkın güvenlik kameraları incelendiğinde 3 şüphelinin aracı saat 01.30'da bulunduğu yere bırakarak uzaklaştığı görüldü. Polis şimdi bu 3 kişinin peşine düştü.