İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Force23

Sayfa: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 ... 452
61
YEREL HABERLER / Seri hırsız yakalandı
« : 12 Eylül 2007, 10:23:00 »
AĞRI (İHA) - Ağrı Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, çevresindekilere uyuşturucu hap veren ve onlara zorla hırsızlık yaptıran O.Y. isimli zanlıyı yakaladı.

Edinilen bilgiye göre, Ağrı Emniyet Müdürlüğü'ne gelen M.Ş.Y. isimli şahıs, akrabası olan O.Y.'nin oğlu B.Y.'ye uyuşturucu hap verdiğini ve zorla hırsızlık yaptırdığını belirterek şikayette bulundu. Yapılan şikayeti değerlendiren ekipler B.Y.' i gözaltına aldılar. B.Y'nin alınan ifadesinde O.Y, isimli şahsın kendisine ve arkadaşları S.T., M.A., D.K., ve D. isimli şahıslara uyuşturucu hap verdiği ve zorla hırsızlık yaptırdığını belirtti. B.Y.'nin ifadesinin ardından gözaltına alınan O.Y. verdiği ifadesinde bir evden 3 adet altın künye, 2 adet küpe, 1 adet gümüş kolye, 1 adet bayan saati, bir marketten 300 YTL para, 16 adet parfüm, başka bir marketten 60 YTL para ve 350 YTL değerinde sigara çaldığını itiraf etti.

Gözaltına alınan O.Y. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Ağrı M Tipi Cezaevi'ne konuldu.



62
YEREL HABERLER / Çay bahçesinde ölüm
« : 12 Eylül 2007, 10:22:18 »
RİZE (İHA) - Rize'nin Çayeli İlçesi'nde bir kişi silahla vurularak öldürüldü.

Edinilen bilgiye göre, ilçenin Gürgenli Köyü'nde Sabri Yıldız (70), çay bahçesinde oğlu ile çay topladığı sırada, henüz kimliği tespit edilemeyen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Yıldız, hastaneye kaldırılmak istenirken yolda hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



63
VAN (İHA) - Van'da gezi ve incelemelerini sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Van Valiliği'ndeki görüşmelerinin ardından Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nı ziyaret etti.

Van Valisi Özdemir Çakacak ile görüştükten sonra sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile birlikte Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na geçti. Burada da Asayiş Kolordu Komutanı Abdullah Atay ile bir süre görüşen Gül'ün ziyareti sırasında basın mensupları içeri alınmadı. Ziyaretin ardından Gül, Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne geçti.



64
İstanbul (AA)- Rıfat Ilgaz'ın unutulmaz eserinden Ertem Eğilmez tarafından aynı adla sinemaya uyarlanan "Hababam Sınıfı"nın oyuncularından "Tulum Hayri" lakaplı Cem Gürdap, vefat etti.

Pendik Uydukent'te oturduğu evde fenalaştığı belirtilen Cem Gürdap'ın hastaneye kaldırılması için ambulans çağrıldı. Bir süre sonra eve gelen sağlık görevlileri tarafından yapılan muayenede, Cem Gürdap'ın hayatını kaybettiği anlaşıldı.

Cem Gürdap'ın oğlu Atakan Gürdap, daha önceden de kalp rahatsızlığı bulunan babasının, beyin kanaması geçirerek öldüğünü söyledi. Konuşurken gözyaşlarına hakim olamayan Atakan Gürdap, çok üzgün olduğunu kaydetti.

Atakan Gürdap, babasının rahatsızlanması üzerine eve ambulans çağırdıklarını, ancak ambulansın yarım saat sonra geldiğini ifade ederek, olaya tepki gösterdi.
Evli ve 7 çocuk babası olan "Tulum Hayri", Marmara Depreminde Gölcük'teki evinin enkazından 9 saat sonra kurtarılarak bir süre çocuklarıyla çadırda yaşamıştı.
Depremde evini kaybeden, çalıştığı benzin istasyonu yıkılan, bir süre işsiz kalan Gürdap, birkaç sanatseverin desteğiyle hayata tutunmaya çalışıyordu.


65
YEREL HABERLER / Erdemir, en karlı ikinci şirket
« : 12 Eylül 2007, 10:16:06 »
ZONGULDAK (İHA) - İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu çalışmasında karlılık kategorisinde ikinci sırada yer alan ERDEMİR, İSO'nun 55. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında İstanbul'da yapılan bir törenle ödülünü aldı.

ISO 500 2006 sıralamasında karlılıkta, üretimden satışlarda ve ihracatta ilk üç sırada yer alan firmalara ödüllerin verildiği toplantıya Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özgen katıldı. 13 bin 500'ü aşkın üyesiyle sanayinin en köklü temsil kurumlarından olan İSO'nun 39 yıldır yürüttüğü Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırması, Türk sanayisi ve ekonomisinin performansını ölçmeye yönelik en önemli ve güvenilir kaynaklardan biri olarak değerlendiriliyor.

Türkiye'nin en büyük demir çelik kuruluşu olarak geçtiğimiz yıllarda da ISO 500 listesinde üst sıralarda yer alan ERDEMİR, bir sıçrama yaparak karlılıkta ikinci sıraya yükseldi. Özelleştirme sonrasında büyük bir dönüşüm yaşayan ERDEMİR, küresel çelik sektörünün zorlayıcı koşullarına rağmen 2006 yılında üretim ve kar rekorlarına imza attı. ISO 500'de ERDEMİR'in konumunu değerlendiren Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özgen, sanayide devler liginin üst sıralarında yer almaya alışkın olan ERDEMİR'in karlılıkta yaptığı sıçramanın önemine değinerek, özelleştirme sonrasında şirkette yaşanan değişimlerin bunda en büyük etken olduğunun kaydetti.

Karlılığın tüm OYAK şirketlerinde olduğu gibi ERDEMİR için de en önemli başarı göstergelerinden biri olduğunu belirten Özgen, "42 yıllık geçmişe dayanan güçlü bir kurumsal kültürden ilham alan, yeniliklere hızla uyum sağlayan, şirket hedeflerine bağlı ERDEMİR çalışanlarına teşekkür ediyorum ve gelecek yıllarda da ERDEMİR'in başarısı devam edecektir' dedi.

66
YEREL HABERLER / Bomba İstanbul'da patlayanla aynı
« : 12 Eylül 2007, 10:15:45 »
ANKARA(ANKA) - Ankara Kurtuluş Otoparkı'nda etkisiz hale getirilen bomba yüklü minübüste yapılan incelemede, patlayıcı türü ve düzeneğin İstanbul'u kana bulayan El Kaide saldırısıyla aynı olduğu öğrenildi.

Kritik noktalarda polis sayısı arttırılırken, Emniyet Genel Müdürlüğü daha dikkatli olunması için illeri uyardı.

MİNİBÜS GEÇEN HAFTA ÇALINMIŞ

Başkenti kana bulamak için hazırlanan bomba yüklü 06 VMP 11 plakalı Mercedes Vito marka mavi minibüsün incelemesi Gölbaşı'nda uzmanlarca devam ediliyor. Pazara mal getirdiğini söyleyerek otoparka çekilen araca ilişkin ilk gelen bilgilerde plakanın dün akşam saatlerinde Altındağ bölgesinde bir minibüsten çalındığı olurken, aracın motor ve şase numarasından tespit edilen sahibinin ise 1 hafta önce Vitosu çalındığı için başvuruda bulunduğu söylendi.

GÖZALTI YOK

Emniyet yetkilileri otoparkın civarında herhangi bir görüntü kaydı yapan cihaz bulunmamasının büyük bir şanssızlık olduğunu söylerken, olayla ilgili hiçbir gözaltı olmadığı bildirdiler.
Araçta bulunan patlayıcının bugün yeniden yönlendirilmek üzere otoparka park edildiğini de kaydeden emniyet yetkilileri, soruşturmanın düzenek ve Sodyum Nitrat nedeniyle El Kaide üzerinde yoğunlaştığını bildirdiler.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Bu arada konuyla ilgili örgütün başka bir saldırıya yönelmesi ihtimali nedeniyle özellikle Başbakanlık olmak üzere tüm kritik noktalardaki polis sayısı arttırılırken, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Harekat Daire Başkanlığı saldırılara yönelik dikkatli olunması, her türlü ihbarın değerlendirilmesi istendi. İrticai terör örgütlerine yönelik istiharat çalışmalarına ağırlık verilmesi istenirken, ABD ve İngiltere'nin ait kurum, kuruluş ve konutlarında önlemlerin arttırılması istendi.

67
Ankara (AA)- Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de içeren anayasa değişikliği paketiyle ilgili oy verme işlemi, Adnan Menderes, Erkilet, Antalya ve Adana havaalanlarında başladı.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda oy verme işlemi için dış hatlar terminalinin geliş ve gidiş bölümlerine toplam 4 sandık yerleştirildi.Kayseri'de, Kocasinan İlçe Seçim Kurulu tarafından Erkilet Havaalanı'nın dış hatlar terminaline 1 sandık konuldu. Saat 08.00'den itibaren oy verme işleminin başladığı sandıkta yurt dışından giriş yapan vatandaşlar oy kullandı.

Antalya Merkez İlçe Seçim Kurulunca Antalya Havalimanı'nda 1. ve 2. Dışhatlar Terminali'ne konulan 8 sandıkta saat 08.00'de oy verme işlemi başladı.
Adana'da, İl Seçim Kurulunca havaalanının yurt dışı çıkış kapısında 2, giriş kapısında ise 1 sandık, sabah saatlerinde oy verme işlemi için hazırlandı. İlk oylar, KKTC ve Almanya'ya giden yolcular tarafından kullanıldı.

6 aydan fazla yurt dışında kalan ve Türkiye Cumhuriyeti pasaportu taşıyan vatandaşların yurda giriş ve çıkışlarında 24 saat süreyle oylarını kullanabilecekleri, oy verme işleminin 21 Ekim 2007 Pazar günü saat 17.00'de sona ereceği bildirildi.




68
TRABZON (İHA) - Trabzon'da fuhuş yapmak için anlaştığı genç kadının kendisiyle beraber olmaktan vazgeçmesine ve parasını iade etmemesine sinirlenen şahıs, genç kadını otel odasına kilitledi.

Edinilen bilgiye göre, D.D. (19) isimli genç kadınla 350 YTL karşılığı fuhuş yapmak üzere anlaşan A.Y. (27), merkeze bağlı Konaklar Mahallesi'nde bir otele gitti. D.D'ye parayı veren A.Y., D.D'nin bir süre sonra fuhuştan vazgeçmesi üzerine, verdiği parayı geri istedi. Ancak genç kadının parayı vermemesi üzerine sinirlenen A.Y, D.D'yi otel odasına kilitledi. Otel yöneticilerinin durumu jandarmaya haber vermesi üzerine A.Y gözaltına alınırken, D.D'de otel odasından kurtarıldı.


69
MUĞLA (İHA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde pazar gecesi rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan karikatürist Bedri Koraman'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
İstanbul'da jüri üyeliği yaptığı bir karikatür yarışmasından cumartesi günü dönerek Torba'daki yazlığına gelen ünlü karikatürist Koraman, pazar gecesi kalp ritmi bozukluğu rahatsızlığıyla Universal Hospital Bodrum'a kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından yoğun bakıma alınan Koraman, dün öğleden sonra yoğun bakımdan çıkarak servise kaldırıldı.

Daha önce by-pass ameliyatı olduğu öğrenilen Bedri Koraman'ın sağlık durumu hakkında bilgi veren Universal Hospital Bodrum Genel Koordinatörü Operatör Doktor Ersin Vural, "Hastamız kalp ritmi bozukluğu ile geldi. Bu ritm bozukluğu muhtemelen üst solunum yolu enfeksiyonunun vücuda verdiği yüklenmeden kaynaklanan bir şey. Biz daha ağır bir tablo beklerken Bedri abi sürpriz yaptı ve yoğun bakımda yarım gün, bir güne yakın süre geçirdi. Kalp ritmi düzeldi ve servise kaldırdık. Şu an genel durumu iyi. Medikal tedavi sürüyor. Böyle devam ederse bir iki gün içerisinde taburcu etmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Servise alınan Bedri Koraman ise iyi olduğunu ancak kendisini yorgun hissettiğini söyledi.

Bedri Koraman'ın eşi Nil Koraman da, hayat arkadaşının eve geldiğinde ateşinin çok yüksek olduğunu ve istirahata çekildiğini ancak pazar gecesi sağlık durumunun ağırlaştığını söyledi.

Öte yandan eşinin yanında refakatçi olarak bulunan Nil Koraman'a geçmiş olsun telefonları geliyor. Nil Koraman kendilerini yalnız bırakmayan tüm sevenlerine teşekkür etti. Geçmiş olsun dileklerini iletenler arasında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ında olduğu öğrenildi. Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan'ın da ziyaret ederek Koraman'ın sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldığı belirtildi.

 

70
YEREL HABERLER / TM Yüksek Kurulu toplanıyor
« : 12 Eylül 2007, 10:14:10 »
ANKARA(ANKA)- Ankara'da etkisiz hale getirilen bomba yüklü araç olayının ardından yarın Terörle Mücadele Yüksek kurulu toplanacak.

 
Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada Kurul'un yarın saat 14:00'de Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek başkanlığında Başbakanlık Merkez bina da toplanacağı bildirildi.


71
YEREL HABERLER / Dikkat! Trafik hala yoğun
« : 12 Eylül 2007, 10:13:56 »
İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan trafik yoğunluğu sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, vatandaşlara sabah saatlerinde mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmama uyarısı yaptı.


Sabah saatlerinde TEM otoyolu üzerinde Mahmutbey gişelerinde meydana gelen kaza trafiği trafiği etkilemişti.

TEM üzerinde İkitelli - Mahmutbey ve Ataşehir - Ümraniye istikametinde yoğunluk sürüyor.

Levent - Maslak, Okmeydanı, Haliç, Cevizlibağ, Avrupa'ya geçişlerde köprü girişleri de trafiğin yoğun olduğu bölgeler.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, trafik sorununun yalnızca altyapı çalışmalarıyla giderilemeyeceğini belirtti.



72
ANKARA(ANKA)- SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, "12 Eylül Anayasasının alternatifi AKP Anayasası olmamalıdır" dedi.

12 Eylül darbesinin 27. yılı dolayısyla yazılı açıklama yapan Karayalçın, toplumu hiç hak etmediği bir cendereye sokan 12 Eylül Anayasasının artık değişmesi gerektiğini söyledi.

Karayalçın, "ancak AKP'nin anayasa hazırlama yöntemi 12 Eylül Anayasası'ndan kurtulurken AKP Anayasası'na yakalanma riskini getirmektedir. Var olan anayasanın sivil, çağdaş, özgürlükçü bir toplumsal sözleşmeye dönüştürülmesi 12 Eylül dönemiyle ve o dönemin yönetimiyle hesaplaşma sağlayacaktır. Bu nedenle Anayasa tüm toplum mütabakıyla değiştirilmesi gerekir" görüşünü ifade etti.

Sayfa: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 ... 452