İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Force23

Sayfa: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... 452
49
SERBEST BÖLGE / 000000
« : 12 Eylül 2007, 10:34:54 »
010101010101010101010101010101010101010101010101

50
SERBEST BÖLGE / Black Power
« : 12 Eylül 2007, 10:34:32 »
hhh

51
SERBEST BÖLGE / That's it
« : 12 Eylül 2007, 10:34:16 »
nmmmmmmmmmmm

52
SERBEST BÖLGE / ---
« : 12 Eylül 2007, 10:34:02 »
---

53
SERBEST BÖLGE / asfasfaf
« : 12 Eylül 2007, 10:33:54 »
asfasdfsgs

54
YEREL HABERLER / Yurtta hava tahmini
« : 12 Eylül 2007, 10:26:33 »
İSTANBUL (İHA) - Bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde, yurdun kuzeybatı kesimlerinde kısa süreli sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı, kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güney ve doğu bölgelerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra parçalı bulutlu 27
İstanbul: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, akşam saatlerinde il geneli kısa süreli sağanak yağışlı 25
İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ilçeleri parçalı bulutlu (Rüzgar kuzey yönlerden kuvvetlice esecek) 28
Adana: Az bulutlu ve açık 33
Antalya: Az bulutlu ve açık 31
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 27
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 28
Erzurum: Az bulutlu ve açık 28
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 33

 

55
YEREL HABERLER / Sanatçıların 'George Bush' tepkisi
« : 12 Eylül 2007, 10:26:21 »
MERSİN (İHA) - 10. Uluslararası İstanbul Bienali kapsamında Mersin'e gelen ABD'li sanatçılar, 11 Eylül saldırılarının ardından Irak'a karşı açılan savaş nedeniyle ABD Başkanı George W. Bush'a tepki gösterdi.
 
11 Eylül saldırılarının yıldönümünde barış isteyen sanatçılar, George W. Bush'un savaş politikasını sadece para ve petrol gerekçesiyle sürdürdüğünü ileri sürdü.
Fotoğraf Sanatçısı Daniel Faust, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 Eylül saldırılarında olayın gerçekleştiği yerden 10 blok ileride oturduğunu belirterek, "11 Eylül olaylarının bütün yaklaşımını ve bu olayların tartışılma şeklini tamamen reddediyorum ve hiçbirine katılmıyorum. Çok şanslıydık diye düşünüyorum. Çok fazla insan hayatını kaybetti, bir nükleer bomba da atılmış olabilirdi" dedi. Amerika'nın çok yanlış ve kötü davrandığını ifade eden Daniel Faust, küresel kapitalizmin insanların hayatına çok büyük kötülükler getirdiğini düşündüğünü, bu kötülüklerle kıyaslandığında 11 Eylül olaylarının çok küçük gibi kaldığını kaydetti.

Daniel Faust, Amerika'nın Irak'a girmesi ile ilgili olarak da, "Benim hayatımda gördüğüm en kötü başkanla yönetiliyoruz. Bu savaş çok büyük bir hata ve tam bir felaket. Saçma sapan, delice ve sadece parayla ve petrolle ilgili" yorumunu yaptı.
 
New York'ta yaşayan sanatçı Sam Samore ise, 11 Eylül saldırılarında olanları bizzat kendisinin de yaşadığını ifade ederek, artık sadece barış istediklerini vurguladı.



56
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 4 günlük gezisinin ilk durağı olan Van'da Türk bayrakları ve güllerle karşılandı.

Ferit Melen Havaalanı'ndan Van Valiliği'ne gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Polis merasım mangasını selamladı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, AKP Van Milletvekilleri Kerem Altun, Gülşen Orhan, Kayhan Türkmenoğlu, İkram Dinçer, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Hasan Ceylan ile birilkte valilik makamına çıkan Cumhurbaşkanı Gül,  valilik toplantı salonuna geçerek sivil toplum örgütü temsilcilerini kabul etti.
 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ün yanı sıra milletvekilleri, dernek ve oda temsilcilerinin de katıldığı görüşme öncesi kısa bir konuşma yaptı.
 
Van'a, konuşmaktan ziyade dinlemeye geldiğini anlatan, ülke bütünlüğü, dayanışma, birlik ve beraberlik mesajları veren Gül, "Biz herkesi kucaklayacağız. Ülkemizde doğu ve batı ayrımı yapmadan bütün insanlarımıza hizmet etmek istiyoruz. Millet olarak birlik içinde dürüstçe çalışırsak problemlerimiz çözülür. Geçmişimiz gibi geleceğimiz de ortak olacak. Ülkemizin önü açıktır. Bu gezimizin ilk olarak bu bölgeye yapılması anlamlıdır. Aramıza fitne sokulmasına asla müsade etmemeliyiz. Ülke, insanlarımız daha daha özgür ve zengin olacaktır" dedi.

 Gül, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nı ziyaret etti.
 
Van'da gezi ve incelemelerini sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yaklaşık 1.5 saat Van Valiliği'nde kaldıktan sonra Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na gitmek üzere valilikten ayrıldı.
 
Cumhurbaşkanı Gül, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile birlikte Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na geçti. Burada da Asayiş Kolordu Komutanı Abdullah Atay ile bir süre görüşen Gül'ün ziyareti sırasında basın mensupları içeri alınmadı. Ziyaretin ardından Gül, Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne geçti.
 
Van 100. Yıl Üniversitesi'ni ziyaret etti
 
Cumhurbaşanı Abdullah Gül, Van 100. Yıl Üniversitesi'ni ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Hasan Ceylan'la basına kapalı olarak bir süre görüştü. Gül'ün üniversite ziyareti sırasında Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de hazır bulundu.
 
Akşam yemeğini Van Orduevinde yiyen Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Öğretmenevine geçti. Cumhurbaşkanı Gül, burada Van'ın sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve yerel yetkililerle ikinci kez bir araya geldi. Kısa süre görüntü alınmasına izin verilen görüşme basına kapalı devam etti.
 
Gül, yarın Hakkari'ye geçecek
 
Cumhurbaşkanı Gül, yarın sabah saatlerinde Van'ın Başkale ilçesine giderek Kaymakamlığı ziyaret edecek. Başkale'den Hakkari'nin Yüksekova ilçesine geçecek olan Gül'ün buradaki ziyaret programında Yüksekova 3. Taktik Piyade Tümen Komutanlığı yer alıyor. Yüksekova'nın ardından Hakkari il merkezinde Valiliği ziyaret edecek olan Gül, Hakkari'de, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüşmesinin ardından Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nı da ziyaret edecek



57
KASTAMONU (İHA) - Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, YÖK Başkanı'nın kim olacağının cumhurbaşkanının takdiri olduğunu söyledi.

Yeni kurulan Kastamonu Üniversitesi'nde incelemelerde bulunmak üzere Kastamonu'ya gelen YÖK başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, Kastamonu Valisi Mustafa Kara'yı ziyaret etti. Bir süre basına kapalı olarak Vali Kara ile sohbet eden eden Teziç, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazeteceinin "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün YÖK Başkanlığı'na Abdüllatif Şener'i getireceği konusunda duyumlar var. Şener YÖK Başkanı olursa türban konusu tekrar gündeme gelecek. Bu konuda ne düşünüyorsunuz" sorusu üzerine Prof. Dr. Erdoğan Teziç, "YÖK Başkanı'nın kim olacağı cumhurbaşkanının takdiridir. Bunun için ben böyle bir açıklama yapmaya kendimi yetkili görmüyorum. Giyim kuşam konusu bizim tasarrufumuzda olan bir şey değildir. Üniversiteler bu konuda uygulayıcıdır. Tüm kamu alanlarında nasıl giyinileceği mahkeme kararlarıyla belirlenmiştir. Bu sadece ulusal değil uluslararası mahkemelerde de dile getirilmiştir. Kamusal alanda yalnız türban konusuyla ilgili değil, başka takıların da sembolik olmaması konusunda yaygın bir içtihat bulunmaktadır" diye cevapladı.

Yeni kurulan 60. hükümetle uyumlu bir çalışma ortamının oluşmasının herkesin arzusu olduğunu ifade eden Teziç, tasarruf tedbirlerinin kardırılması gerektiğini kaydetti. Her yıl yaklaşık 6 bin araştırma kadrosunun verilmesi gerektiğini belirten Teziç, "Kadro konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Belki tasarruf tedbirleri dönemine rastladığı için kendimiz mağdur hissettik. Yeterli sayıda genç eleman yetiştirme konusunda kadrolarımızı elde edememiştik. 100'ü aşkın üniversitenin bulunduğu bir ortamda her yıl en az yaklaşık 6 bin araştırma görevlisi kadrosunun verilmesi lazım. Böyle bir ortamda artık tasarruf tedbirlerinin artık yapılmaması gerekir" dedi.

"'YÖKÜ KALDIRACAĞIZ' SÖZLERİ ANLAM İFADE ETMİYOR"

YÖK'ün üniversiteler arası işbirliğini sağlamak üzere faaliyet gösterdiğini dile getiren Teziç, "Anayasa değişikliği tartışmalarında 'YÖK'ü kaldıracağız' gibi sözler fazla bir anlam ifade etmiyor. YÖK, üniversiteler arasında işbirliğini sağlayan bir kuruldur. YÖK'ün üniversiteler arası işbirliğini sağlamak üzere faaliyet gösteren bir kurul konumunda olduğunu biz her vesile ile ifade ettik. Bu düşünceyi biz, bugün anayasa değişikliğine öneriler yapanlardan çok önce söyledik" diye konuştu.

Teziç, arabası ile yolda kaldığı yönündeki haberleri ise, "Bir faaliyet gösterirken güvenlik içinde çalışmayı istersiniz. Bindiğiniz arabanın bir yere giderken sizi yolda bırakmaması lazım. Bizse zaman zaman, hatta sık sık yolda bırakan bir araçla çalışıyoruz. 'Bizim arabamız en yenisi olsun' diye bir ifade ile bunu ortaya koymadık. Araç kendi kendini ifade etti" şeklinde değerlendirdi.

Vali Kara tarafından çeşitli hediyeler verilen Teziç'in yarın Ankara'ya döneceği öğrenildi.


58
ANKARA (ANKA) - AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, “Bugün, 11 Eylül‘deki terörist saldırılarının altıncı yılında, ne yazık ki bu saldırıların Amerikan halkı ve dünya siyaseti üzerindeki trajik etkileri hala hissedilmektedir” dedi.

AKP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda artış gösteren PKK terörüne karşı mücadele veren ülkenin bir vatandaşı olarak terörün dini, kültürü, ırkı, ideolojisi yada coğrafyası olmadığının farkında olduklarının belirterek, insanlık karşıtı şiddet ve terör eylemlerinin bir kez daha kınadıklarını bildirdi.

Bağış, 11 Eylül'de AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, saldırıyı ilk kınayanlardan olduğunu ifade ederek, “Terörizmle savaşa kendini adamış bir ülke olarak, müttefiklerimizle işbirliği içinde, terör olgusunu dünyamızdan söküp atmaya kararlıyız” dedi.

Bağış, yazılı açıklamasında şunları kaydetti: “O korkunç günün altıncı yıldönümünde, Dünya Ticaret Merkezi'nde bilgisayar teknisyeni olarak şerefiyle ekmeğini kazanıp ailesini geçindirirken hayatını yitiren vatandaşımız Zühtü İbiş'i rahmetle yad ediyoruz.

59
YEREL HABERLER / Trabzon'da trafik kazası: 2 ölü,
« : 12 Eylül 2007, 10:24:42 »
TRABZON (İHA) - Trabzon'un Akçaabat İlçesi'nde bugün akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Kemal Çelenk (46) yönetimindeki 61 AF 220 plakalı otomobil, ilçenin Kayalar Mahallesi'nde karşı yönden gelen Baki Baş'ın kullandığı 61 KD 599 plakalı kamyonetle çarpıştı. Kazada, otomobil sürücüsü Kemal Çelenk ile araçta bulunan eşi Mesude Çelenk (41) olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet sürücüsü Baki Baş ile kamyonette bulunan ve kimliği henüz belirlenemeyen bir şahıs yaralandı. Yaralılar, Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.


60
YEREL HABERLER / Bombalı araçta 'PKK şüphesi'
« : 12 Eylül 2007, 10:23:33 »
Ankara Valiliği, Kurtuluş otoparkındaki bir minibüste ele geçirilen patlayıcı maddelerin, Mersin ve Şırnak'ta yapılan PKK operasyonlarında yakalanan maddelerle örtüştüğünü açıkladı.
 
Hedef ABD Büyükelçiliği
 
Polis 3 şüphelinin peşinde
 
Ankara'daki bomba paniğinin fotoğrafları
 
Araçta 300 kg patlayıcı vardı
 
İstanbul'daki saldırılarda da aynı patlayıcı kullandı
 
3 adet cep telefonu bulundu

Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Ankara'da ele geçirilen bomba yüklü minibüsteki patlayıcıların, 3 Mart 2005'te Mersin'de ve 5 Mayıs 2006'da Şırnak-Uludere'de PKK'ya karşı yapılan operasyonlar sonucu ele geçirilen malzemelerle örtüştüğü belirtildi.

11 ve 12 Eylül günlerinin özelliği nedeniyle il genelinde yapılan genel güvenlik önlemleri ve kontrolleri sırasında sabah saat 08.45 sıralarında Kurtuluş otoparkında ele geçirilen patlayıcı yüklü minibüste bulunan maddelerin Kriminal Polis Laboratuarındaki incelemelerinin yapıldığı kaydedildi.

İnceleme sonucu, aracın içinde, 25 adet poşet içinde sarı renkte kimyasal toz madde, 16 adet beyaz çuval içinde beyaz kimyasal toz madde, 24 adet 2.5 kilogramlık piknik tüpü, 5 adet plastik bidon içinde beyaz renkli kimyasal toz madde, 20 adet elektrikli infilak kapsülü, 63 metre fitil, 3 adet üzerinde mavi-siyah renkli kablolar bulunan ve bombada anahtar sistemi olarak kullanılabilecek şekilde düzenlenmiş cep telefonu ve 4 adet plastik bidon içinde yanıcı sıvı madde tespit edildiği belirtildi.
 
Valilik açıklamasında, ele geçirilen patlayıcı maddeler, cep telefonlarının tipleri, düzeneğin hazırlanma biçimi, bunların anahtar sistemi olarak kullanılmaları, shfer
marka elektrikli kapsüller, mavi renkli karteks patlayıcı ve küçük tüplerin kullanılıyor olmasının, Mersin ve Şırnak'ta yapılan PKK operasyonlarında ele geçirilen malzemelerle örtüştüğü bildirildi.

Açıklamada, Kriminal Polis laboratuarında detay inceleme ve Emniyet birimlerince gerekli soruşturmanın sürdüğü de ifade edildi.
 
ANKA


Sayfa: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... 452