İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Force23

289
SÖĞÜT (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı bakanlar ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, Bilecik'in Söğüt ilçesinde bu yıl 726.'sı düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'nde bir araya geldi.
 
Belediye binası önünde başlayan yürüyüş öncesi Başbakan Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile tokalaştı. Boynuna poşu bağlanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, kortejde yan yana yürüdü.
 
Devlet erkanı ile MHP Lideri Bahçeli, geçen yıl olaylar çıkan Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'nde bu sene birlik görüntüsü verdi. Mehter takımı ve atlı ekibin önde yer aldığı yürüyüşte, Isparta Belediyesi'nden getirilen 500 litre gül suyu bir pikabın kasasından görevliler tarafından yürüyüşe katılanların üzerlerine serpildi.
 
Yürüyüş, Ertuğrul Gazi'nin türbesi önünde sona erdi. Yol boyunca kendisine sevgi gösterisinde bulunan halkı selamlayan Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler, yürüyüşün ardından Ertuğrul Gazi Türbesi'ni ziyaret etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlar, Yörük çadırlarını ziyaret ettikten sonra şenliklerin gerçekleştirileceği ilçe stadına geçti.

290
ANKARA (ANKA) – Şişli Belediyesi'nin “999” parolasıyla düzenlediği miting CHP Genel Merkezi önünde başladı.
 
Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan mitinge yurdun çeşitli yerlerden gelen Baykal muhalifleri katılıyor. Polis kayıtlarına göre miting için 800 otobüs Ankara'ya giriş yaptı. Yaklaşık 40 kişilik alanının tümüne yakını dolduran muhalifler Baykal alehine sloganlar atıyorlar. Genel Merkez'de görevliler dışında herhangi bir yönetici bulunmazken genel merkez binası Atatürk ve Baykal posterleri ve bayraklarla donatıldı.
 
Eski CHP Milletvekili Hasan Aydın'ın yönettiği mitinge sanatçı Musa Eroğlu da katılırken Sargül'ün gelmesi bekleniyor.


291
YEREL HABERLER / CHP'de kuruluş yıldönümü kutlamaları
« : 10 Eylül 2007, 09:05:02 »
ANKARA (ANKA) - Cumhuriyet Halk Partisi'nin 84. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenecek kutlama için çok sayıda partili sabahın erken saatlerinde Tandoğan Meydanında buluşmaya başladı.
 
Çeşitli illerden otobüslerle sabah saatlerinde Ankara'ya gelen yüzlerce CHP'liler Tandoğan Meydanına'na çıkan yollardan ellerinde bayraklar ve çeşitli panktartlarla yürüyerek şu sıralarda biraraya geliyorlar. Topluluk daha sonra Anıkkabir'e yürüyecek.
 
Öte yandan "999" parolasıyla Genel Başkan Baykal'ı istifaya davet etmek için CHP Genel Merkezi önünde eylem yapacak olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve taraftarları da toplanıyorlar. Eyleme katılımın yüksek olduğu görüldü. Eylem öncesinde CHP Genel Merkezi önünde yoğun güvenlik önlemleri alındığı gözlendi.

292
YEREL HABERLER / Milli Takım oyuncuları yurda döndü
« : 10 Eylül 2007, 09:04:19 »
İSTANBUL (İHA) - 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri C Grubu'ndaki mücadelesinde Malta ile berabere kalan Türk Milli Takımı yurda döndü.

Gruptaki 7. maçında deplasmanda karşılaştığı Malta ile 2-2 berabere kalan Milli Takım futbolcuları ve teknik heyet 03.20'de Atatürk Havalimanı'na indi. Haluk Ulusoy ve futbolcuların üzgün olduğu gözlemlenirken, Arda ve Sabri'nin sekerek yürümesi dikkat çekti. Bu arada futbolcular kendilerine yöneltilen soruları yanıtsız bıraktı. Milli takım oyuncuları kendilerini bekleyen otobüse binerek, havalimanından ayrıldı.



293
YEREL HABERLER / Baykal'a istifa çağrısı
« : 10 Eylül 2007, 09:04:01 »
CHP'nin 84. kuruluş yıldönümü olan 9 Eylül nedeniyle CHP Genel Merkezi önünde toplanan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül önderliğindeki binlerce muhalif, CHP lideri Deniz Baykal'ı istifaya çağırdı.

 
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül önderliğindeki Demokratik CHP Hareketi, sabah saatlerinde CHP Genel Merkezi önünde toplanmaya başladı. Ellerinde Türk bayrakları, parti bayrakları ve "Baykal gitme vaktin geldi" yazılı dövizler taşıyan grup, sık sık "Baykal istifa" diye slogan attı. Davul zurna eşliğinde halay çeken CHP'lilerin giysileri ve ellerindeki şemsiyelerin üzerinde "Baykal gitme vakti geldi" yazıları da dikkat çekti.

Öte yandan, CHP Genel Merkezi önünde çevik kuvvet polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Genel merkez çevresini kuşatan güvenlik kuvvetleri, iki grup arasında muhtemel bir kavgayı önlemek için yoğun güvenlik önlemi aldı.
 
Sarıgül ve beraberindekiler, 9 Eylül CHP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP Genel Merkezi önüne çelenk koyarak, Baykal'ı istifaya çağıracak. Muhalif grup lideri Sarıgül'ün, daha sonra genel merkez önünde otobüs üzerinde bir konuşma yapması bekleniyor. CHP Yönetimi ise saat 10.30'ta Anıtkabir'de olacak.
 

294
İSTANBUL (İHA) - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a karşı olan muhalif CHP'liler, "Parola 999" sloganıyla düzenlenecek eylem için yola çıktı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü destekleyen muhalif CHP'liler, yaklaşık 300 otobüsle İstanbul'dan ayrıldı.

CHP Genel Başkanlığı önünde düzenlenecek eyleme katılacak olan yüzlerce muhalif CHP'li Şişli Feriköy'de biraraya geldi. Davul-zurna eşliğinde halay çeken partililer, zaman zaman attıkları sloganla, Genel Başkan Deniz Baykal'a olan tepkilerini dile getirdi. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü destekleyen muhalifler, "Baykal istifa" şeklinde sloganlar attı. Saat 23.30'da otobüslere binen muhalifler, Ankara'ya doğru yola çıktı.

Bu arada İstanbul'dan yaklaşık 300 otobüsün kaldırıldığı kaydedilirken, muhalifler "Parola 999" için 9 Eylül saat 09.00'da Genel Merkez önünde olacaklarını vurguladı.
 
Öte yandan muhalif CHP'liler, "Artık Baykal yok, 'Bay-git' var" dedi.



295
İstanbul (AA)- İTÜ Maden Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Marmara tabanındaki fay boyunca su ve gaz çıkışı olduğunu belirterek, ''Çağdaş ülkelerde bu gibi yerlere derhal sabit gözlem istasyonları kurulur. Değişiklikler anında ölçülür. Çünkü bu ölçüler depremi meydana getiren hareketlerle doğrudan ilgilidir'' dedi.

Görür, Koç Üniversitesi'nde düzenlenen ''İstanbul ve Deprem'' konulu panelde, sinevizyon gösterisi eşliğinde ''Marmara Denizi'nin Deprem Potansiyeli ve Beklenen Marmara Depreminin Özellikleri'' konulu çalışmasından bölümler okudu. Marmara Denizi'nde yaptıkları araştırmada denizaltı ile fayların izlendiğini belirten Görür, çalışmalar sırasında Marmara Denizi tabanının tamamen çöplük haline geldiğini üzülerek gördüğünü söyledi.

Görür, çalışmalarda fay boyunca su ve gaz çıkışları tespit edildiğini, gaz ve kaya örnekleri alarak incelediklerini anlatarak, fay hareketliliğinin izlenmesi için çeşitli cihazlar yerleştirdiklerini kaydetti.
 
Naci Görür, şöyle devam etti: ''Marmara tabanındaki fay boyunca su ve gaz çıkışı var. Çağdaş ülkelerde bu gibi yerlere derhal sabit gözlem istasyonları kurulur. Değişiklikler anında ölçülür. Çünkü bu ölçüler depremi meydana getiren hareketlerle doğrudan ilgilidir. Bu akışkanlıkların fay ve depremle ilişkileri vardır. Akışkanlıkların nitelik ve niceliklerinin sürekli ölçülüp izlenmesi zorunludur.''

Paneli yöneten Prof. Dr. Erdin Bozkurt, mazereti dolayısıyla panele katılamayan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Deprem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Erdik'in çalışmasından bölümler okuyarak, depreme ilişkin istatistiki bilgiler verdi.

Söz konusu çalışmada, olası İstanbul depremiyle ilgili bir senaryo yazıldığını ve depremin neden olacağı kayıp ve hasarın irdelendiğini anlatan Bozkurt, olası 7.5 büyüklüğündeki bir depremde İstanbul'daki 800 bin binadan 35 bininin tamamen hasar göreceğini, 70 bininin ağır hasarlı, 200 bininin ise orta hasarlı olacağını kaydetti.
Bozkurt, şöyle devam etti: ''Bu çalışmada, 7,5'lik depremde can kaybı 30-40 bin civarında, yaralı sayısı ise 120 bin civarında tahmin edilmiştir. Acil barınma ihtiyacı
olan aile sayısı 430 bin ile 600 bin arasındadır. Ağır hasarın meydana geleceği ilçeler Avrupa yakasındaki Avcılar, Büyükçekmece, Bahçelievler, Fatih ve Eminönü'dür. Kısmen daha az zararın olacağı ilçeler ise Anadolu yakasındaki Kartal, Kadıköy ve Maltepe gibi ilçelerdir. Yine Avrupa yakasında Eyüp, Bayrampaşa ve Beyoğlu ilçelerinde de yoğun hasarlar beklenmektedir. Bunların yanında şehre ait kültürel varlıklar da ciddi deprem tehdidi altındadır. İstanbul'daki 480 köprüden 21'inin hasara
uğraması kuvvetle muhtemeldir. 4 köprüde ise hafif zarar oluşacaktır. İstanbul'da meydana gelecek şiddetli bir depremin toplam ekonomik kaybı ise 40-60 milyar dolar arasında değişecektir.''

296
YEREL HABERLER / Babasız büyüme suçun en belirgin nedeni
« : 10 Eylül 2007, 09:02:18 »
Yapılan araştırmalar, babasız büyümenin, suçun en belirgin nedenlerinden biri olduğunu gösteriyor. Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi 13. Psikiyatri Kliniği Şefi Doç. Dr. Kemal Sayar, yapılan bazı araştırmaların, şiddete dayalı suçlar, çocuk suçluluğu ve madde bağımlılığı ile baba yokluğu arasında bir bağlantı olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.
 
Sorumluluk sahibi bir babanın varlığının, sosyal hastalıkların tedavisinde kullanılabilecek bir işlev gördüğünü belirten Sayar, '' Babalar, çocuğun büyüme sürecinde önemli roller üstlenirler'' diye konuştu.
 
Sıcak ve sevecen babaların, çocuklarda cinsiyet rollerinin gelişimini de etkilediğini ifade eden Sayar, şöyle devam etti: ''Örneğin, erkek çocukları büyüme sürecinde babalarından erkeklerin ilgileri, faaliyetleri ve sosyal davranışlarını öğrenirler. Kız çocukları ise erkeklerle güvenli ve rahat ilişki kurmayı öğrenirler. Sevgi dolu babalar, erkeklerde başarı, kızlarda kişisel uyum üzerinde olumlu etkiler yaparlar.''
 
Baba yokluğu yaşayan çocukların davranış sorunları göstermesinin daha olası olduğunu kaydeden Sayar, ''Araştırmalar, bu çocukların okulda, özellikle matematik ve fen derslerinde pek başarılı olamadıklarını göstermektedir'' diye konuştu. Sayar, baba yokluğu üzerine yapılan araştırmalarla ilgili ortaya çıkan sonuçları şöyle açıkladı:
''6 yaşından önce ya da 6 ile 9 yaş arasındaki ebeveynleri boşanan ergen kızlar, aileleriyle birlikte olan kızlara göre daha fazla alkol ya da madde kullanımına yönelmektedir. Kadınların ergen ve yetişkin popülasyonları içinde yaşadıkları ebeveyn ayrılığı erken başlayan cinsel etkinlik, büyük ölçüde suça ilişkin davranışla ilişkilendirilirken, bu kadınların uzun ve memnuniyet verici ilişkiler kurmakta da zorlandıkları görülmektedir.''

297
Ankara (AA)- Sayısal Loto'nun bu haftaki çekilişinde 6 bilen 5 kişi 320 bin 22 YTL 90'ar YKr ikramiye kazandı.

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 5 bilen 422 kişi bin 707 YTL 55'er YKr; 4 bilen 21 bin 218 kişi 19 YTL 30'ar YKr; 3 bilen 357 bin 765 kişi ise 3 YTL 55'er YKr ikramiye alacak.

6 bilen talihlilerin kuponlarını, Ankara-Temelli, Hatay-Merkez, Adana-Merkez, İstanbul-Şişli, Şanlıurfa-Ceylanpınar'daki bayilere yatırdıkları bildirildi.

298
YEREL HABERLER / Lösemi hastalarına büyük umut
« : 10 Eylül 2007, 09:01:44 »
ANTALYA (İHA) - Dünya Kemik İliği Donör Federasyonu (WMDA) Stratejik Araştırmalar Alt Komite Başkanı ve İstanbul Tıp Fakültesi Kemik İliği Bankası Koordinatörü Doç. Dr. Sarper Diler, yapılan araştırmalar sonucunda, lösemi hastaları için tam uygun olmayan donörlerinden de başarılı sonuçlar alınabileceğini açıkladı.

Antalya Belek Otium Zeynep Otel'de yapılan 10. Ulusal Tıbbi Biyoloji ve Genetik Kongresi'nde ilk kez açıklanan araştırma sonuçları, lösemi ve diğer kemik hastaları için umut vaat ediyor. Artık, hiç vericisi olmayan bir çok lösemi hastası için bile kemik iliği nakli yapılabilecek.
 
Dünya Kemik İliği Donör Federasyonu Stratejik Araştırmalar Alt Komite Başkanı Doç. Dr. Sarper Diler tarafından kongrede ilk kez açıklanan araştırma sonuçları, lösemi ve kemik hastaları için umut oldu. Araştırmanın sonuçlarına göre hiç vericisi olmayan bir çok lösemi hastası için bile kemik ilgili yapılabilecek. Doç. Dr. Diler'in 19. kromozomda yer alan genlerin tespiti ile, "Katil Hücre" reseptör gen uyumu ve bağlandıkları hücrelerin yüzeyindeki moleküllerin uyum ve uyumsuzluğunun araştırılması sonucunda, tam uygun olmayan akraba donörlerinden de başarılı nakiller yapılabileceği belirlendi.

Doç. Dr. Sarper Diler, akraba dışı nakillerde daha uygun verici bulabilmek amacı ile benzer stratejilerden yararlandıklarını, bu önemli araştırma sayesinde akraba dışı kemik iliği nakil başarısının artacağını söyledi. Doç. Dr. Sarper Diler, hem kardeşten hem de akraba dışından daha uyumlu donörlerle ilgili gen uyum çalışmalarının, Amerika ve gelişmiş Avrupa ülkeleri ile eş zamanlı olarak Türkiye'de İstanbul Tıp Fakültesi Kemik İliği Bankası tarafından kullanılmaya başlandığını açıkladı.



299
YEREL HABERLER / Sayısal Loto çekildi
« : 10 Eylül 2007, 09:01:26 »
Ankara (AA)- Milli Piyango İdaresi tarafından düzenlenen Sayısal Loto'nun bu haftaki çekilişi yapıldı.

Çekilişte şanslı numaralar; 1, 5, 14, 15, 17 ve 18 olarak belirlendi.




300
VALETTA (İHA) - 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri C Grubu'nda Türkiye, gruptaki 7. maçında deplasmanda karşılaştığı Malta ile 2-2 berabere kaldı.