İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Force23

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... 452
169
YEREL HABERLER / Teniste üzüldük
« : 11 Eylül 2007, 10:02:05 »
İSTANBUL (İHA) - Milli tenisçi İpek Şenoğlu, Endonezya'da katıldığı Wismiliak Commonwealth Open tenis turnuvasındaki ilk maçında, Fransız partneriyle birlikte çiftlerde Lindsay Davenport-Daniela Hantuchova ikilisine yenildi.

Asya seferinde bugün ilk kez korta çıkan Şenoğlu, Fransız partneri Sophie Lefevre ile birlikte dünyaca ünlü tenisçilere karşı mücadele etti. Şenoğlu ve partneri, çekişmeli geçen maçta güçlü rakiplerine 6-3 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yenildi. Davenport'u doğum yapmasının ardından tenise 1 yıl ara vermesine rağmen çok formda gördüğü belirten İpek Şenoğlu, "Davenport, sanki hiç ara vermemiş gibi bir perfomans gösterdi. Davenport gibi dünyada hem teklerde hem de çiftlerde 1 numaraya yükselmiş bir tenisçiyle oynadığım için büyük mutluluk duydum. Böyle önemli bir tenisçiyle karşılaşan ilk Türk tenisçi olmak da bana büyük gurur yaşattı. Ayrıca, bu maç bana güven verdi. Çünkü, skor farklı olmasına rağmen oyun içi puanlar maç boyunca çok yakın çekişmelere sahne oldu. Bu da, dünyada çiftlerde ilk 10'a girme hedefime doğru adımlarla ilerlediğimin kanıtı olduğunu gösterdi" dedi.

İpek Şenoğlu, Asya'daki bir sonraki turnuvası için Hindistan'a geçerek Kolkata'da 175 bin dolar toplam ödüllü turnuvaya katılacak.



170
YEREL HABERLER / 12 dev adamla üzüldük
« : 11 Eylül 2007, 10:01:50 »
A Milli Basketbol takımı uzatmalarda İtalya'ya  75-84 yenilerek İspanya'da yapılan 35. Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası'na veda etti.

171
ANKARA (ANKA) - Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Anayasa taslağı çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Çalışma tamamlanmadan kamuoyuna açarsanız yapılan tartışma fayda sağlamaz. Tüm kesimlere, kamuoyunun bilgisine 10-15 gün içinde sunulacaktır” diye konuştu.
 
Çiçek, çalışmaların gizli yürütüldüğü eleştirilerinin hatırlatılması üzerine de “Ortada gizlilik yok, gece karanlığında yapılan bir şey yok” dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen Çiçek, Anayasa taslağı çalışmalarında bazı tereddütlerin olduğunu, bunların giderilmesinin ardından kamuoyunun tartışmasına sunulacağını söyledi.

Taslak üzerinde yürütülen bazı tartışmalarda “Lozan'ın kazanımları gidiyor” denildiğini belirten Çiçek, “Bu türü vehimlerle, korkularla kimse bir yere varmaz. Ne Lozan'ın kazanımları ne de Cumhuriyetin kazanımları gidebilir” karşılığını verdi.

Anayasa değişikliği referandumu sürecinin işlediğini kaydeden Çiçek, referandumun 21 Ekim'de yapılacağını ve değişiklikte yer alan “11. Cumhurbaşkanını halk seçer” ifadesiyle ilgili kararın

172
YEREL HABERLER / Sağlamlar engellilere emanet
« : 11 Eylül 2007, 10:00:56 »
SAMSUN (İHA) - Samsun'da, engelli olmadığı halde değişik sebeplerle hayata küsmüş insanların engellilerle rehabilite edileceği belirtildi.

Samsun Sakatlar Derneği Başkanı Yakup Beyazer, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a belediyenin Çözüm Merkezi ile ortak hareket ederek hizmet etmek istediklerini iletti. Başkan Yılmaz da Ramazan ayı arifesinde bu isteğin çok yerinde olduğunu dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Sakatlar Derneği'ni ziyaret etti. Dernekte kendisine, engellilere desteğinden dolayı teşekkür belgesi ve bir yıl önce derneğin açılışı sırasında çekilen fotoğraf hediye edilen Yılmaz, "Samsun'da bin dolayında üyesi olan Sakatlar Derneği çok başarılı işler yapıyor. Engeliyle ilgili sorunlarını aşan ve toplumsal alanda rol almak isteyen bu arkadaşlarımıza her türlü desteği vereceğiz" dedi.

Belediye aracılığıyla ilde 100 dolayında ihtiyaç sahibinin evinin temizlendiğini, ilaçlarının alındığını, sağlık ihtiyaçlarının özel hastanelerle yapılan protokoller sayesinde karşılandığını ve bu hizmetlerini bilmeyen herkesin kendilerine müracaat edebileceğini ifade eden Başkan Yılmaz, "Öyle insanlarla karşılaşıyoruz ki; hayata küsmüş, hiçbir engeli olmadığı halde ölümü arar hale gelmiş. Bakıldığında önemli gibi görülmeyen problemlerini büyütüp depresyona girenler bile var. Yüksek stres ortamı içinde hayata karşı mukavemetini yitiren insanlarımızı Çözüm Merkezimizle ortak çalışacak engelli arkadaşlarımızla rehabilite edebiliriz. Çünkü Samsun Sakatlar Derneği'ne üye bin dolayındaki engelli arkadaşımız engelleri aşmış. Hayatın önlerine koyduğu olumsuzluğu yenmiş, engelleriyle yaşamaya alıştıkları gibi insanlara faydalı da olmaya çalışıyorlar. Onlardaki bu güç ve kuvveti hayata küsmüş insanlarımıza aşılayabiliriz. Bunun için de engelli arkadaşlarımızın desteği çok önemli" diye konuştu.


173
YEREL HABERLER / Hedef 400 yeni okul
« : 11 Eylül 2007, 10:00:42 »
İstanbul (AA)- İstanbul Valisi Muammer Güler, kentte nihai hedefin 400 okul yapmak olduğunu söyledi.

Güler, İstanbul Valiliği'nde gazetecilere 2007-2008 eğitim ve öğretim yılını değerlendirerek, bugün ilköğretim birinci sınıflarla, anasınıflarında çocuklar okula alışsın diye okulların açıldığını hatırlattı.

2007-2008 eğitim ve öğretim yılının 17 Eylül'de başlayacağını dile getiren Güler, şunları kaydetti: ''İhtiyacın gerektirdiği önlemler alınıyor. Trafikten başlayarak
okulların ihtiyacı olan bir dizi önlem alınıyor. Önemli olan bu kadar geniş bir öğrenci, öğretmen ve okula sahip bir kentte eğitim öğretim hayatının normal yürüyüşünü sağlayabilmek. Bu yıl resmi ve özel okul olarak 370 anaokulu, 1567 ilköğretim okulu ve 745 lise ve dengi okul olmak üzere 2 bin 682 okulla eğitim ve öğretime başlayacağız. İlköğretim okullarında 187 bine yakın kayıt oldu. Anaokullarına yapılan kayıtlarla bu 200 bini geçiyor. 200 binin üstünde öğrenci bugün yeni öğretim yılına başladı.''

Güler, okullarda derslik başına düşen öğrenci sayısını azaltmaya çalıştıklarını ifade etti. Geçen 5 yıl süresince İstanbul'da eğitim alanında önemli gelişmeler
yaşandığını anlatan Güler, ''İl Özel İdaresi bütçesinin yüzde 60'ın üzerindeki bölümü eğitime ayrıldı. Bu dönem içinde devlet-vatandaş işbirliğiyle yapılan okulları da saydığımız zaman 600'e yakın okul 2007 yılı sonu itibarıyla İstanbul'un eğitim ve öğretim hayatına kazandırılmış olacaktır. Bu 16 bine yakın bir dersliği ifade ediyor''
dedi.

1999 yılından bu yana deprem güçlendirmelerinin yapıldığını kaydeden Güler, halen 120 okulda güçlendirme çalışmalarının sürdüğünü, 11 okulun da yıkılarak, yeniden yapıldığını kaydetti. TOKİ ile yapılan anlaşma gereğince ilk planda arsaları temin edilen 200'e yakın okulun inşa edileceğini ifade eden Güler, ağırlığın meslek liselerine verileceğini söyledi. ''Nihai hedefimiz 400 okul yapmak'' diyen Güler, arsa ihtiyacının bulunduğunu, İstanbul'da okul arsalarının giderek azaldığını, imar planlarında okul arsası olarak belirlenen yerlerin kamulaştırma çalışmalarının sürdüğünü anlattı.
 
Güler, ''Hedefimiz, İstanbul'da fiziki olarak eğitim ve öğretimde okul ihtiyacını giderebilmektir. Hedefimiz, sınıflardaki öğrenci sayısını 30'lara çekmektir. 400 okul yapılması halinde, çok büyük rahatlama olacak'' dedi. Öğretmen açığının giderilmesi için İstanbul'da 1100 öğretmenin anaokulları için göreve başlatıldığını dile getiren Güler, kentte okul öncesi eğitimin seviyesini yukarıya çekmek istediklerini söyledi.
 
Güler, ortaöğretimde ve ilköğretimde yeni atanan ve sözleşmeli öğretmenlerle ihtiyacın karşılanmaya çalışıldığını da belirterek, 1100'ün üzerinde sözleşmeli öğretmenin ilk ve ortaöğretimde göreve başlayacağını, ayrıca ortaöğretimde 2 bin 816, ilköğretimde de 786 öğretmenin İstanbul'a atandığını anlattı.

174
ANKARA (ANKA)- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği görevine Emin Kuz'u atadı.

Başbakanlık da müşavir olarak görev yapan Kuz, daha önce de Cumhurbaşkanı Sezer tarafından YÖK üyeliğine atanmıştı. RTÜK tarafından Bakanlar Kurulu kararıyla TRT Yönetim Kurulu üyeliğine getirilen, ancak Danıştay ın işlemi iptal ederek görevden aldığı M. Emin Kuz , Sezer'in YÖK üyesi yaptığı isimler arasında yer almıştı.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi `nde öğretim üyesiyken, buradan ayrılarak Başbakanlığa geçen Kuz , Mahalli İdareler Kanun ve Belediyeler Kanun tasarısını hazırlayan ekipte yer almış, RTÜK adayı olarak TRT Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmişti. Ancak Danıştay , Kuz`un TRT Yönetim Kurulu üyeliğine atanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının yürütmesini durdurmuştu

175
YEREL HABERLER / En düşük fitre miktarı 5 YTL
« : 11 Eylül 2007, 10:00:00 »
Ankara (AA)- Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2007 yılı için en düşük fitre miktarını 5 YTL olarak belirledi.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Din İşleri Yüksek Kurulu 2007 yılı fitre miktarını belirlemek için toplandı.

Kurulda yapılan müzakereler sonucu, asgari ücret, geçim standardı, gıda fiyatları gibi kriterler ile bir kişinin bir günlük asgari gıda ihtiyacı ve yıllık enflasyon oranı göz önünde bulundurularak, 2007 yılı için fitre miktarı en az 5 YTL olarak belirlendi.

Müslümanlar arasında yardımlaşmayı sağlayan fitrenin Ramazan'ın başlangıcından bayram sabahına kadar ihtiyacı olanlara verilmesi gerekiyor.

 


176
YEREL HABERLER / Metro inşaatındaki göçük korkuttu
« : 11 Eylül 2007, 09:59:46 »
İZMİR (İHA) - Üçyol-Üçkuyular metro inşaatı Güzelyalı istasyon kazısı sırasında meydana gelen küçük çaplı zemin kayması nedeniyle, İnönü Caddesi'nin bir bölümü, tedbir amacıyla geçici olarak trafiğe kapatıldı. Olayda yaralanma ya da can kaybı olmadı.
 
Tünel içinde hemen takviye betonların imalatına başlanırken, cadde üzerinde de çimento enjeksiyon çalışmalarının yapılacağı açıklandı. Bölgede geçici süreyle oluşturulan yeni trafik düzeni ise şöyle olacak: F.Altay - Konak yönünde İnönü Caddesi - Gürsel Aksel Bulvarı - 46 Sokak - 45/1 Sokak - 45 Sokak - İnönü Caddesi güzergahı kullanılacak. Konak-F.Altay yönünde ise İnönü Caddesi – 18/1 Sokak – 15/2 Sokak – 15 Sokak – 20/3 Sokak – Gürsel Aksel Bulvarı – İnönü Caddesi güzergahı izlenecek.

177
YEREL HABERLER / Nejat Uygur'un tedavisi sürüyor
« : 11 Eylül 2007, 09:59:29 »
ANKARA (ANKA) - Geçirdiği rahatsızlık sonucu bu sabah yoğun bakıma alınan ünlü tiyatrocu Nejat Uygur'un tedavisi devam ediyor.

ANKA'ya açıklama yapan Prof. Dr. Zülküf Önal, 81 yaşındaki ünlü sanatçıya yüksek tansiyona bağlı inme teşhisi koyulduğunu ve tedavisinin uzmanların gözetiminde sürdüğünü bildirdi.

Öte yandan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da Uygur'un sağlık durumu ile ilgili bilgi almak üzere akşam saatlerinde hastaneye gideceği belirtildi.

Dün gece Yenimahalle Bedelediyesi'nin etkinliği kapsamında Cibali Karakolu oyununu sahneye koyan Uygur, sabah saatlerinde karayolu ile İstanbul'a hareket etmişti. Yolda rahatsızlanan Uygur, Dr. Rıdvan Ege Hastanesi'ne getirilmiş ve yoğun bakıma alınmıştı.
 
 

178
YEREL HABERLER / Diyanet TV yayın hayatına başladı
« : 11 Eylül 2007, 09:59:11 »
SİVAS (İHA) - Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan Diyanet TV yayına başladı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardaklıoğlu tarafından bugün Diyanet TV'de uydu aracılığıyla canlı olarak ramazan öncesi din görevlilerine seminer verildi. Sivas'ın Suşehri ilçesinde de takip edilen ilk program 2 saat sürdü. Suşehri Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleşen seminere, Suşehri merkez ve köylerindeki tüm din görevlileri katıldı.

179
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün karargah binasını restore ediyor.

Koruma ve Yaşatma projelerine bir yenisini daha ekleyen belediyenin, Odunpazarı'nda bulunan ve çıkan yangın neticesinde yok olmaya yüz tutan tarihi İsmet İnönü karargah binasında kamulaştırmanın ardından başlattığı restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı. Kurtuluş Savaşı sırasında Garp Cephesi Komutanı İsmet İnönü'nün bir dönem karargah binası olarak kullandığı tarihi yapı, çalışmalar tamamlandıktan sonra müze olarak hizmet verecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir'de bir taraftan büyük ölçekli kentsel gelişim projelerini hayata geçirirken, diğer yandan da önemli koruma ve geliştirme projelerine imza attıklarını söyledi. Yıkılmaya yüz tutan eski hal binasının Haller Gençlik Merkezi'ne dönüştürülmesi ve Büyükşehir Belediyesi Odunpazarı Evleri Projesi ile başlayan çalışmaların artarak devam ettiğini belirten Büyükerşen, "Atıl durumda olan tarihi silo binasını modern bir otele dönüştürdükten sonra, şimdi de İsmet İnönü karargah binasını tekrar kentimize kazandırıyoruz. Geçirdiği yangın sebebiyle tahribata uğrayan ve yok olmak üzere bulunan yapıda restorasyon çalışması gerçekleştirdik. Tarihi binayı, Kurtuluş Savaşı Müzesi olarak yaşatmayı planlıyoruz. Projenin, tarihimizin yaşatılması ve tanıtılması açısından Odunpazarı bölgesine de büyük katkısı olacağına inanıyorum" dedi.


180
SAMSUN (İHA) - Samsun'da, yıllardır baş ağrısı ve dudak uyuşması şikayetleriyle doktor doktor gezerek çare arayan 61 yaşındaki Elife Cengiz, 4 gün önce geçirdiği başarılı bir ameliyat sonucu beynindeki tümörden kurtularak sağlığına kavuştu. Yaşlı kadın taburcu edilerek evine gönderildi.

Samsun'da, Büyük Anadolu Hastanesi'nde ameliyat olarak beyninden 5 santim çapında tümör çıkarılan Elife Cengiz, ameliyattan bir gün sonra ayağa kalkıp yürümeye, konuşmaya ve yemek yemeye başladı. Elife Cengiz, baş ağrısı ve dudak uyuşması şikayetlerinin yıllardır sürdüğünü, büyükşehirler de dahil birçok hastaneye başvurduğunu ancak ağrılarına deva bulamadığını belirterek, "Ağrı kesici yazıp gönderdiler. En son İstanbul'da gittiğim doktor, beynimde tümör olduğunu ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi"dedi.

"Beyin ameliyatı" denince önce korktuğunu, çok sayıda doktorla görüştüğünü ve güvenebileceği cerrah aradığını kaydeden Elife Cengiz, yakınlarının bel fıtığı ameliyatı olduğu Doç. Dr. Hasan Mirzai'nin kendisini ameliyat etmesi için Büyük Anadolu Hastanesi'ne geldi.

Elife Cengiz, Beyin Omirilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Hasan Mirzai'nin methini çok duyduğunu ifade ederek, "Bel fıtığı ameliyatı olan yakınlarım hoşnutluklarını anlattı. Beni rahatlattı. Sonunda ameliyat masasına yattım ve ameliyat oldum" diye konuştu.

Doç. Dr. Hasan Mirzai, hastada 5 santim çapında tümör tespit ettiklerini, tümörün beynin sol tarafını kontrol eden bölgede olması sebebiyle ameliyatın riskli ameliyatlar kategorisine girdiğini ifade ederek, "Ekibimle 2.5 saat süren ameliyatla hastamızı sağlığına kavuşturduk. Bunun mutluluğu içindeyiz. Hastamızın bilinci ameliyattan bir gün sonra tamamen açıldı. Tüm uzuvları normal bir şekilde ayağa kalktı" şeklinde konuştu.

Beynindeki tümörden kurtulan Elife Cengiz, ameliyatının dördüncü gününde taburcu edilerek evine gönderildi.


Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... 452