Türkiye'nin ilk Oyun Forumlarından olan Oyunsiteniz 17 Yasinda

SPOR HABERLERİ => BASKETBOL => NBA => Konuyu başlatan: m3t3d1nh0 - 07 Haziran 2008, 08:40:47

Başlık: Scott ve Popovich uzattı!
Gönderen: m3t3d1nh0 - 07 Haziran 2008, 08:40:47
Scott ve Popovich uzattı!

San Antonio Spurs'un deneyimli antrenörü Gregg Popovich takımıyla olan sözleşmesini 2011-12 sezonunun sonuna kadar uzatan sözleşmeye imza atarken NBA'de "Yılın Koçu" seçilen New Orleans Hornets koçu Byron Scott'ın da takımıyla prensipte 2 senelik anlaştığı bildirildi.

(Dış Haberler Servisi)

NBA'de son şampiyon San Antonio Spurs'ün antrenörü Gregg Popovich, sözleşmesini takımının Los Angeles'a kaybettiği Batı Konferansı final serisi 4. maçı öncesinde 2011-12 sezonuna kadar uzattı.

Takımını ve yıldızı Tim Duncan'ı 1999, 2003, 2005 ve 2007'de 4 NBA şampiyonluğuna taşıyan Popovich, geçen sezon LeBron James'li Cleveland ile oynadığı NBA Finali'nde takımına 4-0'lık bir zafer yaşatarak şampiyonluk yüzüğüne sahip olmuştu.

Geçtiğimiz sonbahar Spurs'le olan sözleşmesini 2 sezon daha uzatan Duncan'ın da en az 2011-12 sezonunun sonuna kadar Spurs'te kalacağı düşünülürse ikilinin beraberliği bir süre daha bozulmayacak.

Ancak San Antonio'nun bu seneki şampiyonluk umutları bir hayli tehdit altında. Teksas ekibi Batı Konferansı finalinde karşılaştığı Los Angeles Lakers'a karşı 3-1 geride bulunuyor ve cuma sabaha karşı Los Angeles'ta oynayacakları 5. maçta elenme tehlikesi ile karşı karşıya kalacaklar.

1996 yılında takımının başına gelen Popovich, San Antonio ile birlikte normal sezonlarda oynadığı maçlarda 632-302 (0.677) galibiyet istatistiği yakalamıştı.

BYRON SCOTT DA ANLAŞMA SAĞLADI
NBA'de "Yılın Koçu" seçilen New Orleans Hrnets koçu Byron Scott da çarşamba günü takımıyla sözleşmesini 2 sezon daha uzatma konusunda prensip anlaşmasına vardı.

Takım tarafından yayınlanan bir bildiride Scott "Hornets'ın başında New Orleans'ta kalmak için yeni sözleşmeye imza atmaktan ötürü çok mutluyum." dedi. Scott "Biz takım olarak New Orleans halkının bir parçasıyız ve burada gerçekten önemli işler yapabilecek şekilde gelişiyoruz. Burdan başka bulunmak istediğim bir yer yok" şeklinde konuştu.

2003-04 sezonunda takımının başına gelen Scott Hornets'ın son 3 sezondaki 3. koçuydu.

İlk sezonunda yaşlanmakta olan bir kadroyla çalışan ve 18-64 galibiyet-mağlubiyet istatistiği tutturan Scott, bir sonraki sezon Chris Paul'un draft edilmesiyle birlikte Katrina Kasırgası yüzünden takımının Oklahoma City'ye taşınmasına rağmen galibiyet sayısını 20 arttırdı.

2006-07'de Oklahoma City'de oynamaya devam eden Hornets, play-off'ları ufak bir farkla kaçırmasına rağmen bu sezon New Orleans'a temelli geri döndü ve takım rekoru olan 56 galibiyetle Güney Batı Grubu'nu lider bitirerek play-off'lara katıldı.

Play-off'ların ilk turunda Dallas'ı yenen New Orleans Hornets, San Antonio Spurs'e 7 maçta 4-3 kaybederek eleneince Baı Konferansı finallerinde oynama şansını kaybetti.