Türkiye'nin ilk Oyun Forumlarından olan Oyunsiteniz 17 Yasinda
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Türkiye'nin ilk Oyun Forumlarından olan Oyunsiteniz 17 Yasinda
»
OYUN DIŞI BÖLÜMLER
»
KÜLTÜR SANAT EĞİTİM VE TEKNOLOJİ
»
PHOTOSHOP & İMAGEREADY
(Moderatörler:
Nightmare
,
meert
) »
Janjanlı yazı yapma (Animasyonlu)
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Janjanlı yazı yapma (Animasyonlu) (Okunma sayısı 1317 defa)
ManSpider111
1. SINIF ÜYE
İleti: 21.601
Puan 1277
Cinsiyet:
Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen ÜyesiNİN BABASI ;D
Janjanlı yazı yapma (Animasyonlu)
«
:
08 Ağustos 2007, 15:28:00 »
Janjanlı yazı yapma (Animasyonlu)
[/COLOR][/I][/B]
Öncelikle Photoshopu açıyoruz..Photoshopta bir şey yapmadan önce aşağıdaki glitter bloklarını kolay bulabileceğimiz bir dosyaya kaydediyoruz.
[/COLOR]
[/COLOR]
[/COLOR]
[/COLOR]
[/COLOR]
[/COLOR]
Daha sonra Photoshop'a geçiyoruz.Tools'da aşağıda kırmızı yuvarlak içine alınmış yere tıklıyoruz.(Yeni bir resim kağıdı açmadan tıklıyoruz.).
Oraya tıklamak, bizi Image Ready progr** yönlendirecektir. Bu program, Photoshop'u yüklediğinizde onunla birlikte yüklenir. Orada çeşitli animasyonlar yapabilirsiniz.
Image Ready programı açıldığında orada ilk önce yüklediğimiz glitter bloklarından birini açıyoruz.Ve toolsta bulunan T harfine basıp bloğun üstüne tıklıyoruz.Yazımızı yazıyoruz.Ardından toolsta bulunan Magic Wand' a tıklıyoruz. (Aşağıda resimli olarak belirtilmiştir.)
Magic Wand ile, aynı zamanda elimizi Shift tuşuna basılı tutarak bütün harfleri seçiyoruz.Tüm harfleri seçtiğimizde En yukarıdaki seçeneklerden Select' e tıklıyoruz. Select'ten Inverse 'e basıyoruz.Resmin etrafının seçildiğini görüyorsunuz.Daha sonra bana göre; sağ alt köşedeki layers bölümüne geliyoruz.(herkeste aynı yerde olmayabilir)..Layers bölümünde, sırayla Layer 3, Layer 2, Layer 1' e tıklayıp delete tuşuna basıyoruz.(Her layer'a tıkladığımızda bir kez delete tuşuna basmalıyız.)Layers bölümünde Layerların sol yanında bulunan küçük resimlerin arkaplanı şeffaf olmalıdır.(aşağıdaki gibi)
Hepsini deletelediğimizde resimde aşağıdaki gibi bir görüntü elde etmeliyiz..
Daha sonra; layers da aşağıda gördüğünüz gibi yazımızın olduğu layer'ın yanındaki göz e tıklıyoruz.Göze tıkladığımızda göz kaybolmalıdır.
Göze tıkladığımızda; resmimizdeki yazının, glitter bloğunu dokusuyla kaplandığını göreceksiniz.(Aşağıdaki gibi)Seçili alanı kaldırabilmek içinde, resimdeki şeffaf alana 1 kez tıklamalıyız.
Ve şimdi; sol alt tarafta animation bölümünde, 1 ve 2 numaralı frameleri sıra ile seçip animation kutusunun altındaki çöp kutusuna basıyoruz.Sorduğu soruya evet diye cevap veriyoruz.Aşağıda nasıl silineceği gösterilmiştir.
2sinide sildikten sonra, animation bölümünde çöp kutusunun sol yanındaki sayfa resmine tıklıyoruz..(aşağıda)
Oraya tıkladığımızda, animation bölümünde yeni bir frame açıldığını göreceksiniz.Oradan hemen layers bölümüne gidip, Layer 2 yazan yerin sol yanındaki kutucuklardan en soldakine tıklıyoruz.(aşağıdaki gibi.)
Sonra tekrar geri gidip tekrar yeni bir frame açıyoruz.Aynı şekilde Layer 1 yazan yerin sol yanındaki kutucuklardan en soldakine tıklıyoruz...Ve daha sonra animation bölümündeki oynat tuşuna basabilir ve Simli yazımızı görebiliriz.Ardından File ' a basıp Save optimized as a tıklıyoruz.Ordanda simli yazımızı GİF olarak kaydedebiliriz.Biraz karışık oldu ama umarım anlayabilmişsinizdir.
Ve işte yaptığım simli yazı:
Güzel bir ders...
Sizlerinde yapabileceğine inanıyorum...
alıntı...
Kayıtlı
Seni Unutmadık
Barış Akarsu
Force23
1. SINIF ÜYE
İleti: 32.652
Puan 334
Cinsiyet:
!!ƒяєєѕтуℓєя!!
Janjanlı yazı yapma (Animasyonlu)
«
Yanıtla #1 :
09 Ağustos 2007, 06:06:23 »
Çok güzel yaw saol
Kayıtlı
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive
LeGeND-MæN
1. SINIF ÜYE
İleti: 25.719
Puan 1937
Cinsiyet:
Mangal Yürekli Adam
Janjanlı yazı yapma (Animasyonlu)
«
Yanıtla #2 :
10 Ağustos 2007, 11:10:25 »
SAĞOL GÜZEL BİŞEY GERÇEKTEN
Kayıtlı
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..
DAĞLARINA DARGIMIM YAR...
HaLiLL
1. SINIF ÜYE
İleti: 14.638
Puan 1441
Heryerdeyiz!
Janjanlı yazı yapma (Animasyonlu)
«
Yanıtla #3 :
22 Eylül 2007, 11:26:22 »
Kayıtlı
Dragon Fifacı
Ziyaretçi
Ynt: Janjanlı yazı yapma (Animasyonlu)
«
Yanıtla #4 :
17 Mayıs 2008, 13:10:43 »
Paylaşım için saol
Kayıtlı
Saw
2. SINIF UYE
İleti: 9.123
Puan 1000
Cinsiyet:
| |......S€N! S€V!Y0RUM......| |
Janjanlı yazı yapma (Animasyonlu)
«
Yanıtla #5 :
09 Ağustos 2008, 14:23:05 »
Teşekkürler
Kayıtlı
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Türkiye'nin ilk Oyun Forumlarından olan Oyunsiteniz 17 Yasinda
»
OYUN DIŞI BÖLÜMLER
»
KÜLTÜR SANAT EĞİTİM VE TEKNOLOJİ
»
PHOTOSHOP & İMAGEREADY
(Moderatörler:
Nightmare
,
meert
) »
Janjanlı yazı yapma (Animasyonlu)