Gönderen Konu: Okurlu Jazz savaşıyor!  (Okunma sayısı 401 defa)

Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
Okurlu Jazz savaşıyor!
« : 07 Mayıs 2007, 22:05:40 »
Okurlu Jazz savaşıyor!
Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) sezona, play-off birinci tur maçlarıyla devam ediliyor. Milli basketbolcu Mehmet Okur'un formasını giydiği Utah Jazz, Batı Konferansı play-off'ları, birinci tur serisi altıncı maçında Houston Rockets'la karşılaştı. Salt Lake City'deki EnergySolutions Arena'da oynanan ve 20 bine yakın seyircinin izlediği maçta Utah, rakibini 94-82 yenerek seride durumu 3-3 yaptı. Houston'la ya tamam ya devam maçına çıkan Utah Jazz'de Carlos Boozer attığı 22 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. Mücadeleye ilk beşte başlayan ve 40 dakikaya yakın süre alan temsilcimiz Mehmet Okur ise, 19 sayı üreterek takımının galibiyetinde kilit rol oynadı. Okur, attığı sayıların 14'ünü karşılaşmanın ikinci yarısında kaydederek dikkat çekti. 11'de 5'lik genel şut ortalamasıyla oynayan Okur, üç sayılık atışlarda ise 7'de 4 isabet buldu. Mehmet Okur, 5 kez geldiği serbest atış çizgisinden ise eli boş dönmedi. Okur, maç boyunca toplam 9 ribaunt alarak 'double-double' yapma şansını kıl payı kaçırırken, 3 kez asist yaptı ve 3 kez de top çaldı. Bu sezon All-star seçilerek tarihi bir başarıya imza atan Okur, takımının 46-43 önde kapadığı ilk yarıda sadece 5 sayı kaydedebildi. Ancak ikinci yarıda açılan ve daha agresif bir oyun ortaya koyan milli yıldız, sadece üçüncü çeyrekte 9 sayı kaydederek göz doldurdu. Periyodun bitimine 5 dakika, 37 saniye kala Okur'un attığı 3 sayılık basketle Utah rakibi karşısında 65-64 öne geçti. Normal sezonu 17.6 sayı ortalamasıyla tamamlayan Okur, birinci tur serisinin geride kalan 5 maçında ise, 8.4 sayı ortalaması tutturdu.

Evinde oynadığı 3 maçı da kazanarak Houston'a geçit vermeyen Utah'ta Deron Williams 15 sayı, 8 asist ve Rus yıldız Andrei Kirilenko 14 sayı, 5 blokla galibiyete katkı sağladı.

Geceyi yenilgiyle kapatan ve tur atlama şansını son maça bırakan Houston'da Tracy McGrady 26 sayı, 10 ribauntluk başarımıyla takımının en etkili isimlerinden biri olurken, Çinli yıldız Yao Ming ise, attığı 25 sayıya karşın maç boyunca tam 8 top kaybı yaparak dikkat çekti. Rafer Alston'un da 13 sayı ürettiği Houston, 1997 yılından beri Batı Konferansı'nda yarı finale yükselme başarısı gösteremiyor.

Evlerinde oynadıkları üç maçı da kazanarak seride eşitliği bozmayan Houston ve Utah, serinin yedinci ve son maçında Cumartesi gecesi Houston'da karşılaşacakları. Bu maçı kazanan takım Batı Konferansı'nda yarı finale adını yazdıracak.

NBA'de gecenin toplu sonuçları ise şöyle:

Batı Konferansı

Salt Lake City'de
Utah: 94, Houston: 82
( Seride durum; 3-3)

Oakland'da
Golden State Warriors: 111, Dallas: 86
(Golden State seriyi 4-2 kazandı)
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...