Gönderen Konu: "Neden şampiyon olmayalım?"  (Okunma sayısı 556 defa)

Çevrimdışı m3t3d1nh0

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 15.446
  • Puan 9028
  • Cinsiyet: Bay
  • olm kişisel mesajdan sanane
    • MSN Messenger - m3t3_d1nh0@windowslive.com
    • Profili Görüntüle
"Neden şampiyon olmayalım?"
« : 07 Haziran 2008, 08:43:19 »
"Neden şampiyon olmayalım?"

NBA takımlarından Orlando Magic'te forma giyen milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, iyi oyunculardan kurulu olan A Milli Takım'ın 2009 yılında Avrupa Basketbol Şampiyona'sında şampiyon olabileceklerini söyledi! Hido, All Star'a seçilememesin düş kırıklığı yarattığını da belirtti!

Hidayet, milli takımda geçen sezon çok iyi bir performans sergilediğini ifade ederek, ''İyi performansımın milli takımın başarısına pek katkı sağlamaması beni üzdü. O yüzden bu yaz geçen seneden çok daha iyi çalışıp, kendimi iyi hazırlayacağım. Milli takıma gelecek arkadaşlarla iyi bir hava yakalayıp, onlarla tecrübelerimi paylaşıp, onların bana vereceği destek ve benim onlara vereceğim destekle iyi bir ortamda istenilen başarılara yavaş yavaş ilerleyeceğiz'' dedi.

2001'de Avrupa ikincisi olan milli takımın yeniden o başarıyı yakalayabilecek kapasiteye sahip olduğunu vurgulayan Hidayet, şöyle devam etti:
''Bizim bir an önce o havaya girmemiz gerekir. Gerek kafa olarak gerek fizik olarak kendimizi o yönde hazırlamalıyız. Biz iyi bir ekibiz, iyi oyunculardan kuruluyuz. 2001'den sonra alınan sonuçlarda çok tartışılacak konu var ama artık bunlar geçmişte kaldı. Önümüzde elde edeceğimiz başarıları konuşmalıyız. Önümüzde 2009 Avrupa Şampiyonası elemeleri var. Geçmişten alacağımız derslerle aynı hataları yapmayıp, iyi başarılar elde edip, tekrar Türk basketbolunu en iyi yere çıkarmak istiyoruz. Elemeleri geçip, Avrupa Şampiyonası'na katılmalıyız. 2009 Avrupa Şampiyonası'nda şampiyonluk neden olmasın, biz o kapasiteye sahibiz. Grup elemelerinde iyi bir hava yakalayıp, Avrupa Şampiyonası'nda da elde edeceğimiz iyi bir başarı Türk basketbolunun bir adım daha ilerlemesini sağlayacak ve Türkiye'de yapılacak 2010 Dünya Şampiyonası'ndaki işimizi kolaylaştıracaktır.''

-''ALL STAR'A SEÇİLEMEMEM DÜŞ KIRIKLIĞI YARATTI''-
NBA'deki 8. sezonunda ''En Çok Gelişme Kaydeden Oyuncu'' seçilen Hidayet Türkoğlu, All Star seçilmeyi beklediğini, beklentisi gerçekleşmeyince düş kırıklığı yaşadığını söyledi.

''All Star'a seçilsem daha mutlu olabilirdim'' diyen Hidayet, ''İyi bir performans sergiliyorsanız öyle ödüllendirilmek istiyorsunuz. Çünkü bireysel olarak oyuncuların en büyük hedefi All Star'a seçilmektir. Büyük otoritelerin, All Star'a seçilmiş oyuncularımızın bile All Star'a seçileceğim şeklinde yorum yapmaları beni ümitlendirmişti. Hepsi beni oraya layık görüyorlardı ama olmadı. Tabii bu konuda bir düş kırıklığı yaşadım'' diye konuştu.

Hidayet, bu olayın kendisini daha da hırslandırdığını vurgulayarak, ''All Star'a seçilememem beni moral ve performans olarak hiç düşürmedi. Hatta daha da kamçıladı. Bunun ardından daha değişik başarılara imza attım. Sezonu iyi bitirdiğim için mutluyum. Çünkü bireysel olarak her geçen gün daha iyi oynamak için hedef koyarım. 'En Çok Gelişme Kaydeden Oyuncu' ödülü aldığım ve bir ilki gerçekleştirdiğim için gururlandım. İnsan her zaman başarılı performansının mükafatlandırılmasını istiyor'' şeklinde konuştu.

NBA'de 8 yılını geride bıraktığını hatırlatan milli basketbolcu, ''Bundan sonraki hedefim All Star olmak, takım olarak şampiyonluğa ulaşıp yüzük almak. NBA'de daha ne kadar oynayacağımı hiç düşünmedim. Oynayabildiğim kadar NBA'de oynamak isterim. NBA'deki kariyerim bittikten sonra Türkiye'ye dönersem, kariyerime başladığı takım olan Efes Pilsen veya tuttuğum takım olan Fenerbahçe Ülker'den birine dönebilirim'' dedi.

-''BU YAZ FAZLA TATİL YAPMAYACAĞIM''-
Hidayet Türkoğlu, sosyal sorumluluk projelerine katılacağını ve milli takımda olacağını belirterek, bu yaz fazla tatil yapmayacağını kaydetti.

Bu yazın kendisi için yoğun geçeceğini anlatan Hidayet, ''Fazla tatil yapmayacağım. Bazı noktalara geldiğiniz zaman tatil ikinci planda kalıyor. 'Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Yaz Spor Okulları' gibi projeler beni çok daha mutlu ediyor. Ayrıca bu yaz 'Sınır Tanımayan Basketbol Avrupa Kampı' programı ve 'Geleceğimizin Çocukları Vakfı'nın projesinde çocuklarla birlikte olacağım. Yapacağım ziyaretlerle onları mutlu edebilirim. Bunlar tatlı yorgunluklar olacak'' diye konuştu.

-''FUTBOL MİLLİ TAKIMI BAŞARILI OLACAKTIR''-
Hidayet Türkoğlu, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nde mücadele edecek milli takımın da başarılı olacağına inandığını söyledi.

Gruptaki rakiplerin önemli olmadığını kaydeden Hidayet, ''Önemli olan bizim milli takımız nasıl olacak. İnanıyorum ki Fatih hoca kadroyu en iyi şekilde seçerek, Avrupa Şampiyonası'na hazır olacak bir takım kurmuştur. O arkadaşlarımız da çıkıp en iyi mücadeleyi verecektir. İnşallah şansları da yaver gider ve finale kadar çıkarlar. 2002'de Dünya 3.sü olduk, neden 2008 Türk sporu için bir çıkış yılı olmasın'' diyerek sözlerini tamamladı.