Gönderen Konu: NBA Yıldızlarının Sözleri...  (Okunma sayısı 672 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.427
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
NBA Yıldızlarının Sözleri...
« : 21 Ekim 2007, 23:40:36 »
NBA Yıldızlarının Sözleri...
JORDAN:''Ben sahada 5 kişiyi nasıl geçeceğimi değil,o bes kişinin beni nasıl durduracağını düşünürüm.''

RAY ALLEN:Eğer zıplamışsam, o şutum isabetlidir.

JORDAN "Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandiracak atişi ıskaladım.. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım.. İşte başarımın sırrı..."

JORDAN:MJ maçta kısa bi adamın üstünden smaç bastıktan sonra seyircilerden biri kendi boyuna göre birini bulsana demiş.Sonra hemen sonraki atakta Mj topu eline alıp bu sefer 2.15lik adamın üzerinden basmış ve sonra seyirciye şöyle demiş:"Senin için yeterince uzun muydu?"

SHAQ:Ben NBA'in en iyi Amerikan futbolcusuyum ve 12 yıldır da NBA'deki en seksi 2.20 lik oyuncuyum!

Magic Johnson şöyle demiş: "Dünyada iki tip basketbolcu vardır, Jordan ve diğerleri"

MJ 63 sayı attığı bi maçın ardından Larry Bird: "Bugün Tanrı sahaya inmişti"

Ve yine bir MJ sözü: "i've failed over and over and over again in my life and that is why i succeed." (hayatım boyunca hata üstüne hata,hata ve hata yaptım bu yüzden başardım.)

MJ son all star maçında: "ben basketbolu dr. j, magic johnson, larry bird gibi yıldızlardan aldım, şurda görmüş olduğunuz süper yıldızlara bırakıyorum"

MJ 69 sayı atar bir maçta.Ve maç sonu röportajında MJ i savunan oyuncuya mikrofon uzatılır.O da ezik bir şekilde: "En azından Jordan ı 70 sayının altında tuttum" der

IVERSON:Aldığım dirsek darbesi ağzıma sürekli kan dolmasına neden oldu.Maçta kalabilmek için hakemlere ağzımın kanadığını farkettirmemem lazımdı o yüzden 10 dakika boyunca ağzıma biriken kanları yutmak zorunda kaldım.

MJ demiş ki: "hiç bir zaman şut atmadan önce negatif bir düşünce aklıma getirmem, çünkü negatif sonuç benim işim degil"

başka bir MJ(Magic Johnson) ise MJ için: "Bazen Jordan o kadar güzel oynardı ki onu savunmaya calışmak yerine potayı güzel gören bi yerden jordan'ın yapacagı şeyi izlemeyi seçiyodum, çünkü ertesi gün herkes o hareketten bahsederken tam anlamıyla görememiş olmak beni çıldırtıyordu..."

2000 philly-lakers nba finallerinin ilk maçında tyrone lue iversonu tutuyo.allen iverson o maç 20+ atıyo.yani tyrone lue ivy yi baya yavaşlatıyo (!) maçın son saniyeleri.atak sırası 76'ers da.top malum kişide.tyrone lue bir türlü geçit vermiyo.ivy ileriye doğru gidicek gibi yapıo,topu geri çekip bacağının arasından geçiriyo ve şutunu kullanıyo.top filelerle buluşuyo.tabi tyrone beli kırılmış bi şekilde 2.80 uznıyo.allen iverson da tyrone un üstünden büyükçe bi adım atıp,elinin tersiyle kafasına yavaşça vururken tyrone a şu sözleri söylüyo : ''ben bunu bütün sene boyunca yaptım!''...

işte buda güzel...

Shaq kendini The Godfather(Baba) filminin başrolü Don Corleone ye,kariyeri boyunca oynadığı takımların yıldız guard larını ise onun oğullarına benzeterek şöyle söylemiştir:

"Anfernee Hardaway: Fredo gibi silik ve asla büyük sahnede rol almaya hazır olmayan bir oyuncu.

Kobe Bryant: Sonny gibi sürekli düşünmeden ön plana çıkmak isteyen ve show yapmayı seven bir oyuncu.

Dwyane Wade: işleri devredeceğim, akıllı ve mantıklı, rolunu bilen bir oyuncu."

LeBron Toronto ya 56 sayı atıp kaybettikleri maçtan sonra: "i probably played the best game of my life but it means nothing when it comes with a loss." (muhtemelen hayatımın en iyi oyununu oynadım ama bunun kaybettiğimiz bir maçta olması hiçbirşey ifade etmiyor.)

çok kötü...

"MICHAEL JORDAN gibisi gelmedi, gelmeyecek." - Magic Johnson

"Maç bittiğinde Jordan'dan 63 sayı yediğimize hiçbirimiz inanamıyorduk." - Larry Bird

"Michael saygı duyarak izlediğim ve bana oynadığım günleri tekrar yaşatan tek oyuncu." - Dr.J

MJ'ın koçluğunu yaptığı dönemde Phill Jackson "Kobe iş ahlakı yönünden NBA de ancak JORDAN la kıyaslanabilir"

eğer biri beni savunmasıyla durdurabiliyorsa o zaman sakat olduğumu anlıyorum yoksa normal şartlar da beni kimse durduramaz

imza: Allen TheAnsweR Iverson #3

her maçı son maçımmış gibi oynuyorum !!!

JORDAN-"Yetenek maçı kazandırır ama zeka ve takım oyunu şampiyonluğu!"

84 NBA finalinde Celtics karşısında adeta hüsrana uğrayan Lakers'ta özellikle Magic Johnson'a Bostonlular alaycı yaklaşımlarda bulunduydular. Hatta Kevin McHale denen sevmediğim herif Magic Johnson için "Trajik Johnson" diyebilecek kadar ileri gitmiştir. Larry Bird de "onlara kendilerini affettirmeleri için şans vermek isterdim zira içlerinde tüm yeteneklerini sergileyemeyen oyuncular var" diyerek Magic Johnson'la adeta dalga geçmişti.

(Bird'ün bu lafları NBA tarihine geçmiştir, ancak acı bir şekilde. Zira bir sonraki sezon, 85 finalinde Magic Johnson ve Laker'lar Celtics'i adeta sokup sokup çıkardılar ve o dönem SWEET REDEMPTION yani tatlı affettirme diyebileceğimiz bir olaya imza attılar. Beyazların takımı Celtics'in bu şekilde mort olmasına acaip sevinmişimdir hep. )

Bir Seattle maçında son 3 saniyede Sonics öndeyken Boston time-out alır, Bird "topu bana verin ve erisine karışmayın" der, ve sahaya girince de belalısı Seattle'lı Xavier McDaniel'a dönüp "topu ben alıyorum" der. Topu alır almaz da McDaniel'ın el üstünden jump-shot'ı sokup buzzer-beater'la Celtics'i galip getirir. Xavier gibi trash bi herife anca Bird yapardı bunu.

Bir de Bird'ün 84 finali 3ncü maçta Lakers'tan 20 küsür sayı fark yedikleri maç sonrası "bize yüreğiyle oynayan adam lazım, kızlar gibi oynadık" diyerek tüm takım arkadaşlarını şaha kaldırması ve biraz da çirkeflik yaptırıp 4ncü maçta lakers'ı los angeles'ta yenmeleri müthiştir. Gerçi o maçta eşşoğlusu Kevin Mchale'in adamım Kurt Rambis'e yaptığı adam öldürmeye teşebbüs bir kasti faul vardı ve Boston'lular maçı resmen katliama çevirdiydiler ama Bird'ün o meşhur "we played like sissies" muhabbeti gerçekten hala konuşulur NBA camiasında.