Gönderen Konu: Nachbar: Basketbol yaşam tarzım  (Okunma sayısı 409 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.413
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Nachbar: Basketbol yaşam tarzım
« : 27 Temmuz 2007, 19:26:55 »
    
Nachbar: Basketbol yaşam tarzım
Tatilini erken bitirerek bireysel antrenmanlara başlayan New Jersey Nets'in Sloven oyuncusu Bostjan Nachbar, basketbolun kendisi için bir yaşam tarzı haline geldiğini söyledi.
NTVSPOR
Güncelleme: 12:47 TSİ 26 Temmuz 2007 Perşembe

l İlker ACUN

Geçtiğimiz sezon sergilediği başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken Bostjan Nachbar, New Jersey Nets formasıyla her alanda kariyerinin en yüksek ortalamalarını yakaladı. Kısa bir süre Slovenya'da kaldıktan sonra New Jersey'e dönen skorer forvet, yaz dönemi ve geçtiğimiz sezon hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Kenardan gelerek Nets'e önemli katkı yapan Nachbar, yakaladığı çıkış hakkında yaptığı açıklamada, "Aslında geçtiğimiz sezon agresif ve sert bir basketbol sergilemeye çalıştım. Sezon boyunca birçok darbeye maruz kaldım ve iyileşmek için biraz zamana ihtiyacım oldu" dedi.

 

Sezonun tamamlanmasından kısa bir süre sonra New Jersey'e gelerek bireysel çalışmalara başlayan Sloven oyuncu, "Basketboldan uzak kaldığım 2 haftayı ailemle ve arkadaşlarımla geçirdim. Daha sonra yeniden çalışmalara başladım ve New Jersey'e dönmeye karar verdim" diye konuştu.

 

Yaz döneminde dinlenmek için kısa bir süresi olmasına rağmen tatil yapmak yerine antrenman yapmayı tercih eden 27 yaşındaki forvet, "New Jersey'de olmak zorunda değilim. Eğer isteseydim şu anda Avrupa'da televizyon seyrediyor ya da güneşleniyor olabilirdim; ancak bunları yapmak istemiyorum. Dürüst olmak gerekirse, eve döndükten kısa bir süre sonra sıkılmaya başladım ve New Jersey'e dönerek çalışmalara başlamak istedim. Basketbol benim yaşam tarzım ve bir kere alıştıktan sonra basketbolsuz yaşamak çok zor" açıklamasını yaptı.

 

Yaptığı bireysel antrenmanlara da değinen Nachbar, "Yalnızca vücudumu güçlendirmek için antrenman yapıyorum. Kilo almam gerekmiyor, sadece daha güçlü olmaya çalışıyorum. Geliştirmek istediğim özelliklerimden biri de şutum. Geçtiğimiz sezonki gibi iyi şut kullanmaya devam etmek istiyorum. Ayrıca, alçak post ve orta mesafe şutları gibi oyunun farklı yönlerini de geliştirmek için çalışmalarıma devam ediyorum" dedi.

 

76 normal sezon maçında görev yapan Sloven oyuncu, kenardan gelerek maç başına 20.2 dakika süre alırken, 9.2 sayı ve 3.3 ribaunt ortalamalarıyla kariyerinin en yüksek rakamlarına ulaştı. Yüzde 45.7 saha içi isabet oranıyla hücum eden Nachbar, 3 sayı çizgisinin gerisinden yüzde 42.3 ile şut kullandı.