Gönderen Konu: "Lakers'a şanssız şekilde elendik"  (Okunma sayısı 600 defa)

Çevrimdışı m3t3d1nh0

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 15.446
  • Puan 9028
  • Cinsiyet: Bay
  • olm kişisel mesajdan sanane
    • MSN Messenger - m3t3_d1nh0@windowslive.com
    • Profili Görüntüle
"Lakers'a şanssız şekilde elendik"
« : 07 Haziran 2008, 08:44:04 »
"Lakers'a şanssız şekilde elendik"

NBA'deki yıldızımız Mehmet Okur, Fenerbahçe Ülker'in şampiyonluğundan mutlu olduğunu söylerken, Efes Pilsen'in son dönemdeki düşüşünü değerlendirdi! Milli takımda bireysellik olmaması gerektiğinin altını çizen Okur, NBA'de sezonu ve final serisini de değerlendirdi!

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından UTAH Jazz'da forma giyen Türk oyuncu Mehmet Okur, Beko Basketbol Ligi'nde 2007-08 sezonunun şampiyonu olan Fenerbahçe Ülker'in şampiyonluğunun kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Darüşşafaka Spor Salonu'nda gerçekleştirilen NBA Sınır Tanımayan Avrupa Yaz Kampı'na katılan ve antrenmanlar öncesi soruları yanıtlayan Mehmet Okur, Beko Basketbol Ligi'nin final maçını izleme fırsatı bulduğunu belirterek, ''Diğer maçları ABD'de olduğum için izleme şansım olmadı. Ligde beklenen oldu ve Fenerbahçe Ülker şampiyon oldu. Bir Fenerbahçeli olarak şampiyonluk beni mutlu etti. Hem kadro genişliğiyle, hem oyuncu kalitesiyle şampiyonluğu hak ettiklerini düşünüyorum. Taraftarımızın da etkisi oldu'' dedi.

Mehmet, Fenerbahçe'nin çok geniş bir kadroya sahip olmasının yanı sıra tecrübeli bir antrenörün takımın başında bulunduğunu ifade ederek, ''Fenerbahçe Ülker oyuncuları, antrenörü ve taraftarlarıyla çok iyi hava yakaladılar ve iki sene üst üste şampiyon oldular'' derken, NBA'e gitmeden önceki takımı Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker arasında bir tercih yapması gerektiğinde nasıl davranacağı sorusunu ise ''İkisi de farklı duygu. Efes Pilsen'de oynadım ve NBA'e gitmemdeki en büyük basamaktı. Çok başarılı iki sezon geçirdim. Fenerbahçe hem futbolda, hem basketbolda taraftarı olduğum bir takım. Sonuçta her dalda taraftarı olduğum bir ekip. Ama ikisi de farklı bir duygu benim için'' dedi.

Milli oyuncu, dönmesi halinde hangi takımda oynamayı isteyeceği yönündeki soruyu ise ''Hedefim kariyerimi NBA'de sonuçlandırmak'' diye yanıtladı.

-''EFES PİLSEN'İN DÜŞÜŞÜ YANLIŞ YABANCI TERCİHLERİNDEN''-
Mehmet, eski takımı Efes Pilsen'in son dönemde yaşadığı düşüş konusunda ise ''Efes Pilsen'in düşüş nedeni yanlış yabancı oyuncu tercihlerinden oldu'' dedi.

Yaşanan düşüş sonrası lacivert-beyazlı kulübün eski antrenörü Ergin Ataman'ı takımın başına getirdiğini ifade eden yıldız oyuncu, ''Onlar da yeni bir takım kurmak isteyecekler. Yeni oyuncular gelecek. Zannediyorum önümüzdeki sezon şampiyon olmak isteyecekler. Eski Efes Pilsen gibi, Avrupa'da da belli bir aşamaya gelmeyi amaçlayacaklar. Efes Pilsen her zaman Efes Pilsen. Her zaman altyapısından yetişen oyuncularla Türkiye'de ve Avrupa'da zirvede oynadığı gibi olacaklarını düşünüyorum. Efes Pilsen'in düşüş nedeni yanlış yabancı oyuncu tercihinden oldu. Başarı uzun süreyle aynı kadroyla gelir. Böyle bir hava ve jenerasyon yakalarsa, aynı ekibi tutup, havasını bulursa tekrar başarılı olur'' şeklinde konuştu.

-''BEKO BASKETBOL LİGİ'NDE BİRAZ DAHA YATIRIM YAPILMALI''-
Tecrübeli oyuncu, büyük çekişmenin yaşandığı Beko Basketbol Ligi'nin biraz daha yatırıma ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Ligde yer alan 3 büyükler dışında diğer takımların da yatırım yapması gerektiğini vurgulayan Mehmet, ''Türk Telekom yatırım yapan takımlara katıldı. Beşiktaş Cola Turka ve Galatasaray Cafe Crown çok iyi mücadele etti. Lige farklı bir renk geldi. Bundan sonraki yıllarda diğer takımlardan atak gelirse ve yatırım yaparlarsa daha zevkli bir lig izleriz'' dedi.

-MİLLİ TAKIM KONUSU-
Milli takımla ilgili görüşlerini açıklayan Mehmet, iyi bir hazırlık dönemi geçirerek Avrupa Şampiyonası'na katılmayı hedeflediklerini ifade etti.

Milli takımda çok yetenekli ve kaliteli oyuncuların bulunduğunu kaydeden tecrübeli oyuncu, sahaya çıktıkları zaman sorumluluk almaları gerektiğini söyledi.

Mehmet, milli takımın kulüp takımı olmadığını vurgulayarak, ''O yüzden herkesin paylaşımcı olması gerekiyor. Sahaya çıktığınızda sadece galibiyeti düşünmek lazım. İstatistiği veya 'Ben çok top kullandım, o az kullandı' gibi düşünceler olmamalı. Milli takımımızda bu senelerce böyle. Paylaşımcı bir milli takımımız var. İnşallah bu böyle sürer'' diye konuştu.

NBA Sınır Tanımayan Basketbol Avrupa Yaz Kampı ile ilgili soruyu yanıtlayan Mehmet, ''Bu kamp benim açımdan çok önemli. 2002 yılında ABD'de draftlarda olduğum için katılamamıştım. Genç sporcular için çok iyi bir çalışma dönemi olacak. Bize göre daha şanslılar. NBA oyuncuları ve antrenörleri burada olacak. Beraber bir şeyler öğretmek istiyoruz. Biz de antrenör konumunda bir şeyler aktarmaya çalışacağız. Hem bizim için, hem de Türk basketbolu için çok önemli bir olay. Bu olayın parçası olmaktan mutlu ve gururluyum'' dedi.

NBA'deki sezonunu değerlendiren milli oyuncu, ''Sezon başında baş parmağımdan, belimden ve omzumdan sakatlıklar geçirdim. Yaklaşık 9 maç kaçırdım. Antrenman yapamadım. Bu nedenle istediklerimi sahaya yansıtamıyordum. Tam olarak hazır değildim. Ancak ilk iki aydan sonra kendimi daha iyi hissettim. Sezon sonuna kadar her şey yolunda gitti. Sakatlık olmadı. Bundan dolayı daha fazla süre aldım. İstatistiklerim yukarılara çıktı. Sezon başını saymazsak iyi bir yıl geçirdim. Play-off'larda Los Angeles Lakers'a şanssız bir şekilde elendik'' diye konuştu.

Finalde karşılaşacak Boston Celtics ve Los Angeles Lakers'ın şansı konusundaki soruyu yanıtlayan Mehmet, ''İki takım arasında çok büyük fark yok. Boston Celtics'in ev sahibi olma avantajı bulunuyor. Los Angeles Lakers ise maça diri çıkacak. Şanslarının eşit olduğunu düşünüyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.