Gönderen Konu: İlk adım Spurs'den: 85-76  (Okunma sayısı 450 defa)

Çevrimdışı PCaNeR

  • 3. SINIF UYE
  • ***
  • İleti: 3.519
  • Puan 527
  • Cinsiyet: Bay
  • ..::MetallicA::..::LoST::..
    • MSN Messenger - jedi_caner@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
İlk adım Spurs'den: 85-76
« : 10 Haziran 2007, 17:50:46 »
NBA'de şampiyonu belirleyecek final serisinin ilk maçında San Antonio Spurs, Cleveland Cavaliers'ı 85-76 yendi. Tony Parker-Tim Duncan ikilisi toplam 51 sayı üreterek geceye damga vuran isimler oldu.NBA final serisinin ilk maçını San Antonio Spurs kazandı. AT&T Center'da oynanan karşılaşmada, Cleveland Cavaliers'ı 9 sayı farkla 85-76 mağlup eden evsahibi ekip, seride 1-0 öne geçti. Evinde oynadığı ilk maçı kazanan Spurs, saha avantajını da korudu.

İlk yarıyı LeBron James'in 0/7 saha içi isabetiyle tamamlamasına rağmen soyunma odasına sadece 5 sayı farkla geride giden Cleveland Cavaliers, 3. çeyrekte potasında 24 sayı görürken, yalnızca 14 sayı üretebildi. Maç içinde farkı 18 sayıya kadar çıkarmayı başaran Spurs, Cavaliers'ın son çeyrekteki etkili performansına rağmen oyunun kontrolünü elinde tutarak rahat bir galibiyet aldı.

 

24 sayı – 13 ribaunt ile play-off'taki 13. double-double'ına ulaşan Tim Duncan, hücumda ve savunmada boyalı alanı domine etti. İlk çeyreği 3 blok ile tamamlayan tecrübeli oyuncu, maçı da 5 blok ile bitirdi ve Cavaliers'lı oyunculara pota altında kolay sayı şansı tanımadı. 10/17 saha içi isabetiyle oynayan Duncan, kullandığı 5 serbest atışın 4'ünü sayıya çevirdi. Pota altındaki etkili oyununa 2 top çalma ve 1 asist ekleyen yıldız oyuncu, Spurs'ü galibiyete taşıyan isim oldu.

 

Maça iyi bir başlangıç yapan Tony Parker, 27 sayı ile takımının ve sahanın en skorer oyuncusu olmayı başardı. Sayılarının büyük bölümünü boyalı alandan üreten Fransız oyuncu, Cavaliers savunmasını aşmakta fazla zorlanmadı. Boyalı alanın dışından kullandığı şutlarda etkili olamayan genç yıldız, 12/23 saha içi isabetiyle hücum etti. Serbest  atış çizgisinden 3/6 isabet kaydeden Parker, 39 dakikada 7 asist – 4 ribaunt – 2 top çalma yaptı ve Tim Duncan ile birlikte gecenin en etkileyici performanslarından birine imza attı.

 

Oyuna sonradan girerek Spurs'e önemli katkı yapan Manu Ginobili, 5/12 saha içi isabetiyle 16 sayı üretti. Maça iyi başladıktan sonra bulduğu boş şutları değerlendiremeyen Arjantinli oyuncu, maçın kritik bölümlerinde kullandığı 3 sayılık atışları sayıya çevirerek ve ribaunt alarak Spurs'ün sahadan galibiyet ile ayrılmasında büyük rol oynadı. 3 sayı çizgisinin gerisinden 3/5 isabet kaydeden Ginobili, 29 dakika oyunda kaldı ve 8 ribaunt – 1 top çalma yaptı.

 

İlk çeyreğin son bölümünde kısa bir süre soyunma odasına giden Bruce Bowen, LeBron James karşısında başarılı bir performans sergildi. 41 dakika süre alan tecrübeli oyuncu, bulduğu kritik 3 sayılık basketlerle Spurs'e hücumda da önemli katkı yaparken, istatistiklerine 3 ribaunt ve 1 asist ekledi.

 

Utah Serisinin en etkili isimlerinden Fabricio Oberto, kullandığı 2 şuttan da faydalanamayarak skor üretemezken, maçın ilk basketini kaydeden Michael Finley, daha sonra kullandığı 6 şutu da sayıya çeviremedi ve 2 sayıda kaldı.

 

• Horry: LeBron'u durdurmalıyız

 

İlk yarıyı 0/7 saha içi isabeti ve serbest atışlardan bulduğu 4 sayı ile tamamlayan LeBron James, hayal kırıklığı yaratan isimlerin başında geldi. Kullandığı 16 şutun yalnızca 4'ünü sayıya çevirebilen genç yıldız, 6 top kaybı ile sahanın en fazla top kaybeden oyuncusu oldu. 4. çeyrekte bulduğu 3 sayılık basketlerle Cavaliers'ı maça ortak etmeye çalışan LeBron, 7 ribaunt – 4 asist – 1 top çalma ve 1 blok yaptı. 44 dakika mücadele eden yıldız oyuncu, kendinden beklenen performansı sahaya yansıtamadı.

 

Detroit Pistons serisinde yakaladığı çıkışla bütün dikkatleri üzerine çeken Daniel Gibson, final serisinin ilk maçında da etkili oyununu sürdürdü ve kenardan gelerek 16 sayı üretti. Cavaliers'ın en skorer oyuncusu olmayı başaran çaylak oyuncu, 7/9 gibi yüksek bir saha içi isabetiyle hücum etti. 3 sayı çizgisinin gerisinden kullandığı 3 şutun 2'sini sayıya çeviren Gibson, 4 asist – 4 top çalma ve 1 ribaunt yaptı. 28 dakika süre alan çaylak oyuncu, takımının etkili ismi oldu.

 

3. çeyreğin son bölümünde Ginobili'ye yaptığı sert faul nedeniyle sportmenlik dışı faul alan Drew Gooden, 6/9 saha içi isabetiyle 14 sayı üretti. 26 dakika oyunda kalan Gooden, 4 ribaunt ve 1 top çalma yaptı.

 

Sasha Pavlovic 13 sayı ile Cavaliers'a hücumda büyük katkı yaparken, takımın en skorer oyuncularından Larry Hughes ve Zydrunas Ilgauskas yalnızca 2'şer sayı üretebildiler. Oyuna sonradan giren Anderson Varejao ise, 10 sayı – 4 ribaunt ile geceyi tamamlayarak boyalı alanda önemli rol oynadı ancak, mağlubiyeti engelleyemedi.

 

Final serisinin ikinci maçı pazartesi sabahı 04.00'te yine San Antonio Spurs'ün evinde oynanacak ve NTV'den canlı olarak ekranlara gelecek

Çevrimdışı Abdullah

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 41.478
  • Puan -1500
  • Cinsiyet: Bay
  • qwqwqw
    • Profili Görüntüle
    • Onehost.net
İlk adım Spurs'den: 85-76
« Yanıtla #1 : 30 Haziran 2007, 13:15:08 »
haber için saol