Gönderen Konu: Şampiyon kim olacak?  (Okunma sayısı 1147 defa)

Çevrimdışı El_NiNo

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 10.664
  • Puan 326
    • Profili Görüntüle
Şampiyon kim olacak?
« : 17 Haziran 2007, 13:34:44 »
Şampiyon kim olacak?
İspanya La Liga'da şampiyonluk kupası sahibini buluyor. Uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir haftanın ardından Real Madrid, Barcelona ve Sevilla arasındaki şampiyonluk yarışı son haftaya kaldı. La Liga'da son haftada Real Madrid Santiago Bernabeu'da Mallarco ile karşı karşıya gelecekken, Barcelona  Nou Estadi'de Gımnastic Tarragona'ya konuk olacak.

Geçen hafta Mallorca deplasmanında 2 puan bırakarak rakiplerinin puan kaybettiği haftada büyük bir fırsat tepen Sevilla ise Estadio Ramon Sanchez Pizjuan'da Villarreal'i konuk edecek. Şampiyonu belirleyecek olan karşılaşmalar saat 22.00'da NTV'den dönüşümlü olarak yayınlanacak. Bu arada, La Liga'da şampiyonu belirleyecek Real Madrid - Mallorca maçının biletleri tamamen biterken, biletlerin karaborsada 1000 avroya kadar satıldığı belirtiliyor. Öte yandan İspanya'daki şampiyonluk mücadelesini 1 milyar insanın izlemesi bekleniyor.

NEFES NEFESE...

İspanya'da Real Madrid 73 puanla liderliğini sürdürürken, liderin ensesinde olan Barcelona 73, Sevilla ise 71 puana sahip. Real Madrid ve Barcelona aynı puana sahip olmasına rağmen İspanya La Liga statüsünün ikili averaj sistemi üzerine kurulmasından dolayı aynı puanda olan iki takımdan hangisinin şampiyonluğa ulaşacağını aralarındaki maçlar belirleyecek. İki takım arasında oynanan maçlara baktığımızda Real Madrid'in ikili averajda Barcelona'ya üstün olduğunu görüyoruz. Barcelona, Tarragona karşısında kazansa bile şampiyonluğa dramatik bir şekilde veda ederek tarihteki yerini alacak.

Bu iki takımı 2 puan geriden takip eden ve şu an 3. sırada olan Sevilla ise ikili averajda Real Madrid'e göre iyi, Barcelona'ya göre kötü. Dolayısıyla şampiyon olmaları için Barcelona'nın yenilmesi, Real Madrid'in de en azından berabere kalması gerekiyor. Eğer Real Madrid ve Barcelona son maçlarında berabere kalır, Sevilla da kazanırsa bu 3 takım ligi aynı puanda bitirecek. Bu durumda üçlü averaja göre Real Madrid birinci, Sevilla ikinci ve Barcelona da 3. olacak.

La Liga'da şampiyonluk heyecanı 1980-81 sezonundan sonra ilk kez bu noktaya kadar ulaştı. La Liga tarihine baktığımızda, lider ve 4. sıradaki takım arasındaki puan farkı 1930-31 sezonunda rekor seviyeye ulaşarak sadece 1'ken, bu sezon puan farkı 8. 1981'de bitime 4 maç kala, 1. sıradaki takım ve 4. sıradaki takım arasında puan farkı 4'tü. Bu sezon ise işler bir hayli değişti ve şampiyonluk düğümünün çözülmesi son haftaya kaldı.

BİR ASIRDIR SÜREN SAVAŞ

İspanya'da Real Madrid ile Barcelona arasında bir asırdır devam eden ve bu gidişle bitmesi oldukça zor gözüken inanılmaz bir mücadele var.1899 ve 1902 yıllarında kurulan Barcelona ve Real Madrid, 1928 yılında kurulan İspanya La Liga'da bu güne kadar her zaman şampiyonluk mücadelesi verdi. 75 yıllık İspanya Ligi'nde(İç savaşlar nedeniyle 3 yıl ara verildi) 29 kez Real Madrid , 16 kez de Barcelona şampiyonluk kupasını müzesine götürdü. 75 yıllık lig tarihinde ezeli iki rakip Real Madrid ve Barcelona  tam 20 kez ilk iki sırayı paylaştı.Bu sezonlarda 13 kez Real Madrid, 7 kez de Barcelona şampiyon oldu.

Orjinal adı Sociedad Madrid Foot Ball Club olan Real Madrid, Kral 13. Alfonso tarafından verilen bir kutsama ünvanı sonucu Real ön adını kullanma hakkına sahip oldu. Kuruldukları tarihten bu yana bir çok başarıya imza atan Real Madrid, 9 Avrupa Şampiyonluğu, 29 Lig şampiyonluğu ve 17 İspanya Kral Kupası'nı kazanarak tarihe geçti

TEŞVİK PRİMLERİ HAVADA UÇUŞUYOR

Teşvik priminin etik olup olmadığı ve şike sayılıp sayılmayacağı ülkemizde konuşuladursun, İspanya'da teşvi primleri havada uçuşuyor.Geçen hafta Zaragoza ile Real Madrid arasında oynanan karşılaşmadan önce Zaragozalı futbolcuların 75'er bin Euro teşvik primi aldıkları iddia edildi. Bu olaydan önce de Real Madrid'in 26 Mayıs'ta Barcelona ile Getafe arasında oynanan karşılaşmadan önce Getefeli futbolculara 100'er bin Euro teşvik primi verdikleri iddia edilmişti. Teşvik primi verildiği iddia edilen Zaragoza ve Getafe'li futbolcuların Real Madrid ve Barcelona maçlarında gösterdikleri performansta yabana atılır gibi değildi...


İspanya'da Marca ve İtalya'da da Gazzetta gibi önemli gazeteler İspanya'da yaşanan söylentileri manşetlerine taşıdı. Özellikle geride kalan hafta sonuyla birlikte İspanya Futbol Federasyonu zor anlar yaşarken, açıklama salı geç saatlerde geldi. İspanya Futbol Federasyonu'ndan AFP'ye konuşan Basın Sözcüsü, "Teşvik var biliyoruz ama bunun çözümünü bulamıyoruz. Bir çözümü yok" dedi. İspanya'da son haftaya girilirken, Real Madrid'in Real Mallorca'yı yenmesi durumunda garantileyeceği şampiyonluk öncesi de Mallorca'ya para dolu çantaların söz verildiği iddiaları içinde girilen son haftada, şampiyonluk yarışı kadar, teşvik primi iddiaları da İspaya'da gündemin ana maddesi!

Bu arada geride kalan hafta sonunda Maradona vari iki gol birden kayeden ve birinde de elini kullanan Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi'nin de son hafta Real Madrid'in rakibi Mallorca'ya teşvik primi vermeleri gerektiğini söylemesi gündemi ayrı bir boyuta taşıdı.

Ülkemizde de her geçen gün daha fazla konuşulan, şike olup olmadığı tartışılan teşvik primine İspanyollar hem isim hem de bir legallik bulmuş durumda. İspanya'daki teşvik priminin adı 'Malentines' yani Çanta... Teşvik primini İspanya'da ilk kez gündeme getiren 90'lı yılların başında Sevilla kalecisi Norveçli Frode Olsen oldu. O dönemlerde İspanya 2.Lig'inde mücadele eden Sevilla sezonun bitimine 2 hafta kala La Liga'ya çıkmayı garantilemişti. Sevilla'nın ardından La Liga'ya çıkmak için büyük bir çaba sarfeden Atletico Madrid'in, Sevilla'ya rakibini yenmesi için teşvik primi verdiğini Frode Olsen açıklamıştı.

İşte o zamandan bu yana İspanya futbolu her dönemde teşvik ve şikeyle ilgili korku dolu rüyalar görüyor. Alanın ve verenin razı olduğu teşvik priminin tarihe geçen bir başka örneğini de Barcelona gerçekleştirdi. Barcelona, 1991-92 ve 1992-93'ün son haftasında Tenerife'ye hatırı sayılır miktarda teşvik primi verdi. Sonuçta Tenerife her iki sezonda Real Madrid'i yenerken, mutlu sona Barcelona ulaşmıştı.

NİSTELROOY'UN GÖZÜ KRALLIKTA

La Liga'da bitime 1 hafta kalırken, Real Zaragoza karşısında bulduğu 2 golle, Real Madrid'e 1 puanı kazandıran ve şampiyonluk ümidini son haftaya taşıyan Ruud van Nistelrooy, yaptığı açıklamada, "Altın Krampon"'u almak istediğini belirtti.

Zaragoza karşısında 2 gol kaydederek gol sayısını 26'ya çıkartan Nistelrooy, Francesco Totti ile gol sayısını eşitledi.Real Madrid, bu hafta kendi sahasında Mallorca'yu yenerse şampiyonluğu garantilerken, Nistelrooy gol atması durumunda, "Altın Krampon" da Hollandalı yıldız oyuncunun olacak.

CARLOS'UN VEDA MAÇI


11 yıl formasını giydiği Real Madrid'den Fenerbahçe'ye transfer olan Roberto Carlos Mallorca maçıyla birlikte son kez Santiago Bernabeu çimleri üzerindeki yerini alacak. Real Madrid'de 11 yılda, 3 Avrupa kupası, 3 lig kupası, 2 kıtalararası kupa, 1 Avrupa Süper Kupası ve 3 Kral Kupası kaldıran Roberto Carlos'a teşekkür eden külüp başkanı Ramon Calderon, kendisinin büyük bir şölenle uğurlanacağını söyledi. Roberto Carlos'un uğurlanması için Real Mallorca ile yapılacak son lig maçında bir organizasyon düzenlenmesi ya da gelecek sezon öncesinde yapılan ve her zaman büyük takımların çağrılı olduğu Bernabeu Turnuvası'na bu yıl Fenerbahçe'nin de davet edilmesi düşünülüyor.

MUHTEMEL 11'LER:

Real Madrid: Casillas, Cannavaro, Helguera, Roberto Carlos, Sergio Ramos, David Beckham, Djila Mahamadou Diarra, Emerson,Raul Gonzales, Robinho, Ruud Van Nistelrooy

Mallorca: Miguel Angel Moya,Fernando Navarro,Oscar Trejo,Ramos, Jose Nunes,Sergio Ballesteros,Ariel Miguel Ibagaza,Guillermo Pereyra, Jordi López,Jonas Gutierrez, Casadesus Castano,

BARCA BEKLEMEDE...


Geçen sezon Real Madrid, Valencia ve Sevilla'nın şampiyonluk yarışından erken kopmasıyla haftalar öncesinden şampiyonluğunu ilan eden Barcelona için işler bu sene geçen yılki kadar kolay gözükmüyor. Geçen yıl hem İspanya La Liga hem de Şampiyonlar Ligi Kupası'nı alarak sezonu iki kupayla kapatan Barcelona, istikrarı yakalayamayan Real Madrid'e karşı şampiyonlukta daha avantajlı gözüküyordu.

Sezon başında La Liga'nın tartışmasız favorisi son iki yılın şampiyonu Barcelona'ydı. Del Bosque sonrası hızlı bir düşüşe geçen Real Madrid ise ezeli rakibi karşısındaki ezikliğini gidermek için takımı Fabio Capello'ya emanet etmişti.  Fakat Şampiyonlar Ligi'nin çeyrek finalinde Liverpool'a elenen Barcelona, ligde de istikrarsız sonuçlar almaya başladı. Kral Kupası'nda 5-2'lik galibiyetle biten maçın rövanşında uğranılan 4-0'lık mağlubiyet, 'sezon kupasız bitecek' endişelerini başlattı.

FRANK RİJKAARD'IN TAHTI SALLANIYOR

Sezonun ikinci yarısında Şampiyonlar Ligi ve İspanya Kral Kupası'nda oynadığı maçların etkisiyle düşüşe geçen Barcelona için kırılma noktası belki de Levante deplasmanında alınan beraberlik oldu. Levante deplasmanında kaybedilen iki puanın ardından 6 hafta deplasmanlarda galibiyete hasret kalan Barcelona için asıl çöküş Real Betis maçıyla geldi. Nau Camp'ta 90.dakikaya kadar 1-0 önde giden ancak 90+3'te Rafael Sobis'in golüyle yıkılan Barca bu puan kaybının acısını belalısı Atletico Madrid'den çıkardı ama nafile... Geçen hafta Katalunya derbisinde ayağına kadar gelen fırsatı değerlendiremeyen Barcelona için yapacak tek şey, Tarragona'yı yenerek Real Madrid'in Mallorca karşısında puan kaybetmesini beklemek olacak.

Öte yandan Hollandalı Frank Rijkaard, Geçen hafta Getafe'yle oynadıkları maçta 150. lig maçına çıkarak büyük bir başarıya imza attı.

Barcelona'yı son iki sezonda iki lig şampiyonluğu ve bir kez de Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu'na taşıyan Hollanda futbolunun efsane ismi Frank Rijkaard, önemli bir başarıya daha imza attı. Rijkaard, hafta sonunda Getafe'yle oynadıkları ve 1-0 kazandıkları lig maçıyla birlikte 150. lig maçına çıkarak bu alanda rekor kırdı. Rijkaard, Katalan ekibiyle birlikte bugüne kadar 92 galibiyet elde ederken, 34 maçtan beraberlikle ayrıldı, 24 maçta ise puan alamadı.

Rijkaard yönetiminde Barcelona bugüne kadar 287 gol kaydederken, takımın gol yükünü Kamerunlu yıldız Samuel Eto'o ve Brezilyalı Ronaldinho'nun sırtlaması dikkat çekti. Zira, iki oyuncu takımın gollerinin 122'sine imzasını attılar. Gollerin yüzde 42.51'i bu iki oyuncudan gelirken, Eto'o, 62 golle takımının en golcü ismi oldu. Ronaldinho ise 60 golle Eto'o'nun sadece iki gol gerisinde kaldı. Giuly ve Saviola ise 19'ar golle, Eto'o ve Ronaldinho'nun arkasında Barça'nın yol yükünü sırtlayan isimler oldu.

Muhtemel 11'ler

Gimnastic Tarragona: Ruben Perez Chueca,Anibal Matellan,Antonio Marco Ortega,Cesar Navas Gonzales,Jose Mari Calvo,Angel Morales,David Generelo Miranda,Carlos Merino,Diaz Prendes,Ismael Irurzun,Ruben Castro

Barcelona;Valdesx Puyol, Zambrotta,Van Bronckhorst,Thuram,Ronaldinho, Deco,Xavi,Messi, Eto'o


Şeytanın En Büyük Hilesi Dünya'ya kendinin var olmadığına inandırmakmış!

Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
Şampiyon kim olacak?
« Yanıtla #1 : 18 Haziran 2007, 09:17:20 »
paylaşım için sağol
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...



Çevrimdışı Abdullah

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 41.478
  • Puan -1500
  • Cinsiyet: Bay
  • qwqwqw
    • Profili Görüntüle
    • Onehost.net
Şampiyon kim olacak?
« Yanıtla #2 : 01 Temmuz 2007, 20:14:42 »
saol paylaşm için

Çevrimdışı DeViL

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 11.454
  • Puan 2621
  • Cinsiyet: Bay
  • ultrAslan
    • AOL Instant Messenger - uA
    • Yahoo Instant Messenger  - Pc-co
    • Profili Görüntüle
Şampiyon kim olacak?
« Yanıtla #3 : 05 Temmuz 2007, 12:25:13 »
paylaşımın için saol

Çevrimdışı black_tower91

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 2.472
  • Puan 48
  • Cinsiyet: Bay
  • DAvid Villaa
    • MSN Messenger - black_tower91@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Şampiyon kim olacak?
« Yanıtla #4 : 08 Mayıs 2008, 15:51:32 »
saoll