Gönderen Konu: Holiganizm ve La Liga  (Okunma sayısı 701 defa)

Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
Holiganizm ve La Liga
« : 03 Mart 2007, 08:42:52 »
Holiganizm ve La Liga
İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) hafta sonu oynanacak zirve mücadelesinde büyük önem taşıyan Barcelona-Sevilla maçı, hafta içinde çirkin yüzünü bir kez daha gösteren holiganizmin gölgesinde oynanacak.

İspanya'da hafta içinde Real Betis'le Sevilla arasında oynanan İspanya Kral Kupası maçında yaşanan olaylar ve Sevilla Teknik Direktörü Juande Ramos'un tribünlerden atılan yabancı bir maddeyle yaralanması ve hastaneye kaldırılması kuşkusuz İspanya futbolunda en önemli gündem maddesi. La Liga'da 25. hafta maçları işte bu gündem maddesinin gölgesinde oynanacak.

Real Betis maçında yaşananlarla büyük bir şok yaşayan Sevilla ve tabii ki teknik direktör Juande Ramos, La Liga'da haftanın belki de sezonun en önemli maçlarından birinde Barcelona'yla zirve mücadelesi verecek. Cumartesi günü Barcelona'yı kendi sahasında ağırlayacak olan Sevilla, bu maçı kazanması halinde rakibinden liderliği devralacak. La Liga'da 25. haftaya girilirken Barcelona 49 puanla lider, Sevilla ise 47 puanla ikinci sırada bulunuyor.

Ligde üst üste üçüncü şampiyonluğunu hedefleyen Barcelona'nın en büyük kozu ise sakatlığının ardından yeşil sahalara muhteşem bir dönüş yapan Samuel Eto'o olacak. Kamerunlu oyuncu dört ay ara verdiği futbola tekrar dönüş yapmış ve geçtiğimiz Pazar günü Athletic Bilbao karşısında bir gol atıp bir de asist yapmıştı.


Ancak Barcelona'yı asıl düşündüren hafta içinde Liverpool'la deplasmanda yapılacak Şampiyonlar Ligi maçı. Çünkü Barça, kendi evinde oynadığı ilk maçta rakibine 2-1 yenilmişti. Rövanş karşılaşmasında alınacak kötü bir sonuç son şampiyon Barcelona için Şampiyonlar Ligi'ne veda etmek demek.

Pazar günü Santiago Bernabeu'da Getafe'yi ağırlayacak olan Real Madrid ise, bu maçtan üç puanla ayrılarak geçtiğimiz haftaki Atletico Madrid beraberliğini telafi etmeyi hesaplıyor. Başarılı teknik adam Bernd Schuster yönetimindeki Getafe ise takımını UEFA Kupası'na taşımayı planlıyor. Getafe olası bir Madrid galibiyetiyle ligi ilk 6 içerisinde bitirme yolunda büyük bir avantaj yakalayacak. Ayrıca, İspanyol basınında ismi Fabio Capello'nun yerine geçen Schuster ise büyük bir sükse yapacak.

La Liga'da haftanın maç takvimi :

"Cumartesi: Valencia - Celta Vigo, Seville - Barcelona

Pazar: Espanyol - Villarreal, Real Mallorca - Levante, Real Zaragoza - Real Sociedad, Deportivo La Coruna - Real Betis, Athletic Bilbao - Gimnastic Tarragona, Racing Santander - Osasuna, Real Madrid - Getafe, Recreativo Huelva - Atletico Madrid
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...