Gönderen Konu: Manchester United ve M.City'de neler oldu?  (Okunma sayısı 819 defa)

Çevrimdışı XeLL

  • Osc Yönetici
  • 1. SINIF ÜYE
  • ******
  • İleti: 10.445
  • Puan 351
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Manchester United ve M.City'de neler oldu?
« : 08 Ağustos 2007, 11:17:48 »
Dünyanın en prestijli ligi olan Premier League'de yeni sezon 11 Ağustos Cumartesi günü start alacak. Tüm dünyanın gözü yine Ada'da olacak. Bu sezon İngiltere'de gerçekleşen transferler ve takımların kadrolarına güç üstüne güç katması ise ligin seyir zevkini daha da arttıracak.

Sporx ziyaretçilerine, Premier League'de sezon öncesi büyük bir bölümü şekillenen transferleri ile takımların kadrolarına hangi isimleri kattığını ve isimlerden notlar içeren yazı dizisini sunuyor. Editörümüz Esat Dergi Premier League'de sezon öncesi gelen ve gidenleri yorumluyor, özetliyor. Sırada transferde Ferrari rolüjnüne bürünen Manchester United ve Manchester City var.

DİĞER TAKIMLAR İÇİN TIKLAYIN

MANCHESTER UNITED, 'YETMEDİ Mİ?'

Transfer borsasında kapıların açılmasıyla birlikte Manchester United öyle bir atak yaptı ki herkesin kalbi yerinden çıkacaktı. Bu yaz döneminde Malcolm Glazer hanedanlığından su gibi para aktı. Kırmızı şeytanlar transfere 50 milyon poundun üstünde bir rakam harcadı. Kadroyu güçlendirmediler, iki 11 yaratacak düzeye çıktılar. Geçtiğimiz yıl Chelsea'nin iki yıl süren egemenliğini deviren ve tekrar ipleri eline alan Manchester United emektar hocası Sir Alex Ferguson'un önderliğinde bu yıl daha fazlasını hedefliyor. Manchester United'ında Nani, Anderson, Hargreaves 3'lüsünden sonra kare ası oluşturma hayali ise Carlos Tevez'i kadrosuna katarak gerçekleşti. Öte yandan Ferguson'un ne zaman emekli olacağı, ilerleyen yaşı ise M.United'da yönetimi son günlerde tedirgin eden konulardan biri. Haklı olarak M.United yöneticileri ileriye dönük bir plan yapmak istiyorlar.

Ada'ya düşeceği belliydi

M.United'ın en büyük hamlesi Porto'nun süper Brezilyalısı Anderson'u takıma katmasıydı. Genç yıldız geçtiğimiz yıl yaşadığı talihsiz sakatlıktan sonra kendini toplamış ve sahalara yeniden dönmüştü. Tam adıyla Anderson Luís de Abreu Oliveira Premier League'de adından çok fazla söz ettirecke ve Ada futboluna uyum sağlaması durumunda ise futbol dünyasının onla yatıp kalkması muhtemel. Çok yönlü futbolcu forvetin arkasında ofansif orta saha olarak görev yaparken, zaman zaman kanatlarda da oynayabiliyor.

17 milyon pound bonservis bedeliyle kadroya katılan Anderson bu sezon Copa America kapsamında Brezilya Milli Takımı'nda da futbolseverlerin önüne çıkmıştı. Dunga teknik direktörlüğünde Brezilya Copa America'da mutlu sona uzanmıştı. Dunga'nın Anderson'u Milli takımda orta sahanın ortasında biraz daha geriye dönük oynatması ve sürekli kanatlarda denemiş olması ise 19 yaşındaki futbolcunun performansını etkiledi. Ferguson'un ise bu yanlışı yapmayacağı kesin. Bilgin hoca Anderson'u forvetin hemen arkasında, ceza sahasının önüne yerleştirecek.

Kasım 2006 Anderson İncelemesi (Okumak için tıklayın)

Anderson'u yakından takip edenler, zaten Avrupa'da bir ekibin kendisini kapacağından emindi fakat bu kadar erken olması işin şaşırtan yönüydü. 19 yaşında Brezilya Milli Takımı'na girmiş, U-17 şampiyonasında oynadığı futbol ile heyecanlandırmış ve Portekiz'in güçlü ekibi Porto'da kendini geliştirme aşamasında olan birini Ferguson hemen yanına aldı. Anderson transferinin sesi aslında yalnız değildi. Aynı gün, bu transfer ile birlikte kulüpten yapılan açıklama Premier League'de dengelerin bozulacağını işaret ediyordu. Sporting Lisbon'un süper kanat oyuncusu Nani de Manchester United'ın kıskaçından kurtulamadı ve tercihini Ada olarak yaptı.

Ronaldo'dan tek farkı, ten rengi.

Portekiz Milli takımında da oynayan Sporting Lizbon'un genç kanat oyuncusu, 20 yaşındaki gelecek vadeden futbolcu Nani de bu sezon Old Trafford'da olacak.  Tam adı Luis Carlos Almeida da Cunha, çağrıldığı isim Nani, Portekiz Milli Takımı'nda Ronaldo ile olan arkadaşlığını M.United'da devam ettirecek. İki ismin gelişiyle birlikte M.United'ın Premier League seyrine çok fazla zevk katacağı kesin. Cristiano Ronaldo gibi kanatları çok etkili kullanan Nani'nin yıldız isimden tek farkı ten rengi. Sezon öncesi hazırlık maçlarında gösterdiği performans ise takım arkadaşlarını şimdiden etkilemiş durumda. Nani bu sezon ofansa vereceği büyük katkılardan sonra fileleri havalandırıp bize yine o ünlü takla şovunu çok fazla yapacak gibi.

Rooney ve Ronaldo işbirliğine bu iki ismin katılacağını düşünmek bile ManU'nun şampiyonluktaki rakiplerini bir baskı altına alıyor olsa gerek. Liverpool'un uzun düşünen, geleceği düşünen tavrı bu sene M.United'da vardı. İki takımın transfer politikaları birbirine çok yakındı.

Uzatmalı sevgili Owen Hargreaves sonunda.

Bu iki isimden sonra Manchester United uzatmalı sevgilisi Kanada asıllı İngiliz futbolcu Owen Lee Hargreaves'e de kavuştu. Bayern Münih'in ısrarla satmak istemediği ama M.United'ın yaklaşık bir yıldır devam eden inadı sonuçlandı. 33 milyon dolar gibi yüksek bir bonservis bedeliyle Almanya 2006 Dünya Kupası'nın ardından herkesin gözdesi olan başarılı orta saha oyuncusu M.United'a transfer oldu. 26 yaşındaki bir isim için 33 milyon dolar vermek tartışmaya açık bir konu. Bayern Münih ile yaşadığı 7 sezondan sonra Hargreawes Almanya'ya veda etti. Ona 'kendisini Alman hisseden İngiliz' de diyorlar. B.Münih altyapısından yetişen isim Manchester United'ın muhtemelen bu sezon defansa dönük orta saha futbolcusu eksikliğini rafa kaldıracak.

Kare As tamamlandı

Bu 3 transferin ardından Manchester United geçtiğimiz sezon hemen hemen bütün Avrupa devlerinin peşinden koştuğu fakat West Ham United'a transfer olan Arjantinli futbolcu Carlos Tevez için atak yaptı. Bu atak tabi ki sonuçsuz kalmadı. Fakat ortada bir sorun vardı. Tevez'in haklarının elinde olduğunu eden West Ham United. Genç futbolcu sorunu FIFA'ya götürdü bu da çare olmadı. CAS'a gidecekken West Ham United pes etti ve Tevez'in transferine izin verdi. Tevez'in haklarını elinde bulunduruan KSİ menajerlik şirketi 2 milyon poundluk bir rakam ile West Ham United'ı aradan çıkardı, futbolcu Manchester United'a kiralandı. Basketbolseverlerin daha çok kullandığı 'dream team' deyişini futbola çevirmek gerekecek. En büyük idolünü Riguelme olarak gösteren Tevez'in bir dönem Türk medyası tarafından adının Beşiktaş ile çıkarıldığını da söylemek gerekiyor. 2004 Atina Olimpiyatları'na oynadığı futboldan sonra daha çok göze gelen, Boca Juniors'dan Corintihas'a 18 milyon dolar gibi bir rakamla transfer olarak peşinden koştuğu Avrupa ekiplerinin kasalarını zorlayan, hakları futbolda değişik bir adam olan menajerlik şirketi sahibi Kia Joorabchian'ın elinde olan Tevez için en büyük fırsat, Manchester United...

M.United'da orta saha oyuncularına şöyle bir bakmak gerekirse; Tevez, Cristiano Ronaldo, Anderson, Nani, Owen Hargreaves, Ryan Giggs, Michael Carrick, Paul Scholes, Park Ji-Sung, Darren Fletcher. Futbolun belası olan sakatlıkların beklenmedik bir şekilde çıkıp gelmemesi durumunda Kırmızıları çok daha hızlı göreceğiz. Normalde Avrupa devlerinin transfer dönemlerinde kadrolarını güçlendirmeleri tek atım ile gerçekleşir. Manchster United'ın 4 yıldız birden alması, kadroyu düşündüğümüzde bunların nasıl birbiri ile yan yana oynayacağını düşünmek, yedekte beklemesi durumunda ise bir üzülen bir futbolsever olmak bizi bekliyor.

TRANSFER NOTU: 9/10

GELENLER: Anderson (Porto, £17m), Nani (Sporting Lisbon, £14m), Owen Hargreaves (Bayern Munich, £17m), Tomasz Kuszczak (West Brom, £3m), Carlos Tevez (West Ham United, bedelsiz)

GİDENLER: Alan Smith (Newcastle, £6m), Giussepe Rosski (Villarreal, belirtilmedi), Kieran Richardson (Sunderland, £5.5m)

BUNA DİKKAT: Anderson

MANCHESTER CITY, 'ERIKSSON NE YAPMAK İSTİYOR'

Sven-Goran Eriksson'un başına geçtiği Manchester City transfer döneminde para harcama lüksü bulunan takımlarındandı. İngiltere Milli Takımı'nın eski çalıştırıcı Eriksson M.City'nin başına uzun süren pazarlıklar sonrası geçmişti. Eriksson transfer döneminin ilk yarısı geçtiğinde çok fazla hızlı gözükmese de takıma geçtiğimiz haftalarda katılan isimler Manchester City'de bomba etkisi yaratacak güçte. Kimler gelmedi ki bu sene Manchester City'e?

Reggina'da başrol oyuncusuydu...

Eriksson'un transfer döneminde ilk tercihi İtalya'dan oldu. Geçtiğimiz sezon İtalya Seria'da attığı 18 gol ile gol krallığında 4. sırada yer alan genç forvet Rolonda Bianchi 8.8 milyon pound bonservis bedeliyle Manchester City'e katıldı. Reggina'yı geçtiğimiz yıl uçuran ve ligde kalmasında adeta tek başına başrol oynayan Bianchi'nin gelişinin ardından Eriksson ise yaptığı açıklamada bu transferin tamamen genç futbolcunun önünün açık olması ve onda fazlasıyla bu ışığı gördüğünü söylemişti.

Manchester City'de 10 numaralı formayı kapan Bianchi Atalanta da forma giymişti. İtalyan ekibinde ilk yılında sezonu gol atamadan kapamıştı fakat bu onu durdurmadı. Her ne kadar İtalya'da bir takımı sırtlama başarısı göstermiş, yan toplarda özellikle kafa vuruşları ve bitirici hamleleriyle beğeni toplasa da Bianchi'nin 8.8 milyon pound edecek kalitede bir futbolcu olduğunu söyleyebilmek çok kolay değil. Daha önce Arjantinliler Ada'da hayal kırıklığı serisi düzenlemişti, sıra bu sefer galiba İtalyanlarda.

İlk genç aşı Fernandes...

M.City'de Eriksson'un ikinci transferi ise İsviçreli futbolcu Gelson Fernandes oldu. İsviçre U 21 Milli Takımı'nda kaptanlık da yapan 20 yaşındaki genç orta saha oyuncusu Sion ekibinden kadroya dahil edildi. Sven Goran Eriksson'a göre İsviçre futbolunun şu an en çok gelecek vaadeden futbolcusu Fernandes. Bu transferde ortaya bir bedel atılmadı ama İngiliz ekibine bu transferin 4 milyon pound olduğu belirtiliyor. Sion ekibinde üç sezondur forma giyen genç orta saha oyuncusu 99 maçta forma giyerken 1 kez fileleri havalandırdı. Fernandes orta alanın ortasında, 90 dakika boyunca çok fazla mücadele eden bir isim.

Geovanni'yi unuttuk mu?

2001 yılında 18 milyon avro karşılığında Barcelona'ya bir Brezilyalı gelmişti. Avrupa futbolunda tam anlamında tutunamayacağı hissedilen, Geovanni Deiberson Mauricio. 27 yaşındaki futbolcu, 2000 Olimpiyatları'ndan sonra Brezilya'da geleceğe ışık tutacak futbolcular arasında yer alıyordu. Ofansif orta saha oyuncus Barcelona'da iki sezon içinde 26 kez forma şansı buldu ve bir gol kaydetti. Gelişmeler onu Portekiz'e yolcu etti. Benfica'ya 11 milyon pound karşılığında satıldı. Portekiz ekibinde 3 yıl forma giydikten sonra ise bonservisini eline alarak çocukluk kulübü Cruzeiro E.C.'ye gitti. Manchester City'de Eriksson'un ısrarıyla Geovanni Avrupa futboluna geri döndü. Bedelsiz olarak kadroya katıldı. İşin değişik bir tarafı ise Barcelona'da henüz 4 sezon öncesi çok beğenilen ve bir şeyler beklenen ismin Temmuz ayında transfer döneminde Portsmouth tarafından denenmeye, idmana çıkarılmasıydı. Pompey istemedi, City hucüm etti ve aldı. F.Bahçe'nin Barcelona ile Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı mücadelede sol kanatta sarı-lacivertli ekibe neler yaşattığını biliyoruz ama kariyeri aşağılara doğru kayan bir futbolcunun tekrar nasıl kendini bulacağı düşündürücü.

Sol kanatın bekçisi ve efendisi

Geovanni'nin ardından takıma katılan isim Martin Ivaylov Petrov oldu. 28 yaşındaki tecrübeli Bulgar futbolcu Atlético Madrid kariyerini sonlandırdı. Az bir bonservis bedeliyle değil hem de. 7 milyon avro karşılığında Manchester City'e transfer oldu. 2005 - 2006 yılında gösterdiği performans ile Petrov kariyerinin ortasında yıldızı parlayan, form çıkışı yapan futbolcular kervanında yer almıştı. Geçtiğimiz sezon ise Petrov A.Madrid adına sadece 9 maçta forma giymişti. Petrov'u Avrupa futbolunu yakından takip eden çoğu futbolsever çok iyi biliyor, seviyor. Sol açıkta hızı, sol ayağına hakimiyeti ve en önemlisi de vuruşları ile kendisine hayran bıraktıran biri. Kariyerinde oynadığı takımlarda zaten orta sahanın solunda görev yapıyor şeklinde bahsedilen Petrov için günümüzde artık değişik bir golcü diye söz edenler de yok değil.

Petrov'a tehlikeli arkadaş

Petrov'un yanında Milli takımdan bir arkadaşı da M.City'e transfer döneminde katdı. Futbolseverlerin beğenitisini toplayan genç Bulgar forvet Valeri Bojinov. 14 yaşındayken İtalya ekiplerinden Lecce'nin sportif direktörü Pantaleo Corvino tarafından keşfedilen Bojinov o dönemin rakamı ile 30 bin İtalyan Lireti, (15 bin avro) karşılığında Lecce'ye katıldı. 15 yıl 11 aylıkken ise İtalya Serie A'da Lecce formasını sırtına geçirerek, İtalyan futbolunda Serie A'da forma giyen en genç futbolcu ünvanını elde etmişti. Zdenek Zeman'ın gayretleriyle Bojinov Lecce'de parlamaya başladıktan sonra hiç beklenmedik bir şekilde bir devre arasında sezonun bitmesini beklemeden Lecce taraftarlarına veda etmiş, 13 milyon avro karşılığında Fiorentina'ya katılmıştı. Transferden sonra yaşadığı sakatlık ise Mor Menekşeleri epey üzmüştü. Fiorentina macerasının ardından ise Mutu ile takas edilmiş ve İtalyan devi Juventus'un Serie A'ya tekrar yükselişi adına Juveli olmuştu. Juventus'uda bir sezonda 18 maçta forma giyerek 5 gol kaydeden genç forvet oyuncusu kariyerine bu sezon Ada'da devam edecek. Bojinov henüz 21 yaşında... Eriksson'un şanslı ve rahat bütçeli transfer politikası oltasına takıldı.

Transfer bitmiyor! Elano!

Transferin bu kadar ile kalacağı düşünülüyordu fakat Eriksson bu sefer gücünü Shaktar Donetsk üzerinde kullandı ve Ukrayna ekibinin başarılı orta saha oyuncusu Elano'yu kadrosuna kattı. 26 yaşındaki Brezilyalı futbolcu tam 8 milyon poundluk bir bonservis bedeliyle transfer edildi. Elano Ralph Blumer Santos'da kendini bulduktan sonra iki yıl önce Shaktar Donetsk'e gelmişti ve Ukrayna'da gösterdiği futbol ile Milli Takıma girmişti. O Ukrayna Premier League'den Brezilya Milli Takımı'na çağırılan ilk futbolcu. Manchester City'de 29 numaralı formayı giyecek olan Elano Lucescu'nun öğrenciliğini bıraktı ve artık Ada'da mücadele edecek.

Yine gençler, yeni gençler...

Elano'nun açıklanmasıyla birlikte yine bu takım durulacak diye bekledi futbolseverler ama yanıldı. Dinamo Zagrep'de 1.91'lik boyuyla Eriksson'un gözüne giren genç defans oyuncusu Vedran Corluka da kadroya katıldı. Bu transfer için her ne kadar resmi bir rakam belirtilmese de maliyetin 8 milyon pound olduğu yönünde spekülasyonlar yapılıyor. 21 yaşındaki genç Hırvat futbolcu iri yapısına rağmen tekniği ile şaşırtıyor. M.City'nin bu sene transfer ettiği ve hepsi ilk 11'de görev yapmaya aday futbolcular arasında o da yer alıyor. Öte yandan Corluka gibi takıma katılan bir başka yeni genç defans oyuncusu Real Sociedad'ın 22 yaşındaki İspanyol futbolcusu Javier Garrido'ydu. Garrido takıma katılan diğer transferlerin biraz gölgesi altında kalmaya aday...

M.City'nin getirdikleri kadar kaybettikleri de vardı. N.Castle United'a 5.8 milyon pound karşılığında satılan Joseph Anthony Barton M.City orta sahasının bir numaralı ismiydi. Ofansa katkısı, yaptığı asistler, takımın beyni oluşu ve 5 sezondur M.City'de bunları yapışının ardından Maqpies'e gidişi M.City'i çok etkileyecek gibi. Belki özel hayatı sorunlu, dışarıdan bakıldığında asla bir futbolcu gibi gözükmeyen biri gibi Barton ama herşeye rağmen oynadığı futbol ile herşeye cevap veren biriydi.

Trevor Sinclair, Stephen Jordan, Hatem Trabelsi'nin yanı sıra Sylvain Distin (Portsmouth), Nicky Weaver'da (Charlton Athletic) Manchester City'nin bu dönem içerisinde kaybettikleri. Eriksson kendine göre bir transfer politikası izledi. Bir takım bir anda bu kadar nasıl değiştirilir hep birlikte göreceğiz. Sayamadığımız transferleri, kadronun hemen hemen bütün çehresini değiştirmekle sorumlu yeni bir teknik direktörü ve kimsenin tahmin edemeyeceği kadar para harcayarak transferler yapan M.City'deki başarı baskısı yeni sezon öncesi Ada ekibi için akla gelenler...

TRANSFER NOTU: 7/10

GELENLER: Valeri Bojinov  (Fiorentina, £6m), Elano (Shakhtar Donetsk, £8m), Vedran Corluka (Dinamo Zagreb, £4m), Javier Garrido (Real Sociedad, £1.5m), Geovanni (Cruzeiro, bedelsiz), Rolando Bianchi (Reggina, £8.8m), Gelson Fernandes (FC Sion, belirtilmedi), Martin Petrov (Atletico Madrid, £4.7m)

GİDENLER: Joey Barton (Newcastle, £5.8m), Sylvain Distin (Portsmouth, bedelsiz), Trevor Sinclair (Cardiff, bedelsiz), Nicky Weaver (Charlton, bedelsiz), Stephen Jordan (Burnley, bedelsiz), Hatem Trabelsi (serbest bırakıldı)

BUNA DİKKAT: Valeri Bojinov

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Manchester United ve M.City'de neler oldu?
« Yanıtla #1 : 09 Ağustos 2007, 10:51:48 »
Paylaşım için teşekkürler.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive

Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
Manchester United ve M.City'de neler oldu?
« Yanıtla #2 : 10 Ağustos 2007, 17:56:53 »
eyw kardeşim
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...



Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.413
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Manchester United ve M.City'de neler oldu?
« Yanıtla #3 : 28 Aralık 2007, 23:56:28 »
Haber için saol