Gönderen Konu: Chelsea'de neler oldu?  (Okunma sayısı 553 defa)

Çevrimdışı XeLL

  • Osc Yönetici
  • 1. SINIF ÜYE
  • ******
  • İleti: 10.445
  • Puan 351
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Chelsea'de neler oldu?
« : 05 Ağustos 2007, 17:47:11 »


Dünyanın en prestijli ligi olan Premier League'de yeni sezon 11 Ağustos Cumartesi günü start alacak. Tüm dünyanın gözü yine Ada'da olacak. Bu sezon İngiltere'de gerçekleşen transferler ve takımların kadrolarına güç üstüne güç katması ise ligin seyir zevkini daha da arttıracak.

Sporx ziyaretçilerine, Premier League'de sezon öncesi büyük bir bölümü şekillenen transferleri ile takımların kadrolarına hangi isimleri kattığını ve isimlerden notlar içeren yazı dizisini sunuyor. Editörümüz Esat Dergi Premier League'de sezon öncesi gelen ve gidenleri yorumluyor, özetliyor. Sırada Maviler, yani Chelsea var.

DİĞER TAKIMLAR İÇİN TIKLAYIN

CHELSEA, 'JOSE'DEN BÜYÜK YILDIZ YOK'

Her yıl transferde büyük sükse yaratan Chelsea için bu yaz döneminde kapıların takımın Rus patronu Roman Abramovich tarafından kapanacağı bekleniyordu ve bu beklenti gerçekleşti. Maviler kadroyu güçlendirme hedefiyle daha çok transfer politikası izlerken, verebilecekleri 30 milyon poundlar, 40 milyon poundlar artık yoktu.

Jose Mourinho'nun bu ve bazı sebeplerden dolayı sezon sonu takım ve Roman Abramovich ile yaşadığı soğuk savaşı hepimiz biliyoruz. Uçurumdan dönen karizmatik hoca transfer döneminde en çok arzuladığı futbolcu Malouda'yı 13.5 milyon poundluk bonservis bedeliyle kadrosuna kattı. Geremi ile yolları ayıran ve Boulahrouz'u Sevilla'ya kiralayan Chelsea'de defansif bölgeye önemli transferler de oldu bu dönemde.

Bolton Wanderers'ın istikrarlı futbolcusu Ben Haim ve PSV'nin futbol ve karate karışımı bir oyun sahaya yansıtan hırçın defans oyuncusu Alex transfer edilerek geri dörtlüye bir değişiklik kazandırılmış oldu. Londra ekibinin sürpriz diye tabir edilen transferi ise B.Münih'ten C.Pizarro'yu almasıydı. Öte yandan Jose Mourinho Reading'de S.Sidwell'i de beklenmedik bir şekilde kadrosuna kattı. Beklenmedik diyoruz çünkü Portekizli hoca genelde Ada'da bu tip transferler ile daha önce karşımıza çıkmamıştı.



Kısaca transferleri değerlendirmek gerekirse kuşkusuz Chelsea'ye bu dönemde altını Malouda getirecek. Fransız futbolcu eski takım arkadaşları Michael Essien ve Didier Drogba'ya da kavuşmuş oldu. 27 yaşındaki yetenekli isim Lyon'da parlayışı ile birlikte Fransa Milli Takımı'na da girmişti. Orta sahanın solunda daha çok ofansif ağırlıklı bir futbol ile izlediğimiz Malouda'nın bir diğer oynayabildiği bölge ise ileri ikilinin hemen arkası. Özellikle sert şutları, hızlı yapısı ve durgun giden bir maçın nasıl heyecan içine sokulabileceği konusunda son dönemde verdiği dersler Malouda'yı Mourinho'nun gözdesi yaptı. Defansif ve fizik yetenekli futbolcunun en zayıf yanları.Chelsea'de sol kanatın genç ismi Robben ile birlikte nasıl oynayacağı ise akılları karıştıran bir soru. Kimi futbol otoritesine göre Robben ve Malouda birlikte solda bir tandem oluşturarak harika bir ikili oluşturacak, kimine göre ise Robben'in kendini bulamaz yapısı ve formsuzluğundan dolayı Malouda Hollandalı futbolcuyu gölgede bırakacak.

Açıkcası Malouda'nın ileri ikilinin hemen arkasında daha çok ceza yayının önünde oynamasıyla çok daha fazla katkı yapacağını savunanlardanım. Chelsea değerlendirmemizin başında paraların bu sene havaya saçılmadığı, sansasyon yaratacak bir transferin olmadığını söylemiştik ama Malouda transferi hiç de azımsanacak küçüklükte değil. Mourinho bunu hep yapıyor. Sivri kadroyu oluşturmak için hep gizliden gizliye takıma banko olabilecek isimleri getiriyor. Geçtiğimiz yıl Ballack transferindeki beklentilerde biraz bu yöndeydi, askıda kaldı ama devam filmini bu sezon izleyebiliriz.

Bayern Münih'in Fiorentina'dan Luca Toni'yi kadrosuna katmasıyla birlikte kulübüyle zaten sorunlar yaşayan Claudio Pizzarro için kapı yolu görünmüştü. O kapının ardından Chelsea'nin çıkması ise herkesi şaşırttı. 28 yaşındaki golcü futbolcu Ada futbolcuna kolay bir şekilde adapte olacağına inandığını her fırsatta belirtirken, Pizarro'nun bir acil durum oyuncusu olup olmayacağı konusunda tartışmalar sürüyor. Almanya'da Pizarro'nun yaptığı işler tartışılmaz. Özellikle 2003 yılında Bayern Münih Almanya'da Lig ve Bundesliga'yı kazanarak elde ettiği duble zaferde Perulu futbolcu başrolü oynamıştı. Chelsea tarihinin ilk Perulu ismi Claudio Miguel Pizarro Bosio bakalım daha gelmesiyle birlikte kendisine karşı koyulan bu önyargıları yıkabilecek mi? Aslında Pizarro transferine burun kıvırılması, Londra'da taraftarların önyargısından çok son yılllarda gerçekleşen transferlerden sonra beklentisinin standartın üstünde yer alması.

Mourinho'nun kurt gibi takip ettiği ve boşluk anında takıma kattığı bir diğer futbolcu ise Reading'in genç orta saha oyuncusu Steven James Sidwell oldu. Genç futbolcu 2001 yılında Arsenal altyapısında kurduğu büyük hayallere rağmen Londra ekibinde as takıma yükselememiş ve ardından yolunu çizmişti. Sidwell artık Chelsea'de 9 numaralı formanın yeni sahibi. Reading'de tekniği ile küçük bir Gerrard'ı anımsatan futbolu ve kariyerinin altın çağına doğru ilerleyişi Portekizli çalıştırıcı Mourinho'yu fazlasıyla cezbettiği kesin. Çünkü Mourinho'nun Ada'dan genç bir futbolcuyu kadrosuna kattığına çok fazla şahit olmamıştık. Mavilerde daha önce Chris Sutton, Jimmy Floyd Hasselbaink, Mateja Kezman, Hernan Crespo, ve Khalid Boulahrouz 9 numaralı formayı giymişlerdi. 24 yaşındaki futbolcu Reading forması altında gösterdiği istikrarı Chelsea'de de sağlamak isteyecek. Özel yaşantısındaki başarısı, genç yaşına rağmen evliliği, çok sevdiği eşinin isminin yazılı olduğu iki dövmeyi vucüduna yaptırışı ve bir çocuk sahibi olmasıyla başarıyı elde eden Sidwell futbol anlamında da Chelsea'da bakalım bu başarıyı elde edecek mi?

Mourinho'nun bir başka adımı ise Bolton'un diri defans oyuncusu Tal Ben Haim'i kadrosuna katmasıyla gerçekleşti. 25 yaşındaki İsrailli futbolcu orta kalitede bir isim. Fakat istikrarlı futbolu çoğu teknik direktör için ideal. West Ham, Tottenham da bu yüzden Ben Haim için girişimlerde bulunmuştu. Nitekim Bolton teknik direktörü Sam Allardyce takımı bıraktıktan sonra ilk aradığı ismin Ben Haim olduğu söyleniyor. N.Castle United'a birlikte götürmekistediği Ben Haim ise Chelsea'yi tercih etti. Ben Haim için en ilginç not ise, M.United'lı Rooney ile arasının kötü olması. Geçmişte bir maçta ikili saha içinde küçük bir kavgaya tutuşmuştu. Chelsea - M.United gerilimli maçlarında bu tablonun tekrarlanabileceği olasılığı ise ürkütüyor...

TRANSFER NOTU: 7/10

GELENLER: Steve Sidwell (Reading, bedelsiz), Danny Philliskirk (Oldham, belirtilmedi), Claudio Pizarro (Bayern Münih, bedelsiz), Tal Ben Haim (Bolton Wanderers, bedelsiz), Florent Malouda (Lyon, belirtilmedi)

GİDENLER: Geremi (Newcastle United, bedelsiz), Khalid Boulahrouz (Sevilla, kiralık)

BUNA DİKKAT: Florent Malouda

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Chelsea'de neler oldu?
« Yanıtla #1 : 06 Ağustos 2007, 21:17:15 »
Paylaşım için teşekkürler kardeş
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.413
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Chelsea'de neler oldu?
« Yanıtla #2 : 28 Aralık 2007, 23:51:01 »
Haber için saol