Gönderen Konu: A.Villa ve B.City'de neler oldu?  (Okunma sayısı 663 defa)

Çevrimdışı XeLL

  • Osc Yönetici
  • 1. SINIF ÜYE
  • ******
  • İleti: 10.445
  • Puan 351
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
A.Villa ve B.City'de neler oldu?
« : 05 Ağustos 2007, 17:45:16 »


Dünyanın en prestijli ligi olan Premier League'de yeni sezon 11 Ağustos Cumartesi günü start alacak. Tüm dünyanın gözü yine Ada'da olacak. Bu sezon İngiltere'de gerçekleşen transferler ve takımların kadrolarına güç üstüne güç katması ise ligin seyir zevkini daha da arttıracak.

Sporx ziyaretçilerine, Premier League'de sezon öncesi büyük bir bölümü şekillenen transferleri ile takımların kadrolarına hangi isimleri kattığını ve isimlerden notlar içeren yazı dizisini sunuyor. Editörümüz Esat Dergi Premier League'de sezon öncesi gelen ve gidenleri yorumluyor, özetliyor. Sırada Aston Villa ve Birmingham ekipleri var. Yarın ise Chelsea ile devam edeceğiz.

DİĞER TAKIMLAR İÇİN TIKLAYIN

ASTON VILLA

Martin O'Neill'in Aston Villa'sını transfer sezonunda çok fazla hareketli görmedik. Geçtiğimiz sezon yaşadığı satış işleminin ardından Villa taraftarları büyük beklentiler ve büyük yıldızlar bekliyordu bu dönemde ama takıma iki nokta atışı şeklinde değerlendirebileceğimiz önemli futbolcu katıldı. Bunlardan biri ve en önemlisi de West Ham United'ın etkili forveti Marlon Harewood. 27 yaşındaki etkili futbolcu, Premier League'de her zaman iş yapabilecek ve oynadığı futbol ile beğeni toplayabilecek bir golcü. Onun atletik yapısı belki de diğer forvetlerin yanında kendisini ayrı kılan en büyük özelliği, bir de yumuşan son vuruşları. Nottingham Forest forması altında geçmişte mücadele ederken 'Alf' diyorlardı kendisine. Bunu çoktan aşıp Premier League'de olgun golcüler arasına girmek için bir yolculuğa çıkmış durumda.



Aston Villa'nın transfer döneminde kadrosuna kattığı diğer isim de yine West Ham United'dan oldu. Nigel Reo-Coker 7.5 milyon pound gibi yüksek bir bonservis bedeliye Aston Villa kadrosuna katıldı. Hem ofans hem defans anlamında oldukça güçlü olan 23 yaşındaki Londra doğumlu İngiliz futbolcu Arsenal, Tottenham ve N.Castle United'ın da transfer listesinde yer alırken, tercihini Aston Villa'dan yana kullandı. Orta sahanın solunda görev yapan her zaman çok koşan ve liderlik ruhunu daha 23 yaşında bile yansıtan futbolcunun önü açık. 3 yıldır West Ham United'da kaptanlık yapan Coker, bu sezon UEFA U-21 şampiyonasında İngiltere Milli Takımı'nda da kaptanlık bantını taşıyan isimdi.

Geçtiğimiz sezonu 11. sırada tamamlayarak istediğinin çok uzağında kalan Birmingham kenti ekibi Aston Villa'da O'Neill gibi yetenekli bir hocanın transfer sezonunda sürekli yaptığı 'Daha fazla futbolcuyu takıma katmalıyız, kadromuzu güçlendirmeliyiz' şikayeti takımın patronu Randy Lerner tarafından çok da iyi değerlendirilmemiş durumda. Sezon içerisinde Aston Villa sıkıntılar yaşayabilir. Takımın sahibi ABD'li iş adamı Randy Lerner'ın transfer için para konusunda herhangi bir sıkıntı yaratmamasına rağmen...

TRANSFER NOTU: 6/10

GELENLER: Nigel Reo-Coker (West Ham United £8.5milyon), Marlon Harewood (West Ham United, belirtilmedi)

GİDENLER: Lee Hendrie (Sheffield United, bedelsiz), Jlloyd Samuel (Bolton Wanderers, bedelsiz), Gavin McCann (Bolton Wanderers, belirtilmedi), Aaron Hughes (Fulham, £1milyon), Steven Davis (Fulham, belirtilmedi)

BUNA DİKKAT: Marlon Harewood

BIRMINGHAM CITY

Premier League'e yeniden dönen Birmingham'da yeni sezon öncesi sıcak ama buhar yapmayan bir hava vardı. Juventus'dan 3 milyon pound karşılığında alınan 26 yaşındaki Fildişi Sahilli orta saha oyuncusu Narcisse-Olivier Kapo-Obou Mavilerin orta sahasında iyi işler yapmaya aday. Kapo 2004-2007 yılları arasında Juventus forması altında çok fazla şans bulamamasından dolayı sırasıyla İspanya'nın Levante ve Fransa'nın Monaco ekibine kiralanmıştı.

Türkiye'den yakından tanıdığımız Ankaraspor'un filebekçisi Kingston bu yıl Ada ekibi için mücadele edecek. Ayrıca M.Boro ile özdeşleşen ve 7 yıldır Boro forması altında geri dörtlünün sağında görev yapan 25 yaşındaki İngiliz futbolcu Stuart Parnaby'de Boro'dan bonservisini eline salıp Birmingham yolunu tuttu.

İngiliz ekibinin dikkat çeken bir başka önemli transferi ise Lokomotiv Moskova'nın genç İskoçyalı forveti Garry Ó Connor. Geçtiğimiz sezon ilk kez İskoçya dışına çıkarak bir maceraya atılan Garry Ó Connor L.Moskova forması altında 33 maç oynayarak istikrarlı bir tablo çizmesine rağmen 7 kez fileleri havalandırabilmişti. İskoçya Milli Takımı'nda da forma giyen Ó Connor şimdilik çok altın bir futbolcu görüntüsü çizmiyor.

Birmingham'ın transfer sezonunda peşinde ciddi olarak en çok koştuğu iki isim ise Tottenham'lı futbolcular Ghaly ve Mido'ydu. Ghaly'de başarı sağlandı ama Mido da son aşamaya gelinmesine rağmen imzalar atılamadı. Birmingham çalıştırıcı Steve Bruce'un kendi ifadesiyle hayran olduğu 25 yaşındaki Mısırlı orta saha oyuncusu Hossam Ghaly 3 milyon poundluk bir bonservis ile St.Andrews'e transfer oldu. Defansif orta saha görüntüsü içinde olan Ghaly zaman zaman geri dörtlünün sağında da görev yapabiliyor. Beşiktaş'ın Tottenham ile oynadığı UEFA Kupası mücadelesinde de Ghaly'i izlemiş, Runje'yi avlayışını görmüştük.

Mütevazi kadrosuyla her zaman Premier League mücadelesinde sıkıntılar yaşayan Birmingham ligden düşmemek için mücadele edecek takımlar arasında yer alacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

TRANSFER NOTU: 5/10

GELENLER: Fabrice Muamba (Arsenal, belirtilmedi), Stuart Parnaby (Middlesbrough, bedelsiz), Garry O'Connor (Lokomotiv Moskova, £2.7milyon), Olivier Kapo (Juventus, £3milyon), Daniel de Ridder (Celta Vigo, bedelsiz), Richard Kingson (Hammarby, bedelsiz), Hossam Ghaly (Tottenham Hotspur, £3milyon)

GİDENLER: Julian Gray (serbest bırakıldı), Bruno N'Gotty (Leicester City, belirtilmedi), Stephen Clemence (Leicester City, £1milyon), DJ Campbell (Leicester City, £2.1milyon)

BUNA DİKKAT: Yok

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
A.Villa ve B.City'de neler oldu?
« Yanıtla #1 : 06 Ağustos 2007, 21:17:56 »
Paylaşım için teşekkürler kardeş
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.427
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
A.Villa ve B.City'de neler oldu?
« Yanıtla #2 : 28 Aralık 2007, 23:51:11 »
Haber için saol