Gönderen Konu: Telefon numarasını selamo siteye verdiler  (Okunma sayısı 710 defa)

Çevrimdışı sir_safak

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 13.165
  • Puan 2381
  • Cinsiyet: Bay
  • ST golcü :=)
    • MSN Messenger - caring.safak@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Telefon numarasını selamo siteye verdiler
« : 25 Ocak 2009, 10:41:59 »
Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Genel Başkanı İlahiyat Profesörü Yaşar Nuri Öztürk'le aşk yaşadığı iddia edilen Şahane Müftüoğlu'nun adı bu kez, ilginç bir soruşturmaya konu oldu. Müftüoğlu'nun babası Fatih Müftüoğlu hakkında, Öztürk'ün eşinin telefon numaralarını selamo sitelere gönderdiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Şaşırtıcı olay, HYP'den İstanbul milletvekili adayı olan Canan Öztürk'e 22 Temmuz seçim sürecinde gelen taciz telefonu ve mesajlarla ile başladı. Uygunsuz tekliflerle karşılaşan Öztürk, tacizlerin giderek artması üzerine Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak şikayetçi oldu. Savcılık, İstanbul Emniyeti'ne bir yazı göndererek konunun araştırılmasını istedi. Yapılan incelemede Öztürk'ün cep ve özel telefon numaralarının selamo sitelerde yayınlandığı belirlendi. Olayın izini süren polis, numaranın e-mail yoluyla gönderildiğini de tespit etti.

IP NUMARASI BELİRLENDİ
Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü'nün aylar süren araştırması sonucunda, mailin gönderildiği bilgisayarın IP numarası belirlendi. Bilgisayarın, Antalya'da Fatih Müftüoğlu'nun adına kayıtlı olduğu ortaya çıktı.

'BAŞKA BİRİ GÖNDERMİŞ'
Soruşturmanın tamamlanma aşamasına geldiği ve Müftüoğlu hakkında dava açılacağı öğrenildi. Canan Öztürk de davaya mağdur sıfatıyla katılacak. Başsavcılık ceza davası için hazırlıklarını sürdürürken haber HYP'ye de bomba gibi düştü. Fatih Müftüoğlu'nun soruşturmadan haberdar olduğu ve yakın çevresine, 'Ben laptop'umu Genel Merkez'de unutmuştum. Birileri alıp bu mesajları atmış. Olaydan haberim yok' dediği öne sürüldü.

'ÇOK İYİ BİR AİLE' DEMİŞTİ
Yaşar Nuri Öztürk'ün ismi geçtiğimiz yaz eski danışmanı Şahane Müftüoğlu'yla ilişki yaşadığına dair iddialarla gündeme gelmişti. Haberlerin ardından ekranlara çıkan Öztürk, Şahane Müftüoğlu ve ailesiyle ilgili, 'Son derece iyi bir ailedir' açıklaması yapmıştı. Canan Öztürk ise daha sonra verdiği demeçlerde eşinin bu sözlerini eleştirmişti.

AİLEMİ ÇÖKERTMEK İSTİYORLAR
Gelişmelerle ilgili AKŞAM'a açıklama yapan Canan Öztürk, 18 yıllık eşi Yaşar Nuri Öztürk'ün eski danışmanı Müftüoğlu'nu suçladı ve 'Partiyi ve ailemi çökertmek isteyenler ortada, saldırılar sürerse yeni açıklamalar yapacağım' dedi. Öztürk şunları söyledi: 'Namuslu ve ahlaklı bir kişi olarak ifade edilen Şahane Müftüoğlu'nun gönderdiği ve şahsıma ağır hakaret, alay içeren mesajları, maruz kaldığım saldırıları HYP'nin üst düzey yöneticilerine sürekli bildirdim. 'Olaylar göz ardı edilirse binlerce HYP'linin emeği heder edilecek' diye defalarca uyardım. Olaylar ayyuka çıkınca beni arayan AKŞAM'a açıklamada bulundum. Ancak buna misilleme olarak basında ve internet sitelerinde şahsıma hakaret dolu ifadelerle sataşmalar başladı. Cep telefonumun numarası 'canans' rumuzuyla sitelere verildi. Her türlü sözlü, yazılı ve görüntülü iğrenç ifadelere maruz kalmam nedeniyleyaptığım şikayet başvurusu 20 ay sonra sonuçlandı. IP kullanıcısının Fatih Müftüoğlu olduğuna ilişkin resmi evrak tarafıma verildi. Yargı süreci başladı.' Eşinin çıktığı programda kendisini, 'siyasi çekişmeler nedeniyle rakipleri tarafından kullanıldığını' öne sürdüğünü belirten Öztürk, 'Bunun doğru olmadığını o gün de söylemiştim. Ne kadar haklı olduğum ortaya çıktı' dedi.