Gönderen Konu: SKANDAL: OPERASYON PLANLARI PKK'NIN ELİNDE!  (Okunma sayısı 738 defa)

Çevrimdışı weathered

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.909
  • Puan 65
  • Cinsiyet: Bay
  • OyunSiteniz.Com
    • Profili Görüntüle
SKANDAL: OPERASYON PLANLARI PKK'NIN ELİNDE!
« : 31 Ocak 2009, 14:58:18 »
Diyarbakır'da Hırsız Olabileceği Şüphesiyle Gözaltına Alınan ve PKK'ya Askeri Bilgi Gönderdiği Belirlenen R.ç'nin İç Güvenlik Harekatı Planlarını da Terör Örgütüne Sızdırdığı Ortaya Çıktı.

 
 
Diyarbakır'da hırsız olabileceği şüphesiyle gözaltına alınan ve terör örgütü PKK'ya askeri bilgi gönderdiği belirlenen R.Ç'nin iç güvenlik harekatı planlarını da terör örgütüne sızdırdığı ortaya çıktı.
Diyarbakır'da 3 ay önce Sur ilçesindeki Bit Pazar'nda çalıntı mal satanlara yönelik çalışma yapan polisin, elindeki dizüstü bilgisayarda kısa yol olarak şifrelenen 'MİT' yazılı bir dosya tespit edildiği için gözaltına aldığı R.Ç (19) ile ilgili soruşturma tamamladı.

 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre polis, şüphe üzerine durdurduğu R.Ç'nin üst aramasını yaptıktan sonra bilgisayarını inceledi. Bilgisayarda, kısa yol olarak şifrelenmiş bir belge tespit etti. 'İnternette merak ettiğim bazı bilgileri topladım' diyen R.Ç'nin 'MİT' yazılı dosyasına giremeyen polis, bilgisayarda inceleme yaptı. Başka bir suç unsuru tespit edemeyen polis, bilgisayar çantasındaki 2 adet DVD'yi de izledi. DVD'lerde müzik ve film olduğunu gören polis, tutanak tuttu. Tutanağın tutulması esnasında bazı polisler de 19 yaşındaki R.Ç ile sohbet etmeye başladı. Polise, DVD ve bilgisayardaki dosyaların şifrelendiğini anlatan R.Ç, 'Özel bir yöntemle şifreledim. İsterseniz açabilirim' dedi. R.Ç, bilgisayarda yaptığı bazı işlemlerin ardından şifrelenmiş dosyaları polise gösterdi. Bazı bilgileri gören polis, R.Ç'yi gözaltına alarak, Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Şahsın ev ve iş yerinde de arama yapan polis, çok sayıdaki CD, DVD ve harddiske el koydu. R.Ç, görünürde müzik ve selamo film yüklü olan DVD'leri de aynı yöntemle açarak polise teslim etti. Yapılan incelemede, DVD'lerde bazı askeri birliklere ait harekat planları, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ait personel isim listesi ile bazı terörle mücadele şubelerinin dokümanlarının yer aldığı çok sayıda gizli belge belirlendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, R.Ç'nin evinde ele geçirilen DVD'ler arasında yer alan ve içinde askeri ve emniyet teşkilatlarını ilgilendiren, iç ve dış güvenlikle ilgili gizli bilgilerin bulunduğu 2 DVD'yi, muhafaza altına aldı. Savcılık, yargılama esnasında istenmesi halinde 2 DVD'yi mahkemeye sunacak. Bu arada Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün 2 hafta önce savcılığa gönderdiği yazıda, R.Ç'nin ev ve iş yerinde ele geçirilen CD, DVD ve harddisklerin fazlalığı ve içeriği nedeniyle incelemelerinin halen sürdüğü belirtildi.

İddianamede R.Ç, ifadesinde, 4 yıl önce Diyarbakır'da 'Sniperteam' isimli bir hacker grubunda yer aldığını, bilgisayar konusundaki bilgi ve becerisi nedeniyle chat ve selamo sitelerine virüsler gönderdiğini anlattı. R.Ç, ifadesinde, "Virüsler aracılığıyla bu siteleri ziyaret edenlerin bilgisayarlarına ulaşarak kullanıcı konumuna geçiyorum, işime yarayan bilgileri kendime aktarıyorum. Özel bilgilere ulaştığımı lise arkadaşım H.T.'ye anlattım. O da Z.Y.'ye söylemiş. Bu şahıs bilgilerin işine yarayacağını belirterek biriktirmemi istedi. Bir gün beni aradı ve H.T.'nin Ankara'da yakalandığını bildirdi. Bu bilgilerle yurtdışına çıkacağımızı söyledi. Daha sonra yine arayıp Fransa'da olduğunu, bilgileri almak için yanıma bir arkadaşını göndereceğini aktardı. Sonra isminin Baver olduğunu söyleyen biri geldi, hazırladığım bilgileri verdim. Bir yıl sonra H.T.'nin eniştesi geçici öğretmen M.K. yanıma gelerek elde ettiğim bilgileri istedi. Bana bir dizüstü bilgisayar getirmesini istedim. Bilgisayarı getirdikten sonra hazırladığım bilgileri verdim. Bir hafta sonra, bilgileri Murat Karayılan'a ulaştırdığını ve bana teşekkür ettiğini söyledi." biçiminde konuştu. 

 

Çevrimdışı Sinoplu57

  • Osc Admin
  • 1. SINIF ÜYE
  • *******
  • İleti: 17.625
  • Puan 291
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
SKANDAL: OPERASYON PLANLARI PKK'NIN ELİNDE!
« Yanıtla #1 : 02 Mayıs 2009, 22:40:32 »
haber için saoll