Gönderen Konu: Perinçek savunmasını böyle tamamladı  (Okunma sayısı 707 defa)

Çevrimdışı sir_safak

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 13.165
  • Puan 2381
  • Cinsiyet: Bay
  • ST golcü :=)
    • MSN Messenger - caring.safak@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Perinçek savunmasını böyle tamamladı
« : 27 Ocak 2009, 21:15:22 »
Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Perinçek, yaklaşık 18,5 saat yaptığı savunmasının sonunda mahkeme heyetine hitaben ''Bu dava aydınlanmıştır. Her şey ortaya çıkmıştır. Eninde sonunda doğru karar vereceğinize inanıyorum'' dedi.

Perinçek, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki savunmasında, ''Ergenekon'' isminin bu davaya kasıtlı olarak verildiğini, Genelkurmay Başkanlığı'nın yazışmalarında bu ismi kullanmadığını ve bunun çok anlamlı olduğunu söyledi.

Perinçek, ''Birileri Atatürkçülük adına örgüt kursa Atatürk terör örgütü mü diyeceğiz? İddianamenin ruhu, daha başlığından kendisini ortaya koymaktadır'' diye konuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in iddianameyle ilgili yaptığı basın açıklamasına değinen Perinçek, açıklamadan şu sonuçları çıkardığını kaydetti:

''Başsavcı, bu soruşturmaya sahip çıkmamaktadır. 'Bu soruşturmayı o savcılar yaptı, iddianameyi başsavcı vekili imzaladı, ben imzalamadım' diyor. Yani 'benim onayım yok' diyor. 'Tutukluluğun devamının sorumluluğu bize ait değildir' diyor. 'Bildiğimiz ideolojik terör örgütü değil' diyor. Yani 'terör örgütü suçlaması uydurma' diyor. 'Basındaki yayın ve yorumların çok büyük bir bölümü gerçek dışı' diyor. Ama o yayınların hepsi iddianameye yazılmış. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı 'bu iddianamenin çok büyük bir bölümü gerçek dışıdır' diyor. 'Bilgi kirliliği yaratıldı' diyor. 'Şüphelilerin özel yaşam ve temel hakları ihlal edildi' diyor. Bu suç değil mi? Bunlar iddianame hakkında yapılmış hukuki ve tarihi olağanüstü değerlendirmelerdir. Bu basın açıklaması bizim savunma kanıtımızdır.''

Perinçek, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile aralarında yazarların da bulunduğu birçok kişinin bu soruşturmanın arkasında dış güçler olduğunu söylediğini ifade ederek, delillerin de iddianamenin seviyesini ortaya koyduğunu belirtti.

Emniyetteki ifadesinde Fethullah Gülen ile ilgili kendisine sorular yöneltildiğini ifade eden Perinçek, ''F Tipi polisler listesi soruldu bizlere. Bu listeyi biz yazmadık. Emniyet Genel Müdür Vekili Necati Altıntaş isim isim Fethullahçıları tespit etmiş, listelemiş ve devlet kurumlarına vermiştir'' diye konuştu.

İddianamede ''Fethullahçılık''tan ''dini görüş'' olarak söz edildiğini, ''Fethullahçılık''ın dini görüş değil, tarikat ve cemaat olduğunu kaydeden Perinçek, soruşturmanın ''Fethullah Hoca adına yürütüldüğünü'' öne sürdü.

İP'E TERTİP YAPILACAĞI İDDİASI

İddianamenin maddi delillerle tartışmasız olarak çöktüğünü öne süren Perinçek, 2002'de erken seçimle Türkiye'de bir darbe gerçekleştiğini, tertibin ikinci ayağının 2006 yılında olduğunu, dava dosyasında da bulunan emniyetin üst düzeyinden gelen bir bilgi notunda İşçi Partisi'ne karşı bir tertip yapılacağının yazıldığını savundu.

Perinçek, bu bilgi notundan sonra Danıştay saldırısının yaşandığını, sınıf arkadaşları olduğu için Danıştay'a giderek başsağlığı dileğinde bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de 1947'den itibaren ''gladyo'' olduğunu, NATO'ya girecek ülkelere böyle bir örgütlenmenin şart olarak sunulduğunu anlatan Perinçek, ''gladyo hukukuna göre, Süleymaniye'de Türk subayının kafasına çuval geçirildiğini'' ileri sürdü.

İP'İN KAPATILMA DAVASI

Bu davanın İP'in kapatma davası haline getirildiğini, her seçimden önce kendisinin hapse atıldığını belirten Perinçek, ''Şimdi 29 Mart seçimleri... gene hapisteyim. Buradan gladyonun bir ve iki numarasına sesleniyorum, sevsinler sizin demokrasinizi'' dedi.

Savunmasının sonunda mahkeme heyetine hitaben konuşan Perinçek, bütün samimiyetiyle gerçekleri anlattığını, polis ifadesinde söylediklerinin doğru çıktığını, dürüst davranarak aleyhine olanları da söylediğini kaydetti.

Perinçek, ''Bu dava aydınlanmıştır. Her şey ortaya çıkmıştır. Eninde sonunda doğru karar vereceğinize inanıyorum. Bizim araştırmamız sonucunda siz tertemiz hakimlersiniz. Sanıklar da hakimler hakkında hüküm verirler. Biz sizi aklıyoruz'' dedi.

Hakikatin ortaya çıkarılmasının Türkiye için gerekli olduğunu belirten Perinçek, ''Savcılara da güvenmek istiyorum. Hakkımızdaki uydurma yalanları iddianameye yazdınız ama bu gerçekler ortaya çıktıktan sonra, hakikati aramaya iddia makamı da destek olsun'' dedi.

Duruşmaya, Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün'ün Perinçek'in emniyet, savcılık ve nöbetçi mahkemede alınan ifadelerini okumasıyla devam ediliyor.

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.429
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Perinçek savunmasını böyle tamamladı
« Yanıtla #1 : 27 Ocak 2009, 21:17:13 »
Haber İçin Sağol