Gönderen Konu: AĞUSTOS AYI HABERLERİ  (Okunma sayısı 121684 defa)

Çevrimdışı Hamza

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan 13008
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ynt: AĞUSTOS AYI HABERLERİ
« Yanıtla #744 : 31 Ağustos 2006, 15:41:18 »
İnsan olunmaz, İnsan doğulur!...

--------------------------------------------------------------------------------

Taraftarlarımız, Mehmet Aurelio`nun Türk vatandaşı olduktan sonra (A) Milli Takım formasını giymesini eleştirenlere karşılık, milli futbolcumuza pankartlarla destek verdi. Galatasaraylı taraftarların geçen hafta Kayserispor maçında açtıkları "Mehmet olunmaz, Mehmet doğulur" şeklindeki pankartına "Keramet Mehmet doğmakta değil, vatan için Mehmet olmakta", "Irkçı doğulmaz, ırkçı olunur" şeklindeki pankartlarla karşılık verdi. Maçın başlamasına az bir süre kala maraton tribünde de "Demek Mehmet olunmaz, Mehmet doğulur. İnsan olmayandan bu laf umulur. Dön de bir aynaya bak ey gafil mahluk. Bil ki insan olunmaz insan doğulur" şeklinde bir pankart da açıldı

Çevrimdışı Hamza

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan 13008
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
« Yanıtla #745 : 31 Ağustos 2006, 15:41:39 »
lugano'nun çocuğuyla da sözleşme imzaladık

--------------------------------------------------------------------------------

lugano'nun çocuğuyla da sözleşme imzaladık

Lugano’nun "Benden daha büyük yıldız olacak" diye iddia ettiği ve 5 yaşındaki oğluna Sarı-Lacivertli Kulüp ile sözleşme yaptırdığı öğrenildi.

Ansa haber ajansı, Lugano’nun 5 yaşındaki oğlu Nicolas’nın da Fenerbahçe ile sözleşme yaptığını duyurarak bunun dünyada bir ilk olduğunu yazdı. Ajansin haberine göre gelecekte Güney Amerika’nın en büyük yıldızı olacağı gözüyle bakılan küçük Nicolas’nın babasının isteği üzerine Fenerbahçe kulübü ile sözleşme yaptığı belirtildi.

“Nicolas, babasının tahtına göz dikti” başlığı ile duyurulan haberde Lugano’nun oğlunun Fenerbahce’nin "Baby Team" takımı ile onümüzdeki haftadan itibaren antrenmanlara başlayacağı kaydedildi. Nicolas için “o bir harika çocuk” ifadesini kullanan ajans Fenerbahçe’nin dünyada bir ilk olan Nicolas ile sözleşme yaptığı haberini tüm abonelerine geçti.

kaynak:dha

Çevrimdışı amett

• 3. SINIF UYE
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
« Yanıtla #746 : 31 Ağustos 2006, 15:41:43 »
 Zor dostum zor

HADİ TÜRKMEN'in Yazısı

Mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklık, futbolun kalitesini düşürüyor. Bu tamam da yalnız Fenerbahçe'nin tek mazereti bu sıcaklık mıdır diye sorulması da gerekiyor. Geçen yılki performansıyla Türk futbolunda yeni bir kazanım olarak gözüken Önder Turacı'yı neredeyse bu sezon kaybediyoruz! Aynı bölgenin bir sezon öncesi milli yıldızı olan Servet'i de 2 maçta yitirdiğimizi lütfen unutmayalım. Eğer defansı toplayacak güçlü, kuvvetli ve futbol beyni de olan bir transferi sezonun dördüncü haftasında da hâlâ takıma monte edilememişse bu eksiklik yalnız genç Can Arat'ı yok etmeyecek, aynı zamanda hiç temenni etmesek de bu fatura Fener'in Avrupa yolundaki iddiasını da yok edecektir. Mehmet Aurelio, Alex, Tümer ve Tuncay normal sıtandartlarının biraz üstüne çıktıkları anlarda takımı taşıyabiliyorlar. Ve böylece de rakiplerin hata yapmasını sağlıyorlar. Sarı-lacivertliler ilk yarıda Rize karşısında bu zorlamayı çok gerçekleştiremeseler de 45. dakikada Alex'le golü bulup devreyi 1-0 bitirdiler.

Kadıköy'e aircondetion
Bir başka gerçek de bu maç Rize'de oynanmış olsaydı ilk yarının skoru bu şekilde bitmeyeceği kanaatindeydim. Kadıköy'de bile santrforsuz oynayan Fenerbahçe bu mevkinin de gerçek sahibini bir an önce bulmalıdır. Güvenç Kurtar hocanın oyuncularından bu maç öncesi aldığı sözün karşılığı skora yansımasa da yine de Rize, Fenerbahçe'yi rahat oynatmadı. Kadıköy'deki stadın mükemmelliği için her şey yapan yönetim, federasyonun ağustos ayında futbol oynatma ısrarı sürerse Saracoğlu'na "aircondetion" taktırmasını öneriyorum. İkinci yarıda Fenerbahçe'nin diğer yetenekli ayağı Tümer skoru 2-0'a taşıdı. Maçın sonlarında Rize golü bulsa da sarı- lacivertliler yine de üçte üç yaptılar. Avrupa'da işlerin Zico'yla da zor geçeceği gözüküyor. İnşallah yanılırım. Zor dostum zor!

Çevrimdışı amett

• 3. SINIF UYE
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
« Yanıtla #747 : 31 Ağustos 2006, 15:42:04 »
Murat iyice ısınıyor

GEÇEN sezon Konyaspor'da kiralık oynayan Murat Hacıoğlu, Daum döneminde bulamadığı forma şansını Zico ile yakalıyor. 75'inci dakikada Semih'in yerine giren Murat bir gol kaçırdı ama göz doldurdu.

Çevrimdışı Hamza

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan 13008
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
« Yanıtla #748 : 31 Ağustos 2006, 15:42:18 »
Aziz Yıldırım Röportajı Yarın akşam Telegolde

Az önce kanalları gezerken Star tv de telegolün reklamında Aziz Yıldırım Vardı. Röportaj yapmışlar. ve Bu olay yaratacak röportajın yarın akşamki telegol programında yayınlanacağını sölediler. yer yerinden oynayacak, bu rüpotaj günlerce değil aylarca konuşulacak diyolardı. İzlememkte fayda var. serhat Uluerenide hiç sevmem ama başkanımız için katlanmamiz lazim

Çevrimdışı amett

• 3. SINIF UYE
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
« Yanıtla #749 : 31 Ağustos 2006, 15:42:29 »
FenerbahÇe Rekor Kirdi!..

Fenerbahçe, 1 yıllığına kiraladığı Ricardo Oliveira'da bir kiralama rekoru kırdı!.. Sarı-Lacivertli yönetim, Brezilyalı yıldızın kendisine bir yıl için 1.8, kulübü Real Betis'e de 4 milyon olmak üzere toplam 5.8 milyon euro ödeyecek!..

Real Betis’ten 1 yıllığına kiralanan Ricardo Oliveira’nın transferinde ilginç gelişmeler yaşandı. Oliveira için kesenin ağzını açan F.Bahçe yönetimi, Brezilyalı oyuncuya 1 yıl için 4 milyon Euro kiralama bedeli teklif etti. R.Betis bu müthiş öneri sonrası “F.Bahçe yönetiminden büyülü bir teklif aldık, bunun karşısında duramayız. 1 yıl için 4 milyon Euro verdiler” dedi. Oliveira’ya ise 1.8 milyon dolar ödeneceği öğrenildi

LUCİANO GİDİYOR

Kasığından sakat olan Luciano’nun, yarın kontrolden geçmek için İsviçre’de özel bir kliniğe gideceği bildirildi. Sarı-lacivertli yönetim, Luciano için doktorlardan gelecek rapora göre, gözden çıkartıp çıkartmama konusunda kararını verecek

SİMİÇ GÜNDEMDE

Luciano'nun sakatlığının 3 ayda ancak iyileşme olasılığını göz önüne alan yönetim, Avrupa’da yıldız arayışına başladı. Menajerlerin daha önce önerdiği ve 3 milyon Euro’ya mal olması beklenen Simiç’in ismi yeniden gündeme geldi. Simiç’in yanı sıra, bir diğer Milanlı Vogel de menajerlerce önerildi.

Çevrimdışı Hamza

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan 13008
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
« Yanıtla #750 : 31 Ağustos 2006, 15:42:57 »
Fazıl Say, Fenerbahçe Senfonisi besteliyor

FENERBAHÇE ile ilgili bir haber de benden. Tahmin edeceğiniz gibi sanata dair.

Ertuğrul Özkök ’ün yazısı Fenerbahçe’den Son Haberler (11 Ağustos 2006) başlığını taşıyordu. Hayatımda hiçbir takımı tutmadığımdan, sporla da ilgilenmediğimden, Ertuğrul Özkök’ün yazısının benim için çekici bir yanı yoktu.

Ama şimdi, Fenerbahçe ile ilgili, benim alanıma giren bir haber olunca, onu zevkle yazıyorum.

Dünyaca ünlü piyanistimiz, bestecimiz Fazıl Say, Fenerbahçe yönetim kurulunun isteği üzerine Fenerbahçe’nin 100. kuruluş yıldönümünde çalınmak üzere bir Fenerbahçe Senfonisi besteliyor.

Yazmaya gerek var mı? Fazıl Say, koyu, fanatik bir Fenerbahçe taraftarı.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ’la Fazıl Say anlaşmayı imzalamışlar.

Eseri, Bilkent Senfoni Orkestrası ile Devlet Çok Sesli Korosu seslendirecek, başka solistlerin yanı sıra bestecisi Fazıl Say da icrada solist olarak yer alacak.

FENERBAHÇE CUMHURİYETİ’NİN MİLLİ MARŞI

Bir gazeteci söylemi vardır, haberi içerden aldım ya da ad vermemek için bir yetkili sözünü kullanırlar.

Benim yazımda iki kaynak da yer aldı, Fenerbahçe’ye Fenerbahçe Cumhuriyeti deniliyormuş, benim kaynaklarım da bu cumhuriyeti göz önünde bulundurarak besteyi şöyle tanımladılar:

Fenerbahçe Cumhuriyeti’nin Milli Marşı.

2007 yılında gerçekleştirilecek ilk icra, İstanbul’da yapılacak, ikincisi Ankara’da, üçüncüsü de Antalya’da olacakmış.

Fenerbahçe Senfonisi sadece Türkiye sınırları içinde çalınmayacak, Madrid, Hamburg ve Fenerbahçe’nin Avrupa Kupası maçlarının oynandığı yerlerde de senfoni çalınacak.

AZİZ YILDIRIM’I DA, FENERBAHÇE YÖNETİMİNİ DE KUTLUYORUM

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ı da, yönetim kurulu üyelerini de kutluyorum. 100. yılı bu besteyle kutlamayı düşündükleri için.

Fazıl Say gibi uluslararası üne sahip bir sanatçıdan beste yapmasını rica etmeleri, hem sanata, hem sanatçı taraftara saygının bir göstergesi. Fenerbahçeliler bu açıdan da şanslı. Fazıl Say taraftarları olmasaydı, böyle bir besteden yoksun kalacaklardı.

* * *

BEN doğrusunu söylemeliyim. Fenerbahçe’nin kuruluşunun 100. yıldönümü artık beni ilgilendiriyor.

Fazıl Say bu besteyi yaptığına göre, artık 100. yıl kutlamalarını heyecanla bekliyorum.

Çevrimdışı amett

• 3. SINIF UYE
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
« Yanıtla #751 : 31 Ağustos 2006, 15:43:04 »
Cim Bom’a yanıt

Geçtiğimiz hafta Türk vatandaşı olan Mehmet Aurelio’ya sahip çıkan Fenerbahçe taraftarı, ezeli rakibine de sert mesajlar gönderdi.
20.08.2006

Büyük destek
Fenerbahçeli taraftarlar, Mehmet Aurelio’nun Türk vatandaşı olduktan sonra A Milli Takım formasını giymesini eleştirenlere karşılık, futbolcularına pankartlarla destek verdi. Galatasaraylı taraftarların geçen hafta Kayserispor maçında açtıkları “Mehmet olunmaz, Mehmet doğulur” şeklindeki pankartına, Sarı-Lacivertli taraftarlar da tribünlerde açtıkları “Keramet Mehmet doğmakta değil, vatan için Mehmet olmakta”, “Irkçı doğulmaz, ırkçı olunur” şeklindeki pankartlarla karşılık verdi.

‘İnsan olunmaz...’
Maçın başlamasına az bir süre kala maraton tribünde de “Demek Mehmet olunmaz, Mehmet doğulur. İnsan olmayandan bu laf umulur. Dön de bir aynaya bak ey gafil mahluk. Bil ki insan olunmaz insan doğulur” şeklinde bir pankart da açıldı. Bu arada takımlarına büyük destek veren Sarı-Lacivertli taraftarlar maç boyunca susmadı. Yaptıkları tezahüratlarla oyuncularını gole teşvik eden taraftarlar, karşılaşma sonunda stattan 3 puan almanın mutluluğuyla ayrıldı.

Çevrimdışı Hamza

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan 13008
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
« Yanıtla #752 : 31 Ağustos 2006, 15:43:17 »
Çocuk yaşta bu hastalığa yakalandık

Maça müthiş bir seyirci desteği altında çıkan F.Bahçe, Alex'in 45'te attığı akıl dolu golle öne geçti. 63'te Tümer Metin, serbest vuruştan fileleri havalandırarak farkı ikiye çıkardı. 77'de Cem Baki'nin golü Çaykur Rize'ye yetmedi. Kanarya, 3'te 3 yaparak liderliğini sürdürdü.

Fenerbahçe, dün çok farklı kazanabileceği bir maçta gol ayaklarının beceriksizliği yüzünden zaman zaman strese girdi. Özellikle Tuncay Şanlı inanılmaz goller kaçırdı. Semih'in bir şutu direkte patladı. Tribünler bu kez gole doyamadı.

Murat Hacıoğlu, Mehmet Aurelio, Tümer Metin net fırsatlardan yararlanamazken, Zdravkov kalesinde devleşti. Güçlü rakibi önünde iyi futbol oynayan Çaykur Rizespor ise Jelic, Hasan, Yasin ve Ferdi ile Fenerbahçe kalesini yokladı.

Fenerbahçe, dün özellikle savunmasında yaptığı kademe hataları ile çarşamba günü Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turu rövanşında Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'le oynayacağı çok kritik maç öncesinde taraftarlarını tedirgin etti.

Fener sol sürat

Süper ikiliye Rize savunması da direnemedi. F.Bahçe'nin ligde attığı 10 golün 7'sinde Alex ve Tümer'in imzası var.

Fenerbahçe kendi sahasında oynadığı maçta zaman zaman zorlanmasına rağmen Ç. Rizespor'u yenmeyi başarırken, Alex ve Tümer attıkları gollerle galibiyetin mimarı oldular. F.Bahçe'ye geldiğinden beri golleri ve asistleriyle takımı sırtlayan Alex'in yanına bu sezon Tümer de eklenince, sarı-lacivertliler fırtına
gibi esmeye başladı.

İYİ ANLAŞIYORLAR
Erciyes'e 3, G.Birliği'ne 1 gol atan Alex, Ç. Rize'yi de boş geçmedi. Yine Erciyes'e 1 golü bulunan Tümer, Karadeniz ekibine de ikinci golünü attı. Alex- Tümer ikilisi, bu sezon F.Bahçe'nin kaydettiği toplam 10 golün 7'sine imzalarını attı. Sahada çok iyi anlaşan, gollerde sarmaş dolaş olan ikilinin performansı Kiev maçı öncesi umut veriyor.

Çevrimdışı amett

• 3. SINIF UYE
  • Puan 294
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
« Yanıtla #753 : 31 Ağustos 2006, 15:43:32 »
“Önemli olan 3 puan”

“Önemli olan 3 puan”
20 Ağustos 2006 Pazar

Teknik Direktörümüz Zico, Çaykur Rizespor maçında takım olarak çok gol kaçırdığımızı belirterek, "Umarım futbolcularım bugün atamadıkları golleri Dinamo Kiev maçı için çarşamba gününe saklamışlardır" dedi.

Teknik direktörümüz Zico, özellikle rakibimizin daha iyi bir performans sergilediği ilk yarıyı 1-0 önde kapatmayı başardığımızı belirterek, ’’İkinci yarıda daha iyiydik ve bir çok gol pozisyonu da yakaladık, ama bunlardan yararlanamadık. Kaçırdığımız bu pozisyonlar ise bizi maç sonunda sıkıntıya soktu. Uzun lig periyodunda her zaman takımdan maksimum performans alamayız. Biz üç puanı aldık ve liderliğimizi sürdürdük. Umarım futbolcularım bugün atamadıkları golleri Dinamo Kiev maçı için çarşamba gününe saklamışlardır’’ ifadelerini kullandı.

Zico, sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı kalan Luciano’nun durumunun ciddi olduğu ve takımdan gönderileceği yönünde duyumlar bulunduğu şeklindeki bir soru üzerine, ’’Bazıları bunu söyleyebilir. Luciano şu an Fenerbahçe’nin sözleşmeli futbolcusu. Şu an sakat ve durumu hakkında konuşacak olan ben değil, doktorlarımızdır. Umarım en kısa sürede iyileşir ve bizimle birlikte olur’’ dedi.

Zico, oyuncumuz Semih’in maçlarda çok sayıda pozisyona girmesine karşın bunları değerlendiremediğini belirterek, ’’Her maçta 2-3 net gol pozisyonu var, ancak değerlendiremiyor. Gol bulmak için her şeyi yapıyor, ama faydasız. Şanssızlık olarak görüyorum’’ derken, takımdaki diğer genç oyuncuların da performanslarıyla kalitelerini her geçen gün daha iyi sergilediklerini ifade etti.

Zico, bir soru üzerine, Dinamo Kiev ile yapacağımız Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Anelka’nın forma giymeyeceğini söyledi.

Teknik direktörümüz Zico, Dinamo Kiev karşılaşmasında Appiah’ın oynayacağını dile getirdi.

Çevrimdışı Hamza

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan 13008
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
« Yanıtla #754 : 31 Ağustos 2006, 15:43:42 »
Sıra Kiev'de

Ç. Rizespor engelini de kayıpsız aşan sarı-lacivertli takım rotayı Devler Ligi ön elemesine çevirdi. F.Bahçe'ye 2-0 yeterli olacak.

"TURU GEÇECEĞİZ"
Ç. RİZESPOR'U 2-1 yenerek Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını kayıpsız sürdüren F.Bahçe'de gözler Dinamo Kiev ile oynanacak Devler Ligi 3. ön eleme rövanş maçına çevrildi. Ukrayna'da oynanan ilk karşılaşmayı 3-1 kaybeden F.Bahçeli oyuncular, rövanş öncesi umutlu konuştular.
2-0'lık galibiyetin kendilerine yeteceğini hatırlatan sarı-lacivertliler, çarşamba günü turu geçen tarafın F.Bahçe olacağını iddia ettiler.

DİNAMO 2-1 KAZANDI
SICAK havanın etkisiyle Rize karşısında beklendiği kadar iyi oynayamadıklarını itiraf eden Tuncay, "Ancak Kiev maçının havası çok farklı. 100. yılımızda öncelikli hedefimiz Avrupa. Taraftarımıza Şampiyonlar Ligi mutluluğu yaşatmak istiyoruz" yorumunu yaparken, kaptan Ümit Özat ise "İnanmak başarmanın yarısı. İnanıyoruz ve başaracağız" diye konuştu. Bu arada D. Kiev dün lig maçında deplasmanda Zorya'yı 2-1 yendi.

Çevrimdışı Hamza

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan 13008
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
« Yanıtla #755 : 31 Ağustos 2006, 15:43:58 »
Tam destek

Maçtan önce "Mehmet" tezahüratlarıyla Kadıköy'ü inleten F.Bahçeli taraftarlar, Aurelio'yu bağrına bastı.

MEHMET'E SEVGİ SELİ
Sarı-lacivertli taraftarlar, Türk vatandaşlığına geçtikten sonra Milli Takım'a çağrılması polemik konusu olan Aurelio'ya sevgi gösterilerinde bulundu. Brezilya asıllı futbolcunun milli formayı giymesini istemeyenleri ırkçılıkla itham eden taraftarlar, tribünlere üzerinde "Irkçı olunmaz, ırkçı doğulur" yazılı bir pankart astı.

"İNSAN OLUNUR"
Karşılaşma öncesi "Mehmet" tezahüratıyla Kadıköy'ü inleten sarı-lacivertlilerin maraton tribününe astığı pankartın üzerinde ise "Demek Mehmet doğulmaz, Mehmet doğulur; insan olmayandan bu laf umulur; dön de bir aynaya bak ey gafil mahluk; bil ki insan doğulmaz, insan olunur" dizeleri yazılıydı.