Gönderen Konu: Gizli Freeware’ler  (Okunma sayısı 554 defa)

Çevrimdışı €scap€

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 8.602
  • Puan 1409
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Gizli Freeware’ler
« : 15 Haziran 2008, 23:26:14 »
Gizli Freeware’ler




Her amaca uygun, iyi düşünülmüş araçlar. Henüz pek azımızın tanıdığı, ancak hepimizin ihtiyaç duyabileceği, pahalı rakiplerini hiç aratmayan on adet ücretsiz program.



1- foobar2000: WinAmp için bir mini alternatif

Foobar2000

WinAmp programcılarından Peter Pawlowski, şimdilerde popülaritesi giderek artan ufak audio oynatıcısını geliştirmekte. Program, kendisini asıl yapması gereken işle, yani müzik dosyalarını çalmayla sınırlandırmış. Sunulan destek, günümüzün en yaygın formatı MP3’ü ve Ogg/Vorbis’i de kapsıyor. Bu ücretsiz program temel kurulun ardından olabildiğince sadece bir arayüzle karşımıza çıkıyor. Öte yandan, üreticinin web sayfasındaki çok sayıda ücretsiz eklenti, programın işlevselliğini artırmak üzere, yüklemenizi bekliyor. Foobar2000, düşük kaynak kullanımı ve mükemmel ses kalitesiyle dikkat çekiyor.


2- Ultimate Boot Disk: Hiç beklemeksizin ideal açılış


Ultimate Boot Disk

Programın tasarlanmasındaki amaç, her sisteme en uygun boot disketini oluşturmak. Ultimate Boot Disk, sunduğu özelliklerin çeşitliliğiyle öncelikle tecrübeli kullanıcıları hedef aldığını gösteriyor. Problemler karşısında her an kullanacağınız bir araç kiti oluşturuluyor. Boot sonrasında sistem ek bir çabaya gerek kalmadan CD-ROM ve fare desteği ile başlatılabiliyor. Program BIOS özelliklerini kaydedebildiği gibi yazılımları da CAB dosyalarından ayıklayabiliyor. Donanım tanıma da kayda değer diğer özelliklerden.

3- Tyler: Tatil fotoğraflarından mozayik hazırlayın

Tyler

Bu ücretsiz araç, gazete ve dergidekilere benzer fotoğraf mozayiklerini kolayca oluşturabilmeniz için hazırlanmış. Fotoğrafları etkileyici sanat eserlerine dönüştürmek elinizde: Yüzlerce farklı resmi bir araya getirerek renkli posterler oluşturabilirsiniz. Yazılım, yüklediğiniz mozayik bileşenlerini karşılaştırıp doğru konumlara ardı ardına yerleştiriyor. Başarılı sonuçlar elde etmek için dört adım yeterli: . Oluşturulacak son resmi belirleyin. . Sonucu oluşturacak mozaik resimlerinin yer aldığı klasörü seçin. . Resmin kaç farklı resimden oluşacağını girin. . Sonucun saklanacağı kayıt konumunu seçin ve Create’e tıklayın. Tamamlanan resmin kalitesi kaynak olarak kullanılan resim sayısıyla orantılı bir artış gösterecektir.



4- GSpot: Video codec sorunlarında yardımcı

G-Spot

Video gösteriminde sorun çıktığı vakit hatayı hızla bulmanız için AVI formatındaki her video her PC’de çalışmaz. Sebep, genellikle Windows’a kurulu codec’lerle ile videoyu sıkıştıran codec’in farklılığıdır. GSpot adlı ücretsiz araç, AVI dosyalarının hızla çözümlenmesine yardım eder ve kusursuz gösterim için gerek duyulan codec ve DirectShow filtrelerini listeler. Bu ücretsiz program herhangi bir kurulum gerektirmediğinden yüklemenin ardından hemen kullanılabiliyor.

5- WinHTTrack: Ekonomik sörf

WinHttrack

Ücretsiz yazılım web sayfalarını tümüyle indirerek sonradan çevrim dışı gezinmenizi sağlıyor.WinHTTrack’de, web sitelerini tüm alt sayfaları, resim ve diğer öğeleriyle birlikte bilgisayarınıza tümüyle indirebilirsiniz. Seçilen web sayfası dosya sisteminize uygun şekilde saklandığından çevrim dışı da gezebilirsiniz. Yapılandırma seçenekleri sayesinde aracı gereksinimlere uygun ve mükemmel çalışır hale getirmek size kalmış. Proxy sunucular da destekleniyor.

6- Eraser:Sabit diskinizi tertemiz yapıyor

Eraser

Ardında iz bırakmayan, ücretsiz ve kolay kullanılabilir bir dosya öğütücüsü. Herhangi bir dosyayı Windows Gezgini penceresi üzerinden sildiğiniz halde, içeriğinin gerçekte yok olmadığı şüphesine kapıldığınız oldu mu? Eraser işte tam bu noktada imdadınıza koşuyor. Aracın işlevi, ücretsiz ve iyi tasarlanmış arayüzü aracılığıyla tüm dosyaları güvenilir şekilde ortadan kaldırmak. Zaman ayarlı silme özelliği internet tarayıcınızın önbelleğini belirli aralıklarla, yeniden ulaşılamayacak şekilde temizliyor. Bu sayede, hayati önemdeki dosyaların yanlış ellere geçmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Kuşkucu kullanıcılar için, Eraser’ın kaynak kodu da erişilebilir halde.

7- The Panorama Factory: 360 derece resimler

The Panorama Factory

Farklı fotoğraşarı aynı panoramik resimde kusursuzca bir araya getirebilen ücretsiz yazılım. En son tatilinizi yakınlarınıza ve dostlarınıza anlatmak istiyorsanız; bir kumsaldan, bir dağın zirvesinden veya gökyüzünden çekilmiş panoramik resimler çok çarpıcı olacaktır. Dilediğiniz manzarayı oluşturmak için resimleri yükleyin ve ne çeşit bir objektif kullandığınızı belirtin. Program geçişleri otomatik olarak hesaplayacaktır. Fotoğraflar genellikle doğru konuma oturtuluyor ancak bu işe yaramazsa, manuel ayarlardan da yardım alabilirsiniz.

8- Miranda IM dostlarınızla bağlantıda kalın

Miranda

ICQ, AIM, MSN ve Jabber ile bağlantı kurabilen ücretsiz çoklu Messenger Reklamlardan arındırılmış çoklu haber iletme yazılımı, modüler yapısı sayesinde yüksek performanslı ve kaynakları boşa sarf etmeyen bir araç unvanını kazanıyor. Miranda; ICQ, AIM, MSN ve Jabber ile bağlantı kurabildiği gibi, ileti geçmişi ve dosya aktarımı özelliklerini de destekliyor. Üreticinin web sayfasından çok sayıda ücretsiz eklenti indirmek mümkün. Ufak tefek online oyunlar bu eklentilere bir örnek.

9- Filemon: Windows’unuz neyle meşgul?

Filemon

Bu ücretsiz yazılım, sistem etkinliklerinin tümünü kullanıcılara gerçek zamanlı olarak bildirebiliyor.Yazılım, sistem işleyişi hakkında bir takım kayıtlar tutabiliyor ve kaydedilen işlem türü, tam saat ve dosya konumu bilgileri, kullanıcıya olası hataların kaynak tespitinde yardım sağlıyor. Filtre özelliği ise farklı işlemlerin taranması için kullanılabiliyor. Dosya boyutu düşük bu sistem aracı ayrıca kurulum gerektirmiyor.

10- MetaBench: Ücretsiz Benchmark testi

Meta Bench

MetaBench kapsamlı ölçümler için gereken testleri bir araya getiriyor. MetaBench, donanım bileşenlerinizi 50 farklı test ile baştan aşağı denetleyen bir araç. 7Byte adlı üretici firma, sentetik ve pratik ölçüm araçları da sunuyor. Sentetik testler, donanım bileşenlerinin performansını hesaplamak için kullanılıyor. Pratik testler ise, ses kodlama örneğinde olduğu gibi, sistem performansını daha gerçekçi koşullarda ölçüyor. MetaBench, HyperThreading işlemcilerini de mercek altına alıyor. XML export özelliği sayesinde ölçüm verileri profesyonel anlamda da kullanılabiliyor. Henüz Beta hali indirilebilse de yazılımın 1.0 sürümü pek uzakta değil. Programda stabilite problemleriyle karşılaşılmıyor. Şimdilik ücretsiz olsa da, bu durum final sürümüyle birlikte değişebilir.