Gönderen Konu: UEFA Champions League 2006-2007 (PC)  (Okunma sayısı 407 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
UEFA Champions League 2006-2007 (PC)
« : 03 Ağustos 2007, 00:58:20 »
Şampiyonlar Ligi, yıllar yılı keyifli maçları izlediğim yegane şampiyonların oynadığı harika turnuva. Seneler boyunca ne maçlar izledim, ne goller gördüm Şampiyonlar Ligi’nde. Oldukça ilginç anlara tanık oldum. Şahsen UEFA Kupası’ndaki maçlar beni, Şampiyonlar Ligi kadar etkilemez. Bayern Munich’in son dakikada yediği 2 golle şampiyonluktan olması, Valencia’nın üst üste final oynamasına karşın kupayı alamaması, bir ara derbiye dönen Barcelona-Chelsea karşılaşmaları vs… daha nicelerini sayabilirim. Tabii ki kendi takımlarımızın maçları daha ayrı ve heyecanlı oluyor. Onları zaten çok çok ayrı bir şekilde seyredip, ayrı bir kategoride tutuyorum. Sonuçta toparlayacak olursak EA Games, böylesi önemli bir turnuvayı es geçmedi ve oyunu yaptı. Daha önceden yapmıştı, şimdi 2006-2007 olarak yeniden piyasaya çıkardı.

FIFA oynayanlar bilirler, şahsen ben FIFA 99 kadar iyisini görmemiştim. Hatta seri senelerdir, bana göre bir yokuşa gidiyordu. Ama son çıkan FIFA oyunları durumu kurtarmaya başlamıştı. EA her şeyin grafik olmadığını anlamış olacak ki, oynanıştaki mekaniklerde değişiklikler yapmış ve başarılı olmuştu. Gelelim UEFA Champions League 2006-2007 oyununa.

Şampiyonlar arenası

Aslında Şampiyonlar Ligi oyunu, FIFA 07 oynayanlara pek fazla yabancı gelmeyecektir. Hatta biraz daha abartarak söyleyeyim, oyun FIFA 07’nin büyük bir modu gibi olmuş. Çünkü genel olarak tüm yapılandırma, 07 ile aynı olmuş. Ama arada tabii ki farklılıklar var yok değil. Hemen gelelim oynanış stili ve önemli noktalara. Oynanışta aslında pek fazla köklü değişiklik yok, ama gene de ayırt edici bazı hususlar var. Bunların en başında oyundaki şutların biraz daha gerçekçi olması var. Eskisi gibi direk kaleyi tutmayabiliyor. Hatta kaçırma imkanınız biraz daha yüksek olmuş. Top kontrolü yine başarılı bir şekilde icraa edilmiş. UEFA’da güzel bir nokta animasyonların hoşluğu ve yumuşaklığının devam etmesi. Oyuncuların attığı çalımlar olsun, şut çekildiği zaman oluşan animasyonlar olsun; bunlar son derece oyuna güzelce yedirilmiş.

Yapımdaki diğer güzelliklerden birisi, yapay zekanın güçlüğü ve artı oyun içinde oluşan pozisyonlar. Yapay zeka artık boşluğu görür görmez, bizlere daha kontratak ve hızlı gelebiliyor. Yaptığı ortalarda artık daha isabetli olmuş, böylece gol bulma şansları da olabiliyor. Kısaca yapay zeka sizi tatmin edecektir. Oyundaki pozisyonların zenginliği diye belirttim. Evet, UEFA’da pozisyonlar daha çok olabiliyor. Ayrıca bana göre PES 6’dan daha hızlı geldi. Böylece hızlı ve zevkli maçlar ortaya çıkabiliyor. Bu da oyunun güzel kısımlarından biri.

Treble farkı

Oyun dinamiklerini geçtikten sonra haşır neşir olacağımız Treble moduna geçelim. Treble aslında oyundaki kariyer modu. Bu modu seçtikten sonra ilk olarak zorluk seviyesini belirliyorsunuz. Hemen arkasından sponsorlarla anlaşma yapıyorsunuz. Kısaca başarılarınıza göre alacağınız bonusu belirliyorsunuz. Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya’dan bir takım seçmek zorundayız. Zira diğer ülkelerin takımları seçilmiyor, fakat Türkiye ligi tamamen dahil olmak üzere bir sürü ülkenin ligleri ve takımları, oyun içinde var. Rakip olarak karşınıza çıkabilirler.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive