Gönderen Konu: Traktor Racer (PC)  (Okunma sayısı 543 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Traktor Racer (PC)
« : 03 Ağustos 2007, 00:50:09 »
Bazı zamanlar yemek yedikten sonra üstüne tatlı niyetine bir şeyler atıştırırsınız. Sonra da insan uyuşur ve uykusu gelir. Tebessüm ile biraz şekerleme yapabilirsiniz. Güzel bir oyundan sonra üstüne tatlı değil de, direk işkence olarak gelen Traktor Racer bu anı yıkan bir facia. Bir klasiğin ardından gelen, böyle her yıkım midenize lok diye oturabiliyor.

Tek Rakibim Hava Yolları

Traktor Racer oyununda traktörleri yarıştırıyoruz. Aslında yarıştırmaya çalışıyoruz, bunu becerebilirsek kazanmış oluyoruz. Yeni ve eski kasa olmak üzere 2 adet traktör, bir sütçü kamyonu, onun yanında numunelik su tankeri ve ekinleri biçmekte kullanılan tarım makinemiz, seçebileceğimiz araçlar. Gerçekte bunların böyle olduğunu bilsem bir adet alırdım. Mübarek öyle hız yapıyorlar ki F1 yarış arabalarına taş çıkarırlar.

Yaptığımız şey kutu olan araçları geçmek ve birinci olmak. Yoksa yarışı kazanamazsak bir üst tura geçemiyoruz. Gerçi araçlarımız epey hızlı ve rakiplerimiz geri zekalı olduğundan dolayı bu pek fark etmiyor. Şöförsen bas gaza, aşıksan vur saza hesabı yolları aşina ediyoruz. Haritaların çevre düzenlemesi köşeli ve parantezli şeylerden oluşuyor. Arada görebildiğimiz binalar ve bazı yerler idare edebiliyor. Ancak araç modellendirmeleri direk ofsayt. Aracımızı yarışa girmeden önce seçtiğimiz zaman modellemelere bakın. Lego’ları Motion Capture teknolojisi kullanarak oyuna dahil etmişler, açıklaması yerinde olur sanırım.

Yarışırken, yolda kiremit fıçı gibi nesneler var. Bunların boyutunun araçlarınızdan daha büyük olması çok ayrı bir muamma. Bunlara veya diğer araçlara çarptığınız zaman ise sanki boş bir kutu gibi savruluyorsunuz. Bunları iyice gördükten sonra oyunun üstünü iyice çizdim.

Alternatif Marjinal

Traktor Racer’ın haritaları mübarek GTA’ya resmen taş çıkartacak. Git git git bitmiyor da bitmiyor, arada karşınıza çıkan alternatif yollar ile kendinizi avutsanızda, bu da pek fazla bir işe yaramıyor. Genel tabiri ile haritalar büyük ve boş, araçlar ile birlikte al birini vur ötekine. Yeri geldiği zaman karlı, yağmurlu yollarda yarışıyoruz. Ancak bu zeminlerin sizlere hiç bir etkisi yok. Arabanız yine normal bir günde pürüzsüz otobanda gider gibi ilerliyor.

Bu kadar atraksyon üstüne sert kontrolleri de eklersek işte bomba o zaman patlar. Sağa gitmek istediğiniz zaman sola dönen veya hiç dönmeyen araçlarımız var. Öyle ki bir kere kaza yaptığınız zaman hapı yutabiliyorsunuz. Olmayan yapay zeka, bomboş olan yanınızdaki yol duruken kalkıp sizin üstünüze doğru sürüyor. Haliyle süper kaza modellemelerinin olması ile kafadan havada bir kaç metre uçup yere çakılıyorsunuz. Belki düştüğünüz yerde kendinizi toparlama imkanı bulabilirsiniz.

Single Player’dan sıkılırsanız Multiplayer seçeneği var. Çoklu oyuncudan traktör sürme yeteneğinizi diğer oyuncular ile deneyebilirsiniz. Dış ülkelerden bir çok oyuncu ile tanışma imkanı bulabilir, belki de sıkı dostluklar sürebilirsiniz. Eğer bunlarda yetmedi, LAN Game seçeneği ile kendi arkadaşlarınız arasında sıkı yarışlar yaparsınız. İçinizdeki en iyi sürücü böylece belli olabilirdi. Ancak bu saydıklarım tabi ki pembe bir rüyadan öteye gitmiyor. Bırakın direk Net üzerinden oynamayı, bu oyunu oynayacak başka bir insan daha bulabilirseniz şanslısınız.

Traktor Racer’ın en büyük özelliği ise kolayca silinebilmesi. Hiç sorun çıkarmadan bir kaç dakika içinde bilgisayarınızdan kendini kaldırabiliyor. Yinede beni Scooter War3z kadar çıldırtamadı, hatta ondan birazcık daha iyi. Firmaların neden böyle oyunlar yaptığını anlamıyorum, muhtemelen zaman geçirmek için bir araya gelip öylesine oyun yapıyorlar. Bir kült oyun sonuna daha gelirken, bir dahaki sefere görüşmek üzere bol Traktor Racer’lı günler sizlere(!)
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive