Gönderen Konu: Total Overdose (PC)  (Okunma sayısı 516 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Total Overdose (PC)
« : 03 Ağustos 2007, 00:48:42 »
Hani elinde gitarı, sakince girdiği bardan hafif tebessüm ile çıkan, sırtını döndüğü binanın patlayışına aldırmadan yürüyüşüne devam eden kahramanların başrolünü oynadığı Meksika aksiyon filmleri vardır ya… Hani yeraltı dünyasının acımasız kurallarını sunan, uyuşturucu babalarının bir işaretle insanların hayatlarına son verdiklerini, Güney Amerika lolitaları ile günlerini gün ettiklerini izlediğimiz filmler… Hani yaptığı akıl almaz hareketlere tek seferde onlarca kişiyi mermi yağmuruna tutan, bulunduğu yerde cam çerçeve ne varsa yerle bir eden kahramanların olduğu Robert Rodriguez filmleri… İşte, oyun dünyasının bu güne kadar hep es geçtiği o ünlü Meksika usulü aksiyon filmlerinin atmosferini, çılgın aksiyonunu artık yaşamız mümkün. Total Overdose, son dönemlerde gördüğümüz en hızlı, en hareketli, en çılgın ve en renkli oyunu monitörlerimize taşıyor.

Are you in Hombre?

Kanun koruyucuların girmekten çekindikleri, silah seslerinin eksik olmadığı çılgın Meksika sokaklarına hoş geldiniz. GTA (Grand Theft Auto) tarzı oyun haritası, Max Payne tarzı aksiyonun, enteresan kombo hareketler ile buluştuğu Total Overdose’da, hesabı sorulacak onlarca düşman, havaya uçurulacak sayısız bina ve eşsiz müzikler eşliğinde yaşanacak onlarca araç takip sahnesi bizleri bekliyor.

Aksiyonun ön plana çıktığı hemen her oyunda olduğu gibi gayet sıradan bir hikaye ile karşılaşıyoruz Total Overdose’da. Belindeki silahı iyi kullananın sözünün geçtiği bir dünya’da, kanun adına çalışmanın ne derece mantıklı olduğunu ispatlayan ilk video ile bizi karşılayan oyunda Ramiro Cruz isimli bir karakteri canlandırıyoruz. İzlediğimiz videoda yaman bir ajan olan babamız kötü bir olaya kurban gidiyor. Kazanın ardında kalan iki erkek kardeşden Tommy, sıradan bir polis memuru olarak babasının intikamını almaya çalışıyor ancak başarılı olamıyor. Geriye tek bir seçenek kalıyor; kanunla uzaktan yakından işi olmayan, Tommy’nin “yaramaz” ikiz kardeşi Ramiro Cruz’a işi teslim etmek...

Aksiyon başlıyor!

Kontrolü ele alıp oyuna ilk bakışı attığımızda GTA benzeri bir arabirim ile karşılaşıyoruz. Total Overdose, genel yapı itibarıyla GTA’ya benzese de aslında özgürlük açısından daha sınırlı ve “suç simülasyonu” olmaktan çok, bol hareketli bir aksiyon oyunu. İstediğimiz gibi haritalarda turlamaktan ziyade, bir görevden başka göreve odaklanıyor, bölümleri tamamlamaya çalışıyoruz. Asıl amacımız olan babamızın intikamını almak için tam 18 bölüm boyunca Los Toros’dan Meksika çöllerine kadar pek çok mekânda uğraş vermemiz gerekiyor. Her bölümü tamamlamak için ise çeşitli görevler ediniyoruz. Karşımıza çıkanı lime lime edip, görev gereğini tamamlamaya çalışıyoruz.

Herşey son derece sıradan gözüküyor olabilir, ancak Total Overdose’u türünün benzerlerinden ayıran en büyük özelliği bol kombo hareketi sunması ve hemen her an neden olduğunu anlayamadan kazanacağımız bonuslar içermesi. GTA’da alıştığımız üzere karşılaştığımız her aracı elimize geçirebiliyoruz. Kullanabileceğimiz silah sayımız çok fazla olmasa da yapabileceğimiz özel hareketler ve Max Payne’den hatırladığımız oyunu kısa süreliğine yavaşlatan Bullet Time sayesinde çok eğlenceli bir oynanabilirlik sunuluyor.



Sadece silah yetmez!

Karakterimiz yeri geldiğinde onlarca düşmanla aynı anda kapışabileceği için son derece estetik hareketlere ve becerilere sahip. Eğer oyunun başındaki alıştırma bölümünü oynarsak tüm hikaye boyunca çok işimize yarayacak olan bu özel hareketleri bir kalemde öğrenebiliyoruz. Loco Moves ismi verilen bu hareketleri kısaca anlatalım:
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive