Gönderen Konu: Top Gun: Combat Zones (PC)  (Okunma sayısı 429 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Top Gun: Combat Zones (PC)
« : 03 Ağustos 2007, 00:47:33 »
Tamam Top Gun güzel bir film olabilir ama Jurassic Park gibi önüne gelene telif hakkı verilip basit oyunlar yapılmasına izin verilmemesi gerekir. İşte karşınızda Top Gun: Combat Zones. Bir kaç artısının dışında başarısız bir uçak simülasyonu.

Uçarım, kaçarım, bombalarım

TP: Combat Zones adından da anlaşılacağı üzere bir filmin oyun alemine uyarlanmış hali. Genel olarak film ile pek alakalı olmasa da uçak konulu olması yeterli. Oyuna bir kaç deneme uçuşları ile başlıyoruz. Genel olarak özelliklerini öğrendikten sonra görevler yapmaya başlıyoruz. Baştan söyleyeyim oyun baya uzun. Uzun olmasının sebebi ise grafiklerin bazı modellemelerin dışında pek ayrıntılı olmaması ve hep ufak bir bölgede geçmesinden kaynaklanıyor. Yani üstünde yapılacak bir kaç değişiklikten sonra aynı yerde bir sürü görev yapıyorsunuz. Doğal olarak hemen hemen aynı görevleri yapmak ortalarına doğru sıkıyor. Bu bağlamda oyunun ömrünün kısa olduğunu söyleyebilirim. Oyuncuları oyuna bağlamak için yaptığınız görevlerin sonunda farklı kamera açılarından yaptığınız işi görebiliyorsunuz. İlerledikçe farklı farklı uçaklar açılıyor. Oyunun en büyük artısı bu uçakların modellemeleri. Çevre öğeleri ne kadar basit yapılmış ise uçak modellemeleri de o kadar özenli hazırlanmış. Oyunun başında zaman geçirdiysem bunun en büyük sebebi uçakları görmek oldu.

Hedefe kilitlendik

Grafikler üstte bahsettiğim gibi olabildiğince özensiz hazırlanmış. Tek beğendiğim grafik olayı uçakların modelleri. Gökyüzü hiç inandırıcı değil. Bulutların arasından geçerken daha iyi oyunlarda veren hissi alamadım. Yer öğeleri başarısız. Patlamalar basit. Daha sayayım mı? TP: Combat Zones grafik bakımından sınıfta kalıyor. Ses ve müzik derseniz ben doğru dürüst müzik duyamadım. Hareketli sağlam müzikler koyabilirlerdi. Uçak sesleri, füzelerin sesleri pek başarılı gelmedi. Grafiklerin bu denli düşük olmasının tek iyi bir yanı var. Sisteminiz düşük olsa bile güzelce çalışacaktır. Belki de firma düşük sistemi olanları düşünerek böyle bir oyun yapmıştır.

Son Sözler:

Her şeye rağmen oyun ilk başlarda çok zevkli. İlerledikçe görevlerin tek düze olması oyuncuyu oyundan soğutmaya yetiyor. Böyle bir ismi böyle bir oyuna alet etmek bence hiç iyi bir fikir değil. Denk gelince denenmesi, gelmezsen unutulması gereken bir oyun.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive