Gönderen Konu: Tom Clancy's Rainbow Six: Lockdown (PC)  (Okunma sayısı 391 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Tom Clancy's Rainbow Six: Lockdown (PC)
« : 03 Ağustos 2007, 00:44:16 »
Son 2 yıldır en takdir ettiğim firmaların başında Ubisoft geliyor. En beğendiğimiz ve kaliteli oyunlara mutlaka imzasını atıyor ve devamını getirmek için çalışıyorlar. Kimilerini kendi bünyelerinde geliştiriyorlar kimilerinin ise dağıtımını üstlenip, gelişimine destek veriyorlar. Bunlar arasında neler yok ki... Prince of Persia’dan Splinter Cell’e, King Kong’dan Rayman’a varıncaya kadar birçok oyun var. Rainbow Six serisi oyunlarını da Ubisoft dağıtıyor.

Serinin en yenisi Lockdown sonunda geldi. Geçtiğimiz günlerde oynadığımız demosu ağzımızda güzel bir tat bırakmıştı ve heyecan ile tam sürümünü beklemeye başlamıştık. Ne de olsa önceki versiyonlarından hiçbirisi bizi hayal kırıklığına uğratmamıştı. Tam gaz, toplamda 6 Gb’a yakın yer kaplayan oyunu kurduktan sonra, hemen içine dalıyoruz ve bizi neler bekliyormuş görüyoruz...

 
Onlara iyi bakın. Kısa süre sonra olmayabilirler. 
 
 
Kısa yüklemenin ardından hemen menüye geliyoruz. Burada sistem ihtiyacımıza göre ayarlarımızı yapabiliriz. Benim tavsiyem, özellikle video ayarlarını biraz düşürmeniz. Sistemim iyice olmasına rağmen, gelen default ayarlar ile başladığımda makinam epey zorlandı. Burada tuş takımını, görüntü ve sesleri istediğimiz düzene getirdikten sonra başladım. İlk görevim bir otoparktan çıkmak idi. Çok kolay gibi duyuluyor. Evet gerçekten de kolay, ama sabretmeyi bilenler için. Benim gibi “Ya Allah“ deyip sürekli koşma modunda Rambo misali bir oraya bir buraya gidince, daha ikinci dakikada alnınızın ortasına konuk edeceğiniz bir kurşun ile ilk turu tamamlayabiliyorsunuz. “Hadi biraz daha dikkatli olalım” deyip yeni turunuza başlıyor, tüm katları temizleyerek en alt kata iniyorsunuz. Ama oradan çıkış yok. Zira buraya kadar gelirken katların arasındaki merdivenlere açılan bir kapıyı fark etmemişsiniz. Hemen geri dönüp, o kapıyı bulup içeri giriyorsunuz. Ara noktalarda kimi zaman karşınıza çıkan bilgilendirme noktaları gece görüş dürbünü ve hareket sensorunu nasıl kullanacağınızı öğretiyor. Ama benim gibi yapıp sadece kısa yol tuşlarını okuyup ortama dalmayın. Zira bu sefer de benim gibi piliniz bittiği için ölebilirsiniz. Tabi tüm bunları yaparken de kaydetme olayını hala kullanmadıysanız, her seferinde benim gibi baştan başlamanız son derece olasıdır.

Enemy Spotted

Kısa bir öğrenme ve alışma süresinin ardından çok rahat hakim olmaya başlıyorsunuz. Hemen belirteyim ki Lockdown’ı oynamak için öncekileri bilmenize gerek yok. Diğerlerinde olduğu gibi, Rainbow adında bir takımınız var ve bu takımla birçok teröristin üstesinden gelmeye çalışıyorsunuz. Toplam 16 görev var. Bunlar konsol versiyonu ile nerede ise aynı. Ama kimi zaman bazı değişimlere ve görev birleşimine uğramış. Oynadığım görevlerin tamamı büyük başarı ile tasarlanmış. Zira öyle elde makinalı koştura koştura gidip sadece aldığınız emri uygulamanız mümkün değil. Önce gerekli noktalara ulaşıp, yolunuzu açmanız gerekiyor. Görevlerin başında bulunan brifingler sayesinde yapmam gereken işi rahatça öğrenip uygulayabildim. Kimi zaman kapalı bir mekan ya da sokaklarda terörist avlayıp rehineleri kurtardım. Kimi zaman ise bomba imha ekibine eskortluk ederek onların görevini yapmasını sağladım.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive