Gönderen Konu: Tiger Woods PGA Tour 2004 (n-Gage)  (Okunma sayısı 401 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Tiger Woods PGA Tour 2004 (n-Gage)
« : 03 Ağustos 2007, 00:40:15 »
Tiger Woods PGA Tour 2004, N-Gage için mükemmel bir oyun olmayabilir ancak Nokia’nın baştan beri anlatmaya çalıştığı N-Gage Arena konseptini bize tam anlamıyla veren ilk oyun.

Geçen sene GBA için hazırlanan PGA Tour 2004’ün N-Gage sürümü de Game Boy versiyonu ile aynı sayılır. Oyun sırasında sopanızı sallamak için D-Pad’in aşağı ve yukarı tuşlarını kullanıyorsunuz, ayrıca topa vurduktan sonra sağ veya sol tuşları ile hafif falso verebilmeniz de mümkün; aslında eskisine nazaran bu sistem pek kullanışlı değil. Vuruşlar esnasında topu koyduğunuz yüzeyin neresi olduğu da önem taşıyor, mesela oyun alanı olan yeşille, taralı bölgelerde vuruşlarınız daha hızlı ve istediğiniz yönde gitmekteyken, sık çimlerde ve çalılarda ise vuruş yapmak zorlaşıyor.

Oyun yapı itibariyle bize çok geniş seçenekler sunmamakta. “Career” modunda 18 delikli turnuvalarda iyi bir derece yapıp para kazanmaya çalışıyor ve kapalı olan turnuvaları açıyoruz, ayrıca üç delik üzerine kurulu senaryo seçimi (Scenario) de bulunmakta.

İşte Multi-Devrim

Tiger Woods PGA Tour 2004’ün multiplayer bölümüne gerçekten bir alkış gerekiyor. Bir N-Gage’de 4 oyuncu sıralı olarak kendi aralarında karşılaşabiliyorken; 2 adet N-Gage’de bluetooth üzerinden biribiri ile aynı anda oynayabiliyor. Oyundaki asıl ilgi çekici olan multiplayer modu ise N-Gage Arena. N-Gage Arena’ya bağlanıp dünyanın başka yerlerinde bulunan oyuncularla canlı ve aynı anda bir turnuvada yarışabiliyorsunuz. Arena’da bulunabilecek tek eksi ise rakibinizin vuruşlarını seyredemeyecek olmanız.

PGA Tour 2004’te 3D modelleme teknolojisinin yanısıra alan haritalarının gösteriminde ve topun hareketi sırasında 2 boyuta da başvurulmuş. Bunun nedeni N-Gage’de perspektif görüntünün 3 boyutta problem çıkarması, bu yine de fena olmamış. Oyun içi animasyonlar ise biraz yetersiz ama yine de karakterimiz hareketleri sırasında gerçekçi gözükmekte. Sesler’de ortalama seviyede; çünkü seyirci tepkileri ve vuruşlar sırasında oluşan efektler sönük kalmış.

18. delik…

Sonuç olarak çoklu oyuncu modunun yarattığı KAPIŞMA hissi oyunu devamlı oynama isteği doğuruyor, bu yüzden golf oyunlarından hoşlanıyorsanız, sadece multiplayer bölümü bile bu oyunu almanız için yeterli bir neden.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive