Gönderen Konu: The Hulk (PC)  (Okunma sayısı 422 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
The Hulk (PC)
« : 03 Ağustos 2007, 00:33:15 »
Fazla kafa yormadım ama çoğumuz son zamanlarda çizgi romanların yada hikayelerin önce beyaz perdeye, arkasından konsollara ve Pc ortamına geldiğini fark etmiştir. Aslında para kazanmak için güzel bir yöntem. Mesela Enter The Matrix oyununun daha şimdiden 1 Milyon tane kopya satması buna bir örnek. Gerçi film bu parayı birkaç dakikada kazandı ama olsun. Fena mı? 1 Milyon çarpı 50$ iyi para eder. Şahsen hesaplamak bile istemiyorum. Neyse konumuz olan Hulk’a doğru yönelelim. Hulk zamanında birkaç romanını okuduğum bir roman kahramanı. Çoğu insan onu çizgi filmlerinden tanıdı. Tabi ki bu çizgi romanlarının okunmadığı anlamına gelmez. Onların da ayrı fanatikleri vardır mutlaka.

Allahım neden ben?

Oyun konu olarak çizgi roman altyapılı olsa da filmi ile daha alakalı duruyor. İzlediğim tanıtım videolarına dayanarak konunun daha çok filme benzediğini söyleyebilirim. Bir çok sahne direk filmde var. Yani beyaz perdede izleyip eve gelip aynı şeyleri sizler yapacaksınız. Konu şöyle; Bruce Banner adında bir genetik uzmanı vardır. Karmaşık bir durumda iken insanlık faydasına hazırlanmış bir alet yüzünden değişim geçirir. Artık Bruce eski Bruce değildir. Fazla kızdırmaya gelmez. Eğer ona fazla bağırırsanız birden bire koskocamaaan yeşil bir deve dönüşür. Aslında bütün istediği tekrar eski haline dönmektir ama gel de sen bunu askerlere açıkla. Konu özet olarak böyle ama oyun içinde dallanıp budaklanıyor. Dalı budağı sizin olsun diyor ve içeriğe geçiyorum.

Yeşilim, güçlüyüm, karizmatiğim eee daha ne?

İlk bakışta Hulk daha birkaç ay önce oynadığım X-Men 2’ye çok benziyordu. Gene klasik sorunlar, save yapamama durumları, uzun bölümler vb. durumlar yüzünden biraz soğudum oyundan. Ama malum bir yazarız. Oyunu yazmak için de oynamak gerekli diyerekten gece geç vakitte oyuna ikinci bir giriş yaptım. İşte o zaman belki de gece olmasından dolayı oyuna ısındım. Bu tarz oyunlarda olmayan çok iyi bir özelliğini keşfettim, eğlence. Oyunu bazı bölümlerde Bruce karakteri ile oynuyorsunuz ve bana sıkıcı geldi bu bölümler. Fakat çoğunlukta olan Hulk bölümleri inanılmaz eğlenceli geldi. Bunu sebebi ise karakterin neredeyse ölümsüz oluşu ve kavga, vur, kır sahneleriydi. Şimdiye kadar ciddi anlamda bu tür bir etkileşim görmedim diyebilirim. Etraftaki neredeyse her şey etkileşimli. Vurup kırabilir, kırıkları silah olarak kullanabilirsiniz. Koskoca bir kolona birkaç yumruk atarak parçalayabilir, dökülen betonları alıp silah niyetine kullanabilir yada düşmanlarınıza fırlatabilirsiniz. Yalnız bu etkileşim o kadar yoğun ki aklınıza gelebilecek her şeyi silah niyetine kullanabiliyorsunuz. Park etmiş bir arabayı isterseniz o hali ile isterseniz parçalayıp kullanabiliyorsunuz. Bu etkileşim oyuna inanılmaz zevk katıyor. Bölümler sırasında konunun dallanması ile devamlı aynı şeyleri yapmaktan kurtuluyorsunuz. Bu şekilde oyun 4-5 saatlik bir oynama süresi sonunda sıkmıyor. Ama oyun klasik bu tarz oyunlarda olan sorunlara sahip. Bölüm içinde save yapamıyorsunuz. Mutlaka görevi bitirmeniz gerekiyor. Bunun dışında kamera ara sıra sapıtabiliyor ama genel olarak iyi sayılır. Videolar ve seslendirmeler çok kaliteli. Zaten seslendirmelerde filmde oynayan oyuncular yer almış. Videolar ise çok kaliteli olmasına karşın alıştığımız 3D görüntünün dışında daha çok çizgi film tadında. Bu şekilde videolar sanki çizgi romanmış gibi hissettiriyor kendini. Bu arada siz bölüm geçtikçe bonus materyaller açılıyor. Filmin değişik değişik fragmanları, sahne arkalarının yanı sıra oyunun yapım aşamaları da yüksek kaliteli videolar olarak karşımıza çıkıyor. Tabi ki bu ekstra videolar sayesinde oyun tam 3CD’ye sığmış oda ayrı konu.

Gel sana yeni bir ekran kartı alalım

Gelelim grafiklere. Görüldüğü üzere grafiklere 90 gibi uçuk bir puan verdim. Bunun sebebi grafiklerin tam istenilen gibi yapılmış olması. Yani bu oyun gayet yeterli daha fazlası beklenemezdi. Dağıttığınız her eşyanın kendine göre patlama efekti, kapıları yıktığınızda uzun zaman boyunca havayı tozun kaplaması ve önünüzü görememeniz çok ufak olmasına rağmen kaliteli ayrıntılar. Yere çarptığınız her düşmanınızın yada her zıpladığınızda indiğiniz zeminin göçmesi de güzel bir olay. Daha ne bekliyorsunuz ki? Zaten TNT tadında bir ekran kartınız var ise bunların hiçbirini göremeyeceksiniz. Hatta Geforce 2Mx tadında bir ekran kartınız var ise çoğu yerde yavaşlama yaşayacaksınız. Eee bu durumda önce grafik kartınızı yükseltin sonra grafikler hakkında yorum yapın.

Son Sözler:

The Hulk kaliteli bir yapım. Gerçi son zamanlarda bu tür oyunlara alıştık ama onlardan çok daha farklı. Oyuncuyu önce grafiklerin kalitesi, daha sonra oynanabilirlik etkiliyor. Oyun içindeki fragmanlara bakılırsa film de çok kaliteli olacak. Aslında oyunu biraz daha geç çıksaymış daha iyi olurmuş.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive