Gönderen Konu: Street Legal (PC)  (Okunma sayısı 518 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Street Legal (PC)
« : 03 Ağustos 2007, 00:04:36 »
Bana göre bir oyun’u oyun yapan 3 ana tema vardır. Bunlar ; ses, grafik ve oyun’un konusu. Bu üç temayı başarılı bir şekilde geçmiş olan bir oyun en yüksek puan’ı almayı hak eden bir oyundur. Oysa Street Legal çok güzel bir konsept üzerine kurulmuş fakat ses ve grafik kalitesi yönünden sınıfta kalmış bir oyundur. Oyun aslında şu an ki hali ile hazırlanmış ve piyasaya sürülmüş. Fakat bana göre bu oyun tam olarak tamamlanmamış. Hatta bu oyun için alpha versiyonu desek tam yeridir.

Oyun’ a kendi arabanınız yaratarak başlıyorsunuz. Elinizdeki paraya göre arabanıza turbo yapabilir, lastikleri değiştirebilir, daha hafif bir kasa takabilir ve bunun gibi bir çok modifiye parçası ile arabanızı geliştirebilirsiniz. Bütün bunları yaptıktan sonra kendinizi hazır hissediyorsanız sizin için kural tanımayan sokaklara çıkıp arabanızı test ettikten sonra yolda sizin gibi yarışçılar bulmanız gerekecek. Yollar da sizin gibi kapışmak isteyen insanlar arayacaksınız. Cadde de ki gazcı takımı iyi bilir gün içinde eğer bir kere yenilmişsen o gün için yenilgiyi kabul etmeli ve tekrar o gün aynı araba ile kapışmamalısın. Kapışmak için yapmanız gereken şey trafik lambalarında durduğunuz zaman yanınızdaki arabaya korna çalıp onu gaza getirmek. Eğer karşı taraf kabul ederse aranızda geçen küçük dialogtan sonra başlangıç noktası ve bitiş noktası belirlenir. Eğer zamanırsanız kazandığınız para ile arabanıza yeni bir parça takıp motorunuzu güçlendirebilirsiniz. Ama eğer kaybederseniz kaybettiğiniz parayı ödemek zorundasınız. Gerçek hayatta olduğu gibi oyun içinde de peşinize polis düşecek. Tabi sizde yaptığınız maksimum hızın cezasını çok pahalıya ödeceksiniz. Oyun içinde yayalarla ile konuşup onlardan bir takım bilgiler alabilirsiniz.

Arabanızı modifiye ederken istediğiniz parçaya kataloglardan bakarak inceleyebilirsiniz. Fakat bu parçaları takmak için bütün arabadaki parçaları çıkartıp tekrar yerine takmanız gerekiyor. İlk zamanlarda bu biraz zor ve zaman alan bir şey olarak gelse de zaman içinde bu işlemleri çok çabuk ve kolay bir şekilde yapmaya başlıyorsunuz. Oyunda modiye ettiğim bir arabada çok sinir olduğum bir olay oldu. Bir sürü yarışa girdim ve pahalı bir parça aldım fakat bu parça arabama bir türlü olmadı ve oyun hangi parçanın sizin arabanıza uyup uymadığını söylemiyor. Gerçi daha sonra başka bir araba aldığım zaman aynı parçayı tekrar aldığımda araba da kullandım fakat iş işten geçti bir kere.

Daha önceden de söylediği gibi oyun grafik yönünden pek başarılı olduğu söylenemez. Oyunda hiçbir gerçekçilik havası yok. Bu kadar başarılı oyun içerisinde böyle kötü grafikler affedilemez. Ayrıca araba fazla hızlı gitmediği halde kaldırıma çarptığı zaman araba kullanılmayacak hale geliyor. Bunun için keskin virajlara dikkat. Ne kadar hızlı giderseniz gidin araba sanki 1. viteste gider gibi ilerliyor.

Oyunda ki seslerde gaza getirecek bir etki yok. Ayrıca araba güçlü bir parça taktığınız zaman bile motorun sesi hep aynı şekilde çıkıyor. Müzik olarak ise iki çeşit radyo var sadece. En azından onlar biraz renk katıyor. Kısa ve öz olarak oyun hakkında bir yorum yapacak olursam. Oyun’u bence tek kurtaran konusu olmuş. Ama bence oyun üzerinde biraz daha çalışılarak ortaya daha başarılı bir şey çıkartılabilirdi.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive

Çevrimdışı fbli_07

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.468
  • Puan 518
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Street Legal (PC)
« Yanıtla #1 : 03 Ağustos 2007, 00:14:01 »
paylaşım için sağol