Gönderen Konu: Star Wars: Jedi Knight II - Jedi Outcast (PC)  (Okunma sayısı 405 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Star Wars: Jedi Knight II - Jedi Outcast (PC)
« : 03 Ağustos 2007, 00:02:39 »
Bardan içeriye girdiğinde barmenin iki küçük çocuğunun nefesleri kesildi. Yüzündeki kahverengi sakallar ve dalgalı sayılabilecek saçları ile hiç de hikayelerde anlatıldığı gibi değildi. Fakat belindeki bir ışın kılıcı idi. İşte bundan emindiler. Adamın yanına yaklaştılar. Dikkat çekmenin ne yazık ki bu adamın istediği son şey olduğunu ikisi de bilmiyordu. “Bayım siz bir Jedi Şövalyesi misiniz?” diye sordu birden bardaki tüm avcıların sakallı adama bakmalarına sebep olarak. Sakallı adam “ Hayır evlat ben yalnızca buraya bir şeyler içmeye gelen bir taşımacayım” dedi ve çocuğun belindeki ışın kılıcını kemerden merakla çıkardığını görüp çocuğun eline hafifçe vurup kılıcı saklamaya çalıştı. “ Peki ya bu ışın kılıcı nedir? “ dedi çocuk. Sakallı adam “ Pekala daha önce hiç ışın kılıcı olan bir taşımacı görmediniz mi?” dedi tedirgin bir şekilde ve etrafına kaçamak bir bakış attı. Barda ki kimse görmemişti. Çocukları kenara çekti. Işın kılıcının vızıldayarak açılması ile bardaki 20 ye yakın avcıyı aynı anda ayağa kaldırmıştı. Sakallı adam çok hızlıydı. Bir taşımacı için fazla hızlı. Çok yükseğe sıçrıyordu. Normal bir insanın sıçraması olanaksızdı. Işın kılıcını inanılmaz bir ustalıkta kullanıyordu. Avcı silahlarından çıkan her bir lazer ışını kılıçtan geri dönüyordu. Çoğu çıktıkları yere geri dönüyor ve avcıları teker teker yere seriyordu. Bir taşımacı için fazla iyiydi.

Beş dakika sonra geriye canlı olarak yalnızca bir köşede taşımacıyı izleyen iki çocuk ve barmen kalmıştı. Işın kılıcı usta ellerin arasında tekrar vızıldayarak kapandı. Adam arkasını dönerek bardan çıkmaya hazırlanırken çocuklar tekrar seslendi. “ Hey bayım siz gerçektende bir Jedi değil misiniz? “ dediler. Sakallı adam gülerek cevap verdi. “ Hayır çocuklar ben yalnızca Hollywood’ un, Japonların samuraylarına nispet yaparcasına ortaya çıkardıkları, inanılmaz bir reklam bütçesine sahip modern kimonolar giyen ve elinde Japon Mitolojisindeki abartı kılıçların makyajlanmış modelini bulunduran sıradan biriyim. Ayrıcada abartının yerinde kullanıldığında kültürel açıdan ne büyük bir güç olduğunun da kanıtıyım. Ben sinema filminin senaryosunu her yaştan kesime tabak,çanak,oyuncak ve bilgisayar oyunları satmak için değiştirip sanatını sektöre dönüştüren bir yönetmenin hayal gücünden çıkma, kendi hafif felsefelerinin boşluğuna sahip bir savaşçı mezhebin çarpık bir yansımasıyım”. Sakallı adam bir an durup düşündü. Daha sonra söyleyeceklerini tamamlamak için derin bir nefes aldı. “ Çocuklar haklısınız, sanırım ben bir Jedi’ yım. “ dedi. Çocuklar birbirlerine baktılar ve adam barın kapısından çıkıp giderken kafalarında hala bir sürü kuşku vardı. Hollywood da neresiydi. Daha önce duymadıklarına emindiler.

May The Force Be With You
Lucas Arts oyun işinde ne kadar büyük paralar döndüğünü anlayalı çok oluyor. Fakat bunun olumsuz sonuçlarına genelde bizler katlanıyoruz. Örneğin bir dönem Star Wars: Episode 1’den sonra çıkan bir-iki oyun haricinde öyle saçma sapan ve emekten yoksun oyunlar çıkarttılar ki içlerinden bir tanesi zekanızla alay eden bir puzzle oyunuydu ki hala hatırladıkça içim kalkar. Fakat işin bir de diğer boyutu var. Lucas Arts Star Wars evrenini konu alan ciddi bir proje ile karşımıza gelse biz oyun severleri oldukları yerde kilitler ve tam anlamıyla bizi o oyunun esiri yapar. İşte STARWARS JEDI KNIGHT 2: JEDI OUTCAST ( yazının geri kalanında ST:J2O olarak geçecektir.) içinde bu başyapıt mertebesine girebilecek oyunlardan diyebiliriz. Oyun o kadar güzel ve sizi Star Wars evrenine öyle bir sokuyor ki gerçek yaşamdaki kişiliğinize dönmek oldukça zamanınızı alıyor. ( Az önce söylediğim cümleyi kayıtlardan çıkarsak mı acaba. Yani Fatih Altaylı’ nın programında bu oyunun gençlerin akıl sağlığı üzerine deli saçması bir tartışmaya konu olması ülkem gençliği için ciddi şekilde üzülmeme sebebiyet verir.) Şimdi nedir bu oyunu bu kadar güzel yapan bir bakalım.

Oyunun konusu kısaca şöyle. Kyle Katarn Jedi’ ların güçlerinin kaynağı olan Jedi Valley’i koruması sırasında gücün karanlık tarafına geçmeye zorlanmış, bunun önüne geçmek içinde Jedi güçlerini tamamen bırakmış ve günü kurtarmış eski bir Jedi Şövalyesidir. Aradan uzun zaman geçmiş ve Kyle İmparatorluk güçlerinin karşısında duran Cumhuriyetçilere katılmıştır. Bir gün rutin devriyelerinin tam ortasında yakın bir koloniden sıra dışı bazı mesajlar alınır ve araştırmaları için Kyle Katarn ve ortağı Jan görevlendirilir. Tabii bölümleri geçtikçe daha dallanıp budaklanan bir senaryo var ortada.

Öncelikle oyunu yapan ekip gerçektende Star Wars evrenini zihninde çok güzel sindirmiş oldukça yetenekli bir ekip. Yaratılan dünya sizi var olan bir atmosferin yaşayan mimarisi içinde gerçek bir Jedi Şövalyesi olmaya davet ediyor. Bunda tabii ki oyunun içinde kullanılan teknolojik detayların büyük etkisi var. Fakat oyunu gerçekten yapmak istemenin ve yapımcıların içindeki Star Wars coşkusunun da oyun içinde size bulaştığını hissedeceksiniz. Peki bunun haricinde oyunu güzel yapan teknik detaylar nedir.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive

Çevrimdışı fbli_07

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.468
  • Puan 518
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Star Wars: Jedi Knight II - Jedi Outcast (PC)
« Yanıtla #1 : 03 Ağustos 2007, 00:14:14 »
paylaşım için sağol