Gönderen Konu: Star Wars: Battlefront II  (Okunma sayısı 964 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Star Wars: Battlefront II
« : 10 Ağustos 2007, 21:51:43 »
Geçtiğimiz günlerde çıkan, Star Wars: Battlefront 2 sayesinde Star Wars fanları uzak galaksilerde tekrar savaş meydanlarına indiler. Üstelik bu sefer çok daha gerçekçi!

Star Wars: Battlefront 1 güzel oyundu. Oyunculara Star Wars evreninde gerek piyade olarak gerek araç kullanarak savaşma imkânı veriyordu. Bu yüzden oyun Star Wars fanlarının ve FPS severlerin gönlünde taht kurdu. Ancak oyun Türkiye'de fazla ilgi göremedi.

Aradan zaman geçti, Star Wars: Batttlefront 2 duyuruldu. Yapımcıların söylediğine göre ilk oyundan daha iyi bir oyun ile karşı karşıyaydık. Bakalım neyle karşı karşıyayız?

Oyunu açtığımızda kulaklarımızın aşina olduğu klasik Star Wars müzikleri ile dolu bir menü ile karşılaşıyoruz. Yeni bir profil yaratıp New Game butonuna bastığımız da oyun bize "Eğitim bölümünü oyna istersen hem oyundaki yenilikleri de görürsün" diyor. Eğitim bölümüne girdiğimizde kendimiz Geonosis savaşının ortasında buluyoruz. İlk görevlerimiz "Git şuradaki Droidleri öldür" gibisinden kolay görevler. Sürekli olarak sınıfımızı değiştirerek diğer sınıflarında özelliklerini öğrendikten sonra geçiyoruz oyunumuzun senaryo kısmına.

Oyunun en merak edilen yeniliklerinden biride, oyunda Jedi Hero'ların da bulunacak olması idi. Oyunda kontrol edebildiğimiz ilk Jedi, Mace Windu.  Jedi Hero'lar diğer birimlere göre daha güçlü ancak "Aha! Jedi oldum biçtim sizi droidler hahahaha!" diyerekten onlarca droid'in arasına dalarsanız sonunuz pek de iyi olmaz.

Oyunun diğer bir merak edilen yeniliklerinden biride, Uzay savaşlarının bulunacak olmasıydı. Mygeeto bölümünü geçtikten sonra, Star Wars: III'de ağzımızın salyalarını akıtarak izlediğimiz Coruscant'da ki uzay savaşına katılıyoruz. Oynanabilirlik ise ilk oyundan bir iki basamak üste taşınmış. Yapay zekâ bazen saçmalasa da, bazen akıllıca hareketler yaptıkları da oluyor. Yine de ilk oyuna göre gelişen bir yapay zeka olmuş.

Oyunun single player kısmı ilk oyuna göre daha iyi olmuş. Filmden sahneler, klon askerlerinin ağzından yazılmış günlükler sizi savaş atmosferine sokmaya yetiyor. Single Player kısmı sadece Kampanya kısmı ile sınırlı değil. Galactic Conquest adlı bölümde galaksi haritasında sıra ile ilerleyerek tüm gezegenleri ele geçirmeye çalışıyoruz. Instant Action bölümü ise "istediğin bölümü seç olaya bodoslama gir" özelliğine sahip.

Serinin bu oyunu ile birlikte oyunun müzik repertuarına Episode III müzikleri de eklenmiş. Müzikler sizi bir anda alıp başka dünyalara götürmeye yetiyor.

Oyunumuzun asıl zevki ise Multiplayer bölümünde çıkıyor. Multiplayer modun da çeşitli mod'lar var. İlk oyunda olmayan bazı multiplayer modları oyuna eklenmiş. Conquest modunda, ki benim en sevdiğim modlardan biri olur kendisi, düşmanın tüm bölgeleri ele geçirmeye çalışıyoruz. Capture The Flag, bölümünde ise adından da anlaşılabileceği gibi düşmanın bayrağını çalarak kendi üssümüze getiriyoruz. Hunt modun da, gezegenin yerli halkının arasında ki iç savaşa katılıyoruz. Son oyun modumuz ise Assault adı verilen bir mod ki dillere destan bu modda, hem iyi taraflar hem kötü taraflar istediği Hero sınıfını oluşturarak savaş meydanlarına iniyor. Bu mod da savaş meydanları gerçekten tam bir şenlik yerine dönüşüyor. Öyle ki savaş alanında 3 tane Darth Vader, 4 tane Yoda görebilmeniz mümkün.

Hero sınıflarını seçmek için belirlenen bazı kriterlere ulaşmanız gerekiyor. Hero seçme şansı, genellikle belli bir puana ilk ulaşan oyuncuya verilirken oyunun en kötü veya en iyi oyuncusuna da verilebiliyor. Hero sınıfları adından da anlaşılabileceği gibi çok güçlüler ancak "Hero oldum helehoyy" diyerek olaya bodoslama girerseniz AT-ST'den çıkan bir adet lazer ışını ile kızartma olmanız olası. Herolar ile oynamak gerçekten çok zevkli.

Oyunda sadece yaya olarak savaşmıyoruz. Star Wars evreninde aklınıza gelen gelmeyen bin bir türlü araç oyuna eklenmiş. Bu araçlar standart piyade sınıflarına karşı çok etkili iken roket atarlı piyade birliklerinin aracınızın hassas noktasına bir adet roket göndermesi sonunuz olabilir.

Oyundaki harita sayısı ilk oyuna göre artırılmış. İlk oyunda bulunan bazı haritalar makyajlanıp 2. oyunda tekrar karşımıza çıktığı gibi ilk oyunda bulunmayan bazı haritalarda oyuna eklenmiş.

Grafik adına fazla bir gelişme kaydedilmemiş. İlk oyunun grafik motorunun biraz daha cilalanmış hali. Gözü yormayan vasatın üstünde grafiklere sahip bir oyun olmuş BattleFront 2. Ancak Hero karakterler biraz daha detaylı tasarlansaymış daha bir güzel daha bir hoş olurmuş.

Sesler ve Müzikler ise her Star Wars oyunun da olduğu gibi harikalar. Yanınızdaki askerlerin konuşmaları, gelen tehlikelere karşı size uyarıları gaz Star Wars melodileri ile birleşince dünyalar sizin oluyor.

Eğer "Ben uzay savaşlarına katılmak istiyorum aynı zamanda karada jedi olup droid kesmek istiyorum var mıdır böyle bir Star Wars" oyunu diyorsanız aradığınız oyun kesinlikle Star Wars Battlefront 2 diyorum ve çekiliyorum.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.423
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Star Wars: Battlefront II
« Yanıtla #1 : 27 Ocak 2008, 16:32:21 »
Paylaşim için Sağol