Gönderen Konu: Soldat  (Okunma sayısı 474 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Soldat
« : 02 Ağustos 2007, 23:58:20 »
Günümüz firmaları ne yazık ki oyunlarda grafiklerin herşeyin üstünde olduğunu zannediyorlar. Yaptıklarında grafik dışındaki her unsurda, bir eksik bulmak kolay oluyor. Lord of the Rings:Return of the King’in grafikleri zamanına göre oldukça güzel olmasına rağmen, zevk olarak bize pek de bir şey veremiyordu (Co-op modu dışında). Bana kalırsa God of War da (eminim içinizde bazıları bana kızmışlardır) tuşlara asıldığımız boş bir yapımdı. Soldat bu projeleri ve firmaları utandıracak türden bir oyun olmayı başardı. Hem de 45.8 Mb yer kaplayarak...

Aldığınız tüm Geforce’ları ve 200 Gb'lık sabit diskleri unutun

İstediği ekran kartı 16 Mb. Bazı aşırı grafik hayranları ekrana boş boş bakıp, daha 2 dakika geçmeden: “Doruk sen manyak mısın? Bana oynattığın oyuna bak.” gibisinden laflar edebilirler; ancak böyle bir yapımı 3 boyutlu grafikleri olmadığı için suçlayamayız. Yargısız infaz yapmayalım lütfen sevgili oyuncular. Bu 48,5 Mb’lık devi kurduğunuzda, sizden “Register” etmenizi isteyecek. Anladığım kadarıyla oyunu Multiplayer oynamak için gerekli, ancak “Daha oyunu bilmiyoruz önce bir Single deneyelim.” diye düşünüp, oyuna giriyoruz. Player menüsünden karakterimizin bazı özelliklerini seçiyor ve menüye bakmaya başlıyoruz. Karşınızda 6 tane mod var ki, şimdi bunları kısaca bir tanıyalaım:

Deatmatch: Alışık olduğumuz bir FPS modu. Bu bölümlerde önünüze gelene kurşunu sıkıyorsunuz. Oyun sonunda en fazla adam öldüren kazanmış oluyor.

Pointmatch: Bu mod’u da pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Deathmacth gibi karşınıza çıkanı öldürmek zorundasınız. Deatmatch’tan tek farkı Multikill ve bayraklar. Eğer sarı bayrak sizdeyse, öldürdüğünüz adam sayısının 2 katı puan alıyorsunuz (Multikiller’de de) Örneğin; 3 adam öldürdüyseniz 6 puan alıyorsunuz. Elinizde hem bayrak varsa, hem de Multikill yaptıysanız puana puan demezsiniz.(Multikill, üstüste yapılan, combo tarzı adam öldürmek demek oluyor)

Teammatch: En fazla 4 takım seçebiliyorsunuz. Siz de bu takımlardan birine giriyorsunuz. Karşı takımdan olan rakiplerinizi öldürüyorsunuz. Bu mod’ta rakip takımdan en fazla adam öldüren birlik kazanıyor; tabii siz birinci olduğunuzda, takımınız ise yenildiğinde arkadaşlarınızı satıp: ”Takımım kötüydü! Bakın bana, hepinizden iyi yaptım.” diyebilirsiniz.

Rambomatch: Burada ise ne kadar düşman öldürseniz de hiç bir işinize yaramıyor. Sadece Rambo’nun yayını aldığınızda skor kazanma şansına sahip oluyorsunuz. Elinde Rambo yayı olan asker, ekstra can ve vuruş gücüne de sahip oluyor. Ondan yayı almanın tek yolu ise onu öldürmek.

Capture the Flag: Bu mod’ta da 2 takım var ve ikisinin de birer bayrağı var. Amacınız taktikler kurup, rakip bayrağı ele geçirmek. Benim favori oyunum bu. Tam bir takım çalışması örneği. Bir grup kendini feda edip, bir yoldan düşmanı oyalarken diğer grup da alttan bayrağı almaya gidiyor (bir kişi de gidebilir). Rakip bayrağı kendi üssüne ulaştırmayı başaran grup puan kazanıyor.

Infiliration: Yine 2 takım var; lakin bu sefer bir bayrak var. Bir takım bayrağı koruyor; diğeri ise almaya çalışıyor. Koruyan takım her 5 saniyede 1 puan, almaya çalışan takım ise bayrağı her kaçırdığında 30 puan kazanıyor. Bence oldukça saçma ve torpilli bir mod. Bayrağı korumak çok kolay olmuş.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive

Çevrimdışı fbli_07

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.468
  • Puan 518
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Soldat
« Yanıtla #1 : 03 Ağustos 2007, 00:16:59 »
paylaşım için sağol