Gönderen Konu: Scarface (PC)  (Okunma sayısı 414 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Scarface (PC)
« : 02 Ağustos 2007, 23:39:15 »
Scarface ve Reservoir Dogs uzun zamandır beklediğim iki yapımdı. Aslında ilgimi çekmelerinin nedeni, dünya tarihine geçmiş, iki kült filmin oyunları olmasıydı. Reservoir Dogs, maalesef istediğim gibi değildi. Filmde olayların nasıl geliştiğini anlatıyordu, fakat daha iyi olmasını ve bana o atmosferi daha fazla sunmasını isterdim.

Klasik

EA Games'in Godfather'ın da göremediğimiz Al Pacino, sonunda dijital dünyada kendisini Scarface ile beraber gösterdi. Efendim nedir bu Scarface veya Türkçesiyle Yaralı Yüz? 1983 yılında çekilen eşsiz bir film… Kübalı olan Tony Montana (Al Pacino), büyük düşlerle Miami'ye gelir. Amacı zengin olmak ve para kazanmaktır. Bu yüzden Robert Loggia isimli bir uyuşturucu patronunun yanında çalışmaya başlar. Ancak Montana'nın zekâsı ve hırsı, kendi patronunu bile yok edip, en büyük olmasını sağlar. Yaklaşık üç saat süren film, uyuşturucu ticaretini ve yeraltı dünyasında nelerin döndüğünü gösteren bir yapımdı. Oliver Stone'un senaryosunu yazdığı Scarface, Brian De Palma'nın yönetmenliğinde çekilmişti. Haliyle tutulan ve bazı kişilere bile ilham olan Yaralı Yüz'ün, oyunu için de girişimlere başlandı ve sonunda tamamlanıp, biz kullanıcılarla buluştu.

Al Pacino'lu GTA?

Filmden karelerle başlayan oyunumuz bizi direk olarak Tutorial'a yönlendiriyor. Fare ile şunu yapın, bununla şunu vs… gibi öğretici bir programdan sonra direk olarak aksiyon içine dalıyoruz. Malikânemizi basan adamlara karşı elimizde taramalı ile mücadeleye girmemiz gerekiyor. Buradan paçayı sağ kurtardıktan sonra asıl oyun başlıyor. Film gibi bir açılıştan sonra 1980'lerin Miami'sinde kendimizi buluyoruz. Yönettiğimiz karakter tabii ki suratı ve görünüşüyle Al Pacino. Bu noktadan sonra yapım bir anda değişiyor. Oynarken karşımda GTA Vice City'i görür gibi oldum. Karşımdaki adeta GTA'ydı, ancak arada tabii ki farklar da vardı.

Scarface'te ilk olarak bir özgürlük var, çünkü koca Miami şehrindesiniz. Arabanıza atladığınız gibi etrafı turlayabilirsiniz. Yapmamız gereken son derece basit; aldığımız görevleri başarılı bir şekilde yerine getirip, para kazanmak ve servetimizi yeniden yapmak.

Oyunun hemen başında malikânemize yapılan baskınla oldukça para kaybetmiş durumdayız. Görevler aslında yine GTA'dan hatırlayacağımız gibi bir yeri basma, para alma, birini öldürmek vs… gibi alışkın olduğumuz klasik mafya görevleri. İşte bu görevleri yaparken bol bol aksiyona başvuracağız.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive