Gönderen Konu: S.C.A.R. - Squadra Corse Alfa Romeo (PC)  (Okunma sayısı 500 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
S.C.A.R. - Squadra Corse Alfa Romeo (PC)
« : 02 Ağustos 2007, 23:37:12 »
Need for Speed serisinin en iyi oyununun hangisi olduğu sorusunu şimdiye kadar çok kişiye sormadım; fakat sorduklarımdan da büyük bir oranda Porsche Unleashed yanıtını aldım. Yüzdeye vursan 50’den yukarı çıkar, kesin. Ben de bundan farklı düşünmüyorum. Zira Porsche gibi bir markanın oyunuydu o ve NFS ismiyle birleşince çok iyi bir oyun ortaya çıkmıştı. Son zamanlardaki Underground furyası ve beraberinde getirdiği, artık bana iyice kabak tadı veren modifiye olayını göz ardı edersek, tek kelimeyle harika bir oyundu. Özellikle eski model Porsche’lardan başlayıp, uzun uğraşlar sonunda nihayet 911 Turbo’yu ilk kez kullandığımda gerçekten de ellerimde o direksiyonu tutuyormuşçasına mutluydum; bunu gerçek bir 911 Turbo’nun koltuğuna kurulduğumda ancak hissedebilirim. Elbette arabaları sıfırdan alıp birer hız canavarı haline getirmek de fazlasıyla eğlenceli ve görsel olarak fazlasıyla cazibeli; ama öbürlerinin de, otomobillerin asıl orijinallerinin de apayrı bir tadı var. Ne kadar mı? Porsche, hatırladığım kadarıyla ondan sonra Corvette ve buyurun sırada Alfa Romeo!

Oh Romeo!!!

SCAR sizi, oynamaya başladığınız andan itibaren bambaşka bir tatla sarmalamıyor belki ama içinde farklı bir şeyler içerdiğinin sinyallerini daha oyunu açar açmaz veriyor. Giriş videosu gerçekten de çok güzel ve o sırada çalan müzik fazlasıyla hoş, işte bu güzel bir başlangıç. Onun hemen ardından da sade ve göz yormayan mönüsüyle oyun bizi selamlıyor. Arka planda sürekli dönüp duran videonun önünde, mönü seçenekleri basit puntolarda yer almış vaziyetteler. İlk olarak, artık her oyundan alıştığımız profil yaratma işlemini gerçekleştiriyoruz; ardından da oyun modlarının ve diğer seçeneklerin yer aldığı ekranla buluşuyoruz. En üstte bulunan Dynasty Mode seçeneği ile kariyer yapma imkanınız varken, onun hemen altındaki Instant Action’da da Dynasty Mode ile açtığınız araçlarla ve pistlerde yarışma imkanına sahipsiniz.

Oyunun asıl tadının çıktığı yer ise tabi ki Dynasty Mode. Gerçekten de fazlasıyla derin ve size 80’den fazla yarış yaparak kendinizi geliştirme imkanı sunuyor. Dikkat edin; “kendinizi geliştirmekten”, yani sürüş kabiliyetlerinizi yükseltmekten bahsediyorum. Dynasty Mode süresince yarıştığınız çeşitli parkurlarda dereceye girip yetenek puanı kazanarak ve bazı önemli yarışları kazanarak elde edeceğiniz kask, eldiven gibi sürüş takımlarını yarış boyunca üzerinize geçirerek sürüş puanlarınızı yükseltiyorsunuz. Bu gerçekten de oyunun en büyük özelliklerinden ve oyuna başladığınız anda bütün güçleriniz sıfır iken, artan seviye düzeyiniz ile her özelliğinizin puanı da yükseliyor; sonuçta virajları daha rahat alıyor, arabayı daha çabuk ivmelendirebiliyor ve otomobilin içinde daha performanslı oluyorsunuz. Üstüne üstlük, bu saydığım duyuların hepsini birden yarış sırasınca adam gibi hissediyorsunuz. Hele bir de elinizin altında direksiyonunuz varsa, hiç kimse sizin keyfinize yaklaşamaz.

Dynasty ile kariyer yapmaya başladığınızda karşınıza üç farklı seçenek daha çıkıyor. Bunlar; Tours, Challenges ve Time Assault. Time Assault dışında kalan iki seçeneğin kendilerine ait birbirinden farklı beşer alt başlığı daha bulunuyor. Tours adı altında, ilk olarak, beş ayrı zorluk seviyesinden birini seçiyor ve ardından da çeşitli yarışlara katılarak deneyim puanınızı yükseltiyor, seviye atlıyor ve daha zor olan yarışları aktif hale getirebiliyorsunuz. Her zorluk düzeyinin altında ise dörder tane, her birinde birbirinin aynısı olan yarış çeşitleri yer alıyor. Hepsindeki asıl amacınıza deneyim puanınızı yükseltmek diyebiliriz. Bazılarında az önce bahsettiğim eldiven, kask, yarışçı tulumu gibi ekipmanları kazanabiliyorsunuz; o da o yarışın ekstra ödülü olmuş oluyor. Sırayla takip ederek dördüncü bölüme geldiğinizde dokuz turluk şampiyonluk yarışına çıkıyorsunuz ve birinci geldiğiniz takdirde o zorluk düzeyini bitirmiş oluyorsunuz. Yazıya dökünce çok sıradan ve bayağı gibi görünebilir; ama oyun gerçekten de zevkli
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive

Çevrimdışı fbli_07

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.468
  • Puan 518
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
S.C.A.R. - Squadra Corse Alfa Romeo (PC)
« Yanıtla #1 : 03 Ağustos 2007, 00:19:01 »
paylaşım için sağol