Gönderen Konu: Roller Coaster Tycoon 3 (PC)  (Okunma sayısı 618 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Roller Coaster Tycoon 3 (PC)
« : 02 Ağustos 2007, 23:32:56 »
Lunaparka girdim ve ısınma turları atmak için, ilk olarak çarpışan arabalara bindim. Bol bol çarptım başkalarına, çok zevkliydi. Ondan sonra “Balerin Kız”ı gözüme kestirdim, biraz başım dönecekti ama olsun, hemen bilet aldım ve kendimi onun kollarına bıraktım. Dön dön bitmiyordu. Neyse, eninde sonunda durdu. Hala aksiyon istiyordum. Bu sefer de; hem yükseklere çıkmak, hem de biraz daha dönmek için, “Dönme Dolap”a doğru yol aldım. Artık başım iyiden iyiye dönmeye başlamış, midemden de garip garip seslerin geldiğini hissediyor olmuştum. Uslanmak bilmiyordum, buradan inip “Gondol”a binecektim. İner inmez, “Gondol”un yolunu tuttum. Yavaştan yaylanmaya başladık ve yükseklik kazanıp aşağıya aniden inince yine içim bir tuhaf olmaya başladı. Artık gözümü kapatıyor ve elimde ağzımı tutuyordum. Buradan indikten sonra, son bir maceraya daha katılmak istiyordum; “Kamikaze”. Tepelerde dönüp dönüp duracaktım ama bunun sonucunu hiç düşünmüyordum. Buradan da “Kamikaze”ye bindim. Baş aşağı saniyelerce duruyor, bir de üstüne üstlük dönmeye devam ediyorduk, yükseklik de bu işe tuz biber ekiyordu. “Kamikaze”den indikten sonra uğramam gereken son bir durak daha olduğunun farkına vardım; lavabo!

Heyecan dorukta

Roller Coaster serisi kendisini ilk olarak 1999 yılında tanıttı. Oyunda lunapark kurmaktan ziyade, kendi roller coaster’larımızı tasarlayabiliyor ve bunları parkımızda kullanabiliyorduk. Tasarladığımız roller coaster’lar ile ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor ve daha fazla misafir, bunun sonucunda da para kazanmak için uğraşıyorduk. Hem böyle bir imkanımızın olması, hem de bu imkanı değerlendirmek için oluşturabileceğimiz değişik şekillerin olması, Roller Coaster Tycoon’u sevdirmişti. Oyuncular, kendi coaster tasarımlarını oluşturmak için uzun süre uğraştılar. Zaman geçtikçe, karşımıza Roller Coaster Tycoon 2 çıktı. İlk oyundaki tüm güzellikler ve roller coaster yaratma olayı, kendisini oldukça geliştirmiş ve karşımıza daha güzel bir şekilde çıkmıştı. Roller Coaster Tycoon 2 de popüler oldu ve ilki gibi uzun süre oynanmaya devam etti. En sonunda yapımcılar, Roller Coaster Tycoon 3’ün yapımını duyurdular. Roller Coaster Tycoon 3, seriye farklı bir bakış açısı getirecekti. Tamamen 3D bir hal alacak ve yarattığımız tüm atraksiyonları detaylı bir şekilde test edebilmemize olanak tanıyacaktı. En sonunda beklediğimiz gün geldi çattı ve Roller Coaster Tycoon 3 bizlerle birlikte oldu. Oyun, birkaç eksik dışında yine görevini başarı ile yerine getiriyor.

Roller Coaster Tycoon 3, artık 3D olayına girmiş durumda ve üstelik iyi denilebilecek grafikler ile karşımıza çıkıyor. Öncelikle teknik detaylardan bahsedersek, oyuna eklenen 18 yeni senaryo var ve bu senaryolar içerisinde bize üç zorluk seviyesinde üç görev veriliyor. Bunları başarı ile yerine getirdikçe, bir diğer senaryoya geçebiliyor, daha da önemlisi kilitli olan yeni senaryoları da aktif hale getirebiliyoruz. Tabii, ilerledikçe, senaryolar içerisinde başarı sağlamamız gereken görevlerin seviyesi de zorlaşıyor. Bu senaryolarda, genelde bir kısmı hazır bir parkımız ve kısıtlı miktarda da paramız oluyor. Bu şartlar altında, işin geri kalan kısmını kendimizin başarması gerekiyor. Ziyaretçilerin ilgisini çekebilecek, ne kadar çok atraksiyon oluşturursak, o kadar fazla para kazanabiliyor ve parkımızı daha ilginç hale getirebiliyoruz. Senaryolar içerisinde başarmamız gerekenler arasında; belirli bir ziyaretçi rakamına ulaşma, lunaparkın temizliğini sağlama, gereken roller coaster’ları oluşturma ya da değeri belirli miktarda olan bir park yaratma gibi istekler oluyor. Bunları başarmak da aslında o kadar kolay değil. Senaryoların yanında, oynayabileceğimiz bir Sandbox bölümü var ki, burası oyuna alışmak için birebir. Bize bomboş bir alan ve sınırsız para veriliyor. İstediğimiz tasarımları ya da roller coaster şekillerini oluşturabiliyor, parkı istediğimiz dizaynda oluşturabiliyoruz. Burada yaptığımız çalışmaları, senaryolar içerisinde uyguladığımız faydalı sonuçlar alabiliyoruz. Tutorial bölümünden sonra, bence senaryolara geçmeden önce bu bölümde alıştırmalar yapın ve kendi dizaynınızı oluşturun. Tutorial’ı pek yeterli bulmadım. Daha detaylı bilgi verilmesi ve tutorial’ın parça parça bölümlere ayrılmaması daha iyi olurdu. Örneğin; dizayn için ayrı tutorial, kamera açılarını öğrenebilmek için ayrı tutorial oynuyoruz. Bunların dışında, yapımcılar bize kendi senaryolarımızı yaratabilme imkanını da vermiş. Bu yüzden de oyuna, harita ve senaryo editörleri entegre etmişler. Bu da meraklıları için iyi bir özellik.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive

Çevrimdışı fbli_07

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.468
  • Puan 518
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Roller Coaster Tycoon 3 (PC)
« Yanıtla #1 : 03 Ağustos 2007, 00:19:16 »
paylaşım için sağol