Gönderen Konu: Operation Flashpoint: Cold War Crisis  (Okunma sayısı 498 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Operation Flashpoint: Cold War Crisis
« : 02 Ağustos 2007, 21:10:36 »
Herkesin merakla beklediği Operation Flashpoint: Cold War Crisis en sonunda piyasaya sürüldü. İlk fırsatta oyunu aldım tabi ki. Oyunu oynamaya başladığımda beklentimi boşa çıkarmayan mükemmel bir oyunla karşılaştım. Nesi mi mükemmel? Okuyun ve anlayın neden bu kadar mükemmel olduğunu.

Oyunumuzun Campaign bölümü 1985 yılında geçiyor. Rusya’da Gorbaçov’un ve Amerika’da Ronald Reagan’ın başkanlık yaptığı dönemlerde. Bildiğiniz gibi o dönemlerde Rusya ile Amerika arasında sorunlar vardı. Oyun o dönemi çok güzel yansıtıyor. Biz de o dönemlerde askerlik yapan David Armstrong adında bir askeriz.

Oyuna normal bir asker olarak başlıyoruz(bazı oyunlarda belli mertebedeki insanları oynarız ama bu oyunda öyle değil). Oynadığımız bölümlerdeki başarımıza göre rütbe alıyoruz (İlk başta normal bir takım elemanı sonra ise lider oluyoruz). Bir de bölümlerde çok başarılı olursanız ek Campaign görevleri çıkıyor.

Oyunumuzda birbirinden güzel tam 30 tane campaign görevi bulunuyor. Campaign’lerdeki amacımız ise Ruslar ile olan problemleri askeri yollardan çözümlemek. Bu sorunları çözümlemek içinde çok iyi bir takım oluşturmamız lazım. Zaten Operation Flashpoint iyi bir takım oyunu üzerine kurulu. Oyun 3 ada ve 5 büyük haritada geçiyor.

Her bölümde belli bir plana göre hareket ediyoruz. Planları takım lideri yapıyor. Oyunu oynadığımız sırada takım lideri bazı emirler veriyor. Bu emirleri mutlaka yapmanız lazım yoksa çok kolay öldürülürsünüz. Eğer oyun sırasında takım lideri öldürülürse hemen başka bir asker takım lideri oluyor.

Her bölüme kamyon, helikopter, jip gibi araçlarla gidiyoruz. Giderken araç içinde birçok konuşma yapıyorsunuz (diğer askerlerle, komutanlarla). Savaştan ve görevlerden bahsediliyor (bu çoğu oyunda olmayan birşey, yani Delta Force’ta falan yoktu). Hatta bir konuşma sırasında liderimiz: “Eğer Rusları durduramazsak 3.Dünya Savaşı çıkabilir” gibi birşeyler söylüyor. Bu yönüyle de oyunun ne kadar gerçekçi olduğunu anlamışsınızdır.

Bir de bu oyunda hoşuma giden birşey gördüm. Oyunu oynadığımız sırada yani takım halinde ilerlerken sizin nerede duracağınız sarı bir kare içinde gösteriliyor. Bu sayede çatışma sırasında veya görevi uygularken nerede duracağınız daha kolay öğreniyorsunuz. Başka hoşuma giden birşey daha var onu da söyleyeyim. Oyunda karşınıza çıkan her aracı kullanabiliyorsunuz. Bu araçların arasında: kamyon, jip, helikopter, tank gibi bir çok araç mevcut (bazen askerleri siz götürüyorsunuz gidecekleri yere ve bu işi yapmak gerçekten çok zevkli). Oyunumuzda birçok silah ve ekipman bulunuyor. Silahların arasında M16, M15’ten tutun da sniperlara kadar birçok silah var (roketatar, M60 gibi). Oyun sırasında ölen askerlerin silahlarını da alabiliyorsunuz ama elinizdeki öteki silahı bırakmak zorundasınız.

Ayrıca oyunda 11 tane Single Mission görevi bulunuyor (Ambush, Heavy Metal…). Bu görevlerde kendinizi deneyebilirsiniz (Ben yine de size ilk olarak campaign’den başlamanızı tavsiye ederim. Çünkü campaign çok daha zevkli).
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive