Gönderen Konu: NFL Street 2 (X-Box)  (Okunma sayısı 450 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
NFL Street 2 (X-Box)
« : 02 Ağustos 2007, 23:09:53 »
EA BIG, yarattığı oyunlarla “özgünlük” ve “sıra dışılık” kelimelerini akıllarımıza kazımış bir firma oldu çıktı. Piyasaya sürdükleri yapımların; fizik kurallarına aykırı inanılmaz hareketler içeren, gerçekçilikten uzakta, sadece eğlence amaçlı yapılmış oyunlar olması bunun en büyük kanıtı. Sözünü ettiğim oyunların başında elbette SSX, NBA Street ve NFL Street gelir. NFL Street yaklaşık 10 ay evvel piyasaya çıkmış, EA BIG’in o bilindik tarzını sonuna kadar yansıtan, gerçekçilikten uzak, eğlencesi bol olan, Amerikan Futbolu’nun sokak versiyonunu bizlere yaşatmıştı. Amerikan Futbolu ülkemizde pek tanınmadığından, baştan pek sıcak bakılmayan oyunun, yüksek adrenalin içeren saha içi mücadelelerine şu ya da bu şekilde tanık olan insanların “Bu oyunu mutlaka almalıyım!” diye oyun satıcılarına koştuklarına bizzat şahit olmuşumdur. Zaten Amerikan Futbolu ile ilgili her hangi teknik bilgiye sahip olmanız ya da taktiksel açıdan oyuna bakmanıza gerek yok. Çünkü aynen ilk oyunda olduğu gibi NFL Street 2’de de kurallar fazlasıyla çiğnenmiş durumda. Yapmanız gereken tek şey var; topu alın ve karşı çizgiye koşun…

“Abi çöp kutusundan kural kitabı çıktı!” – Bir seyirci

Bilmeyenler için oyun hakkında biraz detay verelim. Tıpkı ilk oyunda olduğu gibi yedişerli takımlar oluşturup, arka bahçelerde ve sokak aralarında çeşitli turnuvalara katılıyor, centilmenlik kitabında yazan tek bir kelimeye dahi uymadan, kendi kurallarımızı koyarak (sözde) Amerikan Futbolu maçlarını geçmeye çalışıyoruz. Maç içerisinde inanılmaz vücut hareketleri yapabiliyor, süper paslar verebiliyoruz. Hepimizin bildiği gibi Amerikan Futbolu sert bir oyundur. Oyuncular hepsi koruyucu kasklar ve kıyafetler giyerler. Burada ise koruyucu giysilerin eserini görmek mümkün değil. Yırtık bir t-shirt ya da bol paçalı eşofman tek koruyucumuz oluyor. Üstelik çekişmeli maçlar esnasında çevrede bulunan cisimlere, duvarlara, araçlara çarpan oyuncuların hastanelik olması ve onlar adına üzülmemiz gerekirken, verdiğimiz yegâne tepki; “nasıl da duvara yapıştı!” oluyor. Bahsini ettiğim bu “gerçek dışı” öğeler, oyunun eğlence seviyesinin en üst düzeyde olmasının baş sebebi. Kısacası kafanızı hiçbir kural doldurmaya gerek yok. Sadece eğlenin.

DVD’mizi konsolumuza takıp demomuzu izledikten sonra oyuna geçtiğimizde aklımıza gelmesi gereken ilk soru her zaman olduğu gibi; “neler yeni?” oluyor. Açıkçası ilk oyun olan NFL Street’i oynamışsanız kayda değer önemli yeniliklerin olmadığını göreceksiniz. Elbette eklenmiş yeni hareketler, yeni karakterler, yeni alanlar ve sayısız kıyafet yaratma imkânı var, ama duvardan sekerek rakibi geçmek gibi eklenen yeni estetik hareketler haricinde oyunun genel yapısında çok önemli değişiklikler göze çarpmıyor. Yeni olan en ciddi özellik; “gamebreaker” ismi verilen ve tek oyuncuya üstün güçler kazandıran sistemin 2. seviyeye yükseltilebilmesi. “Gamebreaker 2” adlı bu sistemi kullanabilmek için defans veya hücum esnasında özel hareketleri bolca kullanmalı puanlamanın olduğu bölümdeki bar’ı 2 defa doldurmalıyız. Sonuç mu? Geçici süreliğine de olsa; oldukça estetik hareketler yapabilen ve hücumda karşısına çıkanı deviren aşırı güçlü bir oyuncu.

İlk oyunda olduğu gibi hücum sırası gelen takım, hızlı bir biçimde stratejisini seçip gol çizgisini geçebilmek için çılgınca koşturuyor. Karşı takımda boş durmuyor; topa sahip olan adamı yere yıkmak için delicesine saldırıyor. Kolundan, omzundan, bacağından, kafasından hiç fark etmez, kişiyi yere yıkabilmek için her uzvunu kullanılıyor, kıyasıya bir mücadeleye girişiliyor. Ortaya çıkan aksiyon ise, deyim yerinde ise seyrine doyulmaz bir görüntü sunuyor. Fakat yine ilk oyunda olduğu gibi hücum yapmak kolay ve zevkliyken defans yapmak hala zor ve karmaşık. Aslında bu tip oyunlarda attığınızdan fazlasını yemediğiniz sürece bir sorun yok, ama defans oyunlarını daha iyi hayata geçirebilmek için mutlaka antrenman yapmak gerekiyor.

“Biriniz hepiniz, hepiniz benim için”- Takım kaptanı

Genel bir tanıtımın ardından menülere ayrıntılarıyla değinelim. Oyunu ilk açışımızda mutlaka bir profil yaratıyor ve o profilin gelişimini adım adım tamamlamaya çalışıyoruz. Daha karakterimizi yaratır yaratmaz bizi güzel bir alıştırma bölümü karşılıyor ki; yapımcılar bu bölümü oynamamızı şiddetle önermişler. Alıştırma bölümü iki kategoriden oluşuyor; ilk oyunu oynamış olanlar ve oynamamış olanlar. Eğer NFL Street ile ilk defa karşılaşıyorsanız sıfırdan tüm kontrolleri ve defans - hücum taktikleri öğretiliyor. Eğer ilk oyunu oynamış ve NFL Street’de başarılı olmuş bir oyuncu iseniz bu sefer sadece yeni eklenen özellikler anlatılıyor. Alıştırma bölümünü tamamladığımızda epeyce oyun çeşidi ile karşılaşıyoruz. Buradaki seçeneklerle ister takımları seçip bir bir maç yapabilir veya istersek asıl oyun olan kariyer modunu seçip uzun bir futbol yolculuğuna çıkabiliriz.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive